خبرگزاری کار ایران

تولید ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن بذر برنج از ارقام اصلاح شده/ معرفی نظام گواهی بذر ارقام بومی و محلی ایران به جهان

asdasd
کد خبر : ۷۹۲۲۷۷

ایران قصد دارد نظام گواهی بذر ارقام بومی و محلی خود را به سایر کشورهای جهان معرفی کند.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاون کنترل و گواهی بذر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: ارقام زراعی محلی و بومی با هدف حفظ این ارقام و بهبود کیفیت بذر تحت نظام گواهی بذر قرار گرفته که دستاورد مهمی برای کشور است.

مهندس صمد مبصر افزود: در دنیا تقریبا هیچ گزینه ای برای گواهی بذر ارقام بومی وجود ندارد و ما تصمیم داریم نظام گواهی خاص ارقام بومی و محلی را به کشورهای جهان معرفی کنیم.

وی اظهار داشت: با مصوبه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، نظام گواهی برای ارقام بومی و محلی موسوم به گواهی محدود تعریف شده و بر این اساس ما می توانیم بذر ارقام بومی و محلی را گواهی کنیم.

مبصر تصریح کرد: در این نظام گواهی، اصالت و خصوصیات ژنتیکی بذر به طور کامل بر عهده تولید کننده است، اما سایر پارامترهای کیفی بذر مانند قوه نامیه، خلوص فیزیکی و عاری بودن بذر از سایر محصولات بر اساس استاندارد ملی می باشد.

وی ادامه داد: با گواهی بذر ارقام زراعی بومی و محلی و اجرای برخی سیاست های وزارت جهاد کشاورزی برای تشویق تولید بذر، تعداد محصولات تحت نظام گواهی بذر از ۱۴ محصول به ۳۲ محصول افزایش یافته است.

مبصر با بیان این که ارقام بومی و محلی مانند برنج هاشمی و دیلمانی یا خربزه مشهدی در کشور دارای جایگاه هستند، گفت: با توجه به تقاضای مصرف کنندگان، ارقام بومی و محلی از نظام های تولید حذف نشده اند و ما نیز به دنبال ارتقای وضعیت تولید این ارقام در کشور هستیم به طوری که اگر بتوانیم یونجه های بومی کشور را از علف های هرز عاری کنیم و یا قوه نامیه برنج محلی را افزایش دهیم و آن را ضد عفونی شده به دست مصرف کننده برسانیم، گام بزرگی برای پایداری تولید خواهیم برداشت.

معاون کنترل و گواهی بذر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی اذعان داشت: سالانه در کشور حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن بذر برنج از ارقام اصلاح شده تولید می‌شد که با ابلاغ آیین نامه نظام گواهی محدود در سال گذشته حدود ۸۰۰ تن بذر برنج تولید شد که نزدیک به ۵۰۰ تن آن مربوط به ارقام محلی و بقیه ارقام اصلاح شده بود.

وی پیش بینی کرد: در سال جاری ۲ هزار تن بذر برنج در کشور گواهی شود که حجم قابل توجهی از آن مربوط به ارقام محلی است.

مبصر با اشاره به عضویت ایران در دو برنامه گواهی بذر سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای OECD در سال جاری گفت: پیش از این ایران عضو چهار برنامه گواهی بذر این سازمان بین المللی بود.

وی خاطر نشان کرد که سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای OECD دارای هشت برنامه گواهی بذر است و ایران توانسته در شش برنامه آن عضو شود.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال افزود: با عضویت ایران در دو برنامه دیگر این سازمان در زمینه برنامه خانواده کلزا و دانه های روغنی مشابه و همچنین برنامه علوفه ها و بغولات دانه ای و علوفه ای، می توانیم برای بذر همه محصولات زراعی تولید کشور به غیر از بذر سبزی و صیفی گواهی های OECD صادر کنیم.

وی با اذعان به این که گواهی های بذر سازمان OECD قابل قبول در ۶۱ کشور عضو این سازمان است، اظهار داشت: با عضویت ایران در دو برنامه دیگر سازمان OECD یکی از موانع اصلی صادرات بذر کشور مرتفع شده است و از این پس بخش خصوصی باید برای بازاریابی بذر و صادرات آن تلاش کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز