خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

«درخواست ایجاد باغ وحش» روز به روز در حال افزایش است/ نمی‌توانیم باغ‌وحش‌ها را برای رسیدن به استانداردهای جهانی تحت فشار بگذاریم

asdasd
کد خبر : ۷۹۹۷۸۶

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: قریب به اتفاق باغ‌های وحش و باغ‌های پرندگان از استانداردهای حداقلی فاصله دارند.

 شهاب الدین منتظمی (مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت نامناسب باغ‌وحش‌ها در سراسر کشور گفت: در بحث استانداردسازی باغ‌وحش‌ها با استانداردهای جهانی فاصله داریم، چراکه از ابتدا ذهنیت از یک باغ وحش و همچنین هدف از ایجاد باغ وحش برای کسی که اقدام به این کار کرده است، مشخص نبوده و درک درستی نداشته است.

وی با اشاره به برنامه‌های دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش برای ارتقای استانداردها، ادامه داد: یکی از برنامه‌های ما این است، تا جایی که می‌شود، استانداردها را به روز رسانی کرده و کمک کنیم تا باغ‌وحش‌ها در سراسر کشور استاندارد شوند.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش خاطرنشان کرد: استانداردسازی نیازمند هزینه است و باید به صاحب باغ‌وحش بتواند علاوه بر هزینه‌ای که صرف باغ‌وحش می‌کند، از آن درآمد نیز کسب کند، بنابراین باید هزینه‌ها برایش مقرون به صرفه باشد و تا زمانی که این هزینه‌ها مقرون به صرفه نباشد، ما نمی‌توانیم باغ‌وحش‌ها را برای رسیدن به استانداردهای جهانی تحت فشار بگذاریم.

منتظمی تصریح کرد: اگر بخواهیم باغ‌وحش‌ها را تحت فشار بگذاریم، مباحث و مسائل پشت‌پرده‌ای از جمله قاچاق ممکن است، ایجاد شود، بنابراین مجبور هستیم، استانداردسازی را در بازه زمانی و در دوره‌های مختلف انجام دهیم تا به کف استاندارد دست یابیم.

وی با اشاره به باغ‌های وحش و باغ‌های پرندگان فعال در کشور، یادآور شد: ۷۴ باغ‌وحش و مرکز نگهداری حیوانات در کشور وجود دارد که ۳۷ مرکز از این مراکز باغ پرندگان هستند. این مراکز با توجه به شرایط استقرار و مجوزهایی که دارند، توسط ماموران سازمان محیط‌زیست نظارت و پایش می‌شوند. در حال حاضر همه این مراکز مجوزهای لازم را دارند و ما باغ وحش و باغ پرندگان بدون مجوز نداریم، اما عموما تعدادی از این مراکز از استانداردهای حداقلی فاصله دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد از این مراکز از استانداردهای حداقلی فاصله دارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه قریب به اتفاق این مراکز از استانداردهای اولیه فاصله دارند و شاید تنها باغ وحش تهران است که به حداقل استانداردها نزدیک است. باغ وحش باراجین که مرکز نگهداری حیوانات نیز است و در حال حاضر در مرحله شروع کار قرار دارد، تمامی فعالیتش را بر اساس استاندارد‌های موجود آغاز می‌کند.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش با اشاره به پایش مستمر باغ‌وحش‌ها گفت: در کنار پایش از باغ‌های وحش، ارزیابی و نظارت هم صورت می‌گیرد، ضمن اینکه به دنبال این نیز هستیم که کمک کنیم تا باغ‌وحش‌ها به استاندارد لازم برسند و صرفا اینگونه نباشد که مچ‌گیری بخواهیم انجام دهیم یا فشارهای غیرمعقول به باغ‌وحش‌ها وارد کنیم.

منتظمی با بیان اینکه درخواست برای ایجاد مراکز نگهداری و باغ وحش روز به روز در حال افزایش است، گفت: در حال تلاش برای نظارت و پایش آنلاین باغ‌وحش‌ها هستیم، تلاش می‌کنیم یک ساماندهی منطقی در خصوص باغ‌وحش‌ها انجام شود، حتی زاد و ولدها نیز تحت مدیریت و کنترل قرار گیرد و همچنین مجوزها براساس استانداردها باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر آمار همه گونه‌ها در باغ‌های وحش و مراکز نگهداری حیوانات هر سه ماه یکبار به ادارات کل استان‌ها گزارش می‌شود و هر گونه تغییر تلفات و زاد و ولد هر سه ماه به ادارات کل استان اعلام می‌شود، البته‌های پایش‌های بدون اطلاع و دائمی نیز از سوی ادارات کل استان انجام می‌شود.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش درباره اینکه گفته می‌شود، قاچاق حیوانات در پشت پرده فعالیت باغ‌های وحش صورت می‌گیرد، گفت: قاچاق حیوانات دومین قاچاق سیاه در دنیا است و اگر ما کنترل‌ها و نظارت‌هایمان را بر مراکز رسمی بیشتر کنیم و پایش‌هایمان بیشتر شود، قطعا بحث قاچاق نیز مدیریت و کنترل خواهد شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز