خبرگزاری کار ایران

سرپرست سازمان توسعه تجارت خبر داد

مذاکره ایران با ۳ کشور همسایه برای تجارت ترجیحی

asdasd
کد خبر : ۷۱۰۸۸۰

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران از پیگیری مذاکرات با ترکیه، سوریه و پاکستان برای تجارت ترجیحی خبر داد و گفت: شرایط به گونه ای است که مخالفان توسعه روابط اقتصادی ایران به هر جا ورود می کنند تا محدودیت ها، سخت تر شود.

به گزارش ایلنا، «محمدرضا مودودی» در پایان نخستین نشست «هم‌اندیشی سراسری درباره توسعه صادرات فناوری اطلاعات و ارتباطات» در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، شرایط کنونی کشور را خاص عنوان کرد و گفت: برخی زیرساخت‌ها مانند برقراری روابط بانکی برای ما اولویت دارد که اگر حل نشود تعرفه‌های ترجیحی و تجارت ترجیحی از ارزش می‌افتد.

مودودی در این ارتباط از قول مساعد رییس‌جمهوری ترکیه برای رفع مسائل موجود خبر داد و تهاتر را یکی دیگر از برنامه‌های سازمان توسعه تجارت ایران در مذاکرات با دیگر کشورها بویژه همسایگان عنوان کرد.

وی تاکید کرد با توجه به رشد ۱۳درصدی صادرات غیرنفتی کشور در هشت ماه امسال به ارزش ۳۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، برای حفظ این میزان رشد تا پایان سال تلاش می شود.

مودودی از برنامه سازمان توسعه تجارت ایران برای ۲ برابر کردن توان صادراتی کشور از ۵۰ میلیارد دلار کنونی با تعریف مگاپروژه های صادرات محصولات در یک برنامه سه ساله خبر داد.

وی یادآوری کرد: قرار بود امسال نزدیک به یک هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار برای توسعه صادرات غیر نفتی تخصیص یابد که از محل افزایش یک درصد نرخ موثر تعرفه اقلام وارداتی به استثنای اقلام اساسی و دارو تامین می شود.

«با توجه به شرایط فعلی و تحریم ها، واردات بخشی از این اقلام ممنوع شد که بخشی از درآمدها را کاهش داد.»

به گفته وی، گمرک تاکنون آمار مشخصی را مبنی بر اینکه چه مقدار از این افزایش یک درصدی بر نرخ موثر به خزانه واریز شده، اعلام نکرده است تا سازمان توسعه تجارت بتواند از آن برداشت کند.

وی اعلام کرد: تاکنون ۲۰ میلیارد تومان به حساب سازمان توسعه تجارت واریز شده که امید است مابقی نیز تامین شود.

مودودی افزود: سال آینده برای مشوق های صادراتی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته داده شده که با وجود کاهش نسبت به امسال، امید است تخصیص یابد تا با توجه به آن بتوان برنامه مشخص و بلندمدتی پیاده کرد.

وی همچنین با رد خروج کالاهای گروه ۲ و سه از اولویت تخصیص ارز به دلیل نزدیک شدن نرخ ارز نیمایی به نرخ آزاد گفت: اولویت بندی همچنان بر مدار گذشته است؛ اولویت نخست در تخصیص ارز، کالاهای اساسی و دارویی است که از ارز نفتی استفاده می کنند و گروه های ۲ و ۳ نیز تجمیع و در قالب یک گروه تعریف شده اند.

«در این تجمیع، ۶ اولویت بندی بر اساس نیازهای ضروری در داخل کشور اعم از مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و حتی اقلام ضروری مطرح است که ارز نیما حاصل از ارز صادرات به این گروه تعلق می گیرد.»

مودودی دلیل برداشته شدن ممنوعیت واردات ۴۷قلم کالا را «نیاز داخل» عنوان و تصریح کرد: بخشی از مجموع ۱۳۳۹ قلم کالای ممنوع، مورد نیاز بخش تولید بود که باید به تدریج از فهرست ممنوعیت خارج می شد. در مقابل برخی اقلام که امکان تولید آن در کشور وجود دارد به فهرست ممنوع اضافه می شود.

وی درباره صادرات محصولات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: به دلیل ارزآوری بالا، اشتغال گسترده و نیروی انسانی جوان و مستعد می توان از توان تولیدی و صادراتی این بخش استفاده کرد و آن را افزایش داد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در جمع بندی نخستین نشست «هم اندیشی سراسری درباره توسعه صادرات فناوری اطلاعات و ارتباطات» از برگزاری همایشی درباره ارزهای دیجیتال با استفاده از ظرفیت کسب و کارهای نوپا (استارت آپ های) داخلی و بهترین های جهان در اوایل بهمن امسال خبر داد.

وی همچنین به تدوین نقشه راهی با محوریت ترویج و توانمندسازی بنگاه ها و توسعه شرکت های بزرگ در قالب آموزش و اعزام هیات های تجاری و برپایی نمایشگاه ها در حوزه فاوا اشاره کرد.

مودودی بر ضرورت ظرفیت سازی در زمینه صادرات فناوری اطلاعات و ارتباطات تاکید کرد و گفت: در این بخش بسیار ضعف داریم و باید با کمک بخش خصوصی ظرفیت سازی شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز