خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به ایلنا خبر داد:

راه‌اندازی «سامانه ملی پیام‌رسان بخش کشاورزی» در سه ماهه اول سال آینده

asdasd
کد خبر : ۸۶۷۹۱۳

خاوازی گفت: این سامانه بسیار پیچیده با همکاری دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه تهران و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حال طراحی است تا بسیاری از اطلاعات را پس از جمع‌آوری در اختیار مسئولان و بهره‌برداران قرار دهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا کاظم خاوازی، امروز در نشست خبری به مناسبت دهه فجر در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر دلایل عدم اجرای الگوی کشت در کشور و مشکلات ناشی از آن اظهار کرد: بخش کشاورزی حداقل از دو لایه برخوردار است که یکی از آنها لایه فنی و دیگری لایه سیاسی و اقتصادی آن است.

وی ادامه داد: لایه فنی بخش کشاورزی مربوط به شرایط اقلیم، آب و خاک ، ویژگی‌های گیاهی و سابقه کشت آن در منطقه است که سامانه متناسب با آن در چهار تا پنج سال اخیر تهیه و تمام اطلاعات مربوط به بخش فنی در آن ثبت شده است.

خاوازی درباره لایه اقتصادی و سیاسی بخش کشاورزی افزود: اینکه کشاورزان چه محصولی را برای کشت انتخاب کنند بستگی به شرایط بازار و قیمت محصولات دارد که در این مورد کشاورزان تابع ما نیستند.

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه اما این وظیفه شماست که اگاهی لازم را به کشاورزان برای جلوگیری از زیان آنها بدهید، گفت: در بسیاری از کشورها سیسیتم یکپارچه اطلاعات وجود دارد که بهره‌برداران را از میزان کشت و نوع محصول کشت شده مطلع می‌کند ما نیز در صدد هستیم که «سیستم یکپارچه بخش کشاورزی» را برای رفع این مشکل راه‌اندازی کنیم.

خاوازی با بیان اینکه این سیستم یکپارچه شامل اطلاعات سطح زیر کشت، نوع محصول، مدل‌های کشت و ... می‌شود افزود: در کنار این «سامانه ملی پیام رسان بخش کشاورزی» نیز راه‌اندازی خواهد شد تا اطلاعات به دست آمده به کشاورزان از طریق این سامانه منتقل شوند.

به گفته وی کشاوزران از طریق این سامانه می‌توانند از سطح زیر کشت در سایر مناطق کشور و نوع محصول کشت شده مطلع شده تا بر اساس آن برنامه تولید خود را تنظیم کنند.

خاوازی اضافه کرد: این سامانه بسیار پیچیده با همکاری دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه تهران و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حال طراحی است تا بسیاری از اطلاعات را پس از جمع‌آوری در اختیار مسئولان و بهره‌برداران قرار دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه سامانه یکپارچه اطلاعات بخش کشاورزی همان رصدخانه بخش کشاورزی است توضیح داد: روند کار به این شکل است که ابتدا اطلاعات در رصدخانه بخش کشاورزی جمع‌آوری و سپس از طریق سامانه ملی پیام رسان بخش کشاورزی به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

خاوازی زمان راه‌اندازی این سامانه را در سه ماهه اول سال 99 عنوان کرد.

وی گفت: امیدوار بودیم که این سامانه تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد اما با محدودیت‌های مالی روبرو شدیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در ورژن ابتدایی این سامانه اطلاعات مربوط به سطح زیر کشت و مقدار تولید برخی از محصولات صیفی و سبزی که بازار آنها با نوسانات زیادی روبرو بوده مانند خیار، گوجه فرنگی و سیب زمینی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

خاوازی در ادامه سخنان خود درباره طرح تولید علوفه دامی از منابع داخلی با هدف کاهش وابستگی ا ظهار کرد: این طرح در حال حاضر به معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی ارسال شده تا محصولاتی مانند چغندرقند علوفه‌ای، خارشتر و دیگر محصولات به عنوان علوفه‌های جایگزین در جیره خوراک دام مورد استفاده قرار بگیرد.

وی ادامه داد: ما سعی داریم تا با تغییر فرمولاسیون گندم در جیره خوراک دام از ورود یک تا یک و نیم تن ذرت و کنجاله سویا به کشور جلوگیری کنیم.

معاون جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود به ارائه آماری از فعالیت‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی پرداخت و گفت: تا سال 92 تعداد ارقامی که این سازمان معرفی کرد تنها 92 رقم بود اما از ان سال تا امروز تعداد آن به 61 رقم رسیده که افزایش شش برابری را نشان می‌دهد.

خاوازی اضافه کرد: این سازمان هر ساله 200 یافته پژوهشی را معرفی می‌کند و همچنین 50 قرارداد دانش فنی با بخش‌های خصوصی منعقد می‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 80 شرکت توسط سازمان تحقیقات راه‌اندازی شده است افزود: 706 شرکت دیگر نیز با حمایت سازمان ترویج و آموزش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

خاوازی تعداد کارشناسان مشغول در این سازمان را 2018 نفر اعلام کرد که همگی آنها عضو هیات علمی هستند که هر ساله چهار هزار پژوهش تحقیقاتی را در این سازمان انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه در این سازمان تولیدات محصولات فناورانه نیز انجام می‌گیرد اظهار کرد: 95 درصد از واکسن دامی و 25 درصد واکسن طیور توسط این بخش در کشور تولید می‌شود. 

خاوازی در پایان سخنان خود از سال 92 تا سال 98، 160 میلیون دز واکسن انسانی در شرایط تحریم توسط محققان و پژوهشگران کشور تولید شده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز