خبرگزاری کار ایران

معاون استاندار کرمان:

ساخت و ساز واحد‌های سیل زده منطقه شهداد آغاز می شود

asdasd
کد خبر : ۹۰۳۳۶۶

معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: آغاز ساخت و ساز واحد‌های مسکونی آسیب دیده از سیل منطقه شهداد، روز یکشنبه آغاز می شود.

به گزارش ایلنا، سیدمصطفی آیت اللهی موسوی درباره آخرین وضعیت مناطق سیل زده شمال استان کرمان (شهداد و گلباف) گفت: بارش‌های روز‌های پایانی فروردین ماه در استان کرمان به گونه‌ای بود که طی سه ساعت بارش در مناطق شهداد و گلباف از توابع شهرستان کرمان، حجم زیادی آب به منطقه سرازیر شد.

وی افزود: متاسفانه در هر سیل می‌بینیم تصرفات غیرمجاز در مسیر سیلاب، تخریب را تشدید کرده و مسیر سیل را تغییر می‌دهد و در سیل اخیر با چنین وضعی، آب به سمت روستای جهر رفته و روستا را با مشکل زیادی مواجه کرد.

آیت الهی موسوی درباره اقدامات صورت گرفته در مناطق سیل زده شهرستان کرمان تصریح کرد: عملیات پاک کردن گل و لای منازل و معابر با کمک همکاران، سپاه و بسیج هم اکنون تمام شده و شست و شوی وسایل مردم در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه روستای جهر بیشترین خسارت را در سیل اخیر داشت، بیان کرد: با وقوع سیل در حدود ساعت دو بامداد جمعه ۲۹ فروردین ماه اولین اکیپی که در منطقه حضور پیدا کردند تیم‌های راهداری، هلال احمر و ستاد بحران بودند و ساعت پنج صبح جمعه همه مسیر‌های دسترسی (دو مسیر اصلی و ۲۰ راه روستایی مسدود شده بودند) بازگشایی و امدادرسانی انجام شد.

معاون امور عمرانی استاندار کرمان گفت: در سیل منطقه شهداد ۲۰ روستا دچار قطعی برق، ۱۰ روستا قطع ارتباط مخابراتی و هفت روستا دچار قطعی آب شده بود که سه دستگاه ژنراتور به مناطق ارسال شد و اکنون حالت پایدار ایجاد شده و مشکل برق، آب و مخابرات در این مناطق حل شده است.

وی افزود: وضعیت روستا‌ها به سامان رسیده و اکنون باید ساخت و ساز واحد‌های مسکونی آغاز شود که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موارد را جمع بندی کرده و در حال ارسال به تهران است، اما قطعا ما منتظر ابلاغیه از سوی تهران نمی‌مانیم و برنامه ریزی کرده ایم از یکشنبه کار ساخت و ساز را در این مناطق آغاز کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از ماشین آلات موردنیاز منطقه سیل زده به کمک شهرداری‌های استان تامین و اعزام شده و در روستا‌ها در حال کار است، بیان کرد: یکسری کار‌ها باید در دراز مدت انجام شود و حدود ۹۰ درصد صورتجلسه ستاد بحران در حال انجام است و قرار است معین اقتصادی منطقه و خیران برای حل مشکلات به ما کمک کنند.

معاون استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه ۶۰۰ هکتار مزارع سیر و گندم ، ٢٠٠ هکتار باغات مرکبات اندوهجرد دچار آبگرفتگی شد، گفت: ٢٢ رشته قنات دچار خسارت ۴۵ تا ١٠٠ درصدی و بیش از ١٢٠ راس دام سبک و ١٥ راس دام سنگین و ١٨ واحد دامداری سنتی و انبار علوفه تخریب ضمن آنکه قنوات و باغات اکثرا دچار مشکل شده بود و لوله‌های آبرسانی به مزارع از بین رفته است که در این راستا لایه روبی قنوات آسیب دیده و لوله گذاری خط انتقال باغات و مزارع آغاز شده است.

وی با اشاره به خسارت ۴۵ میلیارد تومانی سیل اخیر به بخش کشاورزی شهداد، افزود: برآورد خسارات طبق گزارش دستگاه‌های اجرایی، ۴۵ میلیارد تومان در بخش کشاورزی، ۴۵ میلیارد تومان در بخش راه، حدود ١٠ میلیارد زیرساخت و مجموعا حدود ١٠٠ میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

موسوی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ریشه برخی مشکلات از گذشته بوده است، به عنوان مثال آب روستای پشوییه اشتراک ندارد و خودگردان است که در سیل اخیر دچار مشکل شد و باید مردم اشتراک بگیرند و میزان مصرف مشخص باشد.

وی با اشاره به اینکه رودخانه از وسط روستای جهر عبور می‌کند، بیان کرد: در گذشته دیوار حفاظتی در روستا وجود داشته، اما اکنون روستا توسعه پیدا کرده و دیوار قبلی تاثیری ندارد و قرار است دیواره حفاظتی جدید احداث شود.

معاون عمرانی استاندار کرمان با اشاره به اینکه مجموعه مدیریتی استان هر روز در منطقه سیل زده حضور دارند، گفت: در زمان بحران کار‌ها شامل چند مرحله است که کار‌های اضطراری در مناطق سیل زده حتی فراتر از قانون انجام شده و تاکید ما بر حل مشکل قنوات است تا دغدغه کشاورزان رفع شود.

وی با اشاره به توزیع چادر، پتو، اقلام غذایی و موکت در بین مردم سیل زده شهداد، بیان کرد: در روز نخست وقوع سیل اسکان موقت افرادی که منازلشان مشکل ایمنی و آبگرفتگی داشت، صورت گرفت.

جانشین ستاد بحران استان کرمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: متاسفانه در مناطقی حریم رودخانه تصرف می‌شود و اراضی کشاورزی در مسیر رودخانه ایجاد یا ساخت و ساز می‌شود و اگر سیلی با دوره بازگشت ۵۰ یا ۱۰۰ ساله بیاید، از مسیر خود عبور کرده و وارد منازل و مزارع می‌شود.

او افزود: در مکان هایی، دهانه پل بسته شده و در پایین دست دهانه پل کشاورزی و ساخت و ساز شده است که برخی از تصرفات بدون مجوز بود و در برخی کاهلی صورت گرفته است.

آیت اللهی موسوی گفت: سیل اخیر در منطقه شهداد ۴۵ میلیارد تومان به حوزه راه و ۱۲ میلیارد تومان به زیرساخت‌ها از جمله برق، آب و ... خسارت وارد کرده است.

معاون عمرانی استاندار کرمان با اشاره به سیل ابتدای فروردین در شهرستان رودبار جنوب استان کرمان تصریح کرد: شهر زهکلوت دقیقا در مسیر آب است و اگر کار‌های حفاظتی در بالادست انجام نشود هر بار دچار مشکل خواهیم شد.

وی بیان کرد: در بالادست زهکلوت سه دیواره حفاظتی طراحی شده که یک مورد کامل اجرا شده، یک مورد ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد یکی مانده که اگر تمام شود، شهر حفاظت می‌شود.

معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: در شرق شهر کرمان نیز آب از کوه‌های ده بالا سرازیر می‌شود که در قدیم بند مملکت داشتیم که تصرف شده و ساخت و ساز صورت گرفته است، اما در سال گذشته کار‌هایی برای حفاظت از شهر انجام و ۹ بند سنگ و سیمانی احداث شد که جلوی آب و بارش‌های هفته گذشته را گرفت.

آیت اللهی موسوی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض در مناطق سیل زده جنوب استان توزیع کرده ایم، افزود: واحد‌های مسکونی مناطق سیل زده جنوب استان در مرحله اجرای فنداسیون است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن احداث و تعمیر خانه‌های مردم انجام می‌شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز