خبرگزاری کار ایران

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری فارس:

لزوم توجه و رسیدگی به ساخت و سازهای غیرمجاز روستاهای اطراف شیراز

asdasd
کد خبر : ۱۰۴۸۱۶۴

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس گفت: اگر امروز نسبت به الحاق روستاهای حاشیه شیراز به این کلانشهر کوتاهی کنیم در آینده این کار را با مشکلات بیشتری باید انجام دهیم.

به گزارش ایلنا، کمال پاک فطرت در جمع خبرنگاران ابتدا با اشاره به اینکه در سال جاری هنوز تسهیلاتی جهت اشتغال روستائیان به ما داده نشده، اظهار داشت: با این وجود با 500 میلیارد تومانی که جهت اشتغال روستائیان به این دفتر پیش از این اختصاص یافته بود به ایجاد 12 هزار شغل روستایی در دو سال اول فعالیت خود اقدام کردیم.

وی گفت: طی تعاملاتی که با دهیاری‌ها داشتیم و همچنین نظارت بر بیمه روستایی تلاش نمودیم از تجربه وام‌های زودبازده درس بگیریم و این مبلغ را به صورت بهینه به اشتغال روستائیان اختصاص بدهیم و در این راستا تنها استانی هستیم که تنها 2 درصد انحراف نسبت به اهداف اولیه ارایه تسهیلات اشتغال روستائیان داشتیم.

پاک فطرت ضمن برشمردن آسیب‌های اجتماعی که در اثر مهاجرت از روستاها به شهرها برای روستاییان و شهروندان در چند دهه اخیر ایجاد شده گفت:طی سالها به سبب مشکلاتی همچون خشک‌سالی و عدم اشتغال، شاهد مهاجرت از روستا به شهرها و از شهرهای کوچک به کلان شهرها بودیم اما در سال‌های اخیر با خدمات‌رسانی به روستاها شاهد این هستیم که مهاجرت به صفر رسیده و حتی در بسیاری از موارد معکوس شده است.

وی در ادامه محرومیت‌زدایی از روستاها، توجه به روستاهای حاشیه شیراز و تلاش جهت الحاق آنها به شیراز درجهت کاهش مشکلاتشان، حمایت از استارتاپ‌ها و توجه به اشتغال و کارآفرینی روستاها و همچنین آموزش دهیاران و پیگیری امور مالی روستاها را از دیگر دستور کارهای این دفتر برشمرد و گفت:  کسب مقام برتر آموزش دهیاران در سطح کشور طی دو سال اخیر از جمله ثمرات این امر بود.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های عظیمی که در روستاها وجود دارد گفت با توجهی اندک به روستاها به عنوان محیطی زیبا و مستعد پیشرفت، می‌توان روستائیان را در روستاها نگه داشت و انرژی و ظرفیت آنها را صرف توسعه روستاها کرد.

کمال پاک فطرت ضمن اشاره به اقداماتی که در این راستا صورت گرفته، تصریح کرد گام‌های خوبی در جهت زمینه‌سازی برای اشتغال روستاییان، حمایت از دهکده‌های گلخانه‌ای و توسعه گلخانه‌ها در فارس و توسعه سطح زیرکشت گلخانه‌ای روستاها، حمایت از پرورش دام و طیور، توسعه مشاغل خرد و خانگی و صنایع دستی و گردشگری در استان فارس برداشته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته روستائیان عزیز برای بهره‌مندی از ابتدایی‌ترین خدمات درمانی و بهداشتی به شهرها به ویژه کلان‌شهر شیراز سفر می‌کردند و با مشکلات متعددی چون افزایش هزینه و مشکلات اقامت مواجه می‌شدند اما تلاش کردیم با پوشش‌دهی روستاها به خانه بهداشت مشکلات درمانی روستائیان را تا حد امکان در روستاها حل کنیم و در این راستا بیش از 1500 روستای استان فارس از خدمات خانه‌های بهداشت بهره مند شده‌اند.

وی حمایت از ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی جهت ارایه خدمات به مسافران و گردشگران و افزایش این اقامتگاهها به 106 مورد در استان را نیز در راستای زمینه‌سازی برای حمایت از ایجاد زیرساختهای گردشگری و توسعه پایدار روستاها برشمرد و به بیان مشکلاتی که در اثر شیوع کرونا در این زمینه برای برخی کسب و کارها به وجود آمده پرداخت.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس افزود: توانمندسازی روستائیان، آموزش آنها و ارایه تسهیلات در جهت توسعه و اشتغال پایدار روستاها دیگر برنامه ما در چند سال اخیر بوده و در این راستا نیز با پیگیری ایجاد بازارچه‌هایی در شهرها جهت عرضه توانمندی‌های روستائیان تلاش داریم مشکل فروش و بازاریابی محصولات این قشر را حل کنیم.

پاک فطرت افزود: جدا از ساماندهی میوه و تره بار ما فقط 280 شغل برای روستائیان تعریف کرده‌ایم که شامل مشاغل خرد خانگی، صنایع دستی، عرضه محصولات لبنی، فرش و گلیم و جاجیم، فرآوری محصولات کشاورزی و دیگر مشاغل می‌شود و تلاش داریم در نمایشگاه‌های مختلف به عرضه محصولات روستائیان بپردازیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز