خبرگزاری کار ایران

۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران بستری در بیمارستان ها دچار سوءتغذیه هستند

asdasd
کد خبر : ۸۹۱۱۵۴

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه در حدود ۲۸ درصد از بیماران در بیمارستان ها دچار سوءتغذیه هستند گفت:دراین شرایط بحران باید به صورت خاص تری به این مساله توجه کنیم.

جلال الدین میرازی رزاز ( سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: اصول رعایت تغذیه سالم در شرایط عادی لازمه یک زندگی سالم و محور توسعه پایدار در جامعه است، اما وقتی با بحرانی مانند کرونا مواجه می شویم، رعایت اصول تغذیه سالم یکی از ارکان مهم و اثرگذار در تامین سلامت و کوتاه تر کردن دوران بحران است. 

او ادامه داد: با شیوع کرونا با ۹هزار نفر از فارغ التحصیلان رشته تغذیه در کنار مدافعان سلامت در حال ارائه خدمت هستیم چرا که تغذیه در کنار تمام ارکان سلامت نقش مهم خود را ایفا می کند و به دست یافتن زودتر سلامتی کمک می کند. 

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: از شروع بحران تیم های مختلفی را تشکیل دادیم و موفق شدیم در زمینه پیش گیری از کرونا از بعد تغذیه ای از طریق تقویت سیستم ایمنی دستورالعملی را به مردم ارائه دهیم که با همکاری اعضای هیات علمی و دست اندرکاران حوزه بهداشت انجام و بلافاصله در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار داده شد. دستورالعمل دوران نقاهت بیمارن کرونایی نیز بلافاصله آماده و ابلاغ شده است تا بتوانیم شرایط خاصی را برای مردم در بعد تغذیه ای ایجادکنیم.

او با بیان اینکه در شرایط عادی بیمارانی که در بیمارستان ها چه در ایران و چه در جهان حضور دارند، دچار سوتغذیه هستند گفت: براساس آمار ما در حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد بیماران بستری در بیمارستان ها دچار سوتغذیه هستند و در این شرایط بحران که به وجود می آید باید به صورت خاص تری به این مساله توجه کنیم.

او با اشاره به اینکه از نظر تعداد کارشناسان و متخصصین تغذیه کشور در شرایط مطلوبی است گفت:  در مقایسه با سایر کشورهای همسایه، تعداد فارغ التحصیلان تغذیه ما در کشور ۱۱نفر به ازای هر ۱۰۰هزار نفر است که این رغم در کشورهای در کشورهای در حال توسعه ۰.۵ به ازای هر ۱۰۰هزار نفر است. به اندازه کافی فارغ التحصیل برای ارائه خدمت داریم و هیچ نگرانی از این بابت نداریم.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور درباره استفاده از مکمل‌ها در دوران کرونا خاطرنشان کرد: در یک رژیم غذایی مناسب که تبعیت می‌کند از هرم غذایی شعار تعادل  باید رعایت شود و این رژیم متعادل غذایی ۸۵ درصد نیاز بدن به مکمل را تامین می‌کند و نیازی به مصرف مکمل نیست مگر با مشورت پزشک آن هم در موارد خاص.

رزاز با اشاره به برنامه تاک تصریح کرد: برنامه تاک با صد نفر از اعضای آی تی فعال شد و حدودا ۷۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان رشته تغذیه در این نرم افزار به صورت رایگان در این نرم افزار پاسخ می‌دهند. نسخه اندروید این نرم افزار منتشر شده است و در این برنامه اصول تغذیه سالم قابل مشاهده است.

وی درباره نقش مصرف مکمل‌ها بر تقویت سیستم ایمنی اظهار کرد: ویتامین A و ویتامین E از طریق غذا تامین می شوند اما از آنجا که اغلب مردم ایران دچار کمبود ویتامین D هستند و استراتژی وزارت بهداشت مکمل یاری یا غنی سازی موادغذایی است. ویتامین D در دوز ۵۰ هزار در داروخانه ارایه می‌شود که مصرف آن را در شرایط عادی توصیه نمی کنیم و توصیه ما این است که افراد ۶ روز در هفته ویتامین دی ۸۰۰ تا هزار واحد مصرف کنند البته اگر افراد موادغذایی غنی شده مصرف می کنند می توانند مکمل مصرف نکنند.

رزاز با بیان اینکه مصرف زینک و سلنیوم با مشاوره پزشک توصیه شده  است خاطرنشان کرد: این مواد مغذی در برخی مواد غذایی وجود دارد و باید توجه داشت که مکمل های غذایی بدون نسخه به فروش می رسد و می تواند این مسئله فواید و مضراتی به دلیل مصرف خودسرانه را می تواند به دنبال داشته باشد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از متخصصان تغذیه بر بالین بیماران کرونایی گفت: ۲ دهه گذشته از فارغ التحصیلان تغذیه در بالین بیماران کمتر استفاده شده است و به دنبال این هستیم که به دلیل محوری بودن تغذیه در بهبود بیماران و کاهش مدت بستری کارشناسان تغذیه بر بالین بیمار حاضر شوند تا هم به بهبود بیمار کنیم و هم هزینه های نظام سلامت را کمتر کنیم.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور خاطرنشان کرد: تهیه سبد غذای برای اقشار آسیب پذیر را ۲۰ روز پیش توصیه کردیم و سازمان هایی مثل کمیته امداد و بهزیستی اطلاعات اقشار آسیب پذیر را در اختیار دارند و بسته‌های تغذیه ای حمایتی در اختیار اقشار آسیب پذیر قرار خواهد گرفت و در برنامه آتی پیشنهاد ارائه مکمل‌ها به این اقار نیز ارائه خواهد شد.

رزاز با بیان اینکه از دیدگاه ما طب سنتی می‌تواند به عنوان طب مکمل نقش آفرینی داشته باشد گفت: اینکه برخی به بیماران توصیه می‌کنند که با مصرف برخی گیاهان دارویی مصرف داروها را قطع کنید اشتباه است و ما این موضوع را قبول نداریم. البته مصرف برخی دمنوش‌ها که می‌توانند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شوند نیز توصیه می‌شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز