خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل توانیر:

سالانه 850 هزار کولر گازی وارد چرخه مصرف برق می‌شود/ اختصاص 200 میلیارد تومان پاداش به کشاورزان و صنایع برای کاهش مصرف برق

asdasd
کد خبر : ۷۳۲۲۱۲

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه با توزیع 200 میلیون لامپ کم مصرف پیک بار مصرف برق در شب را به میزان قابل توجهی کاهش دادیم، گفت: بیش از 40 درصد بار تابستان مربوط به وسایل سرمایشی است، به طوری که سالانه 850 هزار کولر گازی معادل 2هزار مگاوات مصرف برق را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدحسن متولی‌زاده مدیرعامل توانیر درنشست حاشیه‌ای یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر با بیان اینکه هیچ کاری به تنهایی قابل تحقق نیست مگر با همکاری بخش خصوصی و دولت اظهار داشت: اگر بهینه‌سازی مصرف صورت بگیرد با هزینه کمتر و زمان کوتاه‌تر به نتیجه خواهیم رسید و سرعت بازگشت سرمایه کوتاه‌تر بوده و اشتغال‌زایی زیادی نیز خواهیم داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه پیک بار مصرف در شب که به دلیل روشنایی بوده با توزیع 200 میلیون لامپ کم‌مصرف حل شد، تصریح کرد: اکنون مسئله استفاده از وسایل سرمایشی است. بیش از 40 درصد بار تابستان مربوط به وسایل سرمایشی است که سالانه با شیب تند در حال افزایش است. به طوری که هر سال 850 هزار کولر گازی که معادل دو هزار مگاوات مصرف برق است، اضافه می‌شود.

متولی‌زاده با بیان اینکه ما 200 میلیارد تومان به کشاورزان و صنایعی که مصرف خود را کاهش دادند پاداش دادیم گفت: کاهش مصرف این بخش‌ها هیچ‌گونه لطمه‌ای نیز به تولیدشان وارد نکرد.

وی با بیان اینکه اعمال تبصره 12 بهینه‌سازی مصرف سوخت قطعاً کمک شایانی به حوزه انرژی خواهد بود خاطرنشان کرد: یک اشتباه استراتژیک این است که بحث تجدیدپذیرها فقط به عوارض برق وصل شود. عوارض برق محدود است و نمی تواند تا بی‌نهایت افزایش یابد. باید مصرف سوخت به معنای یک مبنای مهم صرفه‌جویی صورت گیرد.

وی افزود: موضوع دیگر مشارکت مردم است. اگر خرید برق انحصاراً در دست دولت باشد به هیچ نتیجه نمی‌رسیم. مردم باید به میدان بیایند تا پیشنهاد اصلاح تعرفه و قیمت پایه تجدیدپذیر بتواند به این صنعت کمک کند.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه 917 میلیارد تومان نقدینگی در زمینه اخذ عوارض تخصیص داده شده است افزود: از این رقم 840 میلیارد تومان را به خزانه پرداخت کردیم و این در حالی است که تا 1800 میلیارد تومان در اختیار هدفمندی بوده و هنوز تسویه نشده و دوران وصول آن نیز پایین است.

وی یادآور شد: از 840 میلیارد تومان سهم تخصیصی 440 میلیارد تومان وصول شده است. 1100 میلیارد تومان به توانیر بابت برق روستایی و مابقی به تجدیدپذیرها تعلق می‌گیرد.

وی همچنین گفت: در بودجه 98 گردش از هدفمندی حذف شده است و این بودجه به توانیر تعلق خواهد یافت.

تلاش برای مشکلات موجود در بخش واحدهای پسماندسوز

سیدمحمد صادق‌زاده، رئیس سازمان ساتبا نیز با اشاره به درخواست موجود در این بخش برای افزایش نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها، گفت: اگر نرخ مربوط به این بخش افزایش پیدا کند طبیعتا به جهت اینکه منابع کافی برای تامین و پرداخت آن وجود ندارد همین مسئله موجب خواهد شد شرکت‌ها بیشتر متضرر شوند.

وی افزود: بدین منظور مقرر شده است تا از منابع دیگری برای پرداخت صورت حساب‌ها استفاده کنیم که در این زمینه هفت منبع بالقوه همچون منابع حاصل از محل سوخت صرفه‌جویی شده شناسایی شده است که اگر همین یک بخش عملیاتی شود مشکلی برای افزایش نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها نخواهیم داشت.

صادق‌زاده در خصوص نرخ خرید تضمینی نیروگاه‌های پسماند سوز، گفت: اساسا واحدهای فعال در این بخش از همان ابتدا به دلیل نوع نرخ طلبکار بوده‌اند که این مسئله کاملا به حقه بوده است ولی بنا نبوده است که تمامی منابع این بخش از سوی وزارت نیرو پرداخته شود و باید بخشی از آن از طریق حق امحای زباله تامین شود. از این رو درصددیم تا مشکلات موجود در بخش واحدهای پسماند سوز را خارج از برنامه و دستور کار مورد بررسی قرار داده تا به زودی شاهد رقع مسائل موجود در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز