خبرگزاری کار ایران

انتقاد تند دبیر ستاد حقوق بشر از دادگاه حمید نوری

asdasd
کد خبر : ۱۲۲۶۲۴۲

دبیر ستاد حقوق بشر با انتقاد از دادگاه سیاسی، نمایشی و ناعادلانه حمید نوری تاکید کرد: این دادگاه مغایر با اصول حقوق بشر و نقض عدالت قضائی است.

به گزارش ایلنا، کاظم غریب‌آبادی، در پی ادامه بازداشت سیاسی حمید نوری توسط کشور سوئد و ارائه کیفرخواست دادستان و تقاضای حبس ابد برای وی به اتهامات واهی، این دادگاه را غیرقانونی، نمایشی و ناعادلانه و مغایر با اصول حقوق بشر و نقض عدالت قضائی خواند.

وی با تاکید بر اینکه بازداشت این تبعه ایرانی تا زمانی که به خانواده‌اش اطلاع داده شد، می‌تواند مصداق ناپدیدشدگی اجباری باشد، اظهار داشت: برخورد خشن حین دستگیری و عدم رعایت کرامت انسانی، نقض کنوانسیون ۱۹۶۳ وین و بی‌اطلاع نگه داشتن سفارت ایران و خانواده‌اش از محل نگهداری وی جهت اعمال فشار روانی و جلوگیری از ملاقات با خانواده، تنها بخشی از اقدامات ضد بشری علیه فردی است که به صورت ساختگی و با ادعاهای واهی دستگیر شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اظهارات خانواده حمید نوری، تصریح کرد: دولت سوئد وقتی خانواده نوری متوجه بازداشت وی شده‌اند، تا بیش از دو سال اجازه ملاقات را از آنها سلب کرد و حتی چندین مرتبه که خانواده وی مراجعه حضوری به سوئد داشتند، اجازه ملاقات به آنها داده نشد و نزدیک به دو سال در سلول انفرادی نگه داشته شد که خود مصداق بارز نقض فاحش حقوق بشر است.

غریب‌آبادی ادامه داد: عدم انجام تحقیقات جامع و مستقل از سوی دادستان سوئدی و صدور کیفرخواست بر مبنای اظهارات مغرضانه و بی اساس برخی افراد وابسته به گروهک تروریستی منافقین، عدم دسترسی به وکیل و عدم اجازه حق دفاع از وی در دادگاه، سند دیگری بر نمایشی بودن این دادگاه است که با اهداف مغرضانه سیاسی برپا شده و اصول اولیه عدالت قضائی نیز در آن رعایت نشده است.

وی با انتقاد از دولت سوئد در نقض حقوق متهم حین بازداشت، خاطرنشان کرد: دولت سوئد در خصوص منع دسترسی وی به پزشک و بی‌توجهی مقامات زندان به سلامت جسمی و روانی وی، حبس انفرادی طولانی مدت و ضرب و شتم و شکنجه توسط ماموران زندان که همگی نقض حقوق اولیه محسوب می‌شوند، باید پاسخگو باشد.

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه با اشاره به سیاست دولت سوئد در حمایت از گروه‌های تروریستی نظیر الاحوازیه و منافقین، ابراز داشت: سوئد به محل امنی برای میزبانی از تروریست‌ها تبدیل شده است؛ وقت آن رسیده که استهکلم تکلیف خود را مشخص کند که می‌خواهد در کنار تروریست‌ها باشد یا به تعهدات بین‌المللی خود برای مقابله با گروه‌های تروریستی عمل کند.

غریب‌آبادی با تاکید بر اینکه دادستان باید به نمایندگی از جامعه و در راستای امنیت و نظم عمومی، با اعضای گروهک های تروریستی مقابله کند و آنها را به پیشگاه عدالت معرفی کند، بیان کرد: اما متاسفانه با قرار گرفتن در کنار منافقین که دست آنها به خون بیش از ۱۲۰۰۰ انسان بی‌گناه آلوده است، به عنوان ابزاری در دست این گروهک تروریستی عمل کرد.

وی از مراجع ذیصلاح قضائی خواست تا در دفاع از امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، عدالت را درخصوص عواملی که دست به اقدامات تروریستی و خلاف امنیت ملی ایران می‌زنند و از سوی سوئد حمایت می‌شوند، اجرا کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز