خبرگزاری کار ایران

سیادت مطرح کرد؛

تجارت و بازرگانی در وزارت صمت رها شده است

asdasd
کد خبر : ۷۹۷۹۰۵

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: ظاهرا مدتی است که در دوران انتقال هستیم و به نظر می‌رسد بخش تجارت و بازرگانی تقریبا در این مدت رها شده و کمترین دغدغه‌ای برای این بخش وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، محمود سیادت درباره تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، اظهار کرد: امروز بعد از گذشت  چندین سال از ادغام وقتی به نیت اصلی این اتفاق برمی‌گردیم ، متوجه می‌شویم که قریب به اتفاق خواسته‌ها و مطالباتی که از این ادغام مورد نظر بوده، برآورده نشده است.

وی افزود: سازمان کوچک نشده، عامل بین بخش‌ها افزایش نیافته و اثرش در بازار و سفره مردم دیده نشده، بنابراین به خصوص در شرایطی که در وضعیت تحریم هستیم و اعمال مدیریت یکپارچه در وضعیت واردات، صادرات و توزیع بسیار مهم بوده، به نظر کارشناسان تفکیک وزارتخانه اتفاق خوبی است.

سیادت بیان کرد: این انتظار وجود دارد که اگر قرار است اتفاقی به این بزرگی در کشور و در ساختار اداری رخ دهد، سیاست‌گذاران باید قدم‌هایی که نیاز است برداشته شود را یکی یکی تعریف کنند، برای آن زمان بگذارند، نظارت کنند و واقع‌بینانه تصمیم بگیرند که در این خصوص قطعا اخذ نظر فعالان اقتصادی و نمایندگان آنها در تشکل‌ها به خصوص نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی می‌‎تواند جلوی بسیاری از اشتباهات را بگیرد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: اگر در قضیه ارز 4200 تومانی و بسیاری از سیاست‌های اقتصادی که در یکی دو سال گذشته شاهد آن بودیم، قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار را اجرا می‌کرد و به بند یک و به خصوص دو تن می‌داد و سیاست‌گذاران را به نظرسنجی، نظرخواهی دعوت می‌کرد و بخش خصوصی را که بیشترین تاثیر را از سیاست‌های دولت می‌گیرند و در حقیقت آن‌ها هستند که بار مسئولیت و هزینه‌های اجرای طرح‌های مختلف را در سطح ملی تقبل می‌‎کنند، اقناع می‌کرد، شاهد بسیاری از این ناکامی‌ها نبودیم.

وی اضافه کرد: به خصوص وقتی شرایط تحریم پیش می‌آید، دغدغه اصلی حکومت باید تامین به موقع و با قیمت و شرایط مناسب مایحتاج مردم باشد، در سالی که به نام رونق تولید نامگذاری شده و باید چرخ تولید بچرخد و در جای خود از بخش مثبت فضا و فرصت شرایط تحریم برای رونق تولید استفاده شود، اگر تمام این موارد در کنار هم دیده می‌‎شود، شرایط با وضعیت فعلی متفاوت بود.

سیادت با بیان اینکه تولید بدون تجارت و تجارت بدون تولید جایگاهی ندارند، عنوان کرد: اما اینکه آن‌ها را زیر یک سقف جمع کنیم، بخشی از وظایف تنظیم بازار و سیاست‌گذاری در مورد واردات و صادرات را به وزارت دیگری که جهاد کشاورزی است، بسپاریم و شاهد به هم ریختگی و بخشی‌نگری را در سیاست‌های کلان اقتصادی و صادرات و واردات باشیم، پسندیده نیست و راه به جایی نمی‌برد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مقوله بازرگانی و تجارت و موضوع واردات، صادرات و تنظیم بازار، موضوعات بسیار مهمی در شرایط فعلی هستند و امروز حساسیتش چند برابر شده و می‌طلبد ما وزارت مسئول و پاسخگو در این حوزه داشته باشیم، چراکه گستردگی فعالیت‌ها، مسئولیت‌ها و وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت به قدری هست که قطعا وزیر مجبور خواهد شد این مسئولیت‌ها را تفکیک کند و به افراد زیر دست خود بسپرد.

وی افزود: در نهایت ما آن بلاتکلیفی، بی‌برنامگی و بی‌سامانی را که در بازار و اقتصاد کلان و خرد کشور شاهد بودیم می‌بینیم و یکی از کارهای خوب برای جلوگیری از این وضعیت می‌تواند همین تفکیک وزارتخانه باشد تا با وظایف مشخص برای هر وزارتخانه، آن وزارت به تولید خود برسد و وزرات دیگر به توزیع و تامین نیازهای بخش تولید و بخش مردمی که اگر این اتفاق‎ها به درستی رخ دهد، افراد درست انتخاب شوند و در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها بخش خصوصی به بازی گرفته شود، قطعا ما می‌توانیم شرایط سختی که اکنون گرفتارش هستیم را با آرامش و وضعیت بهتری نسبت به گذشته طی کنیم.

سیادت گفت: ما در زیر مجموعه وزارت صمت سازمان مسئولی به نام صنعت، معدن و تجارت داریم که بیش از یک سال است با سرپرست اداره می‌شود، این تعداد کارشناس، مسئول و افراد قوی در کشور هستند اما هنوز به این جمع‌بندی نرسیدند که یکی از این افراد یا خود سرپرست را به عنوان مسئول معرفی کنند.

وی افزود: با بلاتکلیفی در این سازمان که قرار است سازمان حمایتی و ترویجی در حوزه صادرات باشد، مواجه هستیم، بنابراین آن بلاتکلیفی دوران انتقال بدتر از وضعیت فعلی نیست.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: ظاهرا مدتی است که در دوران انتقال هستیم و به نظر می‌رسد بخش تجارت و بازرگانی تقریبا در این مدت رها شده و کمترین دغدغه‌ای برای این بخش وجود ندارد، در صورتی که باور این است که این بخش می‌تواند موتور محرک و خط‌ دهنده و جهت‌دهنده به تولید بوده و می‌تواند در مسیر برندسازی، تولید انبوه، ارزآوری و رفع نیازهای تولید پیشگام و موثر باشد. متاسفانه در چند سال گذشته و بعد از ادغام شاهد کم‌توجهی و بی‌مهری نسبت به بخش بازرگانی و بخش مکمل خدمات بازرگانی بودیم که نتیجه‌اش را شاهد هستیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز