خبرگزاری کار ایران

رئیس کنفدارسیون صادرات ایران:

بخش خصوصی تاکنون دو هواپیما و دو کشتی کالا به قطر ارسال کرده است/ قطری‌ها کالای با کیفیت می‌خواهند

asdasd
کد خبر : ۴۹۹۲۸۶

محمد لاهوتی گفت: با وجود بحران پیش‌آمده متاسفانه ما از ترک‌ها خیلی عقب هستیم و شرایط حضور در بازار قطر سخت است. مردمان این کشور کالاهای باکیفیت و گران مصرف می‌کنند و اصلاً شبیه عراق نیستند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص آخرین وضعیت صادرات مواد غذایی به قطر گفت: تاکنون دو هواپیمای کارگو از تهران و دو کشتی از بندر بوشهر که بار آنها از شیراز تامین شده به کشور قطر اعزام شده‌اند.

محمد لاهوتی ادامه داد: بازار قطر یک بازار خوبی برای صادرکنندگان ما است به شرطی که سریعاً سازمان‌های مربوطه مانند سازمان توسعه تجارت از صادرکنندگان حمایت‌های لازم را به عمل آورند و برای آنها مشوق‌های نقدی در نظر بگیرند تا این فرصت نیز مانند، روسیه از دست نرود و ترک‌ها آن را تصاحب نکنند.

وی ادامه داد: زمانی که قفسه‌های فروشگاه‌های قطر خالی شد ترک‌ها بعد از 48 ساعت توانستند آنها را پر کنند که این نشان می‌دهند که آنها از لحاظ لجستیکی بسیار قوی هستند. هر چند در بحث صادرات زمینی باید از ایران عبور کنند و مشکلات زیادی دارند.

لاهوتی تصریح کرد: مهم‌ترین مشکل در حال حاضر نبود روابط بانکی بین دو کشور و عدم سهولت در صدور روادید است. ضمن آن که پرداخت یارانه حمل و نقل و دیگر مشوق‌ها نیز امروز تبدیل به یک مشکل شده است اما با این وجود تا به امروز این بخش خصوصی بوده که تمام این محموله‌های صادراتی را تامین کرده است.

وی ادامه داد: چگونه می‌توانیم به قطر صادرات داشته باشیم در حالی که حتی نمی‌توانیم به راحتی به این کشور سفر کنیم. از طرف دیگر ما در این کشور هیچ‌گونه کارگزار بانکی نداریم. در حال حاضر شعبه بانک صادرات در دوحه فعال است اما خریداران قطری حاضر نیستند با آن کار کنند.

وی ادامه داد: با وجود بحران پیش‌آمده متاسفانه ما از ترک‌ها خیلی عقب هستیم و شرایط حضور در بازار قطر سخت است. مردمان این کشور کالاهای باکیفیت و گران مصرف می‌کنند و اصلاً شبیه عراق نیستند. در سال گذشته تجارت خارجی قطر 25 میلیارد دلار بود که در بهترین شرایط سهم ما 144 میلیون دلار بوده است.

عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: اجناسی که صادر شده به طور معمول پول آنها از طریق سیستم صرافی‌ها به کشور بازخواهد گشت اما با توجه به حجم پایین تجارت خارجی ما با این کشور صرافی‌های زیادی نداریم که این کار را انجام دهند.

لاهوتی ادامه داد: 2.1 میلیارد دلار از تجارت خارجی قطر مربوط به مواد غذایی است. ما باید برنامه جدی برای صادرا کالاهای خود داشته باشیم. ما در حال حاضر از فولاد و سیمان باکیفیت برخوردار هستیم و می‌توانیم به راحتی مصالح ساختمانی را به این کشور صادر کنیم.

وی ادامه داد: در سایر بخش‌های خدماتی نیز می‌توانیم از این بازار استفاده کنیم. کشتی‌های قطری به دلیل حجم بالا تاکنون در بندر جبل‌ علی امارات پهلو می‌گرفتند که با بحران پیش آمده ما می‌توانیم بنادر امام خمینی و شهید رجایی را در اختیار آنها بگذاریم و سپس با کشتی‌های کوچک کالا را حمل کنیم که این باعث درآمدزایی برای کشور می‌شود. ضمن آن که ترانزیت هوایی نیز یکی از راه‌های درآمد برای ما است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در خصوص فعالیت‌های این کنفدراسیون و اتاق برای حضور در بازار قطر گفت: ما تلاش کردیم شرکت‌هایی را که به  لحاظ صادراتی قوی هستند را شناسایی کنیم و از طرف دیگر نیازمندی های قطر را بررسی کرده و آنها را به سازمان‌های توسعه تجارت در وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه دهیم.

وی ادامه داد: بازار قطر منحصر به فرد است و شرکت‌هایی باید در آنجا حضور پیدا کنند که ماندگار باشند، یعنی هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ تامین کالا بتوانند این بازار را تامین کنند. ما نمی‌خواهیم شرکت‌هایی در آنجا حضور پیدا کنند که فقط یک بار صادرات داشته باشند.

وی تصریح کرد: به طور مثال ترکیه امروز تنها 60 شرکت فعال در قطر دارد ما نیز باید شرکت‌های قوی خود را به آنجا بفرستیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز