خبرگزاری کار ایران

یک مسئول در گفت‌وگو با ایلنا عنوان کرد:

پرداخت تسهیلات ۴ درصدی برای کشت گیاهان دارویی/ راه اندازی بارانداز دیجیتالی گیاهان دارویی در تمام شهرستان‌های کشور

asdasd
کد خبر : ۱۰۸۴۷۸۰

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از پرداخت تسهیلات 4 درصدی برای کشت گیاهان دارویی خبر داد و گفت: تا پایان تابستان سالجاری بارانداز فیزیکی و دیجیتالی گیاهان دارویی در 30 استان کشور راه اندازی می‌شود.

حسن زینلی در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به ظرفیت‌‌های بالایی ایران در تولید گیاهان دارویی، اظهار کرد: در حال حاضر 265 هزار هکتار از اراض کشور زیر کشت انواع گیاهان دارویی قرار دارد.

وی ادامه داد: مهمترین گیاهان کشت شده در این اراضی گل محمدی، زعفران، گشنیز، سیاه دانه، گل گاو زبان و موسیر است.

زینلی میزان مواد استحصالی از گیاهان دارویی را 400 هزار تن اعلام کرد و افزود: ارزش صادراتی گیاهان داوریی از کشور در سال گذشته به 550 میلیون دلار رسیده است که نسبت به سال 98، در میزان ماده خشک رشد 60 تا 70 درصدی داشته است.

به گفته وی؛ برنامه وزارت جهادکشاورزی توسعه کشت گیاهان دارویی با توجه به کم‌آب‌بر بودن آن‌ها است، ضمن اینکه در توسعه کشت این محصولات تولید فرآورده ثانویه و استانداردسازی با هدف ایجاد ارزش افزوده مد نظر قرار گرفته است.

زینلی با تاکید بر اینکه تولید اسانس می‌تواند یکی از بهترین گزینه برای ایجاد ارزش افزوده بالا در گیاهان دارویی باشد، تصریح کرد: تحریم موجب شده کارخانه‌های صنایع غذایی و دارویی و بهداشتی توجه بیشتری به تولیدات داخلی داشته و به دنبال جایگزینی اسانس‌های شیمیایی وارداتی با اسانس‌های گیاهی داخلی باشند.

وی افزود: با افزایش استقبال از اسانس‌های گیاهان دارویی داخلی، وزارت جهادکشاورزی از شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاهیان خواسته است که به این بخش ورود کنند.

زینلی معتقد است؛ با اسانس گیری از گیاهان دارویی ارزش آن‌ها 10 برابر می‌شود.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیاز به اصلاح زنجیره تامین در بخش گیاهان دارویی داریم از راه اندازی بارانداز فیزیکی و دیجیتالی گیاهان دارویی تا پایان تابستان سالجاری خبر داد.

زینلی ادامه داد: در بارانداز فیزیکی و دیجیتالی گیاهان دارویی 30 استان و تمام شهرستان‌های کشور راه‌اندازی خواهد شد.

وی هدف از راه‌اندازی این بارندازها را حمایت از تولیدکنندگان، حذف دلالان و بالا بردن کیفیت محصولات گیاهان برشمرد.

زینلی توضیح داد: گیاهان دارویی در این باراندازه‌ها جمع آوری و در شرایط استاندارد نگهداری می‌شوند و همزمان به شکل دیجیتالی به مشتریان برای خرید عرضه شده تا تجار و تولیدکنندگان به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

وی همچنین از پرداخت تسهیلات 4 درصد به سرمایه‌گذارن در بخش تولید گیاهان دارویی با ثبت طرح توجهی در سامانه سیتا (سایت سامانه یکپارچه تسهیلات اعتباری جهاد کشاورزی) خبر داد.

زینلی گفت: علاوه بر کشت گیاهان دارویی برای تمامی بخش‌های زنجیر ارزش محصولات این گیاهان تسهیلات 4 تا 10 درصدی در نظر گرفته شده است.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید براینکه برنامه‌ریزی شده است میزان صادرات محصولات گیاهان دارویی تا سال 1404 به 5 میلیارد دلار برسد، گفت: با اجرای برنامه‌های عنوان شده رسیدن به این میزان صادرات سخت نیست و می‌توان روزی را متصور شد که این محصولات نقش موثری در ارزآوری بخش کشاورزی داشته باشند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز