خبرگزاری کار ایران

تست‌های کرونا "امیکرون" را به راحتی شناسایی می‌کنند

asdasd
کد خبر : ۱۱۶۵۲۲۳

رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم با بیان اینکه تست های موجود کرونا این سویه را به راحتی شناسایی می کنند، گفت: تست کرونای افرادی که به سویه امیکرون مبتلا هستند هیچ تفاوتی با گونه های دیگر کرونا ندارد و قابل شناسایی است.

به گزارش ایلنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، «شروین شکوهی»، رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم اشاره به این که اطلاعات جهانی درباره جهش جدید کرونا با نام امیکرون بسیار محدود است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد موضوع افزایش بیماری‌زایی و مرگ و میر بالا در صورت ابتلابه ویروس جهش یافته امیکرون، منتفی است.

متخصص عفونی دانشگاه با بیان این که واکسن زدن به معنی کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی نیست خاطرنشان کرد: افزایش آمار مبتلایان در کشورهای اروپایی علی رغم تزریق دو نوبت واکسن نشان از این دارد که همچنان باید رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ماسک نزدن، شستن مداوم دست ها وپرهیز از تردد های غیرضروری، در دستور کار باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  افزایش ظرفیت مراقبت های بهداشتی برای مبارزه با امیکرون را مورد توجه قرار داد و هشدار داد:اگر ماسک نزنید و پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنید، واکسن ها بی اثر خواهند بود و همچنان کرونا با ما می ماند.

شکوهی تاکید کرد: واکسن ها علیه کرونا درصد زیادی از مرگ و میرها را کاهش می دهد ولی این ادعا که برخی عنوان می کنند که مرگ و میر کاهش یافته و قطعا در صورت ابتلا مشکلی به وجود نمی‌آید، استدلال منطقی نیست.

وی با بیان این که متاسفانه عوارض بدون مرگ و میر کرونا بسیار زیاد است خاطرنشان کرد: مشکلات جسمی و روانی که  بهبود یافتگان کرونایی همچنان با آن درگیر هستند بسیار زیاد و متنوع است، اصلا نباید فکر کنید قطعا بعد از ابتلا به کرونا بهبود کامل حاصل می شود، بسیاری از افراد همچنان بعد از بهبودی با عارضه های کرونا درگیر هستند، بنابراین همچنین توصیه های بهداشتی را با هدف پیشگیری از ابتلا رعایت کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یادآور شد: هر شهروندی باید به عنوان وظیفه اجتماعی، توصیه های بهداشتی را رعایت کند تا چرخه کرونا و شکل گیری جهش های جدید این ویروس به پایین ترین سطح خود برسد.

شکوهی ادامه داد: تک تک افراد جامعه باید ضمن واکسیناسیون در برابر کرونا، ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را برای شکست زنجیره کرونا مورد توجه قرار دهند.

به گفته وی نوع واکسنی، بازه زمانی و تعداد نوبت های واکسن کووید ۱۹، به هیچ عنوان دلیل بر عدم رعایت شیوه نامه ها نیست.

شکوهی در ادامه نسبت به بازگشایی مدارس و رفع محدودیت های کرونایی با وجود سویه جدید کرونا ابراز نگرانی کرد.

مبتلایان بی علامت یا بمب ساعتی؟

وی با بیان این موضوع که حدود ۳۰ درصد افرادی که مبتلا به کرونا هستند هیچ علامت جدی بیماری ندارند عنوان کرد: این افراد مثل بمب ساعتی سایرین را به کرونا آلوده می کنند، کرونا می تواند تنها با یک بدن درد و یا لرز خفیف همراه باشد بنابراین به محض مشاهده هر علامتی رعایت قرنطینه و پروتکل های اجتماعی را رعایت کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه با تاکید بر این که بدون شک آموزش های حضوری از کیفیت بیشتری نسبت به آموزش های مجازی برخوردارند افزود: باید در بازگشایی ها همه جوانب در کنار هم سنجیده شود.

واکسیناسیون کودکان علیه کرونا ضروری است

شکوهی ضرورت برنامه ریزی واکسیناسیون covid۱۹ در کودکان پایین تر از ۱۲ سال را مورد تاکید قرار داد و گفت: واکسن های سینوفارم و پاستور گزینه های مناسبی برای استفاده در کودکان زیر ۱۲ سال هستند که به زودی واکسیناسیون این گروه سنی نیز آغاز خواهدشد.

وی با بیان این که واکسیناسیون علیه کرونا یک ضرورت انکار نشدنی است ادامه داد: همه باید دربرابر کرونا واکسینه شوند.

شکوهی تاکید کرد: کودکان دچار بیماری زمینه ای و دیابتیک هم به محض آغاز واکسیناسیون باید علیه کرونا واکسینه شوند.

عوارض جدی واکسن کرونا بسیار نادر و محدود است

وی در پاسخ به این سوال که آیا واکسن های کرونا می توانند عوارض جدی ایجاد کنند یا خیر توضیح داد: هر واکسنی می تواند عارضه هایی به دنبال داشته باشد، نکته اینجاست که ممکن است از هر ۴۰۰ هزار دوز واکسنی که تزریق می شود یک مورد با عارضه جدی همراه باشد این عدد بسیار محدود است.

وی گفت: عارضه های بسیار نادر واکسن ها در مقایسه با عوارض متعددی که درادامه ابتلای به کرونا در بدن ایجاد می کند بسیار عدد ناچیزی را به خود  اختصاص می دهد.

وی درباره زمان مناسب برای تزریق دوز سوم  و یا تکمیلی کرونا نیز خاطرنشان کرد: تزریق این واکسن حدود یک ماه بعد از تزریق دوز دوم کرونا مناسب است.

شکوهی درباره تفاوت اصلی واکسن های بوستر و تکمیلی گفت: برخی واکسن ها به دلیل پلت فرم خاص خود ایمنی زایی کمتری دارند و به تزریق واکسن تکمیلی یا نام دوز سوم نیاز دارند که با فاصله ۲۸ روز تا یکماه بعد استفاده می شود.

وی با بیان اینکه دوز بوستر یا یادآور را زمانی تزریق می‌کنند که تقریباً همه افراد واکسینه شده باشند و ایمنی در برابر ویروس به وجود آمده باشد، گفت: به مرور زمان ایمنی در برابر عامل ویروسی کمرنگ شده و به تدریج و به مرور زمان اثربخشی واکسن در سیستم ایمنی از بین می‌رود، برای تزریق این دوز در مطالعات یک بازه زمانی حدود چهار تا شش ماهه اعلام شده است به طوری که نشان داده شده که بعد از مدتی بعد از تزریق دو دوز واکسن به تدریج سطح آنتی‌ بادی‌های ضدویروس کرونا، بسیار پایین آمده و از حالت ایمنی ‌بخشی که در برابر ویروس انتظار داریم، کاهش یافته و فرد در معرض عفونت مجدد با ویروس کرونا قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز