خبرگزاری کار ایران

تولید بیش از ۳۳۴ تن انواع گیاهان دارویی در شهرستان میاندوآب

asdasd
کد خبر : ۹۴۳۱۲۹

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب از تولید بیش از ۳۳۴ تن انواع گیاهان دارویی در سطح این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایلنا،علی دیانتی با بیان این خبر افزود: با توجه به کاهش نزولات جوی در سالهای اخیر و اجرای برنامه های ستاد احیاء دریاچه ارومیه، توسعه کشت گیاهان دارویی کم آب بر، همواره یکی از اولویت‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی بوده است. 

دیانتی افزود:گیاهان دارویی یکی از منابع خدادادی است که در کشور ما به دلیل آب و هوای مناسب در نقاط مختلف به صورت خودرو رشد می کنند. این گیاهان برای رشد نیاز چندانی به منابع آبی ندارند و توانایی رشد در بسیاری از خاک ها را دارند.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب تصریح کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۲۸ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت گیاهان دارویی شامل ۵.۳ هکتار زعفران، ۷.۵ هکتار گل محمدی و ۱۵.۵ هکتار سایر گیاهان دارویی اختصاص یافته است و سالانه بیش از ۳۳۴ تن انواع گیاهان دارویی در این شهرستان تولید می شود.

وی بیان کرد: نعنا، پونه، بادرشبو، آویشن، پنیرک و ... گیاهان دارویی غالب شهرستان می باشد که بصورت تر و خشک یا تهیه عرقیات به بازار عرضه می شوند. 

وی همچنین خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان گیاهان دارویی در جریان سال ۹۸ مبلغ ۱۵۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه با عاملیت بانک توسعه تعاون و پست بانک، تسهیلات کم بهره بانکی و مبلغ ۳۸۰ میلیون ریال نیز یارانه بلاعوض دولتی به متقاضیان پرداخت شده است.

دیانتی ادامه داد: توسعه کشت گیاهان دارویی یکی از ظرفیت های بالقوه و ارزشمندی در راستای ایجاد اشتغال در منطقه است. افزایش بازدهی و اررش افزوده گیاهان دارویی در گرو توسعه کشت، بسته بندی مناسب، بازاریابی و برنامه ریزی برای صادرات این محصولات است .

وی افزود: یک کارخانه تولید عرقیات گیاهی و یک واحد خشک کنی و بسته بندی گیاهان دارویی در شهرستان میاندوآب به منظور جذب و فرآوری گیاهان دارویی تولیدی فعال است.

دیانتی اذعان داشت: همچنین تعداد قابل توجهی از واحدهای تولید عرقیات و گیاهان دارویی خشک و تر بصورت خانگی در شهرستان فعال هستند.

این مسئول خاطر نشان کرد: جهت توسعه کشت گیاهان دارویی، طرح ملی توانمند سازی زنان روستایی و عشایری بر اساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی در ۵ روستا توسط کارشناسان جهاد کشاورزی در حال اجرا است.

دیانتی ادامه داد: این طرح بصورت الگویی با مشارکت زنان روستایی در قالب ۵ سایت اجرا می شود که سلامت محصول تولیدی یکی از اولویت های مهم طرح است و در جریان سال جاری تعداد ۶ کارگاه و دوره آموزشی– ترویجی با عنوان کشت گیاهان داروئی به مدت ۸۷ نفر روز تاکنون برای زنان روستایی جامعه هدف طرح مذکور برگزار شده و برگزاری دوره های آموزشی تا پایان سال تداوم خواهد داشت.

وی اضافه کرد: علاوه بر این طرح، جهاد کشاورزی اقدام به اجرای طرح اشتغال زایی (روستای بدون بیکار) نموده است که در بین زیر شاخه های اشتغال ۱۲ نفر برای کشت گیاهان دارویی اعلام آمادگی نموده اند که جهت پرداخت تسهیلات کم بهره بانکی به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده اند. 

وی عنوان کرد: امروزه تمایل و رغبت به مصرف گیاهان دارویی در بین مردم افزایش یافته است. از گیاهان دارویی نه تنها در طب سنتی برای تسکین درد و درمان بیماریها استفاده می شود؛ بلکه در صنایع کنسرو سازی، نوشابه، عطر، غذایی، دارویی و بهداشتی نیز استفاده می شود.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز