خبرگزاری کار ایران

ادعای روزنامه سعودی؛

عمده برق و گاز لبنان از اسرائیل تامین می‌شود/ هدف تل‌آویو مقابله با نفوذ ایران است

asdasd
کد خبر : ۱۱۵۰۰۴۵

فراتر از جنبه‌های فنی و اقتصادی قرارداد جدید گازی، نشانه‌های متعددی وجود دارد که هدف نهایی این توافق مقابله با نفوذ ایران در لبنان و سوریه است. شاعد این ادعا، اینکه تنها چند روز پس از اعلام تهران مبنی بر ارسال محموله‌های نفتی به لبنان از طریق سوریه خبر این قرارداد اعلام شد.

 به گزارش خبرنگار ایلنا از روزنامه الشرق الاوسط، گازی که از خط لوله عربی که از مصر، اردن و سوریه  می‌گذرد و به لبنان پمپاژ می‌شود، عمدتاً اسرائیلی است. برقی که قرار است از طریق سوریه و اردن به لبنان ارسال شود نیز عمدتاً اسرائیلی و  در راستای توافقنامه‌ای است که توسط "عاموس هوخشتاین"دیپلمات ارشد آمریکایی تنظیم شد.

همین چند روز پیش، هوخشتاین خود حامی مذاکرات مرزی بین لبنان و اسرائیل بود. به بیروت اطلاع داد که خط لوله گاز عرب از تحریم‌های قانون سزار که واشنگتن علیه سوریه اعمال کرده است، مستثنی می‌شود. این مقام آمریکایی همچنین حامی توافق اردن و اسرائیل در سال ۲۰۱۴ که به دنبال ترویج "محور اعتدال در خاورمیانه بین کشورهای عربی میانه رو و اسرائیل بود" به حساب می‌آید.

فراتر از جنبه‌های فنی و اقتصادی قرارداد جدید گازی، نشانه‌های متعددی دارد که هدف نهایی این توافق  مقابله با نفوذ ایران در لبنان و سوریه است. بزرگترین شواهد این قرارداد، اینکه تنها چند روز پس از اعلام تهران مبنی بر ارسال محموله‌های  نفتی به لبنان از طریق سوریه اعلام شد.

یک  مقام روسی گفت: اسرائیل معتقد است که چنین اقدامی به مقابله با نفوذ ایران در لبنان و سوریه کمک خواهد کرد. علاوه بر این، ویلیام برنز، رئیس سیا، که در ماه‌های اخیر به منطقه سفر کرده بود، در قرارداد گازی که توسط برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی خاورمیانه و شمال آفریقا نیز حمایت می‌شد، شرکت داشت.

تهیه پیش نویس توافق مستلزم تلاش‌ها و هماهنگی‌های گسترده بود: ایجاد امنیت در جنوب سوریه که شبکه‌های گاز و انرژی از آن عبور خواهند کرد.

نشست‌های وزیران بین لبنان، مصر، اردن و سوریه نیز برای غلبه بر موانع موجود در مسیر بهره برداری از خط لوله گاز و شبکه انرژی برگزار شده است.

شایان ذکر است، سفیر آمریکا در لبنان به رئیس جمهور این کشور اطلاع داد که واشنگتن پس از گفتگوی تلفنی با وزیران انرژی مصر و اسرائیل با این پیشنهاد موافقت کرده است. این گفت‌وگوها بر "طرح آینده برای تحویل گاز اسرائیل به کارخانه‌های مصر " متمرکز بود.

شرکت‌های مصری و اسرائیلی در طول سال‌ها چندین قرارداد منعقد کرده‌اند. آنها در سال ۲۰۱۸ با تحویل ۶۴ میلیارد متر مکعب گاز اسرائیل از میادین تامار و لویاتان مدیترانه به مصر موافقت کردند. این قرارداد ده سال اعتبار دارد و ارزش آن ۱۵ میلیارد دلار است. پس از اعلام خودکفایی مصر در تولید گاز، اعلام کرد که واردات گاز اسرائیل آن را به یک قطب انرژی منطقه‌ای تبدیل می‌کند.

در جبهه اردن، هوخشتاین مذاکرات بر سر قرارداد برق بین امان و تل آویو را در سال ۲۰۱۲ آغاز کرده بود. سال‌ها بعد، شرکت ملی برق اردن با شرکت آمریکایی  بر سر تحویل ۴۵ متر مکعب گاز برای تولید برق به توافق رسید.

مقامات آمریکایی به همتایان عرب خود اطلاع دادند که این پروژه‌ها از قانون سزار که در اواسط سال ۲۰۲۰ اجرایی شد، مستثنی خواهند شد. بیروت، قاهره و امان همچنان خواستار ضمانت‌نامه کتبی بودند و هوخشتاین به مقامات لبنانی این معافیت‌ها و ضمانت را اطلاع داد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز