خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

ظرفیت تولید نفت ایران روزانه ٤ میلیون بشکه است

asdasd
کد خبر : ۲۵۷۳۹۷

معاون وزیرنفت گفت: ظرفیت تولید کنونی نفت خام ایران حدود روزانه ٤ میلیون بشکه است اما به دلیل تحریم و کاهش تکلیفی تولید کنونی به مراتب پایین تر است.

به گزارش ایلنا، رکن الدین جوادی در دومین کنگره ملی صنعت حفاری با اشاره به این که تولید نفت ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه و در ابتدای برنامه ششم به بیش از ٤,٧ میلیون بشکه در روز می رسد، گفت: هم اکنون ایران توان تولید روزانه ٦٦٠ میلیون مترمکعب گاز را دارد و براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان برنامه پنجم توسعه این میزان تولید به بیش از یک میلیارد مترمکعب می رسد.

 

وی افزود: جدایی از آثار اقتصادی افزایش تولید نفت و گاز در درآمدهای کشور رسیدن به اهداف برنامه ریزی شده نیاز به برنامه ریزی، تدبیر و مدیریت دارد؛ به عنوان مثال، امسال با تدبیر و برنامه ریزی توانستیم ١٠٠ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور (معادل ٢٠ درصد) بیفزاییم.

مدیرعامل شرکت نفت ایران یکی از ساز و کارهای مهم برای تحقق عملی برنامه های تولید نفت و گاز در کشور را توجه به صنعت حفاری و خدمات مربوط به آن دانست و گفت: صنعت حفاری هم اکنون هزینه های سنگینی در فرآیند تولید به همراه دارد.

جوادی ورود به حفاری آبهای عمیق در دریای خزر با عمان را در سالهای آینده حتمی دانست و افزود: باید برای حضور در این صنعت، توجه ویژه و نگاه دراز مدت به حفاری آبهای عمیق داشت.

وی صنعت حفاری بومی کنونی در ایران را در مقایسه با قدمت تاریخ صنعت نفت، صنعتی جوان دانست و تصریح کرد: با خروج شرکتهای حفاری پس از انقلاب اسلامی، جوانان و متخصصان ایرانی توانستند روز به روز این صنعت را بومی تر کنند؛ اگرچه هم اکنون همچنان در بخش کالا و دکلهای حفاری و خدمات مربوط به آن به درجه قابل قبولی نرسیده ایم.

جوادی از فعالیت ١٤٠ تا ١٥٠ دکل دریایی و خشکی در ایران خبر داد و اظهار کرد: با توجه به نرخهای امروزی سهم حفاری از هزینه های تولید نفت و گاز در کشور سالانه حدود ٤ میلیارد دلار برآورد می شود؛ به عبارت دیگر سهم صنعت حفاری از هزینه ١٥ میلیارد دلاری توسعه صنعت نفت ایران حدود ٢٥ تا ٣٠ درصد است، از این روز می طلبد ما جایگاه ویژه ای برای این صنعت درنظر بگیریم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که امروزه جوانان و سرمایه گذران نیمه دولتی و خصوصی توجه ویژه ای به صنعت پیچیده حفاری دارند، گفت: هم اکنون ٥٠ درصد از سهم حفاری چاههای نفت و گاز را در ایران را بخش خصوصی بر عهده دارد، این در حالی است که پیش از انقلاب اسلامی ایران ١٠٠ درصد حفاری از سوی شرکتهای خارجی انجام می شد.

وی با اشاره به افت طبیعی تولید ٣٠٠ هزار بشکه ای سالانه مخازن نفتی در ایران افزود: برای جبران این افت تولید و رسیدن به ظرفیت تولید سالانه ٤,٧ میلیون بشکه باید سالانه ٤٠٠ تا ٥٠٠ حلقه چاه جدید در میدانهای نفتی ایران حفاری شود.

جوادی نوسازی ناوگان حفاری، دستیابی به فناوریهای جدید حفاری، مدیریت بهتر شرکتهای خدمات حفاری، تعریف رابطه تازه میان شرکتهای حفاری و کارفرمایان و تغییر رویه روزمزد به کارمزد در قراردادهای حفاری را از زمینه های لازم برای کاهش زمان و هزینه در عملیات حفاری اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مشکلات در بخش مهندسی حفاری را مهمترین عامل تأخیر در برنامه های حفاری چاههای نفت و گاز دانست و گفت: راز موفقیت شرکتهای حفاری خصوصی حضور در بازارهای جهانی است؛ در این میان وجود طرحهای توسعه ای در کشورهای همسایه می تواند یکی از بازارهای مناسب برای این شرکتها باشد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز