خبرگزاری کار ایران

معاون آب و آبفای وزیر نیرو در آئین افتتاح پل نفت بر روی سد کارون ۴ مطرح کرد:

احداث 180 هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی در 4 سال گذشته/ پیامدهای مثبت تشکیل مدیریت مشارکتی در حوضه‌های آبریز

asdasd
کد خبر : ۵۱۴۸۱۷

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در آئین افتتاح پل نفت بر روی سد کارون 4 گفت: در طول دولت یازدهم 180 هزار هکتار شبکه اصلی و 19 هزار هکتار شبکه فرعی آبرسانی احداث شده است.

به‌گزارش ایلنا، "رحیم میدانی " معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در آئین افتتاح پل نفت بر روی سد کارون 4 در استان چهار محال و بختیاری با بیان این مطلب که در دولت یازدهم تا اردیبهشت ماه سال جاری، 23 سد در 16 استان با حجم مخزن 4.3 میلیارد متر مکعب افتتاح شده است، گفت: 7 سد نیز در 6 استان با حجم مخزن 317 میلیون متر مکعب آبگیر شده است.

وی ادامه داد: تا پایان مرداد ماه و پایان دولت یازدهم نیز 5 سد آبگیری یا به بهره‌برداری می‌رسد.

میدانی همچنین یادآور شد: در طول دولت یازدهم 180 هزار هکتار شبکه اصلی و 19 هزار هکتار شبکه فرعی آبرسانی احداث و 23 طرح آبرسانی در 12 استان ساخته شد تا 792 میلیون مترمکعب آب شرب هموطنان را تأمین کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در این دولت ‌18 تصفیه‌خانه آب در 18 شهر با ظرفیت 850 هزار مترمکعب در شبانه روز احداث شده است، افزود: 37 تصفیه خانه فاضلاب نیز در 37 شهر کشور با ظرفیت یک میلیون مترمکعب در شبانه‌روزی به بهره‌برداری رسیده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا آبرسانی به روستاهای کشور را جزو اقدامات بسیار خوب دولت یازدهم دانست و بیان داشت: با آبرسانی به 5 هزار و 226 روستا آب شرب بهداشتی حدود 4 میلیون نفر تأمین شده است.

وی با اشاره به این مطلب که در برنامه ششم توسعه دو مسئله آب و محیط زیست به عنوان اولویت اول مطرح و مورد تصویب قرار گرفته است، افزود: مشکل آب فقط معضل کشور ما نیست و مشکل تمام جهان است و با توجه به اینکه کشور ما از نظر اقلیمی و جغرافیایی کشور خاصی است که دارای بارش‌های بیش از 1200 میلیمتر در یک نقطه و در نقطه ای دیگر با 60 میلیمتر بارش سالانه روبرو است.

وی ادامه داد: بیشتر جمعیت کشور در فلات مرکزی که شدیداً از مشکل آب برخوردار است متمرکز است و باید به نوعی این منابع محدود مدیریت شود تا غیر از مصارف مردم، فضای سبز و سایر بخش‌ها نیز بتوانند از این موهبت الهی برخوردار باشند.

رحیم میدانی با مضموم خواندن افراط و تفریط در زندگی از جمله آب و نقش اعتدال در مدیریت آب افزود: در مدیریت آب نیز اگر اعتدال در بخش‌های مختلف رعایت شود در اجرای پروژه‌های آبی و تأمین آب مصرفی با مشکل مواجه نخواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه در مدیریت آب کشور نباید حد و منزلت کارهای اجرایی را سبک بشماریم افزود: با سبک شمردن منزلت کارهای اجرایی گرفتار عقب ماندگی می‌شویم که جبران آن سخت خواهد بود.

او ادامه داد: اگر امروز این طرح‌های آبرسانی را اجرا نکنیم، نمی‌توانیم آب مورد نیاز صنایعی که قرار است در بروجن مستقر شوند تأمین کنیم.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه ایجاد تعادل در منابع و مصارف به کاهش مناقشات و منازعات منطقه ای بر سر آب کمک خواهد کرد، گفت: وزارت نیرو تلاش کرده است تا در دولت یازدهم در هردو جبهه اقدامات سازه ای و مدیریت منابع آبی فعالیت داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر در جنبه‌های غیرسازه ای مدیریت آب کشور غفلت کنیم به طور حتم توسعه واقعی در کشور اتفاق نخواهد افتاد، افزود: منابع آب کشور بایستی به صورت همه جانبه مدیریت شود.

میدانی ایران را جزو کشورهایی دانست که منابع آب زیرزمینی آن نیمی از منابع آب آن کشور است به گونه ای که نیمی از منابع آب کشور در زیر زمین قرار دارد که شامل ورودی و خروجی، تغذیه و برداشت است و در ادامه افزود: متاسفانه برداشت بی رویه از سفره‌های محدود آب زیرزمینی در سال‌های گذشته باعث شده تا بخش‌های زیادی از دشت‌های کشور به دشت‌های بحرانی تبدیل شوند و زمین‌ها شروع به فرونشست کنند و اگر مصارف از سفره‌های آب زیرزمینی کنترل و مدیریت نشود این فرونشست‌ها به فاجعه تبدیل خواهند شد.

وی در خصوص حفاظت کیفی از منابع آب مانند رودخانه‌ها و دریاچه‌ها گفت: اگر قرار باشد منابع آلاینده به منابع آب کشور روانه شود سلامت مردم و جامعه به خطر خواهد افتاد و وظیفه وزارت نیرو است تا از کیفیت منابع آبی کشور نیز محافظت کند.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که سال‌ها بود با آن درگیر بودیم مدیریت حوضه‌های آبریز بوده است، افزود: از جمله کارهای خوبی که در این دولت انجام گرفت مدیریت مشارکتی حوضه‌های آبریز بود.

وی ادامه داد: گاهی 7 استان در یک حوضه آبی قرار دارند که به عنوان نمونه حوضه آبریز کرخه از همدان و کرمانشاه و کردستان ... و خوزستان را در بر می‌گیرد یا حوضه سپید رود که از کردستان آغاز و به گیلان ختم می‌شود و ورود آلاینده از یک استان منجر خواهد شد تا آب سایر استان‌ها نیز آلوده شود و تشکیل مدیریت مشارکتی برای حوضه‌های آبریز که به موجب مصوبه شورای عالی آب بنیانگذاری شد سبب شد تا،‌ مدیریت حوضه آبریز به دست مردم و بهره برداران هر استان به عنوان نماینده صنف کشاورزان صورت پذیرد.

میدانی ادامه داد: این موفقیت بزرگ و تجربه جهانی بود که پس از اجرایی شدن در برخی از کشورهای بزرگ جهان از جمله استرالیا و غیره در ایران نیز به اجرا در آمد.

 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز