خبرگزاری کار ایران

در جلسه مجلس مطرح شد:

قول وزیر جهاد کشاورزی برای جلوگیری از توقف صادرات سیب و مرکبات/ در حال مذاکره با کشورهای اوراسیا هستیم

asdasd
کد خبر : ۱۰۱۷۰۰۷

وزیر جهاد کشاورزی گفت: این قول را به همه می‌دهم که اجازه ندهم جلوی صادرت سیب و مرکبات گرفته شود چراکه صادرات می‌تواند منافع زیادی برای کشور داشته باشد و مازاد تولید که بازار را بر هم می‌زند را از کشور خارج کند.

به گزارش خبرنگارایلنا، کاظم خاوازی امروز در صحن علنی مجلس در پاسخ به پرسش نمایندگان درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: امروز همه ی فعالان بخش کشاورزی در راستای دستور مقام معظم رهبری تمام  تلاش خود را به کار می‌گیرند و شاخص‌های عملکرد آن‌ها تایید آن است به طوری که با تمام مشکلات ناشی از کرونا و تحریم شاخص تجاری در 6 ماهه اول سال جاری 4.4 دهم مثبت شده است.

وی ادامه داد: در 9 ماهه سال 98 ، کل محصولات صادر شده 4 میلیون 986 تن بود که در 9 ماه سالجاری این رقم 22 درصد از نظر وزنی و 20 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است. در سال 98 صادرات محصولات باغی 645 هزار تن بود که در سال جاری به 889 هزار تن  رسیده که از نظر وزنی رشد 38 درصدی  و ارزشی 43 درصد داشته شده است.

خاوازی در پاسخ به پرسش دیگر نمایندگان درباره اقدامات انجام شده برای حمایت از باغداران سیب و کاهش زیان آن‌ها، گفت: در سال 98 ، 300 هزار تن سیب صادر شد و با برنامه ریزی انجام شده امروز این رقم را به 403 هزار تن رسانده‌ایم.

وی با اشاره به دستیابی ایران به توافقنامه اوراسیا، تصریح کرد: هم اکنون صادرات محصولات کشاورزی در قالب موافقت اوراسیا انجام می‌شود و بر اساس این موافقنامه توانستیم تنها به کشور روسیه 97 هزار تن سیب صادر کنیم در حالی که تنها 24 مرز فعال است.

خاوازی کل سیب تولیدی کشور را 4 میلیون 120 هزارتن عنوان کرد.

وی افزود: از این میزان 1 میلیون 50 هزار تن در آذربایجان غربی تولید می‌شود، همچنین سیب صنعتی تولید شده در این استان  17 درصد از سیب صنعتی کشور است.

 خاوازی مجموع سیب صنعتی تولیدی در کشور را 1 میلیون و 250 هزار تن اعلام کرد.

وی با تاکید بر اینکه برای حمایت از باغداران تولیدکننده سیب صنعتی قیمت تضمینی تعیین شده است، افزود: نمایندهگانی را از جهاد کشاورزی به کارخانه‌ها فرستادیم تا با نمایندگان آن‌ها صحبت کنند و نتیجه این شد که هر کیلوگرم سیب صنعتی از باغداران 1250 تومان  هر کیلوگرم سیب درجه سه پا درختی از آن‌ها 1180 تومان خریداری شود.

خاوازی یادآور شد: مشکل سیب پا درختی یک مشکل 35 ساله است که امسال با ایجاد 90 مرکز جمع آوری تولنستهایم تا حدودی آن را مرتفع کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ با سوال دیگر نمایندگان مبنی بر اقدامات انجام شده برای فرآوری سیب گفت: در سالجاری 7 فقره مجوز تاسیس کارخانه و 125 فقره مجوز واحد فرآوردی صادر شده است.

خاوازی یکی از پیش نیازهای صادرات سیب را سورتینگ بر شمرد و اظهار کرد: در استان آذربایجان غربی برای راه اندازی سورتیک با هدف صادرات سیب این استان به یکی از سرمایه گذاران مجوزی داده شد تا ظرف مدت 6 ماه با سرمایه گذاری بالای 10 میلیون دلار واحد سورتیک راه اندازی کند.

وی در واکنش به به اعتراض نماینده این استان به خبرهای حاکی از مانع تراشی برای صادرات سیب گفت: این قول را به همه می‌دهم که اجازه ندهم جلوی صادرت سیب و مرکبات گرفته شود چراکه صادرات می تواند منافع زیادی برای کشور داشته باشد و  مازاد تولید که بازار را بر هم میزند را از کشور خارج کند.

خاوازی تاکید کرد: در فصل مقرارت واردت و صادرات، مطرح شده که صادرات سیب در عوض واردات موز  باشد و همچنین تعرفه ترجیحی به آن تعلق گرفت.

وی ادامه داد: برای توسعه صادرات سیب در حال مذاکره با کشورهای اوراسیا هستیم و در جهت موافقت تجارت آزاد کارهای زیر بنایی انجام شده تا گواهی بهداشتی و قرنطینه‌ای را از کشورهای اروپایی برای صادرات محصولات کشاورزی از جمله سیب را بگیرم.

خاوازی از دیگر کارهای انجام شده برای توسعه صادرت محصولات کشاورزی پیگیری صدور دوباره کارت بازرگانی کشاوزرانی که باطل شده و مذاکره برای حذف تعهد ارزی با وزارت صمت و بانک مرکزی بر شمرد.

وزیر جهاد کشاورزی درباره صدور مجوز برای احداث بنا در باغات نیز گفت: از 8 میلیون هکتار از اراضی باغی تنها 1.2 میلیون هکتار خاک قابل زراعت است و الباقی خاک‌ها با محدویت کشت روبه رو هستند بنابرین ما باید در تغییر کاربری و صدور اجازه ساخت سختگیر باشم.

خاوازی با تاکید براینکه ما جنگ‌مان با بهره‌بردارها نیست، گفت: ما به باغدارن اجازه ساخت بنا از 20 تا 100 متر مربع را برای خانه کارگری و سایر می‌دهیم بحث ما کسانی هستند که مهاجرت می‌کنند و ویلا می سازند. 

وی تصریح کرد: البته برای حفط اراضی هم دولت لایحه داده و هم طرحی در مجلس وجود دارد و این موضوع می‌تواند ما را برای مقابله با تغییر کاربری اراضی کمک کند.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش دیگر نماینده آذربایجان غربی درباره تامین آب مورد نیاز کشاورزان و توسعه آبیاری نوین در این استان اظهار کرد: 31 هزار هکتار برنامه توسعه آبیاری نوین در آذربایجان غربی داریم و 260 میلیارد تومان در حوزه دریاچه ارومیه برای توسعه آبیاری اختصاصی یافته است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز