خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با ایلنا:

کسانی که در ایران مسئولیت دارند، اختیار ندارند/ FATF مهمتر از برجام است/ آدرس اشتباهی به مردم ندهیم

asdasd
کد خبر : ۹۹۵۹۷۹

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: متاسفانه در ایران کسانی که اختیار دارند مسئولیت ندارند و کسانی که مسئولیت دارند اختیار ندارند، همین شورای مصلحت نظام اختیار دارد اما مسئولیت ندارد و در قبال آن‌چه تصویب می‌کند پاسخگو نیست. معلوم است وقتی مسئولیتی را به شورا محول می‌کنند موضوع لوس می‌شود، هیچ کس پیامدهای تصمیم را نمی‌پذیرد و همه می‌گویند که ما به آن رأی ندادیم.

لطفعلی بخشی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد تاثیر انتخابات امریکا بر اقتصاد ایران اظهار داشت: از یک دیدگاه این موضوع بسیار تاثیرگذار است چون بالاخره ۴۰ سال است که ما تمام روابط خود را بر پایه دشمنی با آمریکا تعریف کرده‌ایم بنابراین هر اتفاقی در این کشور روی دهد همه مسائل سیاسی و اقتصادی ما را متاثر می‌‌کند.

وی ادامه داد: حقیقت این است که وضعیت اقتصاد کشور متاثر از تصمیمات داخلی است که گرفتار آن شده‌ایم اینکه افرادی تغییرات اقتصادی را منوط به تحولات امریکا کنند در واقع آدرس اشتباهی به مردم می‌دهند، اقتصاد ما در نتیجه تصمیمات مسئولان کشور است و در این موضوع تعارفی نداریم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه مسئولان در مقابل این مشکلات، مردم را دعوت به نفرین دیگران می‌کنند که در واقع همان آدرس اشتباه است در حالی که این نتیجه تصمیمات آقایان است.

بخشی افزود: ما با اقتصاد امریکا رابطه حداقلی داریم و بیشتر موضوعات سیاسی و دشمنی با آن است. همان روشی که ما در دشمنی با آمریکا به کار می‌بریم آنها نیز استفاده می‌کنند. دلیلی ندارد که ما دائماً مرگ بر آمریکا بگوییم و آنها به نفع ما عمل کنند.

 استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به احتمال بازگشت آمریکا به برجام گفت: شاید بازگشت به برجام موجب تحول در این رابطه شود اما نباید فراموش کرد که مکانیسم ماشه نیز می‌تواند فعال باشد، وقتی ترامپ بدنبال فعال‌سازی آن بود چون از برجام خارج شده بود حق آن را نداشت، همچنین نباید فراموش کرد که در امریکا «سیستم» عمل می‌کند از همین روی طبیعتاً دولت بایدن از تمام دستاوردهای ترامپ استفاده خواهد کرد تا امتیاز بیشتری از ما بگیرد. شاید در کشور ما منافع ملی هدف نباشد اما در امریکا هدف است و اگر با فشارهای بیشتر بر روی ایران دستاوردی داشته، دولت بعدی نیز از آن کمال استفاده را خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: البته مشکل ما برجام نیست بلکه بیشتر آن مربوط به FATF است چون حتی اگر امریکا به برجام بازگردد وقتی که ما توانایی امکان برقراری ارتباط با سیستم بانکی دنیا را نداریم، برجام به چه دردی می‌خورد؟ بنابراین اصل قضیه همان FATF است که اگر عضو آن بودیم کشورهای زیادی علاقه‌مند به همکاری با ما بودند. بنابراین تمام این مشکلات خود ساخته و به نوعی دستپخت مسئولان است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: متاسفانه در ایران کسانی که اختیار دارند مسئولیت ندارند و کسانی که مسئولیت دارند اختیار ندارند، همین شورای مصلحت نظام اختیار دارد اما مسئولیت ندارد و در قبال آن‌چه تصویب می‌کند پاسخگو نیست. معلوم است وقتی مسئولیتی را به شورا محول می‌کنند موضوع لوس می‌شود، هیچ کس پیامدهای تصمیم را نمی‌پذیرد و همه می‌گویند که ما به آن رأی ندادیم.

بخشی یادآور شد: حتی برخی‌ها از حالا مذاکره احتمالی را مشروط کردند و شروع به تخریب آن می‌کنند، دلیل آن نیز به زعم من منفعت شخصی و حب جاه، مقام و پول است!

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز