خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

شیوه حل بحران آب در ایران؛ نوشدارو بعد از مرگ سهراب

asdasd
کد خبر : ۱۱۶۰۱۹۰

عضو سابق شورای جهانی آب گفت: چرا حتما زمانی که اتفاقی می‌افتد، عده‌ای معترض و شرایط بحرانی عمیق می‌شود اقدام به برگذاری جلسه می‌کنند، از قبل به این فکر نکرده‌اند که ما به سمت بحران‌های ریشه‌ای در حرکتیم؛ اگر اطلاع داشتند چنین مشکلاتی وجود دارد چرا قبلا اقدامی نداشته‌اند؟

عباسقلی جهانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه موضوع بحران آب در کشور ما چندوجهی بوده و ابعاد مختلفی دارد، اظهار داشت: اینگونه نیست که صرفا در یک موضوع خاص متمرکز شویم و بگوییم علت چیست مجموعه دلایل باعث شده ما با این شرایط مواجه شویم و هر کدام نیز هم سهم و وزن خود را دارد. 

وی افزود: برای حل بحران آب اگر فقط دنبال یک دلیل باشیم گمراه‌کننده است و به جایی نمی‌رسیم، موضوع آب هم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و هم زیست‌محیطی و بر پایه تغییر اقلیم است و کسانی که دنبال حل ریشه‌ای مسئله هستند باید تمام موارد را یکجا مورد توجه قرار دهند. 

عضو سابق شورای جهانی آب تصریح کرد: هرکدام از عوامل موثر بر بحران آب سهم خود را دارد که باید در کنار هم بررسی شوند، اما در راه‌حل‌هایی که مسئولین کشور ارائه می‌دهند به تمام ابعاد توجه نشده، بنابراین با این شکل از کار نمی‌توانیم به سمت حل و فصل مناقشات و تنش‌های اجتماعی برویم، مثل دردی است که اگر همه جوانب را نسنجیم در نقطه دیگر بدن را به چالش می‌کشد، مثلا اگر برای حل مشکل آب اصفهان روی حوضه زاینده‌رود تمرکز کنیم ممکن است چند روز مشکل شود اما در ماجرایی جدید در چهارمحال و بختیاری شروع می‌شود و یا ممکن است روز دیگر استان دیگری را به خود مبتلا کند. 

وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم حل مشکل آب به صورت ریشه‌ای و همه‌جانبه، زنجیره تنش‌ها ممکن است تسری پیدا کند. 

جهانی گفت: در حال حاضر شیوه برخورد مسئولان با موضوع آب اشکالات بنیادین دارد، اول اینکه چرا حتما زمانی که اتفاقی می‌افتد، عده‌ای معترض و شرایط بحرانی عمیق می‌شود اقدام به برگذاری جلسه می‌کنند،از قبل به این فکر نکرده‌اند که ما به سمت بحران‌های ریشه‌ای در حرکتیم؛ اگر اطلاع داشتند چنین مشکلاتی وجود دارد چرا قبلا اقدامی نداشته‌اند؟ حتما باید مشکلی بروز کند تا اینکه دنبال تشکیل ستاد برویم، امروز دیگر تشکیل این ستادها جواب نمی‌دهد.

وی یادآور شد: ما در هر نقطه‌ای دچار مشکل می‌شویم به جای راهکارهای بنیادی، دنبال کار انتزاعی می‌رویم در حالی که باید عمیقا به مسائل توجه شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز