خبرگزاری کار ایران

انواع محافظ برق را بهتر بشناسید

asdasd
کد خبر : ۱۰۹۰۶۸۸

چرا باید محافظ بخریم؟ محافظ مانع سوختن وسایل برقی می‌شود و عمر مفید آن ها را افزایش می‌دهد، در این مقاله یاد میگیریم که محافظ وسایل برقی مختلف چه تفاوتی با هم دارند و چطور می‌توانیم یک محافظ خوب بخریم.

چرا خرید محافظ برای لوازم برقی ضروری است؟

همان‌طور می‌دانید هر وسیله برقی ارزش زیادی دارد و با توجه به بالا بودن قیمت این محصولات نگهداری خوب از آن‌ها اهمیت بالایی دارد. دستگاه‌های محافظ به‌عنوان ابزاری برای حمایت از مدارهای الکتریکی مختلف شناخته می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر، وظیفه محافظ برق این است که مدارهای معیوب را خاموش کند و از این طریق از بارهایی که به این مدارها متصل می‌شوند، محافظت کند و از عواقب آن مانند خطر سوختگی وسایل برقی جلوگیری کند.

به‌طورکلی اضافه‌بار، نوسانات برقی و جریان‌های اضافی، جزو تفکیک‌ناپذیر سیستم توزیع برق می‌باشند و نمی‌توان مانع بروز آن‌ها شد محافظ الکتریکی را به‌عنوان یکی از بهترین راه‌حل‌های پیشنهادی که مانع نوسانات برق و رسیدن ولتاژ آنی به وسایل الکترونیکی می‌شود.

محافظ برق و ولتاژ چیست؟

محافظ برق برای محافظت از وسایل برقی در برابر افزایش و کاهش ناگهانی دامنه ولتاژ طراحی شده است. این وسیله به پریز دیوار متصل می‌شود و یک یا چند خروجی دارد. هر محافظ دارای سه حالت است: حالت عادی که محافظ روشن است، حالت تأخیر که بین 30 ثانیه تا ۶ دقیقه است و حالت قطع که به دلیل نوسانات، محافظ خاموش است. بر روی یک نمونه استاندارد سه چراغ LED برای نمایش هرکدام از این وضعیت‌ها تعبیه شده است.

محافظ ولتاژ چطور عمل می‌کند؟

محافظ با انتقال ولتاژهای اضافی به زمین، مانع ورود ولتاژهای بیش از حد مجاز به دستگاه‌های متصل به آن می‌شود؛ همچنین از وسایل برقی در برابر نوسانات ناشی از جریان الکتریکی کابل و سیم‌های تلفن محافظت می‌کند. اگر ولتاژ برق کمتر از 170 ولت و یا 240 ولت باشد (معمولاً)، محافظ ولتاژ مانع از ورود این ولتاژها به دستگاه متصل به آن می‌شود.

چرا باید از محافظ برق استفاده کنیم؟

زمانی نوسانات برقی اتفاق می‌افتد که جریان برق قطع و وصل شود و یا چیزی جریان برق را به سیستم بر‌گرداند. در واقع نوسانات برقی بین ۵ -۱۰ ولت (مانند روشن‌کردن سشوار) تا هزاران ولت (روشن‌کردن ترانسفورمر) متغیر است.

این نوسانات برقی ولتاژ ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. لوازم الکترونیکی همگی شامل ریزپردازنده‌های حساسی هستند که ممکن است حتی با نوسانی ۱۰ ولتی نیز کارایی خود را از دست بدهند؛ بنابراین عدم حضور یک محافظ الکترونیکی مناسب می‌تواند منجر به بروز خسارت‌های فراوانی شود و لوازم الکترونیکی که گاهاً گران قیمت نیز می‌باشد از کار بیاندازند.

انواع مختلف از محافظ‌های برای وسایل برقی

1-محافظ برق یخچال و فریزر

یخچال و فریزر دو بخش الکتریکی مهم دارد، برد الکتریکی و کمپرسور. هر دو این قطعات بسیار حساس هستند. نوسانات برق ممکن است به برد الکتریکی آسیب نزند اما به کمپرسور به دلیل ساختار حساس‌تر آسیب برساند. نوسان ولتاژ ورودی به کمپرسور، باعث سوختگی آن می‌شود و معمولاً تعمیر نمی‌شود و باید با یک قطعه نو جایگزین شود. کمپرسور تجهیز گران قیمتی است؛ بنابراین قبل از اینکه نیاز به تعمیر و یا تعویض اجزای الکتریکی و کمپرسور یخچال پیدا کنید، با خرید یک محافظ برق خطر خرابی آنها را به مقدار قول توجهی کاهش دهید. خرید محافظ برق یخچال سایدبای‌ساید باتوجه‌به حساس‌تر بودن کمپرسور آن اهمیت بیشتری هم دارد. یک محافظ یخچال باید قدرت حداقلی 2450 ولت آمپر داشته باشد.

2-محافظ ولتاژ کولر گازی

کولرهای گازی و اسپلیت برای تولید سرما و گرما باید به پریز وصل شوند، باتوجه‌به اینکه برای مدت‌زمان طولانی در طول روز روشن هستند و ساختار حساسی دارند، از یک محافظ ولتاژ پکیج برای آنها باید استفاده شود. محافظ کولر گازی حداقل باید قدرتی معادل 6500 ولت آمپر داشته باشد.

3-محافظ برق سیستم صوتی و تصویری

دستگاه‌های صوتی و تصویری مانند تلویزیون، کامپیوتر، لپتاپ و پخش‌کننده‌ها در منازل مستقیماً به پریز یا سه‌راهی وصل می‌شوند. درحالی‌که علاوه بر نوسانات برق پریز، موج‌هایی از آنتن و یا کابل نیز به این دستگاه‌ها وارد می‌شود و در معرض خطر سوختگی هستند. محافظ برق صوتی و تصویری بهتر است بیش از 4 خانه داشته باشد، و قدرت آن معادل 2450 ولت آمپر باشد.

4-محافظ برق ولتاژ ماشین لباسشویی و ظرفشویی

اگر قصد خرید یک محافظ برای ماشین لباس شویی و یا ظرف شویی را دارید، بهتر است سراغ مدل‌هایی با دو خانه و ارت دار بروید. بهتر است از محافظی با قدرت 5000 ولت آمپر برای این تجهیزات استفاده شود. معمولاً ماشین لباسشویی یا ظرفشویی را افراد مستقیماً به پریز برق یا محافظ مخصوص یخچال وصل می‌کنند. اما توصیه می‌کنیم این کار را انجام ندهید، زیرا محافظ مناسب این وسایل قدرت بیشتری نیاز دارند.

5-محافظ برق کل ساختمان

تا اینجا با انواع محفاظ آشنا شدید ولی می‌توانید به جای استفاده از چندین محافظ از یک محافظ پرقدرت استفاده کنید. محافظ کل ساختمان بعد از کنتور برق نصب می‌شود و تمامی تجهیزات را در برابر نوسانات برقی محافظت می‌کند، البته ممکن است به خوبی محافظ‌های جدا بازدهی نداشته باشد ولی باعث کاهش زیاد هزینه‌ها می‌شود. این مدل معمولاً قدرتی معادل 12000 ولت آمپر دارد.

خرید محافظ برق از آرتا الکتریک

خرید محافظ کار آسانی است اگر یک سری الزامات را رعایت کنید. محافظهای موجود در بازار بسیار متنوع هستند و همین مسئله ممکن است باعث سردرگم شدن شما در زمان خرید شود. در زمان خرید به تعداد پورت ورودی، طول کابل، علامت استاندارد، قدرت، جنس بدنه، ارت دار بودن یا نبودن، نوع چیدمان پریزها و زمان تاخیر توجه کنید. فروشگاه اینترنتی آرتا الکتریک، از قدیمی‌ترین فروشگاه‌های تخصصی حوزه برق و روشنایی است. بهترین برندهای محافظ و چندراهی مانند سارا، پارت الکتریک، فردان الکتریک، بهداد الکتریک، ساکو را با مشخصات فنی دقیق و بهترین قیمت بازار، از آرتا الکتریک خریداری کنید.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز