خبرگزاری کار ایران

جرج الیوت برای فارسی‌زبانان آشناتر شد

asdasd
کد خبر : ۱۱۵۵۸۱۷

مقدمه‌های کیمبریج از مجموعه‌های انتشارات علمی و فرهنگی است که تاکنون بیش از پانزده جلد آن منتشر شده است.

به گزارش ایلنا، مقدمه‌های کیمبریج از مجموعه‌های انتشارات علمی و فرهنگی است که تاکنون بیش از پانزده جلد آن منتشر شده است؛ این مجموعه مقدمه‌های کیمبریج دریاره‌ی نام‌آوران ادبیات و اندیشه است؛ کتاب‌هایی که با زبانی خیلی روان و پایه‌ای به معرفی آثار و اندیشه‌های نویسندگان و متفکران بزرگ می‌پردازند. این مجموعه‌ها راهنماهای خوبی برای کسانی هستند که مایل‌اند آشنایی کلی و پایه‌ای با اندیشه‌ورزان و یا نویسندگان بزرگ پیدا کنند.

مجموعه کتاب‌های «مقدمه کمبریج» از سوی مؤسسه انتشارات دانشگاه کمبریج و برای دانشجویان ادبیات تالیف شده و در هر مجلد آن رمان‌ها، داستان‌های کوتاه، مقالات، رساله‌ها و حتی نامه‌های شخصی نویسنده تحلیل و بررسی جدی می‌شود و وضعیت و مختصات تألیف آن‌ها نیز از نظر می‌گذرد.

گفتار حاضر درباره‌ی یکی از کتاب‌های این مجموعه یعنی جرج الیوت است. اری آن ایوانس نام مستعار مردانه‌ی جورج الیوت را برای خود انتخاب کرد تا اطمینان یابد آثارش توجه جدی مخاطبان را جلب می‌کند. اگرچه نویسندگان زن در آن زمان آزادانه نام اصلی‌شان را در آثار خود می‌نوشتند؛ اما ایوانس می‌خواست فقط نویسنده‌ی داستان‌های عاشقانه نباشد.

جورج الیوت نویسنده‌ی کتاب «آسیاب کنار فلوس» و «میدل مارچ» یکی از تحسین‌برانگیزترین نویسندگان دوره‌ی ویکتوریا بود و امروزه همچنان شخصیتی محوری در کانون ادبی است. او اولین زنی بود که از نوعی داستان سیاسی و فلسفی که قبلا مختص مردان بود، استفاده کرد و با ترکیب ایده‌های فکری دقیق و درک حساس از روابط انسانی به یکی از مهمترین نویسندگان قرن نوزدهم تبدیل شد. او یکی از برجسته‌ترین نویسندگان عصر ویکتوریاست و آثارش که داستان آن‌ها بیش‌تر در انگلستان به وقوع می‌پیوندند، به دلیل دیدگاه‌های رئالیسم و روان‌شناختی شهرت دارند.

جرج الیوت در سال ۱۸۶۴ «آموس بورتون»، اولین قسمت از داستان‌های «صحنه‌های زندگی روحانی»، را در مجله‌ی «بلک‌وود» منتشر کرد. اولین رمان کاملش در سال ۱۸۵۹ به‌نام «آدام بید» به‌چاپ رسیده بود، که استقبال فراوان و البته کنجکاوی مردم را برانگیخت.

بعد از موفقیت رمان «آدام بید» تا ۱۵ سال بعد از آن به نوشتن رمان‌های محبوب ادامه داد. در همان سال رمان «آسیاب رودخانه‌ی فلاس» را نوشت و آن را به همسرش «جورج هنری لیوس» تقدیم کرد. اولین اثر ادبی مهم او در سن ۴۳ سالگی (۱۸۶۲) منتشر شد، که ترجمه‌ی «زندگی مسیح»، اثر «دیوید استرائوس» بود. آخرین رمان جورج الیوت هم در سال ۱۸۷۳ به‌نام «دانیل دروندا» منتشر شد. این نویسنده روز ۲۲ دسامبر ۱۸۸۰ بعد از دو سال درگیری با بیماری کلیوی در سن ۶۱ سالگی درگذشت.

معروف‌ترین رمان الیوت «میدل‌مارچ» (۱۸۷۱–۱۸۷۲) است که نقطه‌ی عطفی در تاریخ رمان محسوب می‌شود. بعد از جین آستین هیچ نویسنده‌ای به اندازه‌ی الیوت در آثارش صریحاً به بیان مشکلات اجتماعی و انتقادهای سیاسی نپرداخت. رمان‌های «افسانه‌ی جوبال» و «فلیکس هالت افراطی» منحصراً آثار سیاسی او هستند. الیوت اگرچه به‌دلیل حجم فروش کتاب‌هایش چندان موفق نبود، اما هنوز هم از لحاظ سبک نوشتاری از احترام ادبیات‌دوستان برخوردار است. او هفت رمان و ۱۱ کتاب شعر از خود به‌جا گذاشته‌است.

کتاب مقدمه‌ی کیمبریج بر جرج الیوت تلاشی نوآورانه برای آشنا کردن دانشجویان و محققان ادبیات با بافت مذهبی، سیاسی، علمی و فرهنگی آثار الیوت است و آنچه را برای فهم رمان‌ها، داستان‌ها، اشعار و مقالات انتقادی او لازم است در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. این اثر تألیف نانسی هنری، دانشیار زبان انگلیسی دانشگاه ایالتی نیویورک در بینگهمتون است. او در کنار آثار دیگرش نویسنده‌ی کتاب «جورج الیوت و امپراتوری بریتانیا» نیز است. برگردان کتاب به زبان فارسی محصول تلاش رحمت‌الله قائمی است و انتشارات علمی و فرهنگی در سال ۱۴۰۰ آن را در ۲۱۷ صفحه با شمارگان هزار نسخه و با قیمت ۴۰ هزار تومان روانه‌ی بازار چاپ و نشر کرده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز