خبرگزاری کار ایران

روحانی در مراسم روز کارگر:

امیدواریم در کنار مجلس جدید، وعده‌های خود را بیشتر عملیاتی کنیم/برخی می‌گویند ما در سایه تحریم زندگی خوبی داشتیم

رئیس جمهور گفت: امیدواریم دولت بتواند در کنار مجلس جدید با همکاری بیشتر با دو قوه دیگر وعده‌های خود در خرداد ۹۲ را عملی کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در مراسم تقدیر از کارگران و واحدهای نمونه کارگری ضمن تبریک روز کارگر به کارگران گفت ایام سرور و تبریک متعدد است.

روحانی با اشاره به بعثت پیامبر گفت: او به ما یاد داد کار نیروی حرکت جامعه به سمت تعالی است و به ما یاد داد در برابر کارگر باید سر تعظیم فرود بیاوریم و در کارهای ما نظم و انضباط و دقت و صداقت باشد. کار دقیق انجام می‌دهیم چون خدا را بالای سر خود در همه جا و همه چیز ناظر و حاضر می‌بینیم.

وی افزود: این اسلام عزیز و قرآن است که می‌گوید اگر می‌خواهید بر جهان فخر داشته باشید، علم باعث سلطه شما بر جهان خواهد شد. شاید هیچ روزی برای بشر ارزشمند‌تر از بعثت نباشد.

روحانی روز معلم را نیز به معلمان تبریک گفت و به خاطر حضور شکوه‌مند مردم در هفت اسفند و ده اردیبهشت به مردم ایران تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد دولت بتواند در کنار مجلس جدید با همکاری بیشتر با دو قوه دیگر وعده‌های خود در خرداد ۹۲ را عملی کند.

امیدواریم در همه عرصه‌ها بانوان حضور داشته باشند

وی با اشاره به حضور ۱۸ خانم در مجلس آینده گفت: امیدواریم در همه عرصه‌ها بانوان ما چه در دولت و مجلس و چه در قوای دیگر حضور داشته باشند چرا که حضور زنان در صحنه از آثار بیعت پیامبر بود که گفت فقط پاکدامنی و تقواست که ملاک برتری است.

بدبین‌ها و بدگمان‌ها می‌گفتند توافق امکان‌پذیر نیست

رئیس جمهور گفت: امروز بعد از آنکه یک سد بزرگ از برابر ملت ما و کارگران ما با تلاش دیپلمات‌های ما‌ از پیش پای مردم برداشته شد و راه برای سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش تولید، در دوره پسابرجام گشوده شده و امروز نیازمند کار و تولید هستیم و این دو بدون سرمایه و تکنولوژی امکان‌پذیر نیست.

او با ذکر اینکه آن وقت که ما می‌گفتیم پای میز مزاکرات می‌توان مشکلات را حل کرد بدبین‌ها و بدگمان‌ها می‌گفتند امکان پذیر نیست، اضافه کرد: آن روز که توانستیم با شش قدرت جهانی به توافق برسیم  باز هم بدبین‌ها و بدگمان‌ها گفتند درست است به توافق رسیدید، اما این قابل اجرا نیست.

روحانی اضافه کرد: آن روز که به روز اجرا و برجام رسیدیم باز بدبین و بدگمان‌ها گفتند آنچه به شما وعده دادند، عمل نخواهند کرد و شما در این مذاکرات به موفقیت نرسیده‌اید.

چرا کار یک ملت بزرگ را کوچک نشان می‌دهید؟

رئیس جمهور با اعتراض به چنین رویکردی اظهار داشت: چرا کار یک ملت بزرگ را کوچک نشان می‌دهید. این کار، کار دولت نیست این کار یک ملت بزرگ و یک ملت قدرتمند و یک ملت مقاوم است. چرا کار یک ملت بزرگ را کوچک می‌شمارید؟ این کار بزرگی که انجام شد، کار دولت نیست، بلکه کار یک ملت بزرگ، قدرتمند و مقاوم است و کاری است که توسط همه مردم با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب انجام شده است. هر جا که احتمالا لازم بود تصویب شود رفت و بحث شد و تصویب شد

روحانی ضمن ابراز نا‌خرسندی گفت: از شورای عالی امنیت ملی گرفته تا مجلس شورای اسلامی گفتند خب برجام را تصویب کردید و اجرا کردید. در مقام عمل برجام را نمی‌بینیم.

او با اشاره به نتایج برجام در مقام عمل، خاطرنشان کرد: اگر صادرات نفت از یک میلیون و 200 هزار بشکه به 2 میلیون و 300 هزار بشکه رسیده می‌گویند این که چیزی نیست و زمانی که می‌گوییم در سایه برجام در نقل و انتقال پول، گشایشی حاصل شده، باز هم آن را ناچیز می‌شمارند. 

رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: در جای دیگر وقتی می‌گوییم که امروز در سایه برجام به جای اینکه کشتی‌های بزرگ در ساحل کشور همسایه پهلو بگیرند و کالاها با قایق و لنج با هزینه 700 دلار اضافه برای هر کانتینر به ساحل کشورمان حمل شوند، مستقیما در بنادر خودمان پهلو می‌گیرند، باز هم می‌گویند که 700 دلار چیزی نیست و ما در سایه تحریم زندگی خوبی داشتیم، چرا زندگی خوب ما را برهم زدید؟!

او تاکید کرد: می‌گوییم امروز روزی است که راه برای سرمایه‌گذاری خارجی باز شده است. ما نیاز به کار داریم. ما نیاز با تولید داریم. تولید و کار بدون سرمایه و تکنولوژی امکان‌پذیر است؟ اگر شما این سالن با عظمت را در مپنا مشاهده می‌کنید بدون سرمایه گذاری امکان پذیر است؟ بدون اقتصاد دانش بنیان یک شرکت پر افتخاری به نام مپنا به وجود می‌آمد؟

مپنا امروز میتسوبیشی و هیتاچی را کنار گذاشته است

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اگر امروز مپنا و کارگران مپنا و مهندسان و مدیران آن افتخار می‌کنند به خاطر کار و تلاش و کوشش و علم و دانش و فعالیت دانش بنیان و سرمایه‌گذاری در این سرزمین است، گفت: اگر مپنا امروز به عنوان غرور ملی ما محسوب می‌شود به خاطر آن است که در یک رقابت آزاد حضور پیدا کرده است.

وی افزود: ‌یک شرکت بدون رقابت با جهان و قدرت‌های اقتصادی جهان نمی‌تواند مغرورانه سر خود را بالا بیاورد.

روحانی گفت: ‌مپنا امروز شرکت‌های عظیمی مثل میتسوبیشی را کنار گذاشته است و همچنین شرکت‌هایی مثل هیتاچی را کنار زده است و امروز در حال رقابت با شرکت‌هایی مثل زیمنس در سطح جهان است.

او خاطرنشان کرد: یک رقابت آزاد و فعالیت دانش بنیان امروز ما را به غرور می‌رساند، گفت: ‌به نیروگاه برقی افتخار می‌کنیم که بر اساس کارگر ایرانی و مپنا ساخته شده و فعالیت می‌کند. قطاری برای ما افتخار است که لوکوموتیو آن توسط کارگر ایرانی و مپنا ساخته شده است.

رئیس شورای عالی اقتصاد با اشاره به اینکه امروز بنگاه‌های اقتصادی کشورمان در سطح جهانی در حال رقابت با رقبای خود هستند، بیان کرد: شرکت های ایرانی باید قدرت و توان رقابت خود را در مقابل شرکتهای بزرگ جهانی ارتقاء دهند و اگر می‌خواهیم که از لحاظ اقتصادی درآمد و ثروت خود را افزایش داده و در کنار آن وضع کارگران بهبود یابد، باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.

روحانی اضافه کرد: اگر نتوانیم با دنیا رقابت کنیم، نخواهیم توانست بازار صادراتی منطقه و جهان را از آن خود کنیم و اگر نتوانستیم بازار صادراتی را در اختیار بگیریم، نمی‌توانیم سطح تولید خود را از لحاظ کمی و کیفی افزایش دهیم.

باید کارگران قدرت انتخاب داشته باشند

او با اشاره به اینکه متأسفانه طی 40 سال گذشته توان اقتصادی کشورمان پاسخگوی میزان متقاضیان کار نبوده است، خاطر نشان کرد: در طول این سال‌ها همواره آمار متقاضیان کار بالا و توان اقتصادی برای جذب کارگر ساده و حتی متخصصان فراهم نبوده و این باعث یک ناامنی در بخش اشتغال شده که برای رفع آن، باید زمینه را برای اشتغال بیشتر فراهم کرد که به تبع آن، جایگاه و شأن کارگر نیز ارتقاء می‌یابد.

رییس‌ جمهور اضافه کرد: همانگونه که در اقتصاد باید رقابت وجود داشته باشد، باید شرایطی فراهم شود که کارگران نیز برای انتخاب شغلی در شأن خود، قدرت انتخاب داشته باشند.

روحانی با تأکید بر اینکه باید مردم به آینده کشور امیدوار بوده و آینده اقتصاد، روشن بوده و تورم در مسیر کاهنده در جریان باشد، اظهار داشت: باید شرایطی در کشور فراهم شود تا کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری هستند آینده روشنی را پیش روی خود مشاهده کنند و آرامش اقتصاد به آن است که تورم در سطح قابل قبولی باشد.

در دولت تدبیر و امید حقوق کارگران از نرخ تورم بالاتر بوده است

رییس‌ جمهوری با اظهار خوشحالی از اینکه در دولت تدبیر و امید حقوق کارگران و کارمندان از نرخ تورم بالاتر بوده است، گفت: ایجاد چنین شرایطی گام بسیار مهمی بود که دولت یازدهم برداشته است.

روحانی، تداوم روند کاهش نرخ تورم را برای اقتصاد بسیار حائز اهمیت دانست و اظهارداشت: در روز ابتدای آغاز بکار دولت یازدهم، تورم بالای 40 درصد بود که به مردم وعده دادیم آن را تا پایان 6 ماه به 35 درصد برسانیم که این وعده محقق گردید. سپس به مردم وعده دادیم که در سال 93 تورم  را به رقم 25 درصد برسانیم که در شب عید سال 94 تورم به حدود 15 درصد رسید و در سال 94 با اینکه وضع اقتصادی همه کشورهای تولیدکننده نفت بسیار بد بود و وضع اقتصادی کشورمان نیز خوب نبود ولی با این حال به مردم وعده دادیم که باید تورم از 15 درصد هم کاهش یابد و خوشبختانه در شب عید سال جاری تورم به 12 رسید و امروز میزان تورم مطابق آمار و شاخص‌های مرکز آمار به زیر 11 درصد رسیده و ان‌شاء الله تا پایان امسال، تک‌رقمی خواهد شد.

او تصریح کرد: اگر می‌خواهیم اقتصاد کشور در حال پیشرفت بوده و کارگر در کارخانه، خانه و خیابان از امنیت فکری و شغلی برخوردار باشد، باید شاخص‌های کلان اقتصادی کشورمان در مسیر درست قرار بگیرد.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور درست نمی‌شود مگر اینکه از قدرت جذب سرمایه برخوردار باشیم، اظهار داشت: امروز این شرایط فراهم شده و همه شاهدیم روسای جمهوری که به ایران سفر می‌کنند به همراه خود نمایندگان ده‌ها شرکت مهم اقتصادی را برای امضاء قراردادهای متعدد می‌آورند و در جریان سفر رییس‌ جمهور قزاقستان بیش از 56 سند توسط بخش خصوصی دو کشور به امضاء رسید و رییس‌ جمهور کره جنوبی نیز با نمایندگان تعداد زیادی از کمپانی‌های اقتصادی به ایران خواهد آمد.

روحانی خاطر نشان کرد: اگر زمانی می‌بایست دست دراز کرده و فناوری‌های پیشرفته را از کشورهای دیگر دریافت می‌کردیم، اما امروز چنین نیست و خودمان فناوری‌های پیشرفته در اختیار داریم و می‌توانیم برای ارتقاء هر چه بیشتر این فناوری‌ها، با سایر کشورها تعامل کنیم.

رییس‌ دولت یازدهم با اشاره به اقدام اخیر گروه صنعتی مپنا برای تولید تجهیزات بیمارستانی، اظهار داشت: باید این کار را با سرعت ادامه دهیم تا در آینده نزدیک دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی موجود در بیمارستان‌های کشورمان، توسط کارگران ایرانی ساخته شود.

روحانی با اشاره به اهتمام دولت در زمینه ریل و راه‌آهن، افزود: مپنا باید در این عرصه و تولید لوکوموتیوهای برقی و برقی کردن خطوط راه‌آهن گام بردارد.

کارگران به سخنان ناامید کننده توجهی نکنند

رییس‌ جمهور با اشاره به اینکه در سال 95 شرایط برای فعالیت‌های اقتصادی در مقایسه با سال گذشته مناسبتر خواهد شد، گفت: امسال را با هدف‌گذاری رشد 5 درصد شروع کرده‌ایم و اگر بتوانیم تورم را به صورت کاهنده ادامه داده، رونق اقتصادی بوجود آوریم و رشد اقتصادی متناسب داشته باشیم و در کنار آن، سرمایه داخلی و خارجی را جذب کرده و بانک‌ها را در مسیر رونق اقتصادی فعال کنیم، می‌توانیم به یک قدرت بزرگ اقتصادی تبدیل شویم.

روحانی با اشاره به تلاش دولت برای ارتقاء جایگاه و شأن کارگران، اظهار داشت: اهتمام دولت تدبیر و امید در زمینه رونق اقتصادی و تولید این است که کارگران جایگاه مناسب خود را به دست آورند.

وی کارگران را افتخار دولت و ملت دانست و تاکید کرد: کارگران کشور بی توجه به برخی سخنان ناامیدکننده، متحد، منسجم و امیدوار به آینده روشن، به کار و تلاش برای ساختن ایران اسلامی ادامه دهند و بدانند دولت نیز با همه توان و قدرت پشتیبان آنان خواهد بود.

رییس‌ جمهور با تأکید بر اینکه کار افتخار است، گفت: افتخارم این است که در دوران نوجوانی و تحصیل و ماه‌های تعطیلی مدرسه به کار، مشغول بودم و وزیر کار نیز شخصیتی است که از دوران جوانی در بخش‌های کارگری و صنعتی مشغول بوده و با این بخش‌ها آشنایی دارد.

دولت پشتیبان و حامی کارگران خواهد بود

او تصریح کرد: به حول و قوه الهی روز به روز در مسیر پیشرفت کشور عزیزمان تلاش کرده و آینده‌ای آبادتر برای کشور و اقتصاد ایجاد خواهیم کرد و دولت در این زمینه پشتیبان و حامی کارگران خواهد بود و اینکه توانسته‌ایم، 10 میلیون نفر را عمدتاً از قشر کارگر و افراد حاشیه‌نشین تحت پوشش بیمه قرار دهیم گام مهمی برای این قشر محسوب می‌شود.

کد خبر : ۳۶۶۷۸۴