خبرگزاری کار ایران

ستاری مطرح کرد:

ضرورت حمایت و تشویق پژوهشگران در راستای تولید و کارآفرینی/آمریکا بزرگترین کلنی دانشجوی ایرانی را دارد

asdasd
کد خبر : ۷۸۸۴۰۹

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، گفت: آمریکا با پذیرش سالانه دو هزار دانشجوی با کیفیت ایرانی، بزرگترین کلنی دانشجوی خارجی ما را دارد لذا با تاکید بر اقتصاد دانش بنیان و برای جلوگیری از خروج سرمایه انسانی، باید برای آنها امکاناتی فراهم کنیم که بتوانند آزادی عمل داشته باشند و در کشور خودشان کارآفرینی کنند.

به گزارش ایلنا، سورنا ستاری در مراسم افتتاح شتاب دهنده زیست فناوری سلامت فن یاخته در استان البرز، اظهار داشت: البرز قطب تولید داروست و شرکت‌های مهم زیادی در این استان در حوزه دارویی مستقر است.

ستاری در ادامه یک اشتباه تاریخی کشور در زمینه پژوهش را گوشزد کرد و افزود: یکی از بزرگترین حرکت‌های تاریخی اشتباهی که ما در حوزه پژوهش داشتیم این بود که فکر می‌کردیم اگر دولت در پژوهش پول صرف کند از دل آن محصول بیرون می‌آید در حالی که هیچ پژوهشی با پول دولت منتج به محصول نمی‌شود، با این کار نیروی انسانی تربیت می‌شود ولی محصول تولید نمی‌شود.

وی ادامه داد: با این حرکت پژوهشکده‌های زیادی شکل گرفت و پژوهشگران برتری هم تربیت شده‌اند اما این کار منجر به محصول نمی‌شود چون تا بخش خصوصی در پژوهش سرمایه‌گذاری نکند محصول هم تولید نمی‌شود.

وی تأکید کرد: پژوهش وظیفه دولت نیست بلکه دولت باید مشوق باشد و خودش وارد آن نشود به جز پژوهش‌های پایه که محصولی از آن تولید نمی‎شود.

ستاری با بیان اینکه ما در کشور نیروی انسانی فوق العاده‌ای داریم افزود: کل تعداد دانشجویانی که سالانه از ایران به آمریکا می‌روند دو هزار نفر است، آمریکا بزرگترین کلنی دانشجوی خارجی ماست ولی ما در مورد دو هزار نفر آدم با کیفیت صحبت می‌کنیم بحثی که ما در مورد اقتصاد دانش بنیان داریم در مورد این افراد است اینکه در مدت کم شرکتی راه اندازی شود و چند صد نفر را به کار بگیرند.

وی ادامه داد: همه اینها جواهر هستند، ما باید توانایی داشته باشیم که برای آنها امکاناتی فراهم کنیم تا بدرخشند وگرنه می‌توان آنان را در یک پژوهشکده گذاشت و یک حقوق دولتی هم به آنها بدهیم تا از بین بروند، ولی وقتی بتوانند آزادی عمل داشته باشند و کارآفرینی کنند می‌توانند بدرخشند.

وی در ادامه با بیان اینکه ایران پر افتخارترین کشور منطقه در حوزه بیوتکنولوژی است اعلام کرد: بیوتکنولوژی به نوعی با ذات کارآفرینی ایرانی‌ها به صورت تاریخی شباهت زیادی دارد و امیدواریم با نیروی انسانی فوق العاده‌ای  که داریم و با این نهضتی که در حوزه استارتاپ‌های بیوتک شروع شده افتخارات، محصولات و شرکت‌های جدیدی رونمایی شود. 

معاون عملی و فناوری رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود تصریح کرد: ما از سال گذشته سرمایه‌گذاری سنگینی در حوزه بیوتکنولوژی انجام داده‌ایم و زیرساخت‌های فوق العاده‌ای از قبل وجود داشته و امروز هم در حال ایجاد آن هستیم و امیدواریم با این اقدامات بتوانیم سه درصد داروهای باقی‌مانده وارد شده به خصوص در حوزه دام و طیور که واردات قابل توجهی داریم را تامین کنیم.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز