خبرگزاری کار ایران

نوزده اثر ایرانی در کریستیز به فروش رسید

کد خبر : ۶۳۷۵۷

85 در صد آثار شب دوم چهاردهمین حراج کریستیز به فروش رفت اما همچنانکه انتظار می رفت رقیبی برای فروش یک میلیون دلاری فرهاد مشیری در شب نخست پیدا نشد و عنوان رکورد دار این دوره یه یک هنرمند ایرانی تعلق گرفت.

ایلنا: ساعت ۷ بعد از ظهر ۱۷ آوریل ۲۰۱۳ (۲۸ فروردین ۱۳۹۲) سالن گودفین هتل امارات تاورز دوبی صحنه برپایی شب دوم حراج کریستیز در چهاردهمین دوره‌اش بود؛ شبی که اعداد فروش از ۱۴۰ هزار دلار بالا‌تر نرفت و با وجود اینکه چهار فروش بالای این شب از آن عرب‌ها شد اما نوزده اثر از ایرانی‌ها به فروش رسید که در این میان آثار «حسین زنده رودی»، «فرهاد مشیری»، «پرویز تناولی»، «کوروش شیشه گران»، «رکنی حائری‌زاده» و «علی شیرازی» فرا‌تر از قیمت‌های پیشنهادی کاتالوگ حراج با بیشترین افزایش فروخته شدند.

به گزارش ایلنا، در این شب که باز هم «رضا کیانیان» مه‌مان ویژه حراج بود اثر مرحوم «کیالی» هنرمند سوری ۱۴۰ هزار دلار، «صفان داحول» هنرمند دیگر سوریه‌ای ۱۱۸ هزار دلار، اثر مرحوم «گریگوسیان» لبنانی ۱۱۲ هزار دلار و «ایمن بلبکی» هنرمند جوان لبنانی ۱۰۶ هزار دلار به فروش رسید. اما سرآمد فروش هنرمندان ایرانی در این شب، نقاشی خطی با عنوان ابیانه اثر «حسین زنده رودی» بود که ۸۱هزارو ۵۰۰ دلار به فروش رسید. رکورد دیگر این شب به نقاشی بسیار کوچک ۳۰ در ۳۰ سانتی متری فرهاد مشیری تعلق گرفت که پرتره یک مرد در زمینه قرمز رنگ بود و تقریبا چهار برابر قیمت پایه، ۴۵ هزار دلار فروخته شد. نقاشی «رکنی حائری‌زاده» ۴۴ هزار دلار، اثری از «کوروش شیشه گران» ۳۲ هزار۵۰۰ دلار، نقاشی خطی از «نصرالله افجه‌ای» ۳۰ هزار دلارو اثری از «مسعود عربشاهی» ۲۲ هزار ۵۰۰ دلاربه فروش رسیدند. سه مجسمه کوچک از «پرویز تناولی» به رغم ابعاد بسیار کوچکشان با فروش‌های خوبی همراه شدند: اثر برنزی «پیامبر عشق» ۳۵ هزار دلار، اثر سرامیکی بسیار زیبا و فانتزی «پرنده آبی» ۲۷ هزار ۵۰۰ دلار و کارسرامیکی دیگری که نامی نداشت اما فیگور حیوانی را به نمایش می‌گذارد ۲۲ هزار ۵۰۰ دلار خریداری شدند. عکسی چشمگیر از «عباس کیارستمی» فیلمساز جهانی ایران که به بدون عنوان بود و در سال ۲۰۰۸ در ابعاد ۱۶۴ در ۸۲ سانتی متر روی بوم خلق شده است و پهنه وسیعی از درختانی که بر روی آن‌ها کلاغ نشسته را به تصویر می‌کشد، ۳۲ هزار دلار فروخته شد و نقاشی خط سبز رنگ «علی شیرازی» حتی با عبور از قیمت پیشنهادی کاتالوگ حراج ۲۱ هزار و ۵۰۰ دلار به فروش رسید تابلویی که این بیت معروف خیام را «ای دوست بیا تا غم فردا نخوریم / وین یکدم عمر را غنیمت شمریم» به سبک شیرازی بر اساس فرم حروف و کلمات در خود مست‌تر داشت.

در شب دوم چهاردهمین حراج کریستیز همچنین آثاری از «پوران جینچی» ۲۰ هزار دلار، «فرزادکهن» ۱۵ هزار دلار، «شادی قدیریان» ۱۱ هزار و ۵۰۰ دلار، «پویا آریان‌پور» ۷ هزار ۵۰۰ دلار، «جلال سپهر» ۷ هزار ۵۰۰ دلار، «بابک کاظمی» ۷ هزار دلار، «پرستو فروهر» ۵ هزار دلار و «امیر علی قاسمی» ۴ هزار دلار به فروش رسیدند.

پانزدهمین دوره حراج کریستیز اواسط پاییز ۱۳۹۲ در دوبی برگزار خواهد شد.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز