خبرگزاری کار ایران

خلیل ساعی مطرح کرد؛

ضرورت تبدیل فرهنگ مصرف آب و احیای دریاچه ارومیه به گفتمان‌ عمومی

asdasd
کد خبر : ۸۴۴۶۲۲

مدیر دفتر منطقه‌ای ستاد احیای دریاچه‌ ارومیه در آذربایجان‌شرقی گفت: احیای دریاچه ارومیه باید به گفتمان عمومی در جامعه و بین خانواده‌ها تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا،خلیل ساعی در مراسم اهدای احکام سفیران بازنشسته صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی برای احیای دریاچه ارومیه، افزود: باید توجه داشت که بدون اقدامات و فعالیت های همه جانبه فرهنگی و اجتماعی و تنها با تکیه بر مسایل فنی نمی توان این نگین آذربایجان را احیا و به دست نسل های آینده رساند.

وی اظهار داشت: با فعال شدن انجمن نجات دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۳ فعالیت های بسیار وسیه و مهمی به انجام رسید که در احیای این دریاچه بسیار تاثیرگذار بود و اگر اینگونه اقدامات صورت نمی گرفت جلوگیری از کشت های آب بر و افزایش استفاده از آب های زیرزمینی که منجر به پایین رفتن سالانه ۴۰ ساتنی متر از عمق دریاچه می شد، محقق نمی شد.

ساعی با بیان اینکه گفتمان سازی برای احیای دریاچه ارومیه می تواند منجر به اجرای طرح ها و فعالیت های تاثیرگذار شود، یادآوری کرد: در حال حاضر به دلیل اهمیت این موضوع باید بحث و تبادل نظر پیرامون احیای دریاچه ارومیه و صرفه جوئی در مصرف آب به میان خانواده ها و فرزندان راه پیدا کند و اگر در این حوزه شاهد برداشتن گام هایی شویم بدون تردید بسیاری از تهدیدهای آبی آینده جبران و رفع می شود.

وی بیان هنری و هنرمندانه گفتمان سازی برای احیای دریاچه ارومیه را کاری سترگ و مهم برشمرد که فعالان هنری، رسانه ای و اطلاع رسانی در این زمینه می توانند نقش آفرین بوده و به بهترین شکل وارد موضوع شوند چون تاثیر چنین حرکاتی بسیار سریع، ماندگار و تعیین کننده است.

ساعی مشارکت همگانی را از ضرورت های محوری احیای دریاچه ارومیه خواند و با بیان اینکه همه باید در این مقوله وارد شده و خود را منجی دریاچه بداند، گفت: توجه به مسایل فرهنگی و اجتماعی در کنار روش های علمی و بیشتر از اقدامات فنی و عمرانی تاثیرگذار است.

وی تهدیدهای کم آبی در کشور را بسیار وسیع و خطرناک توصیف و اضافه کرد: در حالیکه در دهه ۱۳۳۰ ایران با جمعیت ۳ میلیون نفر بالغ بر ۱۳۴ میلیارد مترمکعب تولید آب داشت، این رقم هم اکنون با جمعیت ۸۵ میلیون نفری به حدود ۸۵ میلیارد مترمکعب رسیده است که آماری بسیار نگران کننده و چالش برانگیز است.

مدیر منطقه‌ای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی تنها راه مقابله با کم آبی که خشک شدن دریاچه ارومیه یکی از آثار مخرب آن است، را سازگاری با محیط و کمبودها دانست و افزود: بر اساس استانداردهای جهانی تنها باید از ۴۰ درصد آب تولیدی در هر کشور استنفاده شود که این رقم در ایران تا ۱۳۰ درصد رسیده است که رقمی وحشتناک و هشدارآمیز به شمار می رود.

استفاده از آب تولیدی دریاچه ارومیه به ۷۲ درصد کاهش یافت

ساعی اظهار داشت: در حال حاضر با انجام برخی اقدامات فنی و مهندسی و فعالیت های فرهنگی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه میزان استفاده از آب تولیدی در این حوضه به ۷۲ درصد رسیده است که هرچند نسبت به مقیاس های جهانی بیشتر است اما در مقایسه با وضعیت کلی کشور رقمی متعادل محسوب می شود.

وی گفت: تغییرات اقلیمی یکی از دلایل اصلی کاهش حجم آب  دریاچه ارومیه است که بر اساس آمارهای رسمی ۱۸ درصد بارش ها در حوضه آبریز با کاهش مواجه شده است.

در پایان این مراسم احکام ۵۰ نفر از بازنشستگان صدا و سیمای  مرکز آذربایجان شرقی به آنها اهدا شد.

صیانت از مصرف بهینه آب و دریاچه ارومیه، تبدیل احیای دریاچه ارومیه به بحث روز در میان خانواده ها، برگزاری نشست های فصلی و دورهمی با هدف تبادل اطلاعات، انتقال اخبار و اطلاعات به درون خانواده ها، پیگیری وعده های مسئولان و سفرهای مداوم به دریاچه برای بررسی آخرین وضعیت آن از جمله اهداف اقدامات سفیران بازنشسته صدا و سیما برای احیای دریاچه ارومیه عنوان شده است.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز