خبرگزاری کار ایران

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

مجمع تشخیص، پیشنهاد پژوهشگران پولی و بانکی را می‌پذیرد/ کاهش واردات از نتایج مثبت تحریم است/ نظام پولی و بانکی باید اصلاح شود

asdasd
کد خبر : ۸۷۳۶۴۹

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هرچند عنوان نظام پولی و بانکی در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است اما در سطح مقدماتی بوده و هر پیشنهادی که پژوهشگران دارند به مجمع تشخیص مصلحت بفرستند ما آن را استفاده می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد ایروانی در ششمین سرانه سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع نظام بانکی در خدمت تولید با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی را با مشورت مجمع مصلحت نظام تعیین می‌کند، اظهار کرد: همچنین مقام معظم رهبری بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظارت داشته و آن را رصد و پایش می‌کند.

وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد مقاومتی و نظام پولی و بانکی نیز روند به همین صورت بوده و سیاست‌گذاری‌های کلی پس از بررسی‌های لازم در مجمع مطرح و مقام معظم رهبری آن را تصویب می‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه البته اقتصاد مقاومتی تفاوت‌هایی با سایر بحث‌های اقتصادی دارد، سیاست‌های کلی مقاومت اقتصادی بر مبنای تاب‌آوری است که این امر موجب تمایز آن با دیگر سیاست‌ها می‌شود. ضمن اینکه در این سیاست، اقتصاد بازار، اقتصاد اجتماعی و اقتصاد همبستگی و غیره مورد توجه است.

ایروانی اضافه کرد: در اقتصاد مقاومتی علاوه بر تاب‌آوری، عدالت اقتصادی و اجتماعی نیز مطرح است.

وی از دیگر ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی را ارتقاء درآمد طبقات متوسط و پایین را عنوان کرد و گفت: همچنین در اقتصاد مقاومتی به نقش طبقات متوسط و پایین در اقتصاد و تاثیرگذاری آنها توجه ویژه‌ای شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سهم‌بری عادلانه در تولید و مصرف را از دیگر ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی دانست که نیازمند اصلاح سیاست‌های کلی و در پی آن قوانین و آیین‌نامه‌ها است.

ایروانی با اشاره به اهمیت نظام پولی و بانکی در دستیابی به اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: نیازمند آن هستیم که نظام پولی و بانکی ما اصلاح شود و برای این امر در قدم اول نیازمند اصلاح سیاست‌های کلی هستیم.

وی ادامه داد: چالش‌هایی که در این بخش وجود دارد ناشی از اسناد بالادستی است چراکه اگر اسناد بالادستی اصلاح شوند قوانین و آیین‌نامه‌ها نیز اصلاح خواهند شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: البته بعضی از مشکلات مربوط به حوزه مدیریت و نظارت می‌شود که باید دلایل آن بررسی و عوامل آن مرتفع شوند.

ایروانی درباره چگونگی اتخاذ سیاست‌های کلی نظام پولی و بانکی در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عناوین مربوط به این موضوع در کمیسیون مربوطه مطرح شده و مجمع پیشنهادات خود را عنوان کرده و رهبر معظم انقلاب آن را تصویب نموده‌اند. ایده‌پردازی و چهارچوب‌های مفهومی تعیین شده در سیاست‌های کلی نظام پولی و بانکی صورت پذیرفته اما در سطح مقدماتی است.

به گفته ایروانی مجمع تشخیص مصلحت نظام آمادگی آن را دارد که پیشنهاد پژوهشگران را دریافت و آنها را در نظام پولی و بانکی مورد استفاده قرار دهد.

وی گفت: از نظر ما نظام پولی و بانکی باثبات باید در خدمت اقتصاد ملی باشد و محور اصلی آن به سوی ایجاد ارزش افزوده حرکت کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم استفاده از نظام بانکی مدرن دنیا در کشور افزود: در این بحث هرگونه مقررات‌گذاری و ترتیب و اقدامات آن بسیار مهم است. هرگونه اصلاح نظام بانکی باید معطوف به سیاست‌های کلی باشد که مشخص شده و براساس آن قوانین تعریف می‌شود.

ایروانی با بیان اینکه از محدودیت‌های پیش آمده در اثر تحریم خوشحال هستم، اظهار کرد: یکی از نتایج مثبت تحریم‌ها، کاهش واردات بوده است. تجربه سال‌های 52، 53، 62 و 87 نشان می‌دهد هر زمان که افزایش قیمت نفت داشته‌ایم و درآمد ما افزایش یافته، در پی آن واردات رشد کرده و به اقتصاد کشور صدمه زده است.

به اعتقاد وی افزایش قیمت نفت و فروش آن مساوی با افزایش واردات و کاهش سرمایه‌گذاری بوده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز