خبرگزاری کار ایران

آخرین خبرها از شیوع بیماری کرونا در ایران؛

۶۰۵۰۰ مبتلا، ۳۷۳۹ فوتی و ۲۴۲۳۶ بهبودیافته/ ۴۹ شغل اجازه فعالیت ندارند/ فوت دانش‌آموز ارسنجانی/ وضعیت نگران‌کننده اقشار آسیب‌پذیر/ وضعیت هرمزگان سفید نیست/ به رئیس‌جمهور اطلاعات غلط داده‌اند/ خطر در قم جدی است

asdasd
کد خبر : ۸۹۵۰۴۲

با گذشت ۴۷ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۶۰۵۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۷۳۹ نفر فوت شده و ۲۴۲۳۶ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت ۴۷ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۶۰۵۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۷۳۹ نفر فوت شده و ۲۴۲۳۶ نفر بهبود یافته‌اند.

حسن روحانی روز گذشته پس از پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد: برای خدمات اقتصادی مقرر شد کسب و کارهای کم‌ریسک از ۲۳ فروردین در استان‌ها فعالیت خود را با مراعات پروتکل‌های بهداشت و درمان آغاز کنند و کسب و کارهای پرریسک تا انتهای فروردین اجازه فعالیت ندارند. با این تصمیم اصل در خانه ماندن زیرپا گذاشته نمی‌شود. رئیس‌جمهور گفت: دو سوم مشاغل از ۲۳ فروردین ماه مجددا فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. به گفته وی؛ وضعیت در برخی از استانها سفید است با این حال اماکن مذهبی تا پایان فروردین ماه همچنان تعطیل هستند. در همین روز کیانوش جهانپور در واکنش به اظهارات روحانی اعلام کرد: هیچ استانی در وضعیت سفید قرار ندارد و عدم رعایت محدودیت‌ها بعد از ۲۳ فروردین معضل ایجاد می‌کند. وی همچنین با اعلام وضعیت قرمز در تهران گفت: آمارهای چین شوخی تلخی بیش نبود.

اطفال و نوزادان هم در شهرستان فسا به کرونا مبتلا شده‌اند

حفظ جان مردم نسبت به کسب و کارشان باید در اولویت باشد

ابتلای رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا به ویروس

محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفتگو با ایلنا، درباره شیوع «کووید-۱۹» در کشور و اقدامات صورت گرفته درخصوص کنترل این ویروس گفت: مانند بسیاری از کشورهای جهان ما هم در ابتدای ورود «کرونا ویروس» غافلگیر شدیم اما به تدریج توانستیم بر شیوع بیماری کرونا مسلط شویم و آن را به کنترل درآوریم.

نماینده مردم فسا در مجلس با بیان این‌که در آحاد جامعه یک همبستگی و همگرایی در مبارزه با کرونا در کشور به وجود آمد، عنوان کرد: کادر بهداشت و درمان، دانشگاه‌های علوم پزشکی، نیروهای مسلح و افراد دیگری که داوطلبانه آمدند، کمک کردند تا بیماری کنترل شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در کشور اظهار کرد: خوشبختانه هیچ‌گونه کمبود تخت یا نقاهتگاه نداشتیم، اطلاع دارم پژوهش‌ها برای واکسن و دارو با وجود این‌که زمان‌بر است، آغاز شده که این کار جای تقدیر دارد.

این نماینده مجلس با اشاره به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، بیان کرد: مطلبی که مورد اختلاف‌نظر واقع شد نوع فاصله اجتماعی یا قرنطینه بود. معتقدم متاسفانه به هر دلیلی این موضوع را نه حاکمیت به‌طور جدی اعمال کرد و نه برخی مردم آن را رعایت کردند.

وی ادامه داد: حتما مشاهده کردید بخشی از جامعه فاصله‌ گذاری اجتماعی را به خوبی رعایت کردند و در خانه‌های خودشان بودند اما بخشی دیگر را باید به زور از سفر منصرف می‌کردیم تا این طرح را رعایت کنند.

جمالی نوبندگانی ادامه داد: متاسفانه بعد از پایان یافتن تعطیلات مشاهده کردیم ترافیک سنگینی در شهر اتفاق افتاد و برخی از کسبه به محل‌های کار خودشان بازگشتند که باید تاکید کنم این کار در بدترین زمان ممکن صورت گرفت، زیرا بسیاری از افراد از سفرهای خودشان به تهران بازگشته بودند که ممکن است در طول سفر ناقل این بیماری شده باشند.

وی با اشاره به این‌که یک ناهماهنگی بین وزارت بهداشت و صمت صورت گرفت، عنوان کرد: درست است که در روزهای اول شیوع کرونا قرار نداریم اما این بیماری قابل برگشت است. باید مدنظر باشد که جان مردم در اولویت قرار دارد و بعد کسب و کارشان؛ گرچه دولت برای جبران ضررهایی که کرونا به کسب و کار مردم باید فکر کند.

نماینده مردم فسا در مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که گفته می‌شود ایران برای کشف داروی «کرونا ویروس» اقدام کرده است، آیا ما می‌توانیم به داروی این بیماری دست یابیم، گفت: بسیاری از ویروس‌ها دارو ندارند و ویروس‌هایی که مربوط به خانواده آنفولانزا هستند متاسفانه بسیار سریع تغییر هویت و نوع عملکرد می‌دهند که ممکن است سال دیگر به شکل دیگری بروز پیدا کنند به همین خاطر تاکنون نتوانستیم واکنشی برای «سوش‌هایی» که بتواند  ویروس‌ها را تحت پوشش قرار دهد، پیدا کنیم.

وی با تاکید بر این‌که درمان سخت است، اظهار کرد: معمولاً گفته می‌شود بهترین درمان رعایت بهداشت است که در این مورد کاملا صدق می‌کند.

جمالی نوبندگانی خاطرنشان کرد: می‌دانید ساخت دارو مراحلی دارد؛ باید کارهای آزمایشگاهی صورت گیرد. باید تائید‌ها را بگیرند و بعد کمیته اخلاق اجازه دهد روی افراد داوطلب چک شود و سپس تائید جهانی بگیرد.

وی در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرستان فسا، عنوان کرد: در شهرستان فسا تا به حال بیش از ۸۰ تا ۹۰ مورد تست مثبت کرونا ثبت شده است و متاسفانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی و مدیر بیمارستان این شهر هم درگیر کرونا شدند.

این نماینده مجلس ادامه داد: مشخصه شهر فسا در خصوص شیوع بیماری «کووید-۱۹» این است که اطفال و کودکان هم درگیر شده‌اند. خوشبختانه تلاش‌های خوبی توسط مسئولان اجرایی شهرستان انجام شده و عدم استفاده از ماشین‌های غیربومی در ایام عید بسیار موثر بود.

جمالی نوبندگانی ادامه داد: تلاش‌های عزیزان ما در دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بسیار خوب بوده است به طوری که تعداد مرگ و میر در شهر به انگشتان دست هم نمی‌رسد.

وی در پایان با بیان این‌که امیدواریم مردم فاصله‌ گذاری اجتماعی را رعایت کنند، گفت: باید همه فاصله‌ گذاری اجتماعی را رعایت کنند؛ چراکه نه تنها فرد در مقابل خودش مسئول است بلکه در مقابل افراد جامعه هم مسئول است.

سازمان بهداشت جهانی برای خروج از قرنطینه هیچ زمان‌بندی ندارد

عادی نشان دادن شرایط برای مردم بحران‌زا است

۲ بار تست کرونا داده‌ام

محمدحسین قربانی در گفتگو با ایلنا، درباره شرایط استان گیلان در مواجه با بیماری کرونا گفت: گیلان علیرغم اینکه کانون شیوع کرونا بود اکنون یک روند کاهشی را هم از نظر ورودی بیماران و هم از نظر افزایش ترخیصی و تعداد افراد فوت شده دارد که ناشی از تلاش سیستم بهداشت و درمان و همچنین ستاد مقابله با کرونای استان است.

وی درباره مدت زمان‌های اعلام شده توسط رئیس‌جمهور برای بازگشایی واحدهای اقتصادی و اصناف گفت: این ویروس هنوز هیچ پروتکل و زمان‌بندی مشخصی در هیچ کجای دنیا حتی در کشورهای توسعه یافته ندارد و سازمان جهانی بهداشت هم، چنین برنامه‌ای را اعلام نکرده است.

قربانی افزود: مضاف بر اینکه در کشور چین بعد از اینکه قرنطینه را برداشتند بعد از شیوع و پیک مجدد دوباره قرنطینه را اعمال کردند. مسئله‌ای که ما نگران آن هستیم این است که این روال که اعلام شده برای مردم عادی قلمداد شود، می‌تواند عامل بحران و خطر باشد.

وی با بیان اینکه همچنان باید پروتکل‌های رعایتی، فاصله‌ گذاری اجتماعی و بهداشت فردی و حداقل رفت‌و‌آمدها آن هم در شرایط ضرور در دستور کار همه مردم باشد، گفت: انجام این پروتکل‌ها برای این است که این ویروس رنگ، نژاد، سن و جنسیت نمی‌شناسد به همین جهت فقط وظیفه حاکمیت، دولت، مجلس و قوه‌قضائیه و دیگر نهادها مقابله با این ویروس نیست و مردم هم در خطر و خط مقدم مبارزه با این بیماری هستند و باید به وظیفه خودشان عمل کنند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره باز  شدن اصناف مختلف گفت: آزادی حوزه اقتصادی هم باید در شرایط خاص و با انجام پروتکل‌های وزارت بهداشت باشد و به این صورت نیست که همه چیز آزاد شده است و همه می‌توانند مثل شرایط عادی به کسب و کار بپردازند؛ همه باید پروتکل‌ها را رعایت کنند تا شرایط خوبی بر کشور حاکم شود.

وی درباره انجام تست کرونای خود و نتیجه آن گفت: دو بار تست کرونا داده‌ام که هر دو بار منفی بوده است.

حمایت دولت از زنان سرپرست خانوار در شرایط شیوع کرونا

  وضعیت اقشار آسیب‌پذیر از نگرانی‌های ماست

«معصومه‌ ابتکار» معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در گفتگو با ایلنا، در تشریح وضعیت زنان سرپرست خانواده و وضعیت مشاغل آن‌ها در شرایط اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی گفت: معاونت زنان از بدو بحران کرونا در کشور، مکاتباتی را برای وضعیت مشاغلی که محتمل بود تعطیل شوند، انجام داد. این مکاتبات با معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت و در راستای اقشار آسیب‌پذیر زنان بویژه زنان سرپرست خانوار بود، به خصوص آن دسته که از کمک‌‌هائی معیشتی استفاده نمی‌کنند. 

وی در ادامه افزود: معاون اول رئیس‌جمهور‌دستور خوبی روی این نامه به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی داد. ما از آقای شریعتمداری پیگیری کردیم و ایشان توضیحات لازم را برای روند کار، بسته‌های معیشتی برای این اقشار و اقداماتی که از توجه آنها به زنان سرپرست خانوار نشات می‌گیرد، ارائه داد.  

ابتکار در پاسخ به این پرسش که این بسته‌‌ها شامل چه موادی می‌شوند، بیان کرد: ریزاطلاعات این بسته‌ها را باید از وزارت کار پیگیری کرد. معاونت زنان بر مبنای تکلیف خود در قبال اقشار آسیب‌پذیر زنان، اقدام لازم را انجام داده و مستمر هم پیگیری و گزارشات را دریافت می‌کنیم. همچنین معاونت به استان‌ها ابلاغ کرده است که در این شرایط به این اقشار توجهی مضاعف شود. 

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور‌، بیان کرد: از اقدامات دیگر بسیج زنان سرپرست خانوار تحت پوشش طرح توانمندسازی اقتصادی و مشاغل خانگی  بود که امکانات خیاطی داشتند. از آن‌ها برای تولید ملزومات بهداشتی و ماسک‌ دعوت شد. افرادی که می‌توانستند فعالیت خود را در این حوزه‌‌ها متمرکز کنند، استقبال کردند و توانستند پویائی تجارت خود را در این وضعیت حفظ کنند و به جای تولیدات قبلی به روی نیازهای شرایط کنونی تغییر مسیر دهند. اغلب کسانی که این امکانات را داشتند، پای کار آمدند که از جمله به تولید ۲ میلیون قطعه ماسک و گان در یک مرحله منجر شد. یعنی از ظرفیت زنان سرپرست خانوار استفاده کرده و آن‌ها نیز در خط مدافعان سلامت قرار گرفتند. 

وی در ادامه گفت: در تمام استان‌‌ها این قبیل اقدامات صورت گرفت و خوشبختانه بازار خوبی را برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کرد. منتهی، تغییر کاربری کارگاه‌های آن‌ها در زمان کوتاه و بحث استاندارد لوازمی که تولید می‌کرده‌اند، مشکلی بود که باید با جدیت به آن می‌پرداختیم. 

ابتکار اشاره کرد: در این راستا در مدلی که اجرا می‌شود، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده کارفرما است، جهاددانشگاهی و دو نهاد غیردولتی مجری هستند. وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز ناظر اجرای برنامه هستند.  

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در پاسخ به این پرسش که زنان سرپرست‌خانواری که هم‌اکنون تحت پوشش طرح توانمندسازی معاونت نیستند، چگونه رصد می‌شوند؟ گفت: این از مشکلاتی است که مجدانه سعی می‌کنیم تا برایش چاره‌اندیشی کنیم. در حال حاضر کارگروهی تشکیل شده و یک برنامه ملی اقدام و عمل تصویب کرده است. طبق این مصوبه، برای هر دستگاهی، تکلیفی برای زنانی که سرپرستی خانوارها را برعهده دارند، تعیین شده و البته رصد موضوع در سطح ملی به وزارت کار محول شد. آن‌ وزارتخانه می‌تواند از درگاه جامعه ایرانیان افراد را شناسائی کند. 

وی افزود: همچنین معاونت امور زنان و خانواده و وزارت کار، تفاهم نامه‌ای دارند که درگاهی برای تجمیع اطلاعات زنان سرپرست خانوار در کشور ایجاد شود. این درگاه امکانی را فراهم می‌کند تا زنان در سطح استانی، شهری و روستائی رصد شوند و مشمول حمایت قرار گیرند. این کار بسیار مهمی است، زیرا خیلی از مواقع تجربه کردیم که اطلاعات دقیقی از وضعیت زنان سرپرست خانواده وجود ندارد.

کمبود وسایل حفاظتی فردی برای پرستاران در استان‌های شمالی، قزوین، خراسان رضوی و بوشهر

نباید پرستار درجه یک و درجه دو ایجاد کنیم

قول رییس جمهور برای استخدام ۱۰ هزار پرستار

«محمد میرزابیگی» رئیس سازمان نظام پرستاری در گفتگو با ایلنا، درباره آخرین وضعیت پرستاران با توجه به شیوع کرونا در کشور گفت: در حوزه خدمتی همواره شرایط نامناسبی در پرستاری داشتیم که مسائل جدی نیز در زمان کرونا به آن اضافه شد. شرایطی که ما داشتیم با دو بحث عمده همراه بود؛ یکی از این موارد بحث کمبود نیرو بود که فوق‌العاده مزمن شده بود و حدود سه، چهار سال بود که تقریبا پشت سر هم سالانه ۴ الی ۵ هزار پرستار بازنشسته می‌شدند و از طرفی هم در همین مدت هیچ استخدامی صورت نمی‌گرفت و همچنین در این مدت حدود ۴ هزار تخت بیمارستانی به تخت‌های بیمارستانی در کشور اضافه شد.

وی با بیان اینکه از سال ۹۶ به بعد استخدام چندان متناسبی در زمینه کادر پرستارانی نداشتیم، ادامه داد: براساس حداقل استانداردهایی که برای کشور تعریف کرده‌ایم باید دو و نیم نفر از گروه پرستاری در ۲۴ ساعت به ازای هر تخت بیمارستانی مشغول  فعالیت باشند، البته این استاندارد بسیار کمتر از استانداردهای  جهانی است، اما در طول این مدت نه تنها پرستاری به کادر پرستاران اضافه نشد بلکه با خروج سالانه حدود ۵ هزار نفر از کادر پرستاری و اضافه شدن تخت‌های بیمارستانی بار سنگین و مضاعفی بر دوش پرستاران موجود، گذاشته شده بود.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه برای جبران کمبود نیروی پرستار متناسب با بیماران و نیاز تعداد تخت‌ها، اضافه کار اجباری به پرستاران داده می‌شود، خاطرنشان کرد: وقتی  این موضوع عجیب‌تر می‌شود که علیرغم نیاز و اجبار برای پرداخت میزان اضافه کار به بهانه نرم افزار قاصدک سقف تعیین می‌شود و خود جریان قاصدک نیز  با تغییرات فراوان باعث ایجاد ملغمه‌ای شده و بحث نظام پرداخت را بسیار  پیچیده کرد بود، از همین رو پرستاران؛ نظام پرستاری؛ مسئولان و ... را بر آن داشت تا برای این دو موضوع  فکر اساسی کرده و کار را به جایی رساند که به ویژه شورای عالی سازمان نظام پرستاری در دوره پنجم از همان آبان ماه و شروع به کار خود، جلسات مستمری با مسئولان تراز اول کشور از جمله رییس مجلس، معاون اول رییس جمهور، وزیر بهداشت و.... برگزار شد و در نهایت در روز پرستار سال گذشته با جمع چند هزار نفری پرستاران خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم.

میرزابیگی خاطرنشان کرد: مجموعه این رخدادها باعث شد که رییس مجلس، معاون اول رییس جمهور و وزیر بهداشت وعده بدهند که هم نیروی انسانی پرستاری را به سطح قابل قبولی می‌رسانند و هم نظام پرداخت در نظام سلامت را عادلانه‌تر می‌کنند که شروع آن با حذف نرم‌افزار قاصدک باشد. برای هرگونه تغییر در نظام پرداخت نیز با همکاری و همفکری محوری سازمان نظام پرستاری جلو بروند و همچنین  معوقات را نیز در کوتاه مدت پرداخت کرده و به صفر می‌رسانند.

وی ادامه داد: بر همین اساس شورای عالی سازمان  نظام پرستاری، با بهره‌گیری از نظر متخصصان اقتصاد سلامت و سایر صاحبنظران در تاریخ ۲۸ بهمن ماه؛ آیین‌نامه جدید نظام پرداخت را تدوین و به وزارتخانه تقدیم  کرد. در صورتی که این نظام پرداخت اجرایی شود، هم طرح قاصدک جمع‌آوری می‌شود و هم یک نظام پرداخت بسیار متناسب، خوب و قانع کننده که براساس نظرات کارشناسی تدوین شده است، جایگزین نظام پرداخت فعلی برای پرستاران می‌شود. 

رییس سازمان نظام پرستاری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به شروع بیماری کرونا ادامه داد: با وجود  مسائل و مشکلات پرستاری که همچنان باقی است؛ موضوع مهم، حیاتی و سرنوشت ساز کرونا نیز در کشور ایجاد شده، اما در جامعه بزرگ و ایثارگر پرستاری یک اتفاق کاملا برعکس اتفاق افتاد و پرستارانی که در برخی نقاط کشور، کاسه صبرشان لبریز شده بود و تا حدودی قصد اقداماتی چون تجمع و اعتراض در خصوص مشکلات بیان شده را داشتند به یکباره به دلیل اینکه جان و سلامت مردم در میان بود، همه با هم و با هیات مدیره‌ها و اعضای شورای عالی نظام پرستاری خودشان هم‌عقیده شدند که فعلا تا زمان وجود بحران کرونا، در خصوص کمبود نیرو و حقوق ضمن پیگیری از سازمان نظام پرستاری، اعتراضی نداشته تا به سلامت مردم در این شرایط خدشه وارد نشود و تمام تلاش خود را برای سلامتی مردم به کار بگیرند، اما بعد از کرونا و در اولین فرصت‌های عادی شدن وضعیت کشور از تمام ابزارها؛ مجاری و روش‌های ممکن قانونی برای احقاق حقوق پرستاران تلاش کرده تا به نتیجه برسند.

میرزابیگی همچنین درباره وضعیت پرستاران در بحران کرونا خاطرنشان کرد: در بحران کرونا با دو مشکل اساسی اختصاصی همچنان مواجه هستیم، یکی از این مشکلات کمبود ملزومات حفاظت فردی مانند ماسک، محافظ صورت، گان، لباس فضایی، دستکش و ماده ضدعفونی کننده است که لازم است در مواجه با بیماران کرونایی در اختیار پرستاران به وفور قرار بگیرد. در روزهای اول مواجه با بیماری تعداد این ملزومات خیلی کم بود و با معضلات جدی مواجه بودیم؛ در استان‌های شمالی نیز همچنان در این زمینه مشکل داریم. طبق گزارشات دریافتی در استان قزوین و در شهرهای همجوار قزوین مانند تاکستان همچنان پرستاران با کمبود لوازم حفاظتی مواجه هستند. همچنین در خراسان رضوی و بوشهر نیز با مشکل در این زمینه مواجه هستیم. 

میرزابیگی با بیان اینکه این روزها کاملا شبیه روزهای دفاع مقدس است و پرستاران دقیقا همان رزمندگان خط مقدم هستند، تصریح کرد: پرستاران باید این لوازم حفاظتی را داشته باشند تا بتوانند از خودشان حفاظت کنند تا به بیماران خدمت ارائه دهند. البته این گاهی شدت و ضعف دارد در شهرهایی مانند قم  تقریبا اوضاع  بهتر است و در تهران اوضاع به صورت نسبی است، اما همانطور که گفتم در استان‌های شمالی روزهای اول شرایط بسیار بد بود و در حال حاضر بینابینی است. 

وی با بیان اینکه بحث کمبود نیرو همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: قرار بود در سنوات گذشته حدود ۲۰ هزار پرستار استخدام شوند و قول استخدام این پرستاران از قبل از کرونا توسط مسئولان مختلف کشوری داده می‌شد، اما در نهایت منجر به استخدام ۷ الی ۸ هزار پرستار طی دو سال شد که  آن هم به صورت ۸۵ روزه و شرکتی استخدام شدند. 

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه دو اتفاق بسیار خوب بر اثر پیگیری های سازمان نظام پرستاری در یکی دو  هفته گذشته صورت گرفت، ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده با رییس جمهور و وزیر بهداشت، رییس قوه قضاییه و ... رییس جمهور چند روز پیش اعلام کرد که حدود ۱۰ هزار نیروی پرستار استخدام شود. ما نیز امیدواریم مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستانها از این فرصت استفاده  کنند و پرستاران  مورد نیاز خود در بحران کرونا را استخدام کنند و مقداری فشار سنگین موجود را از دوش جامعه پرستاری کم کنند. همچنین این بار واقعا پرستار و از گروه پرستاری استخدام کنند نه اینکه مانند برخی اتفاقات گذشته به بهانه پرستار، سایر نیروها و سایر نیازهای غیراولویت دیگر را پوشش دهند، چرا که در گذشته تجربیات تلخی در زمینه استخدام پرستاران وجود داشت. 

میرزابیگی ادامه داد: خوشبختانه اکنون از دانشکده‌های پرستاری به اندازه کافی فارغ‌التحصیل  جوان پرستار داریم و ما امیدواریم این تعداد ۱۰ هزار نفر را استخدام کنند، آنهم استخدام دولتی و نه فقط ۸۵ روزه.

وی درباره کوتاه شدن مسیر استخدام این پرستاران گفت: ما یک راهکار  مناسب برای استفاده هر چه زودتر از این دستور رییس جمهور  ارائه داده‌ایم و آن این است که برای اینکه مسیر استخدام و گزینش نیز کوتاه‌تر شده و زودتر از این ظرفیت استفاده کنیم در ابتدا نیروهای شرکتی موجود با استفاده از همین دستور را تغییر وضعیت داده و آنها را استخدام دولتی کنیم و در فرصت مناسب به جای نیروهای شرکتی تغییر وضعیت  داده شده از طریق همان شرکت‌ها و ظرفیت‌ها، نیروهای جدید را استخدام کنیم تا مجوز استخدام ۱۰ هزار پرستار از بین نرود. 

وی تصریح کرد: البته استخدام این ۱۰ هزار پرستار کافی نیست و ما درخواست  استخدام بیست هزار پرستار را داشته‌ایم که امیدواریم؛ مجوز ۱۰ هزار پرستار دیگر را بدهند تا در همین ایام بتوانیم  هر ۲۰ هزار پرستار را برای خدمت بهتر و بیشتر به بیماران کرونایی استخدام و مشغول به کار کنیم. اگر این بیست هزار نفر کامل به کار گیری شوند، تازه از نظر تعداد پرستار به تخت به شرایط سال ۹۶ بر می‌گردیم و می‌توانیم کمبودهای این چند ساله را جبران کنیم، اما عددی به تعداد پرستاران ما  آنهم متناسب با تعداد بیماران و تخت‌های بیمارستانی اضافه نخواهد شد. 

رئیس سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: خبر خوب دیگر اینکه همچنین مقرر شده است؛ پرسنل وزارت بهداشت از جمله پرستاران از مزایای فصل دهم قانون خدمات کشوری بهره مند شوند که انصافا آقای وزیر  و سازمان برنامه، در این زمینه بسیار تلاش کردند و سازمان برنامه و بودجه این اجازه را داد که در همین اسفندماه گذشته فصل دهم قانون خدمات کشوری برای پرسنل وزارت بهداشت اعمال شود، اما یک معضل در اینجا کماکان باقی است و  آن حق مسلم نیروهای پرستار شرکتی است که از نظر اعضای شورای عالی نظام پرستاری باید این حق  به طور کامل  به این پرستاران هم داده شود، چراکه هنوز ظاهرا نیروهای شرکتی پرستار از این حق، برخوردار نیستند در حالی که نیروهای شرکتی که جزو بهترین، جوانترین، فعال‌ترین نیروهای پرستاری حتی در همین بحران کرونا هستند.

وی گفت: تعداد قابل توجهی از پرستاران جوان به صورت شرکتی جذب شده‌اند و این نوع جذب شدن باعث می‌شود، پرستاران از برخی از خدماتی که پرستاران دولتی بهره‌مند هستند، محروم باشند و این یک عامل دلسردی برای پرستاران شرکتی است، در حالی که که اغلب آنها در خط مقدم کرونا در حال فعالیت هستند. ما از سازمان برنامه و بودجه درخواست می‌کنیم حال که فصل دهم قانون خدمات کشوری مانند تمام وزارتخانه برای پرسنل وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است، پرستاران شرکتی را از این حق محروم نکرده و پرستار درجه یک و دو ایجاد نکنیم. 

تصمیم رئیس جمهور در اعلام هرمزگان به عنوان استان سفید درست نیست

به ایشان اطلاعات غلط داده‌اند

نمی‌خواهیم مردم دچار استرس و نگرانی شوند

نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وقتی اظهارات رئیس جمهور در خصوص سفید بودن وضعیت استان هرمزگان را شنیدم دو فرضیه در ذهنم متبادر شد؛ یا به ایشان اطلاعات غلط داده شده و یا اینکه رئیس جمهور از روی بی توجهی این موضوع را مطرح کرده‌اند.

 احمد مرادی گفت: بنده گمان می‌کنم گزینه دوم به واقعیت بیشتر نزدیک است و گر نه چطور ممکن است رئیس جمهور کشور استان‌ها را تقسیم ‌بندی کند و یک جا را خاکستری و یک جا سفید و جای دیگر را قرمز بداند. وقتی ویروس جهانی شده یعنی همه جا قرمز است و کشورهای مختلف برای مهار آن برنامه‌ریزی می‌کنند.

نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی گفت: حال اگر استانی از نظر تعداد ابتلا و جان باختگان نسبت به سایر استان‌ها آمار کمتری داشته باشد به منزله سفید بودن وضعیت نیست، شاید در این استان مردم بیشتر همراهی کردند و کادر درمانی نیز بیشتر تلاش کردند تا این ویروس را کنترل کنند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در شرایط کنترل ویروس کرونا هستیم و حرف، تصمیم و استدلال رئیس جمهور صد در صد تصمیم غلطی است و قطعا برای همه مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات ما مثل سایر نقاط کشور باید تصمیم‌ گیری و برنامه ‌ریزی شود.

مـرادی با تاکید بر اینکه در مسئله کرونا بایستی برای تمام کشور یک تصمیم واحد گرفته شود، ابراز کرد: در بحث شدت برخورد باید به استانداران تفویض اختیار شود تا استاندار بتواند برخی نقاط را قرنطینه و یا محدودیت تردد اعمال کند اما در موضوع اعلام وضعیت سفید به صراحت می‌گوییم خیر وضعیت ۱۰۰ درصد قرمز است و وزارت بهداشت و درمان نیز رسما اعلام کرده که هیچ جا وضعیت سفید نداریم.

وی تاکید کرد: وقتی از نظر یک مرجع تخصصی وضعیت قرمز است پس چه افرادی به جناب رئیس جمهور مشورت غلط داده‌اند؟ ما به عنوان نماینده مردم با این موضوع مخالف هستیم . ما نمی‌خواهیم مردم هرمزگان دچار استرس و نگرانی شوند.

خطر کرونا در قم جدی است

سخت‌گیری‌ها تشدید می‌شود

تعطیلی اماکن مقدسه تا پایان فروردین

مردم از تجمعات دوری کنند

 مرتضی حیدری در چهاردهمین جلسه اجرای دستورالعمل بسیج ملی مبارزه با کرونا در تالار معصومیه(س) فرمانداری گفت: بحث بیماری کرونا جدی است و مراقبت‌ها باید تداوم بیشتری داشته باشد تا آسیب کمتری متحمل شویم.

فرماندار قم با بیان اینکه خطر ابتلا به کروناویروس با عدم پایبندی مردم به قرنطینه خانگی و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی جدی‌تر است، تصریح کرد: طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تا ۲۳ فروردین تمدید شد و مردم باید به این طرح پایبند باشند و از روز‌های دیگر فاصله‌گذاری هوشمند آغاز و سخت‌گیری‌ها تشدید می‌شود.

وی بیان کرد: مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان فروردین تعطیل است و کارخانجات و واحد‌های صنعتی با رعایت موازین بهداشتی مشغول به فعالیت می‌شوند و وزارت کار و بهداشت و صمت مشارکت لازم را در این طرح دارند و شورای اطلاع‌رسانی نیز بسته آموزشی و موازین بهداشت فردی را برای این تولیدکنندگان و کارگران تعریف می‌کند.

حیدری یادآور شد: بعد از ۲۳ فروردین صنوف نیز با پروتکل بهداشت فردی می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند، اما صنوف پرخطر مانند استخر‌ها و رستوران‌ها که تجمع در آن فراوان است همچنان تعطیل می‌ماند.

فرماندار قم با اشاره به آخرین وضعیت بازگشایی اماکن مقدسه عنوان کرد: حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، امامزادگان و مساجد نیز تا پایان فروردین‌ماه تعطیل است.

وی در ادامه گفت: در برخی از فروشگاه‌های بزرگ تجمع زیادی وجود دارد، اگرچه این مراکز در حال خدمت‌رسانی‌اند، اما باید به‌دنبال روشی باشند تا از تجمع شهروندان جلوگیری شود و هم بتوانیم مایحتاج مردم را در اختیارشان قرار دهیم و از شیوع ویروس پیشگیری کنیم.

حیدری اضافه کرد: باید فرهنگ عمومی به‌سمت مراعات پروتکل بهداشتی پیش رود و از این فرصت حداکثر استفاده را برای فرهنگ‌سازی ببریم تا مردم خطوط انضباطی را رعایت کنند، در این میان اصحاب رسانه نقش مهمی در فرهنگ‌سازی دارند.

وی حضور افراد با اعضای خانواده در فروشگاه‌ها را یکی از دغدغه‌های جدی دانست و افزود: فروشگاه‌ها باید برای خرید یک نفر را بپذیرند و این سخت‌گیری ایجاد شود و مردم نیز بدانند کالای ضروری را انتخاب کنند، دراین‌باره باید به مشتریان اعلام شود از هر خانواده یک نفر از اعضا برای خرید مراجعه کند.

فرماندار قم عنوان کرد: کرونا در جهان در حال گرفتن تلفات است و نباید تصور شود خطر ابتلا به این بیماری از بین رفته است، واکنش سازمان بهداشت جهانی و کشور‌های مختلف نیز نشان می‌دهد، ویروس همچنان خودنمایی می‌کند و تحت کنترل نیامده است.

وی تأکید کرد: در جهت کاهش تجمعات، فروش اینترنتی را باید گسترش داد و مشتریان را به این روش عادت دهیم و تسهیلات و تخفیفات را برای فروش‌های غیرحضوری در نظر بگیریم.

حیدری ابراز کرد: در جهت مقابله با این ویروس، مدیران مسئولیت را بر دوش دیگران نیندازند و مسئولیت و وظیفه خود را در قبال مردم و مقابله با کرونا بپذیریم.

وی با بیان اینکه مشارکت مردم در برخی از ایام همچون روز طبیعت، بسیار بی‌نظیر بود عنوان کرد: این همکاری نشان می‌دهد اگر اطلاع‌رسانی در سطح وسیعی باشد مردم نیز بهداشت و پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند.

۴۹ شغلی که تا اطلاع ثانوی به دلیل شیوع کرونا اجازه فعالیت ندارند

 فهرست مشاغلی که تا پایان طرح فاصله‌گذاری فیزیکی، در سطح کشور مجوز بازگشایی ندارند امروز (۱۸ فروردین)  منتشر شد. بنا بر این فهرست، ۴۹ عنوان شغل نمی‌توانند تا پایان طرح مذکور اقدام به ادامه فعالیت داشته باشند. فهرست این مشاغل به شرح زیر است:

۶۰۵۰۰  مبتلا، ۳۷۳۹ فوتی و ۲۴۲۳۶ بهبودیافته/ ۴۹ شغل اجازه فعالیت ندارند/ فوت دانش‌آموز ارسنجانی/ وضعیت نگران‌کننده اقشار آسیب‌پذیر/ وضعیت هرمزگان سفید نیست/ به رئیس‌جمهور اطلاعات غلط داده‌اند/ خطر در قم جدی است

«فاصله فیزیکی» در شهرها باید تا آخر فروردین رعایت شود

میزان کشندگی و قدرت سرایت کرونا بسیار بالاتر از گفته‌های چین است

به گزارش‌های چینی‌ها نمی‌شود اتکا کرد

«مینو محرز» عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ کشور در گفتگو با ایلنا، در واکنش به اظهارات سخنگوی ستاد مقابله با کرونا در خصوص آمارها و گزارشات چین در رابطه با کرونا که به نوعی شوخی تلخ با جهان است، گفت: صحبت‌های زیادی در این باره می‌شود و در هر صورت از چین انتظار نمی‌رود که آمار و اطلاعات دقیقی ارائه بدهد. در حال حاضر هم نتایج بسیاری از مقالاتشان را پس می‌گیرند. آمار و مطالعات آن‌ها خیلی درست نبوده است.

وی ادامه داد: رفتار ویروس پس از آنکه در همه جای دنیا شایع شد، نشان داد، مانند آنچه چین گزارش می‌داده، نیست. دو احتمال وجود دارد؛ یا ویروس جهش پیدا کرده و قوی‌تر شده است، یا آن‌ها در ارائه اطلاعات کم‌کاری کرده‌اند.

محرز اظهار کرد: از لحاظ علمی آنچه بنده می‌دانم این است که آمار و گزارشات آن‌ها، خیلی درست نبوده است. البته نمی‌توانیم بگوییم که خسارات ما بدلیل اظهارات چین بوده است، بالاخره نوع بیماری در کل دنیا پیچیده است، اما بیماری ثابت کرده‌ است که میزان کشندگی و قدرت سرایتش به طور وحشتناکی بالاتر از گفته‌های چین است.

عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ تصریح کرد: باید ببینیم چه کسی اطلاعات درستی می‌دهد؛ معلوم نیست که مساحت شیوع تنها ووهان بوده باشد. ما نمی‌دانیم که بیماری در چین مهار شده است یا خیر؟ ‌ با سابقه‌ای که از مطالعات علمی آن‌ها داریم، می‌دانیم که به آمار‌هایشان هم نمی‌شود اتکا کرد. به هر حال آمار را خود چین می‌دهد، کس دیگری نیست که برود در چین و مشاهدات را گزارش کند. بیماری وسعت وحشتناک‌تری از گزارشات چین دارد.  

محرز تصریح کرد: درباره سرانجام ویروس کرونا اطلاعاتی نداریم و نمی‌دانیم واکسن لازم است یا مانند ویروس آنفولانزا با دگردیسی بر می‌گردد، یا بدن در برابر آن ایمنی به دست می‌آورد.تنها مسئله امروز ما مهار ویروس است. پیشنهاد ما این است که مردم حداقل تا پایان فروردین در خانه‌هایشان بمانند تا ببینیم چه می‌شود.

وی در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور درباره شیوه اعمال محدودیت‌ها در روزهای آینده بیان کرد: البته تا آخر فروردین مدارس و دانشگاه‌ها باید بسته باشند و همینطور هم هست. برای باقی موارد هم ما این توصیه را داریم که حداقل تا آخر فروردین فاصله‌گذاری فیزیکی باید رعایت شود.

محرز در پایان گفت‌: در رابطه با طرح فاصله‌گذاری اجتماعی باید بگویم این عبارت مورد تایید ما نیست و انگ محسوب می‌شود و جداییِ اجتماعی یا فاصله فیزیکی باید جایگزین آن شود.

آمار مبتلایان کووید ۱۹ در کشور به ۶۰۵۰۰ نفر رسید

 کیانوش جهانپور (رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت) درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کووید 19 گفت: از دیروز تا امروز ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۲۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد.

وی ادامه داد: با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶۰۵۰۰ نفر رسید. همچنین متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۶ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.

جهانپور خاطرنشان کرد: تاکنون از وجود ۳۷۳۹ نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری، محروم شده‌ایم و دیگر در بین ما نیستند. خوشبختانه روند بهبودیافتگان سرعت بالایی گرفته و تاکنون ۲۴۲۳۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

وی ادامه داد: ۴۰۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

دانش‌آموز ارسنجانی بر اثر کرونا فوت کرد

مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس از فوت دانش‌آموز پایه دهم رشته تجربی شهرستان ارسنجان بر اثر کرونا ویروس خبرداد. وی در پیامی درگذشت این دانش‌آموز را تسلیت گفت.

در متن پیام فرهاد اسماعیلی آمده است: «خانواده محترم اسکندری، خبر درگذشت مظلومانه حمیدرضای عزیز دانش آموز پایه دهم رشته تجربی بر اثر ابتلا به کرونا ویروس به شدت موجب تالم و تاثر شدید شد. قطعا این مصیبت بزرگ در این روزها بسیار جانگداز و جای خالی فرزند دلبندتان نیز محسوس است؛ اما چه می‌توان جز شکرگزاری به درگاه خداوند که این فرزند عزیزمان پاک و زلال به دیدار معبود خود شتافت که الخیر فی ماوقع. به سهم خود این مصیبت بزرگ را به شما و بستگان و همه مردم و فرهنگیان و دانش‌آموزان شهرستان ارسنجان تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند منان برای بازماندگان  صبرجمیل و اجر جزیل مسالت دارم.»

در همین حال، روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش فارس روز دوشنبه اعلام کرد که در مدت زمان تعطیلی دانش‌آموزان از اوایل اسفندماه ۹۸ تاکنون، برخی مدارس استان برای پیشگیری از شیوع کرونا ضدعفونی شده‌اند و ضدعفونی مدارس باقیمانده نیز در دستور کار است.

شهرستان ارسنجان در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال شرق شیراز قرار دارد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز