خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان صمت گیلان عنوان کرد:

توسعه نیافتنگی مناطق مرزی فرصتی برای بروز پدیده شوم قاچاق کالا/بیکاری و اشتغال کاذب از نتایج پدیده قاچاق کالا

asdasd
کد خبر : ۹۳۶۳۵۴

رئیس سازمان صمت گیلان توسعه نیافتنگی مناطق مرزی را فرصتی برای بروز پدیده شوم قاچاق کالا مطرح کرد.

به گزارش ایلنا از رشت،فرهاد دلق پوش با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با قاچاق کالا در استان گیلان، اظهار کرد: در سه ماهه نخست امسال هزار و ۷۳۱ بازرسی انجام شده است.

وی با بیان اینکه از این تعداد هزار و ۵۹۴ مورد مربوط به واحدهای صنفی و ۱۳۷ واحد غیر صنفی بوده است، افزود: در مجموع ۲۹ پرونده قاچاق کالا در این مدت در استان گیلان تشکیل شده است.

رئیس سازمان صمت گیلان با اشاره به اینکه پرونده‌ها مربوط به به قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد خوراکی، تجهیزات پزشکی، ابزار آلات و تلفن همراه بوده است، گفت: بیشترین میزان کالای قاچاق کشف شده با ۲۶۷ بازرسی مربوط به لوازم آرایشی و بهداشتی است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته هفت میلیارد و ۲۱۵ میلیون ریال پرونده برای کالاهای قاچاق کشف شده در استان تشکیل شد، افزود: استان گیلان در زمینه ظرفیت‌های بسیاری در زمینه صادرات و واردات کالا و این موقعیت هم می‌تواند فرصت و تهدید و در صورت عدم نظارت مستمر خطرآفرین باشد.

رئیس سازمان صمت گیلان با اشاره به اینکه بیکاری و اشتغال کاذب از نتایج پدیده قاچاق است، گفت: توجه به ارتقای کیفیت تولید داخل و سطح درآمد و معیشت مردم در نقاط مرزی لازم و ضروری است.

وی توسعه نیافتگی این مناطق را از دلایل بروز پدیده شوم قاچاق عنوان کرد و ادامه داد: برای حل این مشکل باید دولت برنامه ریزی و سیاست مناسبی را در سطح کلان اتخاذ کند.

دلق پوش با تأکید بر اهمیت سوق دادن نبوغ و توان اقتصادی به سوی سرمایه‌گذاری مولد، افزود: نیازمند فرهنگ سازی و اقناع مطلوب افکار عمومی هستیم اگر سرمایه و ایده در مسیر تولید به کار گرفته شود از اشتغال کاذب و زودگذر مقطعی پیشگیری شده و انگیزه‌ای برای قاچاق وجود نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ مصرف کالای خارجی یکی دیگر از پیامدهای ناگوار قاچاق کالا، اظهار کرد: این موضوع حتی باعث ضعیف شدن اعتقادات فرهنگی در جامعه می‌شود و حتی مصرف کالای خارجی؛ تعصبات ملی در حمایت از کالا و تولیدات داخلی و هنجارهای ارزشمند جامعه را کاهش خواهد داد.

رئیس سازمان صمت با اشاره به اینکه کالای قاچاق موجب اخلال در بازار می‌شود، گفت: ایجاد نوسان در نظم بازار، توسعه قانون شکنی در نظام توزیع و عرضه و در نهایت در سیستم اقتصادی از عوارض مهم پدیده قاچاق است.

قاچاق کالا چالش اقتصادی در حوزه تولید و تجارت

وی کاهش انگیزه در تولید کنندگان را از دیگر تبعات منفی قاچاق عنوان و اضافه کرد: قاچاق کالا، آغاز یک چالش اقتصادی بزرگ در حوزه تولید و تجارت است.

دلق پوش با اشاره به راه اندازی «پویش خرید کالای ایرانی» در سال گذشته از سوی سازمان صمت گیلان، تأکید کرد: تشویق و ترغیب مردم به استفاده از صنایع بومی و دستاوردهای داخلی مسیر قاچاق مسدود می‌کند.

وی گفت: متأسفانه برخی از افراد همواره کاسبان شرایط بحرانی هستند و لازم است باید هوشمندانه، جدی و به طور قانونی با این موارد برخورد شود.

دلق پوش بر لزوم ثبت تمام موجودی انبارها در سامانه جامع تاکید و تصریح کرد: همه اصناف و تولیدکنندگان موظفند موجودی انبار خود را در سامانه (www.nwms.ir) ثبت کنند در غیر این صورت در گزارش و بازرسی، به عنوان کالای قاچاق و احتکار است و حسب قانون با متخلفان برخورد می‌شود.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز