خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت:

گام سوم مبارزه با کرونا به زودی اجرا می‌شود/ احتمال اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند از ۲۰ فروردین ماه/ توضیح درباره داروی فاویپراویر

asdasd
کد خبر : ۸۹۳۳۰۹

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که با مشارکت بسیار خوب مردم در سامانه غربالگری کرونا، امروز از مرز ۶۷ میلیون نفر شرکت‌کننده در بسیج ملی کرونا گذشتیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کیانوش جهانپور امروز در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، با تشکر از مردم به دلیل ماندن در خانه‌ها در روز طبیعت گفت: امیدوارم با همکاری مردم و با مدد الهی کرونا را شکست دهیم. خوشبختانه روند بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید ۱۹ همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه با مشارکت بسیار خوب مردم در سامانه غربالگری کرونا، امروز از مرز ۶۷ میلیون نفر شرکت‌کننده در بسیج ملی کرونا گذشتیم و قاعدتا با مشارکت هر چه بیشتر مردم، قطعا این روند افزایشی ادامه می‌یابد، ادامه داد: به دنبال مراحل اولیه فاصله‌گذاری اجتماعی و تشدید آن در نوروز، در روزهای آینده و در گام سوم به سمت فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند خواهیم رفت تا این روند مدیریت شده بیماری ادامه پیدا کند و هفته‌های آتی با خبر مهار و کنترل بیماری در خدمت مردم باشیم. فعلا در فاز مدیریت بیماری هستیم و هنوز برای صحبت از مهار و کنترل بیماری شاید زود باشد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: استراتژی اتخاذ شده در ایران و از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، فاصله‌گذاری اجتماعی است که در سه فاز دنبال شده است البته این موضوع هیچ ارتباطی به قرنطینه اجباری ندارد. هرچند برخی توصیه کرده‌اند و یا سعی می‌کردند که فضا را به سمت قرنطینه اجباری ببرند اما استراتژی ما فاصله‌گذاری اجتماعی است.  

جهانپور با بیان اینکه فاز اول فاصله‌گذاری اجتماعی که از هفته اول اسفند آغاز شده بود، تصریح کرد: فاصله‌گذاری اجتماعی معتدل بود. فاز دوم با تشدید محدودیت‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی همراه بوده و مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اجرا شده است و تا ۲۰ فروردین ادامه خواهد داشت. اگر ۲۰ فروردین ماه بخواهیم از این فاز عبور کنیم، وارد فاز سوم می‌شویم که فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند است.

جهانپور ادامه داد: در مقالات جدید بسیاری معتقدند که استراتژی ایران مبنی بر عدم قرنطینه نظامی درست بوده است. مقایسه‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که فاصله‌گذاری اجتماعی بیش از قرنطینه اجباری در کنترل شیوع و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ موثر است.  

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فردا (۱۴ فروردین ماه) اجلاس مشترک وزرای بهداشت کشورهای حوزه منطقه مدیترانه شرقی به صورت ویدیو کنفرانس درباره موضوع کرونا در این منطقه برگزار می‌شود.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی نمودارهای ایران در مقایسه با نمودارهای سایر کشورها گفت: مطابق داده‌هایی که این روزها بهتر و بیشتر قابل مطالعه است،‌ مشخصا نمودار ابتلا و شیوع کووید۱۹ در ایران به نوعی کوتاه‌تر از نمودارهای برخی کشورهای دیگر است که همزمان با ما و حتی بعد از ما وارد طغیان این بیماری شده‌اند. استراتژی و راهبرد وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا نشان داد که موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی با جلب مشارکت اجتماعی خوب و مشارکت بین‌بخشی در پیشگیری و مدیریت بیماری کووید۱۹ تاثیرگذاری به مراتب بیشتری نسبت به قرنطینه اجباری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: مستندات تا امروز حاکی از آن است که فاصله‌گذاری اجتماعی که اکنون در فاز تشدید آن هستیم، می‌تواند کمک زیادی به مدیریت این بیماری بکند و در فاز بعدی که فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند است، امیدواریم این روند ادامه یابد به‌طوری که همزمان با در نظر گرفتن الگوهای فرهنگی و ساختار اجتماعی و مباحث خاص هر کشور، موضوع به نحوی مدیریت شود که در هفته‌های آینده شاهد کنترل و مهار بیماری باشیم.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه همه اقدامات در جهان باید ذیل مسئولیت مشترک باشد تا بتوانیم از این پاندمی خارج شویم،اضافه کرد: اگرچه اقدامات ملی، مشارکت عمومی و بسیج ملی مقابله با کرونا در مدیریت این بیماری موثر بوده است اما خروج از مرحله طغیان این بیماری زمانی است که این موضوع به عنوان مسئولیت مشترک جهانی پذیرفته شود. در غیر این صورت حتی اگر کشوری بتواند از این طغیان خارج شود ممکن است دوباره به دلیل ابتلای سایر نقاط جهان به این ویروس با پیک و طغیان مجدد بیماری مواجه شود. همانطور که به نظر می‌آید در برخی کشورهای جنوب شرقی آسیا زنگ هشدار و خطر طغیان مجدد این بیماری به صدا درآمده است.

جهانپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از پزشکان بیمارستان مسیح دانشوری در اینستاگرام اعلام کرده است داروی ژاپنی فاویپراویر Favipiravir برای درمان کرونا پیدا شده و ایران اجازه استفاده از آن را نمی دهد گفت: مقررات و اصول و آئین نامه‌های حاکم بر ورود یک دارو به کشور مشخص است و این کار یک سری اصول حرفه‌ای دارد و همچنین در نظام دارویی کشور قاعده داریم، بعید می دانم یک هیأت علمی دانشگاه با این روال آشنایی نداشته باشد.

او ادامه داد: در هیچ کجای دنیا در لایو اینستاگرام دارویی تجویز نمی‌شود و این رفتار پزشک هم احتمالاً بر اثر فشار کاری و خستگی ناشی از این شرایط بوده است.

جهانپور با اشاره به اینکه این دارو ۲۱ سال پیش ساخته شده و در چین و ژاپن مورد آزمایش قرار گرفته است گفت: قبل از این هم  این دارو برای درمان آنفلوانزا مورد استفاده قرار می گرفته است.

او با اشاره به مطالعاتی که در ایران نیز بر روی این دارو مورد بررسی قرار گرفت گفت: گزارش های اولیه تاثیر نسبی بر روی برخی از بیماران را نشان می دهد و مانند هر داروی دیگری بررسی خواهد شد و در صورتی که اثر بخشی مطلوب داشته باشد، کمیته درمان به صورت اورژانسی آنرا وارد پروتکل خواهد کرد. 

او گفت: برای تولید آن نیز در ایران تمهیداتی اندیشده شده است، اما هیچ یک از مراحل ارائه گزارش و روال آن از اینستاگرام پیگیری نخواهد شد.

جهانپور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اعلام شده از این دارو برای درمان برخی مسئولان از جمله آقای ولایتی استفاده شده است، گفت: شاید این افرادی که می‌گوئید پیشگام شده اند برای استفاده از این دارو و اعلام اسامی افراد خارج از تعهد یک پزشک است و هنوز قطعی نمی‌توانم بگویم که این افراد از این دارو استفاده کرده اند یا خیر، احتمال اینکه برخی کانال‌ها با قصد و غرض این شایعات را مطرح کنند، زیاد است.

او در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی براینکه براساس شنیده ها در برخی از شهرستان های استان خوزستان بیمار کرونایی پذیرش نمی شود  و بیمارستان های اهواز نیز اولویت را به مردم اهواز می دهند گفت: هیچ بیمارستانی مجاز به عدم پذیرش اولیه نیست. قطعا در هر منطقه ای بیمارستان های معین در نظر گرفته شده است و هیچ منطقه ای نمی تواند اعلام کند بخش و بیمارستانی برای بستری بیماران کرونایی ندارد و قطعا اگر یک مورد اتفاق افتاده باشد متخلف است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی درباره چرایی تصمیم وزارت بهداشت برای ورود به فاز فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند گفت: از هفته ابتدایی که ویروس کرونا به نوعی ردپای آن در کشور شناسایی شد، فاصله‌گذاری اجتماعی انجام شد که در فاز اول فاصله اجتماعی معتدل صورت گرفت و قسمت اعظم آن بر اساس مشارکت اجتماعی و به‌صورت داوطلبانه بود که نیازمند تبیین و اقناع افکار عمومی بود.  در فاز دوم اعمال محدودیت‌ها با ابزارهای قانونی بیشتر شد که در آغاز سال این اقدام انجام شد و تا ۲۰ فروردین ماه تمدید شده است. مرحله بعد بر اساس ارزیابی ریسک در روزهای منتهی به ۲۰ فروردین انجام خواهد شد.

جهانپور با بیان اینکه همه چیز مبتنی بر ارزیابی خطر در روزهای منتهی به ۲۰ فروردین خواهد بود، تصریح کرد: اگر ارزیابی خطر این اجازه را به ما دهد، وارد فاز بعدی خواهیم شد. که در این فاز یک سری فناوری‌های ارتباطات و اطلاعاتی مبنای کار است و امکان دارد برخی محدودیت‌ها کاهش یابد و برخی از فرآیندهای اجتماعی و اقتصادی به سمت فناوری‌های ارتباطات و اطلاعات سوق یابد. در عین حال بر پایه فناوری اطلاعات، حضور و تردد افراد مبتلا و افراد مشکوک و خانواده‌هایشان رصد می‌شود و بر اساس این رصد می‌توانیم کاهش یا افزایش محدودیت‌ها را مانیتور و ابلاغ کنیم.

وی یادآور شد: زمینه فناوری و تکنولوژیک آماده است و زیرساخت‌هایش فراهم شده و سامانه‌هایی که برای هدایت و راهبری این موضوع در فاز سوم نیاز است،‌ آمادگی کامل را دارند و همه منتظر ارزیابی ریسک و مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در روزهای منتهی به ۲۰ فروردین هستیم.

جهانپور همچنین درباره میزان حضور مردم در تفرجگاه‌ها در روز طبیعت گفت: حضور مردم در روز طبیعت تقریبا در تمام شهرهای بزرگ، متوسط و حتی کوچک در خارج از منازل محدود بوده است که انتظار هم همین بود. با توجه به تشدید فاصله‌گذاری اجتماعی نوعی استقبال عمومی را در این زمینه شاهد هستیم. خوشبختانه استقبال مردم بسیار خوب بود و کمترین برخوردهای قانونی را شاهدیم و مردم با وسعتی که قابل انتظار نبود در منازل ماندند.

وی با بیان اینکه برنامه اجباری برای مراجعه پزشکان به منزل به طور عام وجود ندارد، تصریح کرد: پزشکانی که به صورت آنلاین ویزیت می‌کنند در قالب موسسه‌های متولی این کار ساماندهی شده بود و به جز این مورد، موضوع اعزام پزشک متخصص به منزل مطرح نیست. اگر کسی به اقدام فوری به بیماری به جز کووید ۱۹ نیاز دارد باید با ۱۱۵ تماس بگیرد که اورژانس مراجعه کند. اگر به اقدام غیر فوریتی نیاز دارد که فعلا می‌تواند از آن عبور کند. اگر نیمه فوریتی باشد هم می‌توانند با بخش درمان سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند تا اطلاعات لازم را دریافت کنند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی درباره گزارشی مبنی بر ممانعت اورژانس از انتقال بیمار با علائم کرونا اظهار کرد: اگر وضعیت بیمار اورژانسی باشد باید توسط اورژانس منتقل شود. با توجه به این‌که در محل‌های تب سنجی هم نیروی انتظامی و هم نیروی مقاومت بسیج حضور دارد، تخلفی نباید اتفاق بیفتد و باید بیمار بدحال به بیمارستان یا پزشک ارجاع شود و اگر شرایط بیمار اورژانسی باشد باید این کار اتفاق بیفتد.این‌که بیماری حال عمومی مساعدی داشته باشد و افراد بخواهند که توسط اورژانس منتقل شود، درگیر کردن اورژانس در اقدام غیرفوریتی است و اقدام صحیحی نیست.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز