خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

افزایش قطع درختان باغی به دلیل بالارفتن قیمت چوب

asdasd
کد خبر : ۷۱۰۳۶۸

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی گفت: به دلیل افزایش قیمت چوب و افزایش تقاضای از سوی صنایع چوب مازندران قطع درختان باغی در این منطقه افزایش یافته است.

داور نامدار (مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره قطع درختان در منطقه ارسباران گفت: برداشت چوب از منطقه باغات این منطقه وجود دارد و متاسفانه این امر تشدید هم شده است. فیلم‌هایی که در فضای مجازی نیز منتشر شده، همه از چوب‌آلات باغی است و عمدتا چوب درختان صنوبر و گردوی باغی هستند.

وی با بیان اینکه برداشت این چوب‌ها از باغات و اراضی مستثنیات اشخاص است، ادامه داد: یگان حفاظت منابع طبیعی، یگان حفاظت محیط‌زیست، نیروی انتظامی، شوراها و دهیاران در این ده روز که مسئله کمی بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته است نظارت‌شان را بر تجارت چوب بیشتر کرده‌اند.همچنین دادستان‌‌های منطقه دستور داده‌اند که هرگونه محموله چوب در مراحل اولیه بازدید شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در بخشنامه‌ای قطع درختان باغی را مطلقا ممنوع اعلام کرده است، با توجه به این بخشنامه بر حسب دستور مقام قضایی تمام محموله‌های چوبی در این منطقه توقیف می‌شوند. امروز حتی یک محموله چوب از منطقه ارسباران به محل دیگری حمل نمی‌شود.

نامدار با تاکید براینکه درختان باغی در این منطقه بیش از حد متعارف قطع می‌شدند، تصریح کرد: قرار است شیوه نامه‌ای برای قطع درختان در این منطقه توسط جهاد کشاورزی تنظیم شود و براساس این دستورالعمل و شیوه‌نامه درختان در این منطقه قطع می‌شود. باید دقت داشته باشیم که هر درختی که از ارسباران خارج می‌شود درخت جنگلی نیست بازدیدهای مستمری در طول این مدت از منطقه صورت گرفته است و تاکید می‌کنم هیچ قطع درختی از منطقه جنگل‌های ارسباران وجود نداشته البته ممکن است تخلفی هم وجود داشته باشد، اما در حد غیرطبیعی نیست.

وی با بیان اینکه صنوبر یک درخت آب‌بر است و تقاضای آبی بسیاری دارد، تصریح کرد: این درختان به صورت بادشکن در اطراف مزارع کاشته می‌شود و طبیعی است باغداران که در سن مشخصی از چوب این درخت استفاده می‌کنند. به دلیل اجرای طرح هادی در جنگل‌های شمال تقاضای چوب از دیگر مناطق بالا رفته است. همچنین افزایش قیمت چوب نیز یکی دیگر از دلایل قطع درختان است، لذا باغدار و کشاورز با توجه به بازار هدف این چوب‌ها که در حقیقت صنایع چوب در منطقه شمال کشور هستند، انگیزه برای قطع درختان باغی پیدا کرده‌اند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز