خبرگزاری کار ایران

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق به ایلنا خبر داد:

خروج روزانه 120 کامیون مصالح برای بازسازی موصل

asdasd
کد خبر : ۶۸۱۲۵۵

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: پس از خروج داعش از شمال عراق با توجه به خساراتی که این گروه تروریستی به این منطقه وارد کرده بود دوباره موج صادرات به موصل، سلیمانیه و اربیل افزایش پیدا کرد و امروز به طور متوسط روزانه 120 کامیون از چهار گمرک مرزی به سمت این منطقه فرستاده می‌شوند که بیشتر بار آنها مصالح ساختمانی، کاشی ،سرامیک و شیشه است.

سید حمید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص مراودات تجاری ایران و اقلیم کردستان عراق گفت: در ابتدای آزادسازی عراق روابط تجاری ما بیشتر با اقلیم بود تا مناطق مرکزی و جنوب عراق به طوری که 70 درصد صادرات ما به این منطقه صورت می‌گرفت. هر چند در طی سال‌های اخیر این نسبت برعکس شده به طوری که مرکز تجارت ایرانیان به زودی در بصره افتتاح خواهد شد.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: پس از خروج داعش از شمال عراق با توجه به خساراتی که این گروه تروریستی به این منطقه وارد کرده بود دوباره موج صادرات به موصل، سلیمانیه و اربیل افزایش پیدا کرد و امروز به طور متوسط روزانه 120 کامیون از چهار گمرک مرزی به سمت این منطقه فرستاده می‌شوند که بیشتر بار آنها مصالح ساختمانی، کاشی ،سرامیک و شیشه است.

سیدحمید حسینی ادامه داد: این منطقه شش میلیون آواره داشت که اکنون چهار میلیون آنها برگشته‌اند و همگی به دنبال بازسازی هستند بازرگانان ایرانی می‌توانند از این فرصت پیش آمده کمال استفاده را ببرند.

وی در خصوص موضع‌گیری مقام‌های سیاسی عراق در هفته‌های اخیر گفت: صحبت‌هایی که به رئیس جمهور برهم صالح نسبت داده شده بود رسما تکذیب شد و با شناختی که ما از ایشان داریم حرف‌ها و موضع‌گیری‌های ضد ایرانی از ایشان بعید است.

وی گفت: امیدواریم دولت جدید عراق نظام قبیله‌ای و سهمیه‌ای را در دولت و وزارتخانه‌ها تعطیل کند و یک دولت تکنوکرات مبتنی بر شایسته‌سالاری و دوری از فساد و رشوه جایگزین شود.

حسینی گفت: در دولت قبل در ظاهر با ما روابط خوبی داشتند اما در باطن خصوصا در وزارتخانه‌های اقتصادی به دنبال کارشکنی بودند.

وی اظهار داشت: سال گذشته پنج میلیون توریست وارد کشور شده که سه میلیون آن عراقی بودند که حجم عظیمی از این افراد برای توریسم درمانی به کشور مراجعه کرده بودند اما متاسفانه ما نتوانستیم این توریست‌ها را ساماندهی کنیم و به رغم گزارش‌هایی که به سازمان میراث فرهنگی دادیم آنها هیچ تمایلی به همکاری با ما نشان ندادند در صورتی که این استخراج آمارها و گزارش‌های اقتصادی وظیفه اتاق نبود.

حسینی ادامه داد: ما مواردی داشتیم که برای یک بیمار عراقی فاکتور 11 هزار دلاری دادند و بعدا مشخص شد که فاکتور بیمارستان تنها هزار دلار بود و 10 هزار دلار را واسطه گرفته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 35 درصد بازار عراق در دست چین، 23 درصد در دست ترکیه، 20 درصد در اختیار ایران و مابقی در اختیار کشورهای متفرقه است که امسال به طور حتم ما از ترکیه جلو خواهیم زد.

حسینی افزود: ترکیه با توجه به اینکه هیچ کدام از مزیت‌های ایران را ندارد اما کاملا هجومی به بازار عراق نگاه می‌کند و حتی برای بازسازی شمال این کشور شش میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده‌ است.

وی گفت: ما باید برای حضور در این بازار با برنامه‌ریزی کامل جلو برویم و این مسئله نیازمند این است که شرکت‌ها و برندهای ایرانی حضور فیزیکی در اقلیم کردستان و جنوب عراق داشته باشند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز