خبرگزاری کار ایران

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد:

کارگران و بازنشستگان توانایی تامین یک سوم خط فقر را هم ندارند/ انتقال 60 درصد از سپرده های بانکی استان فارس به پایتخت

asdasd
کد خبر : ۱۰۴۴۱۶۴

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه باعث شرمندگی مسئولان نظام است که بازنشستگان تامین اجتماعی و کارگران نمی توانند حداقل یک سوم خط فقر زندگی را تامین کنند، گفت: نباید فراموش کرد که انقلاب اسلامی ایران با شعار مستضعفان روی کار آمد و در طول سالیان گذشته هم تنها مستضعفان توانستند با حضور فعال در تمامی عرصه ها از انقلاب دفاع کنند.

به‌گزارش ایلنا، محسن رضایی در دیدار تشکل‌های کارگری استان فارس که در تالار کوثر حرم مطهر احمدبن موسی(ع) برگزار شد، خطاب به شرکت کنندگان در جلسه گفت: من در چهره شما، شرف و آبرویی را می بینم که از این مشکلات برافروخته شده اید و حقیقتاً بابت وضعیتی که در زندگی شما پیدا شده و در شان شما و جمهوری اسلامی نیست، شرمنده ام و صمیمانه و صادقانه عذرخواهی می کنم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان امروز به ۱۵۰ تومان سال ۹۲ افول کرده و پول بی‌جان شده است، تاکید کرد که طی این سال‌ها همه چیز جز یارانه، ۱۰ برابر شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: انقلاب ما با شعار حمایت از مستضعفین پیروز شد و مگر تاکنون غیر از محرومین و مستضعفین کسی از انقلاب حمایت کرده است و پای کار بوده و شهید داده است؟ نباید این مسائل در معیشت کارگران اتفاق می افتاد و بدتر این است که این مشکلات طولانی و تشدید شده است. 

رضایی با اشاره به اُفت ارزش ریال و کاهش قدرت خرید مردم گفت: هزار تومان الان به اندازه ۱۵۰ تومان در سال ۹۲ قدرت خرید دارد و هفتاد درصد آب رفته و بی جان شده است. پول ملی ما، حیثیت ماست. نباید این بلا را بر سر پول ملی ما می آوردند. تنها چیزی که افزایش نیافته است، یارانه است. همه چیز ده برابر شد به جز یارانه. این قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: فقر، فساد و تبعیض هیچ ارتباطی با تحریم ها ندارد. بهانه تحریم، پذیرفتنی نیست. در زمان جنگ به ما سیم خاردار هم نمی دادند. اما جنگ را اداره کردیم و با وجود تحریم ها خودکفایی و پیشرفت را در امور دفاعی می بینید. حرف من با چهار پنج دولتی است که آمدند و رفتند. نباید این روند تکرار شود. با برخوردهای سیاسی و جناحی و عدم شناخت واقعیت های اقتصادی، نمی توان مشکلات معیشتی مردم را حل کرد. 

رضایی افزود: متاسفانه اقتصاد، سیاسی شده است. اشتغال مردم، سیاسی شده است. مدیرعامل تامین اجتماعی را که نباید دولت تعیین کند. این طرح سه جانبه ای که می روند و حقوق و دستمزد کارگران و بیمه را تعیین می کنند، باید به نسبت اکثریت در جامعه تغییر کند. کارگران در این تصمیم گیری‌های سه جانبه به خاطر جمعیت بیشترشان، باید حضور بیشتری داشته باشند. باید بدون هراس از این و آن، به طور ریشه ای مشکلات کارگری و مردم را حل کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در حال تدوین سیاست های کلی تأمین اجتماعی در مجمع تشخیص هستیم. در این سیاست های کلی که مثل همان «قانون کار»ی است که در مجمع تشخیص به نفع کارگران تصویب شد، مسأله تأمین اجتماعی کارگران و بازنشستگان را جدی می گیریم. این سیاست ها توسط مقام معظم رهبری به سه قوه ابلاغ می شود و آنها موظف هستند تمام قوانین را براساس این، بازنگری کنند. مطمئن باشید که حواس ما به حقوق شما هست. 

وی افزود: دو ماه است که می گویم که مردم سالاری سیاسی کافی نیست. ما مردم سالاری اقتصادی هم می‌خواهیم. تأمین اجتماعی که پولش برای مردم است باید توسط خود مردم، کارگران و بازنشستگان مدیریت شود. 

رضایی گفت: باید مصمم باشیم و در اقتصاد ایران تحول ایجاد کنیم تا فقر و فساد و تبعیض را در کشور ریشه کن کنیم. از آقای کریمی، آقای راستگو و نظری، فرشیدیان و دوستانی که دغدغه های خود را بیان کردند، تشکر می کنم. نظرات شما را شنیدم و با جدیت دغدغه هایتان را در مجمع تشخیص دنبال خواهم کرد و در خدمت شما هستم.

رضایی با اشاره به اینکه متاسفانه در دو الی سه سال گذشته مشکلات کارگران و بازنشستگان تشدید شده است، افزود: اگرچه پول ملی کشور حیثیت کشور است و قدرت خرید مردم به ارزش این مهم وابسته است بنابراین کاهش ارزش پول ملی یک مشکل بزرگ است.

رضائی با اشاره به اینکه ایجاد عدالت از آرزوهای بزرگ جمهوری اسلامی است، گفت: تجمع و اعتراض بازنشستگان و کارگران برای احقاق و حقوق‌شان به معنی دفاع از عدالت و در نهایت دفاع از جمهوری اسلامی است.

لزوم راه اندازی ایالت های اقتصادی

وی با اشاره به اینکه جای سئوال دارد که منابع شستا با وجود داشتن شرکت ها و پالایشگاه های بزرگ به کجا می رود؟ ادامه داد: راه اندازی ایالت های اقتصادی یکی از مفهوم مردم سالاری اقتصادی است و به عنوان مثال استان فارس به عنوان یک ایالت اقتصادی سپرده های بانکی‌اش در همین استان سرمایه گذاری شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه انتقال 60 درصد از سپرده های بانکی استان فارس به پایتخت از موضوعاتی است که جای سئوال دارد، ادامه داد: قطعا باید سرمایه ها و سپرده های بانکی در فارس در همین استان هزینه شود.

رضایی با اشاره به اینکه بسیاری از پروژه های استان مانند آزاد راه شیراز - اصفهان یا راه آهن شیراز به دریا در حالت نیمه تمام قرار دارد، افزود: قطعا اختصاص سپرده های بانکی استان به پروژه های نیمه تمام عث توسعه فارس می شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز