خبرگزاری کار ایران

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس مطرح کرد:

حدود 25 درصد ارزش افزوده مربوط به مشاغل آسیب دیده از کرونا است

asdasd
کد خبر : ۸۹۹۵۵۷

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس گفت: حدود 25 درصد ارزش افزوده و بخش بیشتری از اشتغال کشور و استان مربوط به بخش هایی است که بیشترین آسیب را از شیوع این بیماری دیده اند.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، یلدا راهدار بیان کرد: بر اساس گزارش هسته اقتصاد شورای پژوهشی اتاق بازرگانی فارس ویوس کرونا از سه کانال اصلی عرضه، تقاضا و عدم اطمینان بر اقتصاد موثر است.

وی با بیان اثرات اقتصاد ویروس کرونا بر ایران افزود: با کاهش میزان تولید در چین و به دنبال آن تضعیف زنجیره تامین جهانی – میزان تولید تمامی صنایع وابسته به نهادها و کالاهای واسطه ای چینی در سایر کشورها کاهش می یابد، همچنین یکی از مسیرهای اثرگذاری رکورد چین بر جهان از مسیر تقاضا است. چین یکی از بزرگترین متقاضیان کالا و خدمات در جهان است.

راهدار اظهارداشت: با توجه به افت تقاضای مواد اولیه در چین،قیمت این مواد در ین کاهش یافته است بنابراین کشورهایی که چین جز شرای تجاری مهم آنها باشد در مرحله اول آسیب می بینند. این درحالی است که چین مهمترین شریک تجاری ایران به لحاظ واردات از ایران است. بنابراین هر گونه کاهش توان مالی چین در واردات یا کاهش قیمت کالاهای وارداتی در چین به طور مستقیم سبب اسیب به تجارت و درآمدهای ارزی ایران می شود. این مسئله در مورد کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا نیز صادق است.

وی فعالیت هایی که به طور مستقیم بیشترین اثر منفی از ویروس کرونا می پذیرند را فعالیت های عمده فروشی و خرده فروشی، تعمیر وسایل نقلیه موتوری و موتور سیکلت، حمل و نقل ریلی – جاده ای- آبی و هوایی، انبارداری و فعالیت های پشتیبانی حمل و نقل، فعالیت های پست و پیک، فعالیت خدماتی مربوط به تامین جا و غذا مانند اقامتگاه ها و رستوران ها، آموزش در همه سطوح و بخش گردشگری استان عنوان کرد.

راهدار اضافه کرد: فعالیت هایی که به لحاظ اقتصادی در این بحران اثر مثبت دریافت می کنند نیز شامل صنایع تولید داروها و فراورده های دارویی و شیمیایی و گیاهی، اطلاعات و ارتباطات، تمام فعالیت های مربوط به سلامت انسان است.

راهدار تصریح کرد: باتوجه به شیوع گسترده و طولانی مدت ویروس کرونا اقدامات مهار مانند قرنطینه، کاهش روند کار، محدودیت در جلسات و سفر ضروری است و همچنین مجازات افرادی که در شرایط بحران اقلام مورد نیاز مردم به ویژه اقلام بهداشتی را احتکار می کنند.

وی بیان داشت: فراگیری کرونا باعث شوک های منفی هم به بخش عرضه و هم به بخش تقاضا خواهد شد. بنابراین سیاست های کلاسیک معطوف به تحریک تقاضا یا تحری عرضه به تنهایی کافی نخواهد بود و باید مجموعه ای از سیاست ها در حوزه های مختلف به کار گرفته شود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارش صندوق بین المللی پول و سیاست های اقتصادی برای جنگ کووید 19 گفت: این گزارش تاکید دارد که ویروس کرونا چالشی بزرگ برای جهان است که بیشترین تاثیر این ویروس بر اقتصادهای کم درآمد و نوظهور است و پیامد آن به طور محسوس در کاهش چشمگیر سرمایه گذاری در جهان نمایان خواهد شد.

وی افزود: اگر چه شیوع ویروس کرونا چالشی بزرگ برای اقتصادهای پیشرفته است اما دولت ها در این کشورها می‌توانند به آسانی افزایش شدید هزینه ها را تامین مالی کنند حتی اگر درآمد آنها نیز کاهش یافته باشد.

راهدار اظهارداشت: بر خلاف سایر رکوردهای اقتصادی کاهش تولید در این بحران ناشی از تقاضا نیست و از این رو سیاست های تحریک کننده تقاضا به یکباره اثرگذار نخواهد بود و سیاست های پیشنهادی بانک جهانی بر پایه سه هدف تضمین عملکرد بخش های اساسی، فراهم آوردن منابع کافی برای افراد آسیب دیده از بحران و جلوگیری از ایجاد اختلال اقتصادی بیش از حد ارائه شده است.

وی اضافه کرد: همچنین سیاست های مربوط به حمایت از خانوارها، مشاغل و بخش های مالی شامل ترکیبی از اقدامات نقدینگی و اقدامات پرداخت بدهی باشد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز