خبرگزاری کار ایران

آخرین خبرها از شیوع کرونا در ایران؛

۳۲۳۳۲ مبتلا، ۲۳۷۸ فوتی و ۱۱۱۳۳ بهبودیافته/امیدواری دانشمندان ایرانی به درمان کرونا/ بیمارستان‌های بقیه‌الله، مسیح دانشوری و بهشتی قم به پروژه پلاسمادرمانی پیوستند/ جزئیات برنامه‌‌های مترو برای روزهای کرونایی/توقف فعالیت کلیه اصناف غیرضرور

asdasd
کد خبر : ۸۹۱۰۴۶

سی و هفت روز پس از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۳۲۳۳۲ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۲۳۷۸ نفر فوت شده و ۱۱۱۳۳ نفر بهبود یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سی و هفت روز پس از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۳۲۳۳۲ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۲۳۷۸ نفر فوت شده و ۱۱۱۳۳ نفر بهبود یافته‌اند. از امروز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اجرا خواهد شد. حسین ذوالفقاری (رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا) روز گذشته در نشست خبری اعلام کرد همه افرادی که در مسافرت هستند سریعا به محل سکونت خود بازگشته و از این پس اجازه خروج هیچ خودروی شخصی از استان داده نمی شود. شناسایی خودروهای ساکن محل سکونت نیز از طریق پلاک خودرو و کد ملی افراد صورت می‌گیرد. همچنین براساس این طرح فعالیت تمامی اصناف بجز اصنافی که مایحتاج ضروری مردم را عرضه می‌کنند، متوقف می‌شود. تمامی بوستان‌ها و پارک‌ها نیز تا ۱۵ فروردین ماه تعطیل شدند.

آزمایشات درمان کرونا با پلاسما امیدواری دانشمندان ایرانی را به دنبال داشت

بیمارستان‌های بقیه‌الله، مسیح دانشوری و بهشتی قم به پروژه پلاسما پیوستند

نریمان صدری (پشتیبان تشکیلاتی پروژه پلاسما درمانی برای بیماران مبتلا به کووید۱۹) در گفتگو با ایلنا، در تفصیل این پروتکل درمان که می‌تواند در آینده نزدیک ما را برای مقابله با کرونا مجهز کند، گفت: در بدو ماجرا، ایده را از پنجم اسفند ماه سال جاری، با بررسی مطالعاتی که در ووهان چین شده بود به ساحت تحقیقات کشور وارد کردیم. پروپوزال اولیه این طرح، با اساتید متخصص مطرح شد که نهایتا کارآزمایى بالینى آن با همکاری حسن ابوالقاسمى، به عنوان پژوهشگر ارشد طراحی شد. لازم به ذکر است که ایشان رییس انجمن خون و سرطان کودکان کشور هستند. 

وی در ادامه گفت:  با همکارى این اساتید برجسته و دیگر اساتید، طراحی مدل برای تحقیقات شاکله یافت و متعاقبا، شروع به جمع‌آورى پلاسما از بیست و چهارم اسفند کلید خورد. 

صدری تاکید کرد که مشاهده نتایج آزمایشات اولیه  سبب امتداد این تحقیقات شد، زیرا امید اثربخشی این شیوه درمانی برای بیماران نتیجه‌ی آزمون‌های ما بود. وی افزود: اولین تزریق پلاسما به بیماران در مرکز دوم فروردین انجام شد. این مطالعه بالینى طرح مشترکى بین چندین دانشگاه علوم پزشکى، انجمن خون و سرطان کودکان ایران و سازمان انتقال خون ایران است که حمایت مالى و تشکیلاتى آن به بخش خصوصى محول شده است. 

پشتیبان تشکیلاتی پروژه پلاسما درمانی برای بیماری کرونا، در خصوص روند امتداد تحقیقات اظهار کرد: مطالعه با محوریت بیمارستان بقیه الله انجام مى‌شود. همچنین اهداکنندگان پلاسما از بیمارستان فیروزگر ارجاع داده شده‌اند. مضاف بر این مراکز،  بیمارستان شهید بهشتى قم و بیمارستان مسیح دانشورى، طی چند روز گذشته به طرح اضافه شده اند. در مورد پشتوانه علمى،  پژوهشگران طرح مطالعه گسترده‌اى روى منابع موجود انجام شده است تا طراحى پروژه با پیروى از أصول درست انجام مطالعات بالینى (GCP) انجام بگیرد. 

صدری گفت: تاکنون این پروژه توانسته است تاییدیه کمیته علمى کشورى مقابله با کرونا، شوراى عالى پژوهشى سازمان انتقال خون و کمیته اخلاق را کسب کند. لازم به ذکر است سازمان غذا و داروى آمریکا از روز پنجم فروردین، جایگیری این شیوه درمانى را برای پروتکل درمانی بیماران مبتلا بهCOVID-۱۹  و کسانی که در مرحله بحرانى هستند، مورد تایید قرار داده است.

وی با تاکید بر این موضوع که هنوز زمان نتیجه‌گیری و اعلام موفقیت نرسیده است و ما نمی‌خواهیم، اقداماتمان در زمره شایعات درمان کرونا قرار بگیرد، گفت: تنها تحقیقاتی را که می‌تواند قاصد امید برای بیماران یا خانواده آن‌ها باشد، معرفی می‌کنیم. در مورد نتایج این کارآزمایى بالینى زود است که صحبت کنیم، ولى امیدواریم تا دو هفته دیگر پژوهشگران طرح بتوانند نتایج را با مجامع علمى و مردم در میان بگذارند.

وی افزود: ایران توان کشف و ایجاد این دانش پزشکی را دارد. در آسیا ایران جزو اولین کشورهایى بود که صنعت پلاسما را آغاز کرد. بویژه در دوره‌اى با حمایت از بخش خصوصى، این صنعت دانش بنیان پا گرفت. مبتنی بر آن تلاش‌ها، امروز جزو کشورهاى برتر در این دانش پیچیده هستیم و چندین شرکت بخش خصوصى با جمع آورى پلاسماى ایرانى ما را در تامین محصولات دارویى مشتق از پلاسما خودکفا کرده‌اند.

صدری گفت: درمان آرا حامى مالى و تشکیلاتى طرح است. این حمایت با کمک چندین شرکت خصوصى دیگر انجام می‌شود که در خدمت پژوهشگران هستند. امیدواریم این پروژه به انجام برسد. این طرح در درجه اول مورد حمایت معنوى و عملیاتى اتاق بازرگانى تهران قرار دارد و یکى از طرح‌هاى کمپین نفس است و از این طریق حمایت لجستیکى و مالى چندین شرکت که در حوزه سلامت فعال نیستند را داشته‌ایم. از این جمله می‌توان به بانک، بیمه سامان، مجموعه خیریه نیکان ماموت و چندین شرکت همکار در حوزه سلامت اشاره کرد که  به ما پشتیبانى عملیاتى داده‌اند. 

پشتیبان تشکیلاتی پروژه پلاسما درمانی بر مقابله با کرونا، ضمن بیان این مهم که نیازمند بسیج تمام امکانات کشور برای گذار از این بحران هستیم، بیان کرد: بى‌شک براى حل این بحران بزرگ سلامت عمومى نیاز به بسیج تمام منابع کشوراست. باید بتوانیم به سلامت از این چالش عبور کنیم. بخش خصوصى با توجه به چالاکى و دسترسى به نیروهاى متخصص، منابع مالى و تجربیات ذی‌قیمت مى‌توانند نقش مهمى در این گذار داشته باشد. مشروط به اینکه بخش دولتى بپذیرد که جایگاه این سرمایه عظیم انسانى و تشکیلاتى کجاست و اجازه حضور در صحنه و همکارى حداکثرى به ما بدهد.

وی در پایان گفت: هم امیدواریم و هم باید دولت نقش حمایتى و هدایتى خود را اجرا کند. در این روزها هم شاهد آن هستیم که همت والاى فعالین بخش خصوصى در تامین امکانات مورد نیاز و هدایت مدیریت بحران، توانسته در بخش‌هایی مجوزهاى لازم را اخذ کند، همین شرکت‌های خصوصی در همان بخش‌ها بسیار گره‌گشا بوده است.

تمامی افرادی که تا امروز به کرونا مبتلا شد‌‌ه‌اند دارای گروه‌های خونی متعدد بوده‌اند

در تابستان پیک بیماری کاهش پیدا می‌کند

«احمدرضا بهره‌مند» کلینیکال میکروبیولوژیست و عضو هیئت علمی انستیتو پاستور در گفتگو با ایلنا، درباره ساخت داروی بیماری کرونا بر اساس پلاسمادرمانی گفت: درباره بیماری ابولا از پلاسمای بیماران برای یکی از دانشمندانی که به این بیماری آلوده شده بود و به آتلانتا برگشته بود، استفاده کردند و برای نجات این فرد پلاسمای افرادی که خوب شده بودند را خالص کرده و بعد از پروسه خالص سازی به این فرد تزریق کردند تا از این طریق بیماری این فرد را درمان کنند. 

وی ادامه داد: آن فرد بهتر شد اما من تا به امروز هیچ دارویی را در این زمینه نمی شناسم به ویژه برای کرونا و آنفولانزا. یعنی برای ویروس های آنفولانزا و ویروس های کرونا من هیچ اسناد مدللی که درباره پلاسما درمانی بر روی بیماران تجربه شده باشد، سراغ ندارم. اطلاعاتی هم در این زمینه که در اروپا و آمریکا ازطریق پلاسمادرمانی دارویی تولید شده باشد، ندارم و در تحقیقاتم اسنادی ندیدم.

این میکروبیولوژیست ادامه داد: تحقیقات در این زمینه البته ادامه دارد و نمی توان به صرف اینکه شنیده شده در یک کشوری تحقیق شده است به جامعه القا کرد که داروی کرونا درست شده است البته تحقیقات بسیاری در این زمینه در حال انجام است. اما همانطور که گفتم تا این لحظه من اطلاع از اینکه در کشوری دارویی ایجاد شده که بتوان آن را خریداری کرد و به بیمار داد، ندارم.

بهره مند درباره این که گفته می شود گروههای خونی o به بیماری کرونا مبتلا نمی شوند، گفت: این موضوع صحت ندارد و تمام افرادی که تا به امروز به این بیماری مبتلا شده اند دارای گروه های خونی متعدد بوده اند و اینگونه نیست که یک گروه خونی به این بیماری دچار نشده باشد. این موضوع از نظر علمی صحت ندارد. 

وی همچنین درباره پیک بیماری و پایان این بیماری گفت: دستوراتی که از سوی وزارت بهداشت برای جلوگیری از بیماری اعلام شده، کاملا درست و صحیح است این قرنطینه خانگی و کاهش رفت و آمدها و ایجاد فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک کاملا درست و بجاست. اما غیر از این پروتکل که کاملا بجاست مدارک و اسناد علمی بسیاری که خانواده کروناها و آنفولانزاها در زمانی که دما هوا افزایش می یابد، مانند ماه‌های تیر، مرداد ماه از بین می رود و در زمستان با جهش جدیدی دوباره شیوع شود، بحث دیگری است که هنوز اطلاعات کافی درباره آن وجود ندارد.

این میکروبیولوژیست ادامه داد: در تمام مقالات علمی نیز آمده است که بیماری مرس و سارس که تقریبا هم خانواده با کرونا هستند در زمستان شایع شده بودند و همه اسناد علمی حاکی از این است که در تابستان قطعا پیک این بیماری کاهش پیدا می کند. امیدواریم در سال آینده نیز واکسنی برای این بیماری کشف شود. 

بهره مند درباره شایعاتی درباره استفاده از سشوار برای گرم کردن ریه گفت: با سشوار ریه اصلا گرم نمی شود و چنین چیزی صحت علمی ندارد. کرونا در ریه باعث می شود همانند ذات الریه قسمت تحتانی ریه درگیر شود و هیچ وقت با سشوار ذات الریه بهبود پیدا نکرده است. اما همانطور که گفتم افزایش دمای محیط این ویروس را از بین می برد.

محدودیت تردد در ورودی استانها کلید خورد

برابر قانون با خودروهای متخلف برخورد می شود

سردار تیمور حسینی (رییس پلیس راه کشور) در گفتگو با ایلنا، درباره اقدامات پلیس برای محدودیت تردد در ورودی استان ها گفت: تمامی مباحث مربوط به محدودیت ها و ممنوعیت های تردد در تمامی ورودی و خروجی استانها در حال انجام است و چنانچه خودرویی با پلاک غیر بومی مشاهده شود قطعا از ورود آن به استان دیگر جلوگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین برابر قانون این خودورها توقیف و جریمه خواهند شد. 

رییس پلیس راه کشور با بیان اینکه طرح غربالگری دیگر در مبادی ورودی انجام نمی شود، خاطرنشان کرد: طرح ممنوعیت ورود و خروج به استان ها از بامداد امروز کلید خورده است و برابر قانون انجام خواهد شد. ما نیز برای اجرای هر چه بهتر این طرح تمام توان خود را به کار خواهیم گرفت تا بتوانیم کنترل بیشتری در جهت کاهش شیوع بیماری کرونا داشته باشیم. 

سردار حسینی خاطرنشان کرد: مسافرانی که در سفر بوده اند برای بازگشت به شهر و خانه خود هیچ مشکل و محدودیتی ندارند و ما از مردم تقاضا داریم سریعتر به محل سکونت خود بازگردند. 

با پیک جدیدی از شیوع کرونا پس از سفرها روبرو خواهیم بود

افزایش میزان مبتلایان فشار مضاعفی را به سیستم بهداشت و درمان کشور وارد می‌کند

فاطمه حسینی نماینده مجلس در گفتگو با ایلنا، درباره جلسه دیجیتال مجلس و همچنین مقاومت ستاد مقابله با کرونا برای تعطیلی و قرنطینه کشور گفت: جلسه مجازی روز سه‌شنبه مجلس به منظور بررسی چالش پیش‌رو در ارتباط با ویروس کرونا در کشور تشکیل شد؛ منتها از اولین مورد ابتلا به کرونا که اواخر بهمن ماه شناسایی شد بیماری روند کاهشی نداشته است در حالیکه می‌توانست با اقدامات اولیه مناسب و تصمیمات درست جلوی گسترش آن گرفته شود.

وی با بیان اینکه می‌شد دو هفته پایانی سال را به تعطیلات نوروز متصل کرد، افزود: اگر چه در اقدام اولیه و با تاکید وزیر بهداشت تعطیلی دانشگاه‌ها و مدارس صورت گرفت اما تعطیل نبودن دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی و نیز سایر مراکز پر تردد و تجمع از جمله در مراکز تجاری مزیدی بر علت شد که فشار این ویروس بر دستگاه درمان و بهداشت کشور همچنان تداوم داشته باشد.

عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه با عدم منع سفر که می‌توانست به صورت جدی صورت بگیرد، شاهد ۳ میلیون جابجایی در کشور بودیم، هرچند که نسبت به سال‌های گذشته کاهش جدی داشت اما در شرایطی که کارشناسان تاکید بر  قطع زنجیره انتقال ویروس دارند رقم قابل توجهی است، اظهار کرد: عمل کسانی که به مسافرت نرفتند و در خانه ماندند قابل تقدیر است اما افرادی که سفر کردند هم خود و هم سایرین و به ویژه کادر درمان که شبانه‌روز در این مبارزه سخت جان برکف در میدان هستند را در معرض خطر قرار دادند.

وی تصریح کرد: با این جابجایی و مسافرت‌ها، پیش‌بینی می‌شود که پیک جدیدی را حدود دو هفته پس از این سفرها شاهد باشیم که بر همین اساس افزایش میزان مبتلایان فشار مضاعفی را به سیستم بهداشت و درمان سراسر کشور وارد خواهد کرد.

نماینده مجلس دهم با اشاره به نامه مجلس به رئیس‌جمهور درباره تعطیلی دو هفته ابتدای سال ۹۹ گفت: انتظار داشتیم که دو هفته ابتدای سال را به صورت کامل تعطیل کرده و منع رفت و آمد در شهرهای درگیر بیماری را اعلام کنند؛ این اقدام قاطع می‌توانست مانع این باشد که ما تا چند ماه دیگر درگیر این بیماری باشیم. با توجه به اینکه تعطیلی‌ها گسترده و به موقع صورت نگرفت بیم این می‌رود که مدیریت این بیماری در حد ماه فروردین نماند و به ماه‌های بعد از آن کشیده شود که باعث می‌شود هزینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیادی به کشور تحمیل شود.

حسینی ادامه داد: از طرفی نیز گزارش دقیقی  در دست مجلس نیست، در صورتی است که در برخی از کشورها حتی بر اساس موقعیت جغرافیایی محلات هم تعداد افراد مبتلا به کرونا مشخص هستند، بنابراین افراد می‌توانند این موضوع را در ترددهایشان لحاظ کنند.

وی افزود: این رویکرد مناسبی نیست، آمار و اطلاعات دقیق  و شفاف می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها و کسب و کار شهروندان مفید باشد، از طرفی این آمارها می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور و مجلس موثر و مفید واقع شود به طوریکه در حال حاضر مجلس ارزیابی دقیقی از وضعیت اقتصادی و آمار آسیب‌های اقتصادی ویروس کرونا و پیامدهای پس از آن ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در همه کشورها با توجه به نبود کیت آزمایش برای همه موارد مشکوک ممکن است آمار مبتلایان دقیق نباشد، تصریح کرد: می‌بایست آمارها به مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه شود تا تحلیل‌های دقیقی روی آن ارائه شود، لذا دیدگاه و رویکردهایی مانع از تصمیم درست چه در رابطه با تعطیلی کشور و چه در رابطه با انواع سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های حمایتی وجود دارد که می‌توانیم در حوزه اقتصادی به آنها توجه داشته باشیم.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ درباره پیشنهاد ۵۰۰ هزارتومانی مجلس به ازای هر فرد یارانه برای قرنطینه کشور، یادآور شد: در جلسه عدد و رقم مطرح نشد ارائه این رقم ممکن است که پیشنهاد نمایندگان بوده باشد اما مورد بحث و تصمیم‌گیری قرار نگرفت.

وی همچمنین درباره مصوبات مجلس افزود: جلسه مجلس پیرامون شعار سال و ویروس کرونا بود که با توجه به آسیب‌هایی که این اپیدمی به بخش‌های مختلف اقتصادی و خدماتی وارد می‌کند بنا شد که بررسی دقیق‌تری صورت بگیرد تا در فرصتی که وجود دارد، اقدامات لازم  و مشخص انجام شود. در مورد بحث شعار سال نیز بنا شد که کمیسیون ویژه بررسی‌هایی داشته باشد و در مورد مواردی که نیاز به تنقیح قوانین دارد، کمیسیون‌های مربوطه نسبت به آن اقدام کنند.

عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه بحث تعطیلی کشور به صورت جدی در جلسه مجلس مطرح شد که البته پیش از این هم نمایندگان در این باره به رئیس‌جمهور نامه نوشته بودند، گفت: در جلسه اخیر مجدداً صحبت‌هایی با رئیس مجلس مطرح شد، همچنین تعدادی از نمایندگان نیز تلاش دارند که این تعطیلی را به صورت محلی در حوزه‌های انتخابیه خودشان انجام دهند، اما مسئله این است که مقابله با کرونا موضوعی ملی بوده و باید نسبت به آن به ویژه در شهرهای با جمعیت بالا و کلان‌شهرهایی مانند تهران تصمیم‌گیری جدی صورت بگیرد. موضوع دیگر در مورد صدا و سیما بود که که بنا شد نسبت به اطلاع‌رسانی ویروس کرونا جدی‌تر وارد شود.

حسینی گفت: یکی از مسائل  مهم در مورد ویروس کرونا این است که جنبه‌های مختلف اثرگذاری این ویروس در بخش‌های گوناگون کشور از جمله تنگناهای اقتصادی که به خانوارها وارد می‌شود و همچنین آثاری که در بخش‌های مالی و بانک‌ها خواهد داشت، بخش مالی کشور و کسب و کارهای کشور در اثر تحریم‌ها آسیب دیده‌اند که با وجود این مسئله آسیب به آنها جدی‌تر هم خواهد شد

وی تصریح کرد: از لحاظ اهمیت برای برنامه‌ریزی در شرایطی که سناریوهای مختلفی برای کرونا متصور است باید بر اساس آمار دقیق و اطلاعات قابل اتکا این سناریوها پردازش شود تا در شرایط مختلف متناسب با این سناریوها برنامه‌های متناظر پیش‌بینی شود. ما چنین برنامه‌ریزی نداریم و اگر به طور فرض مجلس بخواهد یارانه‌ای به خانوارها اختصاص دهد یا برنامه‌هایی از این دست که بار مالی دارند را پیگیری کند، با چالش های مواجه خواهد شد اما با توجه به اینکه خلع قانونگذاری وجود ندارد این تصمیم‌گیری‌ها به عهده دولت است.

عضو فراکسیون زنان با بیان اینکه تا امروز خروجی و تصمیم‌گیری‌های ستاد مقابله منفعلانه بوده است، خاطر‌نشان کرد: ما در شرایط وقوع معضلی در کشور به جهت پیشگیری از بزرگ شدن و تبدیل آن به یک چالش و بحران جدی مالی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیازمند تصمیم‌گیری‌های پیشگیرانه و در عین حال برخورد فعالانه هستیم که متاسفانه ستاد مقابله با کرونا بیش از اینکه برخورد فعالانه داشته باشه منفعل بوده است؛ این موضوع آسیب جدی در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به عملکرد صدا و سیما، افزود: یکی از مواردی که نمی‌بینم همکاری جدی  با دولت صورت گیرد صدا و سیما است که از ابتدای شروع بیماری کرونا تنها نقدهای غیرتخصصی طرح کرده و در موضوع آموزش به طور جدی تنها یک شبکه خود را به بحث آموزش اختصاص داد؛ در حالی که وقتی پیش‌بینی می‌شود که بیش از دو هفته مدارس تعطیل است یک شبکه پاسخگویی نیاز جامعه نیست با افزایش تعداد تعطیلی‌ها یک شبکه آن هم شبکه ۴ که مربوط به علم و فرهنگ است را به شبکه‌های آموزشی اضافه کردند در حالی که این میزان پاسخگوی آموزش دانش‌آموزان نیست.

نماینده مجلس با اشاره به اینکه ممکن است در برخی روستاها سخت افزار لازم در اختیار دانش‌آموزان برای آموزش مجازی نباشد، گفت: دسترسی آنها تنها صدا و سیما است بنابراین برای آموزش به دانش آموزان حداقل باید چهار شبکه را اختصاص می‌دادند.

وی  درباره حضور رئیس‌جمهور به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا، گفت: این موضوع درخواست نمایندگان هم بود که در همان ابتدا شیوع بیماری در نامه‌ای آن را به رئیس‌جمهور مطرح کردند.

احتمال افزایش فاصله حرکت قطارهای تهران-کرج به یک ساعت

سامانه "سفر برگ" برای سفرهای برون‌شهری است

کاهش تعداد قطارها در خطوط متروی تهران

یوسف حجت (سرپرست معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره  پیشنهاد تعطیلی متروی تهران گفت: ترجیح ما این است که مترو تعطیل شود چراکه هزینه دارد و درآمد ندارد، اما از نظر کلی بسیاری از کارمندان مشاغل باید در شهر رفت و آمد کنند و قسمت هایی از شهر باید براساس مصوبات خود ستاد کرونا در جریان باشد. مشاغلی هستند که در این شرایط هم باید کار کنند و اینها نیاز به رفت و آمد دارند و اگر خودرو نداشته باشند، ناچار هستند از حمل و نقل عمومی استفاده کنند، در نتیجه نمی توانیم آنرا تعطیل کنیم.

او ادامه داد: اگر حمل ونقل عمومی تعطیل شود و برخی خودروی شخصی نداشته باشند، ناچارند از تاکسی و تاکسی های اینترنتی استفاده کنند که هزینه بالاتری دارد و هم خیلی ایمن نیست، چراکه  درباره ضدعفونی شدن خودروهای خودمان مطمئن هستیم. لذا به حمل و نقل عمومی نیاز است و با کم کردن تعداد قطارها در مترو نمی شود سفر را کم کرد. 

حجت با بیان اینکه در این شرایط باید تقاضای سفر کم شود، گفت: خودمان هم بدمان نمی آید فاصله حرکت مترو هر یک ساعت یک بار شود، اما باید تقاضای سفر کاهش یابد. کما اینکه ممکن است درخط تهران- کرج به زودی این اقدام انجام شود و اکنون ساعتی سه قطار در حرکت است و به یک مورد کاهش می‌یابد. اما از طرفی ممکن است مترو با افزایش فاصله شلوغ شود. 

سرپرست سازمان حمل و نقل و ترافیک درباره راه اندازی سامانه "سفر برگ" توسط شهرداری تهران گفت: "سفر برگ" فعلا مربوط به داخل شهر نیست و در حال طراحی برای سفرهای برون شهری هستیم. باید جلوی سفرها گرفته شود، اما نمی شود صدردصد جلوی این اقدام را گرفت چراکه کسانی می خواهند از تهران خارج شوند و به سفر کاری بروند لذا باید غربالگری بین سفرهای کاری و ضروری و سفرهای تفریحی انجام شود، در همین رابطه در حال طراحی سامانه ای هستیم که در آن افرادی که باید به سفر ضروری بروند با دریافت یک QR کد به سفر بروند وجلوی سایرین گرفته شود. 

او ادامه داد: اگر شرایط خیلی حاد شود ممکن است "سفر برگ" را برای سفرهای داخل شهری هم تعمیم دهیم و هر خودرویی که حرکت می کند باید از قبل در سامانه ثبت نام کند و اجازه بگیرد. اما فعلا شرایط در این حد نیست که برای خودروهای شهری انجام شود.

حجت درباره زمان بهره برداری از سامانه "سفر برگ" گفت: هدف ما برای کوتاه مدت نیست چراکه پلیس اکنون برخورد می‌کند و از سفرهای غیرضروری بین شهری جلوگیری می کند. اما اگر این شرایط در یک یا دو ماه آینده ادامه پیدا کند، باید آماده باشیم و این سامانه را ساماندهی کنیم. باید پیش بینی کنیم برای شرایط اضطرار، الان می گوییم ای کاش این سامانه را در اسفند پیش بینی کرده بودیم ودر اسفند از آن استفاده می کردیم، اما جلوی ضرر را هرجا بگیریم منفعت است و سعی می‌کنیم آمادگی بیشتری داشته باشیم. 

او ادامه داد: دو روز است که تصمیم به راه اندازی این سامانه گرفته شده است. پیشنهاد این طرح در اسفندماه مطرح شد، اما روزهای گذشته به تصویب رسید و حداقل ده روز زمان برای آماده سازی سامانه نیاز است و به نظر نمی رسد در کوتاه مدت جواب بدهد و شاید برای اواخر فروردین بتوانیم از آن بهره برداری کنیم. 

او درباره افزایش سرفاصله حرکت قطارها در متروی تهران گفت: در هر خطی چند قطار را کم کردیم. قطارها در شرایط عادی خیلی کار می کردند و با توجه به این شرایط به برخی از آنها استراحت دادیم تا تعمیرات روی آنها انجام شود. تعدادی قطار در چند خط کم شده است و باید کمتر هم بشود. 

حجت درخصوص اجرای فاصله گذازی اجتماعی در مترو تهران و افزایش فاصله مردم با یکدیگر در ایستگاه ها گفت: مترو تقریبا با همین شرایط در حال فعالیت است چراکه به شدت خلوت است و فاصله گذاری می شود. اگر سرفاصله را افزایش دهیم و چند مترو در روز تردد کنند، ممکن است خیلی ها به آن چند قطار هجوم آوردند و ایتسگاه ها شلوغ شود. کاهش تعداد قطارها درست و از نظر فنی و اقتصادی خیلی خوب است، اما به دلیل شلوغی کاری نیست که برای فاصله گذاری مردم مناسب باشد و آنها را به هم نزدیکتر می کند. 

قوه قضائیه بر اجرای «فاصله‌گذاری اجتماعی» نظارت داشته باشد

می‌خواستیم در مشهد منع تردد و قرنطینه اعلام کنیم، از تهران مانع شدند

به جای مقابله با بیماری تمرکزمان روی معالجه‌ است

رضا شیران خراسانی در گفتگو با ایلنا، درباره طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، گفت: قانون یا مقرراتی اگر ضمانت اجرایی لازم را نداشته باشند، قطعا تبدیل به یک قانون متروکه می‌شود‌. در رابطه با مقرراتی که وضع می‌شود باید گفت ضمانت اجرایی پایینی دارند و یا اصلا اجرا نمی‌شوند.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای بحث سفرهای بین شهری این قاعده اصلا شکل نگرفت و یا اگر هم گرفت در ابتدایی‌ترین حالت خودش بود؛ تب سنجی گذاشته شد که مشخص نبود نیرویی که این کار را انجام می‌دهد ماهر است یا خیر.

وی با بیان این‌که برآیند اتفاقات نشان می‌دهد یک عزم لازم و جدی از سوی مسئولان ذی‌ربط برای قطع این زنجیره نیست، عنوان کرد: در خراسان مطرح کردیم برای اینکه قطع زنجیره صورت گیرد، قرنطینه انجام شود منع رفت و آمد صورت گیرد استاندار موافقت کرد اما از تهران مداخله شد و اجازه ندادند صورت گیرد.

این عضو کمیسیون اجتماعی درباره لزوم ورود قوه قضائیه برای اجرایی شدن طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، بیان کرد: قوه قضائیه باید قطعا ورود کند تا مقررات و محدودیت‌سازی به صورت جدی اعمال شود.

وی افزود: چند وقت پیش صحبت از محدودیت‌سازی شد اما بعداً مشاهده کردیم قیمت بلیط شیراز-مشهد ۲۶۰ هزار تومان شد و یا از تهران به مشهد به زیر ۲۰۰ هزار تومان رسید! خب این کجایش محدودسازی است؟ این کار خودش تبلیغ سفر بود. آن زمان فرودگاه‌ها کنترل نمی‌شد در صورتی که واقعیت اجتماعی چیز دیگری بود و همه چیز به سمت فاجعه رفت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما امروز به جای مقابله با بیماری تمرکزمان روی معالجه‌ است، گفت: در حال حاضر هم مد شده است؛ هنگامی که بیمار به مراکز درمانی مراجعه می‌کند در ابتدا به او می‌گویند بیمار نیستی و به خانه برگرد، بعد هم بیماری‌اش ثابت می‌شود ۳ قرص معروف را به او می‌دهند دوباره عنوان می‌کنند به خانه‌ات برگرد و خود را قرنطینه کن و در صورت افزایش علائم تنگی نفس مراجعه کن.

وی خاطرنشان کرد: طبیعی است هنگامی که  می‌گوییم به خانه‌ات برگرد این کار مساوی می‌شود با این‌که تخت بیمارستان کم نداشته باشیم، نتیجه این کار چه می‌شود؟ این می‌شود که آقای رئیس‌جمهور می‌گوید تخت بیمارستانی کم نداریم.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمار فوت شدگان از کرونا، گفت:  مگر در ایران وبا، آنفولانزا و یا بیماری فراگیر دیگری آمده، یک بیماری ویروسی شیوع پیدا کرده است که اسم خارجی‌اش «کرونا ویروس» یا «کووید۱۹» است و در داخل هم نامش «بیماری حاد تنفسی» می‌شود، بعد می‌آیند می‌گویند که مثلاً در خراسان ۴۰۰ نفر بر اثر بیماری حاد تنفسی و ۵۰ نفر بر اثر کرونا جان خودشان را از دست داده‌اند.

وی تاکید کرد: ترجمه فارسی «کووید ۱۹» بیماری حاد تنفسی می‌شود. به فرهنگستان زبان هم بگویی بیماری «کووید ۱۹» را ترجمه کنید می‌گوید بیماری حاد تنفسی.

شیران خراسانی ادامه داد: این آمار و ارقام دادن، این مقررات بدون ضمانت اجرایی گذاشتن حاصلش گسترش شیوع بیماری است که پیک بعدی‌اش در راه است.

وی  تاکید کرد:  آمار و ارقام‌ها نشان می‌دهند آمار مبتلایان بالاست، اما متاسفانه آقای رئیس‌جمهور از یک طرف می‌گوید آمار مبتلایان در حال کاهش است و از یک طرف دیگر آن هم بعد از گذشت ۴۰ روز مقررات محدودسازی می‌گذارد.

وی ادامه داد: از ۳۰ بهمن تا امروز حدود ۴۰ روز می‌گذرد تازه محدودیت‌سازی صورت می‌گیرد و مقررات سفت و سخت اعمال می‌شود در صورتی که این کار را باید قبل از این‌که کار مقابله و مبارزه به بخش بهداشت و درمان برسد، انجام می‌دادیم.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معتقدم از ابتدا برخورد با کرونا اشتباه بود قبل از مواجهه بخش بهداشت و درمان با این ویروس ما باید مقابله را از منازل آغاز می‌کردیم اما آن را متصل کردیم به معالجه در صورتی که ما باید مبارزه می‌کردیم و نمی‌گذاشتیم کار به این‌جاها بکشد. ما باید زنجیره انتقال را قبل از رسیدن به بیمارستان‌ها قطع می‌کردیم.

به گفته وی روش مقابله با کرونا ویروس این گونه است که گذاشتیم افراد مبتلا شوند بعد مقررات و محدویت‌سازی را اعمال کردیم در صورتی که قبل از شیوع گسترده بیماری باید چنین کاری می‌کردیم.

شیران خراسانی ادامه داد: باید ۴۰ روز پیش بازارها تعطیل می‌شد نه امروز که معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تازه اعلام می‌کنند؛ آن هم در صورتی که مشخص نیست ضمانت اجرایی دارد یا خیر.

وی خاطرنشان کرد: من به عنوان نماینده مردم و یک شهروند متاسفانه عزم جدی ندیدم چرا که تمامی سفرهای شهری و برون شهری صورت گرفت. در همین خراسان افراد به شهرها و روستاهای خودشان برگشتند که ممکن است ناقل باشند و یا ناقل شوند و هنگامی که بازگردند موج دوم اپیدمی را رقم خواهند زد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در موج دوم چه می‌شود؟ مانند موج اول فرد مراجعه می‌کند ۳ قرص معروف را به او می‌دهند می‌گویند به خانه‌‌ات برگرد سر راه هم یک دستگاه تنفسی بخر و مواظبت لازم را داشته باش. 

 وی با بیان این  که کرونا وبا و مالاریا نیست ویروسی است که به دستگاه تنفسی حمله می‌کند، گفت: در صورتی که روسای جمهور و نخست‌وزیران سایر کشورهای دنیا می‌‌گویند مردم اگر رعایت نکنید مبتلا می‌شوید اما درست در نقطه مقابلش رئیس‌جمهور ما می‌گوید بیماری کنترل شد حالا شما هم رعایت کنید. بله در شرایطی که ایشان زندگی می‌کنند حتما کسی مبتلا نمی‌شود اما مردم که شرایط وی را ندارند و این عادی‌سازی به هیچ عنوان درست نیست.

این منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی یاد آور شد: قبل از شیوع گسترده بیماری باید دستور العمل‌های لازم به مردم داده شود و آنان آگاه شوند. پیش‌تر گفتم اگر اطلاع‌رسانی درست نشود بیماری آنقدر گسترده می‌شود که مردم در سوله‌ها بستری می‌شوند امروز در تهران ۲ سوله و در مشهد چند سوله برای نقاهتگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

وی افزود: نمی‌دانم چرا برای برخورد با بیماری سعی بر بستری نشدن است؟ در صورتی که اگر کسی ۱۰۰ درصد ناقل است باید به به نقاهتگاه برود؛ اما به خانه فرستاده می‌شود، خب شاید شرایط نگهداری در خانه برایش مقدور نباشد.

شیران خراسانی ادامه داد: امیدوارم بعد از ۴۰ روز که محدودیت‌سازی و مقررات اعمال شده، این قانون و مقررات متروکه نشود.

وی با بیان این‌که باید با مردم صادق و شفاف باشیم، افزود: مردم بهترین و شجاع‌ترین افراد برای مقابله با این بیماری هستند به شرط آن‌که صادقانه با آن‌ها صحبت شود و حقیقت را درباره حد خطرناک بودن این ویروس برای‌شان بگوییم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به برخی از اقدامات صورت گرفته از سوی برخی از جریان‌ها و جناح‌ها گفت: اسلام هیچ چیز را مقدم بر سلامتی افراد نمی‌داند‌. در فقه اسلامی همیشه بر حیات تاکید شده است‌. بحث دین اسلام بر حیات، زنده ‌ماندن و سلامت است.

بهبودی ۱۱۱۳۳ و افزایش آمار مبتلایان روزانه تا ۲۹۲۶ نفر

کیانوش جهانپور (رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت) درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ گفت: بر اساس یافته‌های قطعی آزمایشگاهی و از ظهر دیروز تا امروز، ۲۹۲۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده‌اند و در مجموع، تعداد بیماران مبتلا شده به کووید ۱۹ در کشور تا ۸ فروردین ۱۳۹۹ در کشور به ۳۲۳۳۲ مورد افزایش یافت.

وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۱۱۱۳۳ نفر از بیماران مبتلا به این بیماری، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و تا امروز از وجود ۲۳۷۸ نفر در کشور محروم شده‌ایم و جان خود را از دست داده‌اند. همچنین ۲۸۹۳ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

جهانپور تاکید کرد: افراد سالم، مشکوک و مبتلا به کووید ۱۹حتما وضعیت خود را در سامانه salamat.gov.ir ثبت کنند تا در صورت نیاز مورد مراقبت و درمان قرار گیرند.

وی ادامه داد: از امروز طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در کشور با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا به صورت جدی و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مرتبط آغاز شده که در فاز اول تا ۱۵ فروردین ادامه دارد و در صورت نیاز، قابل تمدید خواهد بود.

فعالیت اصناف مربوط به مایحتاج ضروری مردم متوقف نمی‌شود

با متخلفان برخورد می‌شود

انوشیروان محسنی بندپی در گفتگو با ایلنا، درباره طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: اصنافی که فعالیت آنها ضرورتی ندارد و محل تجمع افراد است، در راستای طرح فاصله گذاری اجتماعی از فعالیت آنها براساس اعلام اصناف و همکاری اصناف جلوگیری شده و نسبت به توقف فعالیت آنها اقدام می‌شود.

وی ادامه داد: قطع به یقین اصنافی که در خصوص مایحتاج ضروری مردم فعالیت می‌کنند، تعطیل نخواهند شد و فعالیت آنها بیشتر نیز می‌شود. هیچ محدودیتی در خصوص فعالیت این اصناف ایجاد نخواهد شد. 

استاندار تهران خاطرنشان کرد: طرحی که از امروز صبح اجرا شده است منع خروج و کنترل ورودی‌ها به تهران است که در ۱۴ مبادی ورودی و خروجی استان تهران این طرح از ساعت صفر امروز در حال اجراست. تمام تلاش این است که با هماهنگی تیم‌‌هایی که در این مبادی با محوریت ناجا حضور دارند اقدامات پیشگیرانه انجام شود و همچنین برگشت افرادی که قصد خروج از شهر و استان را دارند، در دستور کار قرار بگیرد. 

بندپی تصریح کرد: این طرح با یک نظم و انظباط خاصی در حال اجراست و تاکنون با مورد خاصی مواجه نشده‌ایم. این موضوع نشان می‌دهد که اکثریت مردم به این آگاهی و تغییر رفتار رسیده‌اند که توصیه های ستاد ملی مبارزه با کرونا را جدی گرفته و به بحث طرح فاصله گذاری اجتماعی که با قاطعیت در حال اجراست، کمک کنند و بدانند که مهمترین و اثربخش‌ترین دارو و واکسنی که در مقابل این بیماری در همه مجامع علمی و سازمان بهداشت جهانی توصیه شده است؛ ماندن در خانه و عدم حضور در مراکز تجمعی است. همه باید کمک کنند تا از این مرحله با حداقل آسیب عبور کنیم.

وی درباره برخورد با افراد متخلف ادامه داد: هم تعزیرات برای برخورد با متخلفان مواردی را مدنظر قرار خواهد داد و هم دستورالعمل اجرایی فاصله گذاری اجتماعی مشخص شده است. با خودروهایی که به خروج از استان اصرار دارند چنانچه بعد از یک اخطار بازهم بی‌توجهی کنند، برخورد خواهد شد همچنین خودورهایی که قصد ورود به استان را دارند چنانچه ساکن استان تهران نباشند حتما باید بازگردانده شوند چنانچه عمل نکنند خودروی آنها به مدت یک ماه توقیف شده و ۵۰۰ هزار تومان نیز جریمه خواهند شد. 

استاندار تهران خاطرنشان کرد: اصنافی که از دستورات کارگروهی که توسط اصناف ایجاد شده، سرباز زده و فعالیت داشته باشند نیز طبق مقررات و ضوابط تعزیرات پلمپ خواهند شد و تا یکماه از فعالیت آنها جلوگیری می‌شود. 

بندپی درباره روز طبیعت و سیزدهم فروردین نیز گفت: توصیه همه ما این است که امسال با توجه به اینکه تمام پارک‌ها، بوستان ها و مراکز تفریحی تعطیل است سیزده بدر مردم در منزل بمانند چراکه حضور در تفرجگاه‌ها و حاشیه رودخانه ها اکیدا ممنوع شده است. تمام تلاش ما این است که جمع افراد را در هیچ روزی نه تنها سیزده بدر نداشته باشیم تا بتوانیم بیماری را کنترل کنیم و باز هم تاکید می کنم مردم سیزده بدر امسال در خانه بمانند و در فضاهای تفریحی حضور نداشته باشند. بالاخره این ویروس در حال چرخش است و ما باید جلوی چرخه بیولوژیکی ویروس را بگیریم. بنابراین توصیه علمی و تخصصی این است که در هیچ مقطع و زمانی مردم وارد بوستان ها، پارک ها و تفرجگاههای طبیعی نشوند. در روز ۱۳ بدر نیز این کنترل ها شدیدتر می شود تا ما شاهد عدم حضور افراد در این مکان ها باشیم. 

استاندار تهران درخصوص سامانه برگه تردد نیز توضیح داد: ممکن است برخی افراد مانند کارمندان در تهران شاغل بوده اما محل سکونت آنها در البرز یا شهرهای اطراف کرج باشد یا مانند کارگران در شهرک های صنعتی تهران شاغل باشند اما محل سکونت آنها در شهرهای اطراف البرز باشد. این افراد از سه طریق قابل شناسایی هستند. سامانه ای قرار است در شهرداری برای این منظور طراحی شود. همچنین به همه دستگاههای اجرایی استان تهران نامه زده ایم که آن دسته از کارکنانی که محل سکونت شان در البرز است اما محل کارشان در تهران است را شناسایی و لیست اسامی آنها به همراه شماره خودرو یا کد ملی اعلام کنند تا ما برگه تردد برای این افراد صادر کنیم.

بندپی درباره حضور کارمندان در این ایام گفت: کارمندان دستگاه‌هایی که ضرورت حضور آنها توسط دستگاه امور استخدامی اعلام شده مانند پرستاران، کارمندان شرکت آب و فاضلاب، اورژانس و بانک باید حضور داشته باشند و سایر کارمندانی که از اولویت برخوردار نیستند می توانند از همان امتیاز دورکاری استفاده کنند این موضوع نیز در اختیار مدیران دستگاههای اجرایی است و می توانند با حفظ ۳۰ درصد ظرفیت امور خود را دنبال کنند.

تسهیلات وزارت علوم برای پایان ترم تحصیلی دانشجویان در صورت ادامه کرونا

بازگشایی دانشگاه‌ها براساس نظر ستاد ملی مقابله با کرونا

علی خاکی صدیق (معاون آموزشی وزیر علوم) در گفتگو با ایلنا، درباره ادامه تعطیلی دانشگاه‌ها پس از تعطیلات نوروز گفت: نظر تخصصی کارگروه اعلام شده است و ما در حوزه معاونت آموزشی تابع تصمیم ستاد ملی کرونا هستیم و هر زمانی که ستاد اعلام کند شرایط کشور قابلیت بازگشایی و حضور دانشجوها به صورت آموزش حضوری در دانشگاه‌ها دارد، باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

او ادامه داد: ماموریت کارگروه مبنی بر این است که اگر شیوع کرونا ادامه داشته باشد چه راهبردی در این شرایط اتخاذ کنیم. 

معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به اینکه بازگشایی دانشگاه‌ها جابجایی در سطح کشور به همراه دارد، گفت: با بازگشایی دانشگاه‌ها یک جابجایی عظیمی در سطح کشور رخ می‌دهد، چراکه بیش از ۲۰ تا ۳۰ درصد داشجویان خوابگاهی هستند، در نتیجه تصمیم‌گیری درباره آن پیچیده است و به اطلاعات زیادی درخصوص نحوه شیوع بیماری و شرایط بخش‌های مختلف کشور از نظر شیوع بیماری دارد. این اطلاعات کاملا در حوزه وزارت بهداشت در حال مدیریت است و آنها تصمیم گیرنده هستند و به ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام خواهند کرد و از نظر تخصصی ما نظری روی این موضوع نمی‌دهیم. 

خاکی صدیق با اشاره به تجربه جهانی در این زمینه گفت: تجربه جهانی کشورهای درگیر بیماری کرونا به ویژه کشورهای پیشرفته الکترونیکی کردن آموزش‌ها به دلیل شرایط بحرانی بوده است. در کشور ما اینکه تا چه زمانی این وضعیت ادامه پیدا می‌کند برعهده ستاد ملی است. 

او در پاسخ به این سوال که در صورت ادامه شرایط امکان برگزاری آنلاین کلاس‌ها و امتحانات برای پایان ترم تحصیلی وجود دارد، گفت: بله این یکی از گزینه‌ها است. گزینه‌های مختلفی را در نظر گرفته‌ایم و براساس آنها دانشگاه‌ها با شرایط متفاوت می‌توانند از این گزینه‌ها استفاده کنند تا مشکل ترم تحصیلی حل شود. 

خاکی صدیق ادامه داد: آموزش الکترونکی خوشبختانه در ماه اسفند اجرائی شد و بسیاری از دانشگاه‌ها بسیار خوب عمل کردند و بسیاری از درس‌ها را به صورت الکترونیکی ارائه کردند. آن دانشگاه‌هایی که زیر ساخت نداشتند نیز اقداماتی را انجام و زیرساخت‌های اولیه را فراهم کردند. کارگروه آموزش الکترونیکی نیز در طول تعطیلات برخط بوده است و به هرگونه پرسش موسسات و دانشگاه‌ها جوابگو بودند. 

معاون آموزش وزارت علوم گفت: در حال آماده‌سازی خودمان هستیم تا مراکزی که زیرساخت و آمادگی دارند بتوانند مانند دانشگاه‌های دنیا از این امکان استفاده کنند. 

او درباره دانشگاه‌هایی که زیرساخت لازم را برای برگزاری مجازی کلاس‌ها و انتحانات ندارند، گفت: باید بررسی کنیم که تعطیلی‌ها تا چه زمانی تمدید می‌شود و براساس آن تصمیم‌گیری می‌کنیم. در معاونت آموزشی روی راهکارهای جایگزین کار می‌کنیم که در کنار آموزش الکترونیک تسهیلاتی در قوانین و مقررات برای دانشگاه‌ها ایجاد شود و بتوانند راه‌حل خود را ارائه دهند، چراکه دانشگاه‌ها در ایران به لحاظ شیوه کار تفاوت‌هایی دارند و نمی‌شود یک راه‌حل واحد برای همه دانشگاه‌ها در نظر گرفت و باید آزادی عمل به دانشگاه‌ها داد تا بتوانند راه‌حل‌های خود را در چارچوب و مقررات وزارت علوم اجرا کنند. 

مصوبه ستاد کرونا درخصوص تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت هنوز ابلاغ نشده است

تعطیلی ناوگان عمومی بلافاصله پس از ابلاغ

یوسف حجت (سرپرست معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران) در گفتگو با ایلنا، درباره مصوبات جدید ستاد مدیریت کرونا در تهران مبنی بر تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی در پایتخت گفت: هنوز به شورای شهر، استانداری و شهرداری ابلاغ نشده است و منتظریم که رسما به ما ابلاغ شود. اگر این مصوبه امروز ابلاغ شود، احتمالا از فردا صبح این اقدام انجام می شود.

اوگفت: براساس محتوای دستورالعمل ارسالی این دستور اجرائی خواهد شد. 

به گزارش ایلنا در جدیدترین مصوبه شورای فرماندهی ستاد مدیریت بیماری کرونا در تهران که از سوی داشنگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتشر شده آمده است که تعطیلی ناوگان عمومی شامل مترو، اتوبوس و سرویس کن در کلانشهر تهران انجام شود.

تعطیلی ناوگان اتوبوسرانی رسما ابلاغ نشده است

درخواست کمک یارانه‌ای از دولت برای پرداخت حقوق پرسنل بخش خصوصی شرکت واحد

محمود ترفع (مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی تهران) در گفتگو با ایلنا، درباره تعطیلی ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران براساس آخرین مصوبه ستاد مدیریت کرونا شهر تهران گفت: هنوز رسما به ما ابلاغ نشده است، اما هر زمانی که ابلاغ شود، اجرایی خواهد شد.

او با تاکید بر اینکه تابع مصوبات دولت در این زمینه هستیم، گفت: هر زمانی که این مصوبه به ما ابلاغ شود تابع آن خواهیم بود. 

ترفع درباره وضعیت پرداخت حقوق پرسنل شرکت واحد اتوبوسرانی در صورت توقف فعالیت گفت: پرسنل شرکت واحد اتوبوسرانی، در دودسته خصوصی و عمومی هستند و برای بخش عمومی که حقوق خود را از شهرداری دریافت می‌کنند، تمهیداتی اندیشیده شده است، اما برای پرسنل شاغل در بخش خصوصی دولت باید کمک کند و یارانه‌ای در اختیار ما قرار دهد تا برای بخش خصوصی درنظر بگیریم. 

او با اشاره به کاهش ۷۰ درصدی حضور مسافران در ناوگان اتوبوسرانی گفت: این کاهش هم در بخش خصوصی و هم در بخش عمومی ما رخ داده است و برای جبران خسارت در قسمت‌هایی که با کاهش فعالیت و درآمد روبرو بودند دولت باید به ما در این زمینه کمک کند. 

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی درباره ابتلای رانندگان اتوبوس به کرونا گفت: حدود ۲۰ نفر از رانندگان ما به کرونا مبتلا شده‌اند که حال عمومی آنها مساعد است.

ممنوعیت تردد در شهر تهران نداریم

فردا درباره فعالیت مترو و اتوبوس تصمیم‌گیری می‌شود

 انوشیروان محسنی بندپی (استاندار تهران) درباره طرح فاصله‌گذاری اجتماعی گفت: همانطور که از مدتها قبل ستاد مقابله با کرونا در تهران پیشنهاد مداخلات جدی‌تر و سخت‌تر را داده بود، سرانجام ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوعیت تردد و حذف سفر برای جلوگیری از چرخش ویروس مورد تایید قرار گرفت و برای اجرا به همه استانداری‌ها ابلاغ شد.

وی با اشاره به اجرای مقررات ممنوعیت ورود و خروج در 14 مبادی ورودی استان تهران گفت: امروز در خیابان مولوی و خیابان وحدت اسلامی شاهد فعالیت کسبه بودیم که بلافاصله اصناف با همکاری تعزیرات و فرمانداری ورود کردند و با اصناف متخلف برخورد شد. 

استاندار تهران درباره ممنوعیت در شهر تهران خاطرنشان کرد: ما ممنوعیت تردد در سطح شهر تهران نداریم. البته پیشنهاد حذف فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی را داشتیم  و مقرر شد فردا در ستاد کشوری این موضوع مطرح شود و در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.

کاهش تقریبی 15 تا 20 درصدی تردد در مبادی ورودی و خروجی شهرها

رییس پلیس راه کشور از کاهش 15 تا 20 درصدی به صورت تقریبی با اجرای طرح ممنوعیت تردد در مبادی ورودی و خروجی استانها خبر داد.

 سردار حسینی (رییس پلیس راه کشور) درباره طرح ممنوعیت تردد در مبادی ورودی و خروجی استانها گفت: وضعیت تردد در کلیه محورهای مواصلاتی کشور متناسب است. هم اکنون در تمامی ورودی و خروجی استانها طرح محدودیت تردد در حال اجراست و مشکل خاصی نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: اجرای طرح سخت نبود و پیش‌بینی می‌شد که این طرح با استقبال مردم مواجه شود. چند روزی است که مطالبه مردم اجرای یک طرح ترافیکی و الزام آور بود که به هر حال هموطنانی که جدی نمی‌گرفتند با محدودیت مواجه شوند. امشب ساعت 24 آمار تردد را از سامانه‌های ترددشمار سطح کشور جمع‌آوری می‌کنیم.

سردار حسینی گفت: روز گذشته 57 درصد کاهش تردد را داشتیم. انتظار ما این است که عدد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل باید خیلی بیشتر باشد و ما فردا صبح هم نسبت به سال قبل و هم روز گذشته بررسی می‌کنیم. اما به طور کلی بیش از 15 تا 20 درصد به صورت تقریبی کاهش تردد را داشته‌ایم.

وی ادامه داد: همکاران ما به صورت 24 ساعته حضور دارند و ما امیدواریم بدون هیچ مسئله خاصی این بحث اجرای محدودیت‌ها انجام شود. در کل ساعت شبانه روز بحث محدودیت‌های تردد در ورودی و خروجی استانها انجام می‌شود.

سردار حسینی خاطرنشان کرد: بحث تهران و البرز مورد پرسش بسیاری از افراد است چراکه بسیاری از افرادی که در کرج هستند در تهران شاغل هستند از همین رو تا اطلاع ثانوی هیچ ممنوعیت ترددی بین تهران و البرز و شهرهای اقماری وجود ندارد.

جزئیات طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از زبان رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا

حسین ذوالفقاری (معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور) در برنامه تلویزیونی گفت: از نیروهای پزشکی که در خط مقدم هستند تشکر می‌کنم. در زمان جنگ یکی از کارهای سخت جنگی تخریب مین بود. امروز من تشریحی که می‌توانم درباره تیم درمان بکنم این است که آنها در میدان مین نامرئی خدمات ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: در طول این مدت شاهد بودیم که بیش از 70 درصد مردم به توصیه‌ها عمل کرده‌اند. یک عده در مسائل شخصی خود رعایت کردند، یک عده نیز به دیگران برای رعایت مسائل کمک کرده‌اند اما عده‌ای رعایت نکردند. ما عادت کرده‌ایم در هر شرایطی براساس عادت‌های خودمان عمل کنیم اگر عادت به سفر داشتیم می‌خواهیم همان را ادامه دهیم.

رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: در این مدت خیلی از مردم و متخصصان خواستار این بودند که مداخلات دولت و حاکمیت بیشتر شود. در خروجی شهرها تب‌سنجی در یک مرحله صورت گرفت و در ادامه با توجه به نظر وزارت بهداشت در ستاد ملی کرونا تصمیم گرفته شد محدودیت‌های بیشتری اعمال شود. یک بخش از این محدودیت‌ها کاهش سفرها و ترددها است یعنی افرادی که قصد مسافرت دارند سفر خود را لغو کنند.

وی ادامه داد: برای کاهش شیوع بیماری باید کاری کنیم که تماس‌ها کاهش پیدا کند حتی تماس‌های خانوادگی نیز کاهش پیدا کند.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ادامه داد: براساس تجارب ستاد تظنیم بازار لیستی تهیه شده است. در ادامه طرح مشخص خواهد شد که چه مشاغل دیگری باید به اندازه نیاز فعالیت کنند. یکسری مشاغل که اعلام شده است به صورت قطعی تعطیل می‌شود اما بنا به شرایط استانی بخشی بنا به نیاز استان می‌توانند فعالیت کنند. لیست کلی به اتحادیه‌ها ابلاغ شده است. استانداران هم توجیحات لازم را انجام داده‌اند اما قطعا در طول مسیر با مشکلاتی مواجه خواهیم شد که در موقع ضرور درباره آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که فروشگاه‌هایی که در لیست قرار است تعطیل باشند آیا می‌توانند فروش الکترونیک داشته باشند، گفت: در این باره تصمیم‌گیری شد که بدون باز کردن فروشگاه، فروش الکترونیک داشته باشند یا طبخ غذای بیرون‌بر نیز می‌تواند فعالیت داشته باشد. درکل صاحبان مشاغل و اصناف لطف کنند براساس شرایطی که برای نیازهای ضروری مردم لازم است، به ما اعلام کنند.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: برای آن دسته از مشاغلی که اعلام شده فعال باشند کلمه باید را بکار برده‌ایم ازجمله پمپ بنزین‌ها. یکی از مکان‌هایی که در هیچ شرایطی تعطیل نمی‌شوند، پمپ بنزین‌ها هستند. به همه آنها اعلام شده که اگر پروتکل وزارت بهداشت را رعایت کنند، مانند فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز غذای آماده بیرون‌بر و تعمیرگاه تاسیسات خودرو می‌توانند حتی به صورت 24 ساعته فعالیت کنند. اما ما نگران این هستیم که با محدودیت زمان مراجعات زیاد شود برای همین می‌خواهیم زمان مراجعات مردم زیاد باشد برای همین برای اصنافی که باید باز باشند، محدودیت زمان قرار ندادیم.

رئیس کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در ادامه گفت: استانداران باید برای افراد شاغل که در خارج از محل سکونت مشغول به کار هستند تدبیر محلی داشته باشند و برای آنها کارت تهیه کنند.

وی افزود: هر طرحی که اجرا کنیم یکسری حواشی و مشکلات دارد. ما به صورت شبانه‌روزی بسیج شده‌ایم تا اگر مشکلاتی ایجاد شود، آنها را برطرف کنیم. در همین راستا اختیارات وسیع به استانها داده شده است. البته استانها باید در چارجوب طرح اقدام کنند و به مردم باید بگوییم باید همه رعایت کنیم. حتی خروج از منزل را به ضرورت کاهش دهیم. مردم باید نهایت همکاری با نیروهای انتظامی و پلیس را داشته باشند تا کمتر نیاز به استفاده از موارد قضایی را داشته باشیم.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در پایان اظهار داشت: در اجرای طرح هیچ سستی وجود ندارد و همه شورای تامین استانها باید با احترام و با قاطعیت این طرح را اجرا کنند. ما امیدوارم با همکاری مردم زودتر از شر این ویروس که مشکلات اقتصادی و اجتماعی بسیاری به همراه داشته است، نجات پیدا کنیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز