خبرگزاری کار ایران

شورای شهر در موضوع ایمنی شهر جبران مافات کند

asdasd
کد خبر : ۱۰۶۲۲۲۶

نشست "آسیب شناسی معضلات ایمنی در حوزه مدیریت شهری و صنایع و پشتیبانی و مانع زدایی در عرصه تولید و خدمات" روز پنجشنبه ١٩ فروردین به میزبانی انجمن ایمنی و مدیریت حریق تهران و همکاری پویش جمعیت متخصصین، تولید کنندگان و کار آفرینان و حضور متخصصین حوزه مدیریت شهری، دکتر وحید نوروزی، دکتر صالح اسکندری و دکتر محمدهادی حیدرزاده و اعضای تشکل های حوزه ساختمان، نظام مهندسی ساختمان، شهرک های صنعتی، فعالان بازار و اصناف و محیط زیست برگزار شد برگزار گردید و با توجه به شرایط پاندمی کرونا بدون حضور فیزیکی عمومی و از طریق پخش زنده در فضای مجازی پوشش داده شد.

شورای شهر در موضوع ایمنی شهر جبران مافات کند

دبیر پویش متخصصین، تولید کنندگان و کار آفرینان در ابتدای جلسه عنوان کرد که در بستر دسترسی به شبکه ارتباطی به یک میلیون و ششصدهزار متخصص، تولیدکننده و کارآفرین، بیش از ٥٠ جلسه در قالب هم اندیشی ، همایش با حضور بیش از هزار متخصص و تولید کننده و کار آفرین ظرف ٢ سال گذشته برگزار شده و ساختار موثر و کارآمد در عین حال داوطلبانه و مردمی شاخصی ایجاد شده است. دکتر علی طبرستانی عمده دستور جلسات گذشته را در حوزه ساختمان ، صنعت و محیط زیست و مدیریت شهری عنوان کرد و از ادامه برگزاری منظم این نشست ها در بهار امسال خبر داد که عموما ٢ جلسه در هفته در موضوعات مذکور خواهد بود.

 

در ادامه مهندس حاجتی رئیس نشست و رئیس هیات مدیره انجمن ایمنی و مهندسی حریق با اشاره به سابقه حضور و حمایت اعضای صنف ایمنی و مهندسی حریق در انتخابات دوره قبل شورای شهر اسلامی شهر تهران در راستای تحقق اهداف صنفی و ارتقاء سطح ایمنی شهر که جزو دغدغه های اساسی این تشکل میباشد مبادرت به ایجاد ائتلاف یاوران شهر ایمن به سرلیستی ریاست فعلی شورای شهر نمود و در جلسات هماهنگی پیش از انتخابات و در جلسه ریاست شورا با اولین تشکل صنفی پس از انتخابات خواستار همکاری و بازنگری در مقررات و آیین نامه هایی شدیم که عملا یا کارایی لازم در اجرا را نداشته و یا منتج به ارتقاء سطح ایمنی در شهر نمی باشد که همزمان درخواست های مکتوب خود را بطور رسمی به شورای اسلامی ارایه نمودیم.

شورای شهر در موضوع ایمنی شهر جبران مافات کند

مجتبی حاجتی افزود متاسفانه از این رهگذر و با پیگیری های و مکاتبات متعدد با کمیسیون های مختلف  و برگزاری جلسه در کمیته ایمنی شورا و ارایه آسیب شناسی ها و تهیه و ارایه راهکارهای پیشنهادی متاسفانه با گذشت نزدیک به ۴ سال و نزدیک شدن به پایان دوره مدیریت فعلی شورای شهر ، کماکان این تشکل تخصصی مطالبه گر حقوق شهروندی خود بوده  و شورای شهر در قبال این خواسته های بحق ، قانونی و دارای پشتوانه کارشناسی بی تفاوت !!!

ریاست انجمن ایمنی و مهندسی حریق گفت : جالب آنکه تمامی اعضای شورا از صدر تا ذیل شعار اهمیت ایمنی شهر و حفظ جان و مال شهروندان را سر می‌دهند و در شرایطی در مسند مدیریت پارلمان شهری قرار گرفتند که شهر تهران حادثه تلخ و غمناک پلاسکو را از سر گذرانده بود اما در عمل بر خلاف شعارهای انتخاباتی در تصمیم سازی ها تمایل به استفاده از ظرفیت فکری و تجربه گران سنگ و تخصصی بخش خصوصی کشور را نداشته و مصمم به اقداماتی هستند که هزینه های مترتب بر آن را بدنه کارشناسی و اجرایی امر و یکایک شهروندان پرداخت می نمایند .

این فعال اقتصادی و تولید کننده در ادامه اعلام نمود: سازمان آتش نشانی تهران با وجود تمام محدودیت ها و خلاء های قانونی در مباحث ایمنی و مهندسی حریق جزو اولین دستگاه های اداری بود که اقدام به حمایت از کار و کالای ایرانی نمود  اما از این رهگذر نیاز یه قوانین و ضوابط بالادستی و هماهنگی های برون سازمانی با سایر نهادها و دستگاه ها در خصوص پایش و کنترل کیفی محصولات و همچنین کیفیت خدمات میباشد لیکن بدلیل عدم وجود قوانین و آیین نامه های بالا دستی عملا اجرای وظایف نظارتی عالیه آن در عمل با چالش های اساسی مواجه می باشد .

با توجه به نامگذاری سال جدید بعنوان تولید ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها و همزمانی آن با انتخابات پیش روی شورای اسلامی شهر تهران و سرخوردگی اعضای صنف ایمنی و مهندسی حریق از نتایج قبلی حضور خود در انتخابات  شورای اسلامی شهر امید است اعضای  فعلی شورای شهر در فرصت اندک باقی مانده جبران مافات نموده و علاوه بر بازنگری در موضوعات ایمنی موجبات مانع زدایی از قوانین و آیین نامه های مخل ایمنی شهر گردند  تا از این رهگذر علاوه بر ارتقاء سطح ایمنی شهر موجبات آشتی مجدد فعالان این صنعت مهم که اشتغال قابل توجهی را نیز دارا میباشد با انتخابات شورا محقق گردد.

مجتبی حاجتی در پایان اعلام نمود خوشبختانه در ورای اقدامات و پیگیری های این انجمن امروزه ایمنی شهر به عنوان یک مطالبه بحق مورد توجه واقع گردیده است گرچه موانع کماکان پابرجاست.

دکتر سید اویس ترابی رئیس اندیشکده زیست پذیری شهری نیز در خصوص زیست پذیری شهری و انتظارات از آینده ی مدیریت شهری گفت: یکی از اهداف اصلی پروژه های عمرانی شهرها، بهبود شرایط محیط زیست شهری و ارتقای رضایتمندی اجتماعی است.

اما ارزیابی تجربه بیست سال گذشته پروژه های بزرگ و کوچک عمرانی در شهر تهران، نشان می دهد که ماحصل بیشتر پروژه های شاخص در زمینه عمران شهری، بر خلاف اهداف یادشده رقم خورده است. بطور مثال چه در پروژه های بزرگ عمرانی مانند پل صدر و تونل نیایش، یا بزرگراه امام علی، بزرگراه نواب، تونل توحید، دریاچه چیتگر و ... و چه در پروژه های کوچک عمرانی مانند پیاده راه سازی ها نتوانسته ایم شرایط محیط زیست شهری و رضایتمندی اجتماعی را در قالب اهداف مورد انتظار پروژه ها را بهبود ببخشیم؛ بلکه در بیشتر این پروژه ها باعث آشفتگی بیشتر در محیط زیست طبیعی و انسانی شده ایم. لذا لازم است تا در آینده ی پیشِ روی مدیریت شهری، با بازخوانی تجارب شکست های گذشته، بر جبران آسیب ها و خلق آثار بهتر تلاش کنیم.

همچنین در تلاش گسترده ای که برای حرکت به سمت شهر هوشمند راه افتاده، لازم است دقت کنیم که هوشمند سازی تنها به اتکای فناوری و بهره مندی از زیرساخت هوش مصنوعی فراهم نخواهد شد و پایدار نخواهد بود. بستر اصلی شهر هوشمند را شهروندان چندبعدی و  بهره مند از یک سیستم ساده و سالم اجتماعی تشکیل می دهند. لذا لازم است نسبت به ظرفیت سازی در این مهم تلاش بیشتری کنیم.

دکتر محمدهادی حیدرزاده در ادامه جلسه گفت : مشکل اصلی ایمنی شهر نبود افرادمتخصص در حوزه های تصمیم گیری و اجرا در این حوزه میباشد به طوری که ایمنی اولویت مدیریت شهری نیست.

مشخصا اگر هرم مازلو را به عنوان ساختار برنامه ریزی قرار دهیم  امنیت،بهداشت،غذا در کف هرم قرار میگیرد و موضوعاتی مانند مگاپروژه ها و توسعه شهری در راس هرم ،متاسفانه همواره مدیران ما اولویتشان راس هرم بوده تا کف هرم،برای بهبود وضعیت ایمنی در شهر موارد ذیل باید در مدیریت شهری جدید مورد توجه قرار گیرد.

۱- ورد متخصصان مرتبط در حوزه های برنامه ریزی و اجرا

۲- بررسی قوانین و مقررات و مصوبات و اسیب شناسی انها و در صورت لزوم مصوبات و قوانین جدید.

۳-تغیرساختار و تمرکز ساختار  قوی و پویاایمنی در مدیریت شهری

۴-برخورد با ساختمانهای ناایمن بافت فرسوده بدون توجه به سوئ تبیرها از سخنان بزرگان

۵- افزایش نظارت سختگیرانه بر ساخت و ساز جدید با همکاری تشکلهای صنفی

۶-ایجاد شعبه مستقل موضوع ایمنی در دستگاه قضا برای متخلفین شامل صاحبین مراکز ناامن،ناظرن،ومدیرانی که ترک فعل کرده اند.

محدوده بازار با ۱۱۰ هکتار مساحت و ۵۲۰۰۰ هزار واحد صنفی و روزانه ۷۰۰ هزار نفر مراجعه کننده همچون بمب قابل انفجار  پر ریسک ترین نقطه پایتخت بوده و مدیریت شهری جدید باید اولویت ایمن سازی بازار را در اولویت قرار دهد. 

شورای شهر در موضوع ایمنی شهر جبران مافات کند

مهندس حمید پارسا(فرج اله نیا)فعال بخش خصوصی در صنعت ساختمان و فعالیت و همکاری بیش از 20 سال به عنوان عضو اتحادیه املاک تهران به اشاره به اینکه در حال حاضر قریب به 13 هزار پروانه فعال و در شرف تاسیس در شهر تهران مشغول به فعالیت می باشند. 

لذا دغدغه هایی در زمینه ارائه کیفیت مطلوبتر و خدمات بهتر به درخواست نیاز شهروندان در زمینه تهیه مسکن داشتند .

ایشان به اشاره به موضوع که از صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری به عنوان متولی در امر شهرسازی و نظام مهندسی به منظور ارگان نظارت در مسیر ساخت ساختمانهایی با استاندارد بالاتر و همچنین مشاوران املاک به منزله تکمیل کننده این چرخه در جهت ارائه این تولیدات به مصرف کنندگان نهایی ، پیشنهاد همکاری نزدیکتر و مطلوب تر بین شهرداری ، نظام مهندسی و اتحادیه املاک را دارند . 

ضمناً از آنجا که این صنف و اتحادیه این روزها جذب کننده جوانان تحصیل کرده در زمینه مسکن می باشد، لذا توجه به معاش و تعیین حق الزحمه مناسب و منطقی برای این نوع فعالیت شد ، چرا که اگر جوانان و قشر زحمت کش فعال در این صنف حمایت مناسب تر از اتحادیه و همپنین جامعه داشته باشند ، قطعاً ایجاد امنیت اجتماعی بیشتر و ارائه خدمات مطلوبتری در زمینه رفع نیاز جامعه در امر مسکن را خواهند داشت . 

 در ادامه مهندس هاشم زاده فروزان از فعالان اقتصادی بازار تجریش اظهارداشت که منطقه شمیران با مرکزیت تجریش و بیش از ۲۵۰۰ واحد صنفی در منطقه با واقع شدن در تلاقی دو خیابان محوری شهر تهران (خیابان دکتر شریعتی و ولیعصر (عج)) و از همه مهمتر میزبانی آستان مقدس امامزاده صالح (ع) و منابع زیست محیطی نقش مهمی در جغرافیای اقتصادی و تاریخی کشور داشته و از اهمیت خاصی برخوردار است.

   علیرغم اهمیت و موضوعیت بازار سنتی و محیط اقتصادی منطقه ،فعالان اقتصادی با معضلات و مشکلات عدیده ای مواجه هستند. از جمله این مشکلات  بساط گستری گسترده و سد معبری و تضییع حقوق کسبه را نام برد که با توجه به پرداخت های هزینه های مختلف اعم از اجاره بها ،عوارض کسب و پیشه و پرداخت مالیات چه بسا به صورت مستقیم و غیر مستیم و هزینه های مصرفی جانبی و ...  باعث رکود کسب و کار آن گشته است. وی همچنین از عدم حضور و رسیدگی جدی مسیولین زیربط در مورد ساماندهی و تلاش برای رفع این معضل انتقاد نمود. بعلاوه با در نظر گرفتن موضوع جلسه مبتنی بر آسیب شناسی و معضلات ایمنی در حوزه مدیریت شهری به بافت های فرسوده محله تجریش اشاره کرد که در صورت بروز احتمالی حریق و یا حوادث غیر مترقبه خسارات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.

   همچنین اضافه کرد ایجاد مجمع و هٍیات امنایی از فعالان اقتصادی تجریش به عنوان یک نهاد اثر بخش و مورد اعتماد عموم منطقه در ارتقاء کیفیت کسب و کار در شهر تجریش و نهایتا ارائه الگویی هوشمندانه و متناسب به نیاز روز و ارزش های اخلاقی از کسب و  کار موثرخواهد بود.

دکتر صالح اسکندری استاد دانشگاه و معاون مرکز آینده پژوهی انقلاب اسلامی با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزار نفر در سراسر جهان در اثر آتش سوزی و یا جراحات ناشی از سوختگی جان خودشان را از دست می دهند گفت: در کشور ما سالانه ۱۵۰۰ نفر و در استان تهران حدود ۲۰۰ نفر، یعنی ایران حدودا یک درصد تلفات ناشی از آتش سوزی در جهان را به خودش اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد جمعیت شهری جهان در سکونت گاه های غیر رسمی و حاشیه شهرها زندگی می کنند افزود: به دلیل عدم پایبندی سکونت گاه های غیر رسمی، حاشیه نشین ها و بافت های فرسوده به مقررات و استاندارد های آتش سوزی، ازدحام بیش از حد در این مناطق، مصالح قابل احتراق و ... در برابر حریق بسیار در معرض خطر هستند.

صالح اسکندری با اشاره به مصوبه توسعه و بهبود خدمات ایمنی و آتش نشانی در سال ۱۳۹۴ در شورای شهر تهران ذیل مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان گفت این مصوبه باید ضمن بروزرسانی ناظر به تحولات تکنولوژیک و فناوری های نوین به عنوان یک قانون پس از تصویب در مجلس در سراسر کشور اجرا شود و مانع از جزیره گرایی در خدمات ایمنی و اتش نشانی شود.

شورای شهر در موضوع ایمنی شهر جبران مافات کند

این استاد دانشگاه گفت: تبصره یک ماده یک این مصوبه که به بازرسی های دوره ای در ساختمان های پرخطر، میان خطر و کم خطر اشاره می کند در ۶ سال گذشته مورد کم توجهی و بی نظمی قرار گرفته است.

وی فقر آموزشهای ایمنی در اطفای حریق به آحاد شهروندان به خصوص آموزش تخلیه ساختمان های بزرگ، متروها، مراکز تجاری، آموزشی، درمانی و ... را یکی دیگر از چالشهای پیش روی توسعه خدمات ایمنی برشمرد که در شورای شهر ششم باید برنامه ریزی مجددی برای آن صورت پذیرد.

صالح اسکندری در بخش دیگری از صحبت های خود یکی از راهکارهای توسعه خدمات ایمنی را تاسیس خانه های هوشمند در شهر هوشمند دانست و گفت: هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و رباتیک می تواند حوزه خدمات ایمنی را متحول کند.

وی با اشاره به برخی ویژگی های شهرهای هوشمند جدید در ۱۰ سال آینده افزود: بکارگیری اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی در سنسورها، دتکتورها، ردیاب های مونوکسید کربن، مصالح ساختمانی و تجهیزات الکترونیکی و گرمایشی که بیشتر آتش سوزی ها ناشی از آنهاست می تواند انقلابی در خدمات ایمنی و اطفای حریق ایجاد کند و بسیاری از تلفات و خسارت های این حوزه را کاهش دهد.

وی در پایان با بیان اینکه همانگونه که مقام معظم رهبری منادی تشکیل دولت جوان حزب اللهی هستند گفت: اگر یک شورای جوان حزب اللهی هم شکل بگیرد با درک تاثیرات فناوری های نوین در حوزه ITG و حکمرانی فناوری اطلاعات و دولت شهر الکترونیک می تواند فرصت های زیادی را در مسیر اداره شهر ایجاد کند و اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی را مجددا احیا نماید.

دکتر وحید نوروزی استاد دانشگاه و فعال مدیریت شهری

مصوبه شورای شهر چهارم تهران با عنوان  “توسعه و بهبود خدمات ایمنی و آتش نشانی” در سال ۱۳۹۵ و نیز مصوبه “الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه برخط پایش ایمنی ساختمان‌های موجود شهر تهران در برابر خطر آتش سوزی” بسیار خوب هیتند اما تا زمانی که به قانون تبدیل نشوند قابلیت اجرایی کمتری خواهند داشت.

بایستی  قانون جامع ایمنی از طریق شورایعالی استانها به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود تا این‌مشکل برای همیشه حل شود 

.بعنوان مثال اعلام ساختمان های بسیار پرخطر که مصوبه شورای اسلامی شهر تهران هم هست به راحتی و به دلایل متعدد اجرایی نمیشود. شهروندان حق دارند بدانند ساختمانی که در فلان مجتمع با قیمت گزاف میخرند درجه ایمنی پایینی دارد. 

هیچ ایرادی ندارد قیمت آن ساختمان در مقایسه یا ساختمان مجاور که تمام اصول ایمنی در آن رعایت شده و جان انسان‌ها محترم شمرده شده است ، پایین بیاید. شهرداری باید شهروند محور باشد و نگران منافع برخی مالکیت ساختمانهای به شدت نا ایمن نباشد.

وی افزود به نظر می‌رسد موضوع ایمنی هم همانند محیط زیست از نظر مدیران شهری، لاکچری باشد اما واقعیت آن است که شهرداری وظیفه اش گرفتن حقوق شهر و شهروندان است و خود اجازه ندارد حامی ساختمان های نا ایمن باشد.موضوع ترک فعل در قانون مجازات اسلامی هم که خوشبختانه بارها در اظهارات رییس محترم قوه قضاییه آمده است نشانگر آن است که عدم اجرای مصوبات به دلیل مصلحت سنجی اگر در نهایت منجر به آسیب به شهروندان شود غیر قابل قبول است و قابلیت پیگرد قضایی دارد.

دکتر محمدرضا بناآبادی عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی کارمندان کشور:

"ضرورت آموزش تفکر کل نگر و استراتژیک به همه افراد جامعه به ویژه مدیران، تصمیم سازان و تصمیم گیران در تمامی سطوح عالی، میانی و عملیاتی گروه ها، سازمانها و موسسات. لزوم تفکر سیستمی و همه جانبه نگر افراد و سازمانهای مردم نهاد و گروهای  پویا در تعاملات هوشمند با سازمانهای دولتی و سازمانهای مردم نهاد داخلی و بین المللی با بررسی دقیق پدیده ها و متغییرهای محیطی و پیرامونی شامل قوانین، فناوریها،  منابع، نظرات افراد تاثیرگذار و سایر متغییرها و بکار گیری عوامل و روشهای دقیق کاربردی با شناخت اجزای مهم سیستمها و تاثیر نظامهای حاکم روی یکدیگر و اثرات تعاملی متقابل آنها بر روی سایر نظامها و اجتماعات. 

برمبنای این تفکر افراد صاحب اندیشه در نهادهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، تولیدی، بازرگانی، احزاب و سایر نهادها بایستی با شناخت نظریه سیستمها، برای پیشبرد و دستیابی به اهداف خود با نگاه همه جانبه و راهبردی روی اثرات تعاملات و ارتباطات با یکدیگر و با استفاده از سازمانهای مردم نهاد در ساختار قانونمند یک جامعه مدنی پویا و در یک سیستم کل مانند کشور ایران با یکدیگر ارتباط مفید و برمبنای بکارگیری اصول مدیریت مذاکره برقرار نمایند. 

لذا ضروری است که جمعیت ها، نهادها و سازمانهای مردمی مانند پویش جمعیت متخصصین و تولید کنندگان و کار آفرینان تهران و کشور برای دستیابی به اهداف متعالی خود در سالی که مزین به نام "تولید، پشتیبانیها و مانع زدایها" شده است به منظور انجام تولید و کسب پشتیبانیها و مانع زداییهای قانونی و اجرایی با سایر سازمانهای مردم نهاد و احزاب همراستا ارتباط و تعامل سازنده برقرار نمایند و از این طریق با انتقال دغدعه ها و خواسته های خود به دستگاه حکمرانی به بهبود وضعیت فعلی مجموعه خود دست یافته و در کنار آن اهداف والا و آرمانهای کشور محقق گردد.

 مهندس غلامی از سازندگان شهر تهران نیز پیشنهاد طرح بازنگری بر قوانین ملاک عمل شهرداری تهران و هماهنگ شدن و منطبق شدن با قوانین آتشنشانی و سازمان نظام مهندسی  را به عنوان یک نیاز ضروری در پایان جلسه مطرح نمود. 

 

جلسه بعدی از این  سلسله نشست ها روز پتجشنبه 26 فروردین  ساعت 10:00 در فضای مجازی با موضوع " ارزیابی شرایط پشتیبانی  و مانع زدایی در    تولید داخلی   سیستم های تهویه مطبوع   در  پروژه های حوزه حمل و نقل و مترو   و ساختمان "  و به میزبانی انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع کشور برگزار خواهد شد.

شورای شهر در موضوع ایمنی شهر جبران مافات کند

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز