خبرگزاری کار ایران

زاکانی خبر داد:

ارائه کیف پول شهروندی به تهرانی‌ها/ رشد ۷۳ درصدی درآمد حوزه شهرسازی

asdasd
کد خبر : ۱۱۸۴۶۵۳

شهردار تهران از ارائه کیف پول شهروندی به تهرانی‌ها با شارژ پایه ۲۰۰ هزار تومان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در جریان ارائه لایحه بودجه سال آینده شهرداری با اشاره به اینکه اولین بودجه این دوره مدیریت شهری را تقدیم می کنیم، گفت: بودجه سال قبل ۴۸ هزارو ۸۰۰ میلیارد تنظیم شد که با اصلاحیه به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد رسید. آنچه امروز از درآمدها حاصل شده ۳۲ هزار میلیارد تومان تا پایان سال محقق خواهد شد.

او ادامه داد: بخشی از این بودجه خلاها و کاستی هایی است که از گذشته به یادگار باقی مانده است.ما قریب به ۶۰ هزار میلیارد به بانک ها بدهکار هستیم و بدهکاری به پیمانکاران و سایر عناصر بالغ بر ۸۵ هزار میلیارد سرجمع بدهی شهرداری است.

او ادامه داد: نیاز شهر اینگونه است و ضرورت دارد که گام های بلندی را برای تغییر و تحول برداریم.

زاکانی با بیان اینکه آنچه امروز تقدیم می شود ویژگی های خاص خود را دارد و در راستای رویکردهای تحولی مجموعه مدیریت شهری است گفت: در لایحه ای که تقدیم می شود پیوستگی بین پروژه های ۱۴۰۱ و سیاست هایی است که در سند تقدیم شده که حاکی از ۱۲ راهبرد و ۹۰ کلان پروژه است.

شهردار تهران در ادامه با اشاره به برنامه سوم توسعه گفت: برنامه سوم خلأهای جدی دارد و در مسیری که دنبال می کنیم مبنای ما ابلاغیه بودجه ۱۴۰۱ است که سیاست های آن را شورا ابلاغ کرده است.

زاکانی گفت که سعی کردیم از یک امر کلی برای تحول در کالبد شهر شروع کنیم و در بسته تحولی که تقدیم دوستان کردیم در قالب پروژه ها ارایه دهیم. ما سرفصل بودجه خودمان را دو بخشی بستیم. یک بخش از ویژگی های بودجه سال آینده و بخش دیگر آن بخشی است که تعهدات ما ناظر به او خواهد بود و در آن ۵۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد اعتبار دیدیم که ۵۱ درصد نسبت به بودجه سال جاری رشد دارد.

زاکانی با اشاره به رشد ۵۱ درصدی بودجه گفت: ۱۵ هزار میلیارد از آن از عوارض عمومی شهرسازی و افزایش مالیات بر ارزش افزوده است و هم موضوع شهرسازی و تحویل که میخواهیم دنبال شود. ما با دست خودمان قفل در شهر زدیم و از سال ۹۲ که طرح تفصیلی مصوب شد حدود ۳۱ هزار پرونده در سال صادر می کردیم اما از سال ۹۸ به بعد شرایطی برای شهر ایجاد شد که حدود ۴ هزار و ۷۰۰ پرونده صادر کردیم  و یک هفتم گذشته مجوز صادر می کنیم و خودمان با دست خودمان قفل به شهر زدیم. در حالی که ۱۲ هزار بافت ناپایدار و ۴ هزار و ۵۰۰هکتار بافت فرسوده داریم و با دست خودمان به آن قفل زدیم. لذا تمهیدات ویژه ای صورت گرفت تا دست به دست هم دهیم و قفل ها را از برداریم.

شهردار تهران گفت: درآمد اختصاصی سازمان ها و شرکت ها را ۶۹ درصد افزایش دادیم چرا که موضوع کرونا رو به افول است و شرایط کشور به شرایط جدیدی می رسد. علاوه بر اینکه با مولد سازی ۱۶۷ درصد در حوزه اموال و املاک رشد را در نظر گرفتیم تا آغاز حرکت را از درون شهرداری آغاز کنیم.

زاکانی گفت: درآمدها ۵۵ درصد رشد، واگذاری دارایی سرمایه  ای ۸۶ درصد رشد و واگذاری دارایی مالی ۱۴ درصد کمتر شده است.  شهرسازی با رشد ۷۳درصدی، درآمد پایدار ۳۲ درصد رشد، فروش ملک، مشارکت و مجتمع های ایستگاهی رشد ۸۸ درصدی، اسناد دریافتی رشد ۴ درصدی و سازمان ها و شرکت ها رشد ۴۶ درصدی داشته است.

شهرداری درباره بخش هزینه ای بودجه با اشاره به افزایش ۲۸ درصدی هزینه ها گفت: تملک دارایی های سرمایه ای ۱۰۰ درصد و تملک دارایی های مالی ۳۳ درصد رشد داشته است. در حوزه حمل و نقل و ترافیک با ۳۲ درصد رشد بالغ بر ۱۸ هزارمیلیارد را به این حوزه اختصاص دادیم.در حوزه خدمات شهری ۱۴ درصد از سهم اعتباری را به این حوزه اختصاص دادیم. سهم حوزه ایمنی و مدیریت بحران ۵ درصد، سهم حوزه معماری و شهرسازی از بودجه ۳ درصد، حوزه فرهنگی و اجتماعی ۹ درصد اعتبارات و توسعه مدیریت و هوشمندسازی شهری ۳۷ درصد بودجه را به خود اختصاص داده است.

زاکانی با بیان اینکه برخی از این سطوح ممکن است از طریق اعتبارات مشارکتی بودجه‌ چندبرابر شود گفت: در زمینه خدمات شهری از طریق نگاه جدیدی که در این حوزه از طریق مشارکت پذیری صورت می گیرد امکان بزرگی را برای ما ایجاد خواهد کرد. امیدواریم بتوانیم از طریق تمهیدات شورای شهر سال آینده سال کاملا متفاوتی داشته باشیم.

او با بیان اینکه ۷ سیاستی که سیاست های ابلاغی شورای شهر بود را مد نظر قرار دادیم گفت: ذیل آن شروع به کارسازی کردیم و یک رویکرد تحولی را در نظر گرفتیم. باید بتوانیم شهر را به سمتی ببریم که شهر زیست پذیر و آرامی را داشته باشیم. هوای شهر زیست پذیر باید پاک باشد. امروز سهم حمل و نقل شخصی در تهران قریب به ۷۵ درصد است و با فرسودگی حمل و نقل عمومی عملا از گردونه ارائه خدمت شایسته به مردم خارج می شود.‌

شهردار تهران گفت: در حال تلاش هستیم در ۴۴ هزار بافت پیرامونی تهران در  ۹ بخش و ۸ پروژه را در ۸ مجموعه شهر بارگذاری کنیم که تنها  در یک نقطه یعنی در شیان انجام شده است. مثلا این ۴۴ هزار هکتار را بررسی کردیم  به ۵ نقطه رسیدیم که هتل های ۵ ستاره ساخته شود زیرا کاستی هتل در تهران مشهود است.

زاکانی تاکید کرد: این پنج پروژه توسط اعتبار درون بودجه انجام نمی شود و نیاز به مشارکت دارد و برای ما درآمد پایدار ایجاد می شود. بخش دیگر از مشارکت ها در حوزه  حمل و نقل و امور  زیر ساختی است.

او افزود: مثلا در باره ادامه بزرگراه یادگار امام(ره) و به پایان رساندن آن و خط موازی بزرگراه امام علی(ع) در غرب تهران باید ساماندهی از طریق مشارکت انجام شود. بازدید ها و شرایط آن مهیاست و باید از طریق تملک این مسیر را طی کنیم یا ادامه بزرگراه شهیدصیاد شیرازی تا بزرگراه آزادگان  نیز از این جنس پروژه ها است. باید مجوز بگیریم  و سرمایه گذار داخلی و خارجی جذب کنیم و با انجام این کارها درآمد پایدار و گشایش برای شهر ایجاد می شود.

او در صحبت های خود همچنین از ارائه کیف پول شهروندی خبر داد و گفت: ناظر به آسایش و رفاه شهروندان کیف پول شهروندی که اعتبار داشته باشد و مردم بتواند از خدمات استفاده کنند را در نظر گرفتیم.این کیف پول برای قشرهای خاص افزایش پیدا می کند اما ابتدا میزان حداقلی برای همه و معادل ۲۰۰ هزار تومان است.

وی با اشاره به وضعیت حوزه حمل و نقل گفت: مدیریت شهری دوره قبل دو هزار و ۲۵۰ اتوبوس به ما تحویل دادند و در ماه اول ۱۷۵ دستگاه اتوبوس خریداری کردیم که با اتوبوس های که در ۴ سال گذشته خریداری شد برابری می کرد. اکنون در حال تغییر مخازن ۵۰۰ دستگاه اتوبوس هستیم و به ناوگان اضافه می شود.برای سال آینده اورهال ۱۴۰۰ دستگاه اتوبوس را هدف گذاری کردیم. در سال آینده به مرز ۴۵۰۰ دستگاه می رسیم. ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی و قرار داد ۱۰۰ دستگاه دیگر نیز در حال انعقاد است.

زاکانی گفت: با تمهیدات دولت کشور در آستانه خرید ۵ هزار  دستگاه اتوبوس گازی از طریق تهاتر است که سهم تهران از آن  بالا است و در سال آینده جهش جدی در حوزه حمل و نقل در بخش اتوبوس خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه ده سرفصل در حوزه حمل و نقل داریم که بالغ بر ۹۰ پروژه ذیل آن تعریف شده است گفت:  در موضوع هوای پاک تا موضوع حمل و نقل را حل نکنیم مشکلات متعددی را به شهر تحمیل می کنیم.

 زاکانی گفت: در حوزه حمل و نقل ریلی برای ۷ خط مترو ما ۱۴ کیلومتر راه اندازی خط جدید داریم و ۷ ایستگاه افتتاح خواهیم کرد. این ۷ خط نزدیک به ۳ هزار دستگاه واگن نیاز دارد.

شهردار تهران در ادامه به مسأله نظم و انضباط شهری اشاره داشت و گفت: ساماندهی موتورسیکلت ها در شهر تهران یکی از اقداماتی است که دنبال می کنیم.اول باید بتوانیم این اتوبوس ها را به سمت برقی شدن سوق دهیم.

شهردار تهران با بیان اینکه شورای عالی امنیت ملی خواستار ساخت ۴۰ کلانتری در شهر تهران شده است، افزود: می‌توان به گونه‌ای مراکز را توسعه داد که برای مثال در یک مسجد یا پارک، امکانات فراوانی دراختیار نیروی انتظامی قرار گیرد. اما دیگر ساختمانی در ابعاد پاسگاه نیست بلکه مکانی‌ برای استقرار نیروی انتظامی است. البته فضایی در منطقه ۱۵ برای ساخت و ساز تخصیص خواهد یافت.

او در ادامه بیان کرد: زمان رسیدن اورژانس به بیمار حدود ۱۸ تا ۲۰ دقیقه است و زمان استاندارد جهانی ۱۲ دقیقه است. شهرداری برای توسعه اورژانس باید کمک کند. باید پایگاه‌های محدود و موثر عملیاتی شوند تا مردم آسیب نبینند.

زاکانی ضمن اشاره به موضوعات ترکیبی، عنوان کرد: موضوع زنان و دختران و مادران و کودکان برای شهرداری بسیار مهم است. ۳۵۲ پارک نشانه گذاری شده است تا تمام یا بخشی از پارک محصورسازی و مناسب سازی شود و هر شهروند در محله خودش از پارک استفاده کند.

شهردار تهران با بیان اینکه تلاش می‌شود تا از ظرفیت‌های شهر تماما استفاده شود، افزود: باید مدیریت شهری از یک نهاد خدماتی به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود. برای این حرف، تمهیدات خودمان را آماده کرده‌ایم.

او با بیان اینکه تاکنون قرارگاه اجتماعی سابقه تاریخی نداشته است؛ افزود: قرارگاه اجتماعی تحول بزرگی در حوزه اجتماعی و شهر ایجاد می‌کند. مهم آموزش کودک کار و خیابان و معتادان است؛ همچنین تمامی افراد باید توانمند سازی شوند. وظیفه اجتماعی شهرداری توانمندسازی این افراد است. کنار شهرداری مجموعه‌های مرتبط تخصصی قرار دارند که تک تک مجموعه‌ها در کنار هم «ما» می‌شوند.

شهردار تهران با اعلام اینکه نقطه آغاز تمامی این اقدامات، تحول در شهرداری است، گفت: بزرگترین سرمایه شهرداری، پرسنل هستند. توجه به پرسنل و ایجاد امکان و رفاه برای ما بسیار مهم است. دو برابر نیاز شهرداری، پرسنل وجود دارد. راه حل این است که آن‌ها را آموزش دهیم تا رشد پیدا کنند و سپس زمان خدمتگزاری را افزایش دهیم.

زاکانی با بیان اینکه می‌توان ۴۱ درصد خدمات شهرداری را در زمان عصر ارائه داد، تشریح کرد: علاوه بر ارائه خدمت در صبح تا ظهر، می‌تواند شیفت دوم هم برای خدمت رسانی باشد. طبق تحقیقات و بررسی‌ها نمی‌توان ۵۹ درصد کار را در شیفت عصر ارائه داد. مردم به جای اینکه ۸ ساعت به شهرداری مراجعه کنند، ۱۶ ساعت دسترسی به شهرداری خواهند داشت. قرار شده است که این موضوع از دو منطقه به صورت پایلوت آغاز شود و سپس به دیگر مناطق تسری پیدا کند.

به گفته زاکانی آمادگی مدیریت شهری برای پذیرش مشارکت است. این مشارکت فرهنگی و اجتماعی به سرای محلات سوق داده خواهد شد و در این دوره از مدیریت شهری تقویت خواهند شد تا نخبگان موجود در شورایاری‌ها و خارج از آن برای محلات خودشان تصمیم گیری کنند.

زاکانی در ادامه توضیحاتی درباره چهار راهبرد مدیریت شهری دوره ششم، ارائه داد و گفت: راهبرد نخست این است که افق ایده آل ترسیم شود و ناظر به آن برنامه ریزی عملیاتی داشته باشیم. درحال حاضر شهرداری در افق ترسیم شده درحال حرکت است. راهبرد دوم این است که مسئولان کشوری و شهروندان را ناظر به این افق، هم داستان کنیم. این راهبرد هم درحال اتفاق افتادن است.

او ادامه داد: راهبرد سوم، انجام فعالیت‌ها از طریق مشارکت است. زمینه‌های اجرایی این راهبرد درحال فراهم سازی است. ذهن و خلاقیت شهروندان برای مدیریت شهری مهم است. اگر شهروندان همسو با شهرداری باشند کار ۲۰ ساله را می‌توان در ۴ سال انجام داد.

شهردار تهران درباره راهبرد چهارم یعنی هوشمند سازی، بیان کرد: بخشی از زیرساخت‌های فنی هوشمند سازی مهیا شده و بخش‌های دیگر تا پایان امسال، آماده خواهد شد. سه پروژه در حوزه هوشمندسازی برای سال آینده طراحی شده است. نخست، کیف پول است تا شهروندان اعتبار داشته باشند و از این طریق از سایر خدمات شهری استفاده کنند..پروژه دیگر باشگاه شهروندان است تا اطلاعات و اشراف نسبت به اطلاعات شهروندان از طریق زیرساخت‌های موجود مهیا شود. این اقدام برای هدف گذاری خدمت رسانی است.  پروژه سوم، پرداخت الکترونیک است که با تعدادی بانک‌ از جمله بانک شهر وارد مذاکره شده‌ایم. این پروژه تحول بزرگی در شهر ایجاد می‌کند.

او از انتقال پایانه شرق در سال آینده خبر داد و گفت: انتقال پایانه شهر سال آینده انجام می شود. البته دو پایانه دیگر نیز باید جابه‌جا شوند. همکاران بنده درحال پیگیری «هفته سرمایه گذاری در تهران» در خرداد سال آینده هستند تا تمام پروژه‌ها از طریق سرمایه گذار داخلی و خارجی اجرا شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز