خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

asdasd
کد خبر : ۱۰۸۷۱۳۳

دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دقایقی قبل با محوریت مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آغاز شد. 

پیش از این قرعه‌کشی صندلی‌ نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری با حضور ۷  نامزد انتخابات و نماینده‌های آنها در دومین مناظره زنده تلویزیونی انجام شد.

بر این اساس محسن رضایی صندلی شماره ۱، علیرضا زاکانی صندلی شماره ۲، محسن مهرعلیزاده صندلی شماره ۳، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی صندلی شماره ۴، سعید جلیلی صندلی شماره ۵، سید ابراهیم رئیسی صندلی شماره ۶ و عبدالناصر همتی صندلی شماره ۷ را در اولین مناظره خواهند داشت.

بخشنامه‌های ناعادلانه را اصلاح می‌کنم

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

سید ابراهیم رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به این سوالی در خصوص «فاصله طبقاتی موجود که در اثر ویژه‌خواری‌ها ایجاد شده و نارضاتی مردم و اقشار کم درآمد را به وجود آورده است»، گفت: در جلسه قبل برخی از بداخلاقی‌ها شد که براساس آنچه که در قانون آمده یک فرصت ۵ دقیقه‌ای به بنده داده شد که من نمی‌خواهم از این حق دفاع استفاده کنم و مردم خودشان بهترین دفاع را خواهند داشت. امیدوارم آنچه که در این مناظره است، براساس اخلاق و آنچه که اقتضای این فضای مناظره است، رعایت شود. البته آذری زبان‌ها بسیار بنده حقیر را مورد عنایت قرار دادند که از لطف‌شان سپاسگزاری می‌کنم.

وی ادامه داد: فاصله طبقاتی محصول بی‌عدالتی و نوع تصمیم‌گیری‌ها است که یکی برخوردار از حقوق نجومی و دیگری هیچ بهره‌مندی ندارد. در همین طرح نظام سلامت که مطرح شد ما شاهد بودیم که برخی صد یا دویست میلیون گرفتند و برخی پرستاران و پزشکان حداقل حقوق را دریافت می‌کردند. 

رئیسی همچنین اظهار داشت: یکی از کارهای من این خواهد بود که این بخشنامه ها را اصلاح کنم، این چند برابر شدن حقوق مدیران را به عدالت نزدیک و نزدیک‌تر کنیم. حقوق باید براساس عدالت پرداخت شود؛ نه فقط حقوق بلکه سایر ظرفیت‌ها باید براساس عدالت توزیع شود.

وی افزود: آنچه بر ما لازم است این است که بدانیم نباید توزیع منابع به گونه‌ای باشد که یکی تقویت شود و یکی فقیر بماند؛ یک موضوع هم پرداخت تسهیلات است، بسیاری از فقیرشدن‌ها و فاصله‌های طبقاتی حاصل همین توزیع ناعادلانه ثروت است.

رئیسی در بخش دوم مناظره که موضوع آن نقد کاندیداهای دیگر بود، اظهار داشت: نسبت به نکاتی که اینجا مطرح شد گاهی دقیق مطرح نمی‌شود هم زحمت برای مردم می‌شود و هم حاشیه ایجاد می‌کند. باز ایشان گفتند مدرک معادل، مدرک معادل نیست یک مدرک حوزوی است و یک مدرک دانشگاهی.

وی در واکنش به صبحت‌های همتی دیگر کاندیدا، بیان کرد: من نسبت به مسئولیتم طی سال‌هایی که در قوه قضائیه بودم حتما نسبت به هر حوزه‌ای که در آن بودم براساس میزان اختیاراتم پاسخگو هستم. رهبری سال ۸۰ بیانیه‌ای در حوزه مبارزه با فساد صادر کردند. من ۴ سال نمایشگاه گذاشتم و در آنجا تا حد توان دولت را پشت ویترین قرار دادم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در دوره معاون اولی طبیعتا تابع ریاست هستم براساس همان حوزه‌ای که مسئولیت داشتم و در آن حوزه مامور بودم هم پاسخگو هستم.

رئیسی افزود: در بحث دلار ۴۲۰۰ تومانی، این مساله قبل از ریاست من در قوه قضائیه تصویب شد اما یک موضوع دیگر نظارت بر اجرا است، در آن زمان مسئولان یک تصمیمی داشتند و تصویب کردند، چرا درست اجرا نشد. چه کسی مسئول این است که هر روز یک بمب در سفره مردم منفجر شد؟

وی ادامه داد: مشکل ما در فرافکنی و مسئولیت ناپذیری است، مردم می‌گویند پس چه کسی مسئول است؟ ما در قوه قضائیه موضوعی را مطرح کردیم به نام ترک فعل که این بازمی‌گردد به همین مساله مسئولیت‌پذیری مقامات. 

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: در بحث حقوق‌ها، حقوق کارگران و معلمان باید همسان با تورم افزایش پیدا کند و با آن تطبیق پیدا کند؛ این روش درست نیست که در یک اتاق چهار نفر هستند، با مدرک و سوابق یکسان دریافتی‌های ناهمسان دارند، نظام عادلانه پرداخت ما به نظام ناعادلانه پرداخت تبدیل شده است.

وی در بخش سوم این مناظره طی سخنانی اظهار کرد: در بحث آسیب‌هایی که جامعه ما اکنون دیده است باید مقداری واقعی فکر کرد. وضعیت معیشت و کسب وکار مردم به شدت آسیب دیده است، وضعیت اعتماد به دولت شاید در پایین‌ترین سطح خود در سال‌های اخیر قرار دارد، ما نیازمند پشتوانه مردم هستیم.

رئیسی بیان کرد: مردم به دنبال استقلال در همه حوزه‌ها بودند، خواست مردم استقلال سیاسی و اقتصادی است، ما اکنون استقلال سیاسی داریم، اما استقلال اقتصادی به دلیل نگاه‌هایی که وجود داشت محقق نشد.

وی افزود: در بعد پیشگیری‌ از وقوع آسیب‌های اجتماعی امروز مردم بسیار نگرانند، آن نگاهی که در شعارها بود مانند آزادی‌های اجتماعی که اصل بسیار مهمی است و باید انجام شود. من در ابتدای ورود به قوه قضائیه مواجه شدم با اینکه باید لایحه‌ای در حوزه صیانت از حقوق زنان تنظیم می‌کردیم؛ ما طی چند ماه این کار را کردیم اما اکنون ۴۰۰ روز است که در دولت معطل ماند و اخیرا شنیدم اقداماتی صورت گرفته است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: یک موضوع مهم دیگر مساله اجرای عدالت است، اجرای عدالت نسبت به اقشار و گروه‌های مختلف؛ حقوق دختر و زن، روستایی و شهری و گروه‌های مختلف مردم باید شاهد اجرای عدالت باشند.

رئیسی در پاسخ به سوالی پیرامون «دیپلماسی اقتصادی» و تاکید دولت‌ها بر آن و اینکه نتایج حاصل شده در حد اقدامات و متناسب با جایگاه و مزیت‌ها نبوده است، گفت: هر دولتی که کار را به دست می‌گیرد یکی از وظایف آن رفع تحریم‌های طالمانه است، در این هیچ تردیدی نباید کرد. در کنار این باید خنثی‌سازی تحریم در دستور کار قرار گیرد همچنین اقتصاد را هم نباید شریطی سازی کنیم و باید اقتصاد را مقاوم کنیم که کرونا و سیل و زلزله روی اقتصاد تاثیر نگذارد.

وی افزود: سال‌های گذشته در همین سالن گفتند که ما بلدیم با دنیا مذاکره کنیم اما همه چیز را به تحریم گره زدند حتی آب خوردن را و نتیجه آن را هم دیدیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه اظهار داشت: وزارت خارجه نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد و در کنار دیپلماسی سیاسی از مناسبات مهمی که باید ماموریت خود بداند دیپلماسی اقتصادی است. سهم ما از بازار کشورهای همسایه ۲ درصد است یعنی تنها ۲۰ میلیارد دلار که این سهم می‌تواند ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار باشد. توجه داشته باشیم دیپلماسی اقتصادی هم اینطور نیست که هر کسی هرجایی که کارش تمام شد بگوییم شما برو یه دوره‌ای هم سفیر باش. من ضمن احترام به همه سفرای ما در دنیا معتقدم که باید این مساله را یکی از ماموریت های مهم خود بدانند.

وی ادامه داد: هر کشوری که توسعه پیدا کرده است یکی از بخش های مهم آن بازاریابی از طریق دیپلماسی اقتصادی توسط دیپلمات ها است، کشورهای منطقه آماده هستند، تولیدات ما را استاندارد می‌دانند و تمایل دارند که از محصولات ما استفاده کنند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از مناظره انتخاباتی، در پاسخ به سوالی درخصوص معضلات در حوزه‌های اشتغال، مسکن و ازدواج و همچنین برنامه‌های خود برای تامین سرپناه و ازدواج آسان، ابراز کرد: یکی از دغدغه های جدی دختران و پسران ما مساله ازدواج، اشتغال و مسکن است. من در جمع جوانان زیاد حضور دارم، در طول این مدت ارتباطم با جوانان همواره برقرار بوده؛ در آستان قدس هم بودم این سوال ازدواج را از جوانان پرسیدم و همین موضوع مطرح شد که زمینی را که متعلق به آستان قدس بود گذاشتیم، پولی را گذاشتیم و شروع به ساخت ۱۰ بلوک برای جوانان کردیم.

وی افزود: کار در برخی از این حوزه‌ها شدنی است، ما باید به این فکر کنیم که آیا این می‌شود یا نمی‌شود. به قول آقای رضایی کسانی که فکر می‌کنند شدنی نیست، نمی‌توانند در این عرصه حضور پیدا کند.

رئیسی در ادامه بیان کرد: اکنون ۴۰ درصد ظرفیت تولیدی کشور خالی است، من تعداد کمی از این واحدها را حضور پیدا کردم، اما ۲۰۰۰ واحد درکشور فعال شده است و این تازه بخش کمی از آن کل ظرفیتی است که می‌تواند فعال شود. یکی از حوزه‌های مهم اقتصاد دریا است. کشور های مختلفی دسترسی به دریا ندارند و به دنبال آن هستند، اما ما دسترسی به دریا داریم ولی استفاده دقیق از آن نمی‌کنیم؛ اقتصاد دریا یکی از مسائلی است که می‌تواند اشتغال زیادی فعال کند.

وی افزود: اشکال مهم ما در حوزه مسکن قیمت زمین است که باعث می‌شود قیمت آن بالا برود، خب زمین که در کشور کم نداریم؛ لذا می‌توان از این طریق قیمت نهایی را کاهش دهیم؛ لذا یکبار دیگر به جوانان می‌گوییم از ما اشتغال و مسکن و از شما ازدواج.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش پایانی سخنان خود در دومین مناظره انتخاباتی طی سخنانی گفت: در جایگاه کاندیدای ریاست جمهوری حتما باید مسائل کشور نه به صورت کلان بلکه به صورت اقلیمی شناخته شود؛ معلوم شود هر منطقه چه مسائلی دارد، راهکار چیست و اولویت در میان آن‌ها چیست و باید و توان باشد که این موضوعات را حل کند.

وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب گروه‌ها و افرادی را داشتیم که بیشترین بهره را از آزادی بردند، بیشترین اهانت را می‌کردند و بعد می‌گفتند آزادی نیست. کسی در جایگاه کاندیدای ریاست جمهوری ظاهر می شود و بیشترین حرف‌های ساختارشکنانه را می‌زند و بعد می گویند مردم ببینید که آزادی نیست. من آمادگی دارم با هرکدام از دولتمردان که چنین مواردی را مطرح می‌کنند برویم به هر پارک، مجمع و جایی در حضور مردم حاضر شویم.

رئیسی در ادامه بیان داشت: در دوره گذشته انتخابات بدترین حرف‌ها را علیه من زدند و من از هیچکس شکایتی نکردم اما رقیب ما که آقایان کارمندان آن‌ها محسوب می‌شوند ۲۰۰ شکایت کردند و بعد هم از آزادی بیان صحبت می‌کنند، چرا اینطور با مردم صحبت می‌کنید.

وی افزود: جمهور یعنی همه مردم باید حقشان در این کشور تضمین شود، در هر اقلیمی و با هر زبان و گرایشی که دارند. ما معتقدیم فضای مجازی بهترین بستر است برای نظارت بر قوه قضائیه؛ ما این را در دادگستری اجرا کردیم و مردم نسبت به عملکرد کارکنان و قضات نظر می‌دهند؛ در این زمینه ۳۵ سامانه فعال شدند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: در همین دوره کرونا در نظام اسلامی ۱۲۰ هزار زندانی به مرخصی رفتند، این در کشور ما رخ داد که در هیچ جای دنیا چنین اتفاقی سابقه ندارد چرا وارونه نشان می‌دهیم. ما در کشور گشت ارشاد خواهیم داشت اما برای مدیران، اگر دولتمردان خوب عمل کنند، مردم خوب عمل خواهند کرد.

به ملت ایران قول می‌دهم ۱۴۰۰، سال گشایش آینده ایران است

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

محسن رضایی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به این سوالی در خصوص بازگشت امید به کشور با تاکید بر بیاینه گام دوم انقلا گفت: مردم عزیز ایران مشکلات شما با شعار، شعبده بازی و حرف‌های مفت حل نمی‌شود. مشکلات شما ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی و سخنرانی به نتیجه نمی‌رسد به قول آن دانشجوی شیمی دانشگاه تهران می‌گفت که ما از گرسنگی امید می‌خوریم  که درست می‌گوید، زیرا  امید دیدنی است و گفتنی نیست، امید مشاهده کردنی است دولت من امید را به سفره شما باز می‌گرداند و انشاالله یک بار دیگر لبخند پیروزی بر چهره شما خواهد نشست.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه‌ داد: در مناظره قبلی گفته شد کسانی که نمی‌خواهند تا پایان بمانند به مردم اعلام کنند که به درستی هم گفته شد، من همانطور که شما احساس کردید تا پایان انتخابات هستم با همه هم رقابت خواهم کرد.

وی افزود: در مناظره قبلی من درباره امید و ایران صحبت کردم امروز می‌خواهم از مردم ایران و تمدن‌ ایران سخن بگویم، از آذربایجان که جان  ایران است از آقای مهدی باکری که وقتی از خاکریز دشمن عبور می‌کرد می‌گفت یاشاسین آذربایجان از قهرمانان، از طهرانی مقدم و قهرمانان اقوام  که با همه ملت ایران جنگ را به نتیجه رساندند.

رضایی تاکید کرد: دولت ما، دولت همه اقوام ایرانی است از اهل تسنن گرفته تا تشیع،  البته  نمی‌دانم چرا به خاطر زاگرسی بودن متهمم می‌کنند؟ من افتخار می‌کنم که زاگرسی هستم از قوم لر هستم و همه می‌دانند در تمام دوران زندگیم از همه اقوام ایرانی استفاده کرده‌ام.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امید زمانی تحقق پیدا می‌کند که در همه جا تزریق کنیم، از دولت‌های خواب آلود که شب می‌خوابند و قیمت بنزین را چند برابر می‌کنند و مردمی که هیچ توجیه نشدند و به خیابان‌ها می‌آیند و آن اتفاقات می‌افتد، باید خداحافظی کنیم.

وی ادامه داد: به ملت ایران قول می‌دهم ۱۴۰۰ سال گشایش آینده ایران است و آغاز جدیدی در ۱۴۰۰ خواهیم داشت، این سال به نام مبارک حضرت ولیعصر منتسب شده است و معتقدم مشکلات خداحافظی می‌کند .

رضایی بیان کرد: ما یک بار دیگر لبخند را به چهره مردم ایران و برکت را به سفره هایشان برمی‌گردانیم و مطمئن باشید آن آخرین ریالی که از جیب شما به جیب دیگران رفته است برخواهد گشت.

رضایی ادامه داد: مشاهده می‌کنیم در مناظرات کم‌تر به طرح و برنامه توجه شده است، برای جبران این نقیصه بخشی از برنامه خودم را اعلام می‌کنم؛ اول مسئله عدالت فقر و  محرومیت زدایی است.

وی افزود: دادن یارانه ۴۵۰ هزار تومانی حق مسکن ، سهام صندوق صنعت نفت؛دادن حقوق به زنان خانه‌دار و توجه به کسب و کارهای کوچک طرح من است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: نفت در زمان مصدق ملی شد، اما دولتی شد ما می‌خواهیم به معنای واقعی نفت را ملی می‌کنیم.

وی تاکید کرد: اگر به طور واقعی این پنج مورد اتفاق بیفتد من امیدوار هستم یک فقیر در زندگی در ایران نباشد و اسم این طرح را هم "کفایت زندگی " گذاشته‌ام.

رضایی خاطرنشان کرد: بعضی‌ها می‌گویند این منابع که می‌گویید از کجا فراهم می‌شود؟ مردم عزیز در  سال گذشته ۱۳۷ میلیارد دلار منابع دولتی در جامعه وارد شد، ولیکن به دلیل رانت کثیف و مافیایی که در کشور وجود دارد اکثر این پول‌ها به دست کسانی رفته است که صاحب حق نبودند.

وی تاکید کرد: ۴۰ درصد از این ۱۳۷ میلیارد که نزدیک ۵۷ میلیارد دلار است که قابل بازیافت است، ۱۰ میلیارد دلار را به دولت بدهیم که دیگر کسری بودجه نداشته باشیم و بقیه صرف این پنج مورد کنیم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: آن زمان که یارانه ۴۵ هزار تومانی پرداخت شد ۲۰ دلار بود،  اما چون به دست مافیای مفت‌خور رسیده است، این‌ها منابع را مانند جاروبرقی می‌کشند  بعد هم می‌گویند منابع نداریم.

وی تاکید کرد: انشاالله با تمام قدرت بدون مسامحه و ترس از کسی حق مردم را به خودشان می‌دهیم و سعی می‌کنیم این مشکل را حل کنیم.

رضایی تاکید کرد: مردم امروز در سخت‌ترین دوران زندگی خود هستند، حتی در زمان جنگ هم این روزها را نداشتیم؛  گرانی و فساد بیداد می‌کند.

وی ادامه داد: سوال می‌شود آیا تورم را می‌شود کاهش داد؟ بله می‌توان کاهش داد.آیا کرونا را می‌شود مهار کرد ؟ بله می‌شود. آیا می‌شود ارزش پول ملی را حفظ کر‌د؟ بله می‌شود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: کشورهای ضعیف‌تر از ما این کارها را کرده‌اند، ما نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم؟ بحث ما نمی‌توانیم از ۲ دهه اخیر آمده است و جوانان را هم تحت تاثیر قرار داده‌اند.

وی یادآور شد: زمانی جوانان با دست خالی کارهای بزرگ انجام دادند اما امروز به حاشیه رفتند! من معتقدم سال ۱۴۰۰ سال گشایش خواهد بود.

رضایی ادامه داد: من بسیار از آقای زاکانی و همتی تعجب کردم، ۱۳۷ میلیارد دلار ارزش معادل دلاری یارانه‌های پنهان است. ده‌ها منبع هم برای آن بیان کردند با اینکه آژانس بین المللی انرژی، موسسه بین‌المللی در ایران گفته‌اند می‌شود شما می‌گویید نمی‌شود!

وی تاکید کرد: آقای همتی شما رئیس بانک مرکزی هستید، آقای زاکانی هم رئیس مرکز پژوهش‌ها هستند باید بدانند این مشکلات حل شدنی است. جناب آقای همتی و زاکانی مطمئن باشید پول که در کشور تامین می‌شود. 

رضایی گفت: در خصوص آقای رئیسی هم من قبول دارم مدیریت جهادی در کشور مستقر شود بسیاری از مسائل را حل می‌کند، امروز در دولت برنامه نیست در چهار سال اول ۳ بار برنامه عوض شد و تغییر کرد بحث آقای جلیلی را هم قبول دارم و آقای علی‌عسگری اگر می‌توانند مناظره سوم را تغییر دهند.

رضایی درباره توسعه صنعتی و الزامات زیست محیطی، گفت: اجازه بدهید یک نکته‌ای را بگویم که در زمان استراحت مردم با اشتباه من شوخی کردند، شوخی های شما سرمایه بنده است و نشان می‌دهد شما مرا جزو خودتان می‌دانید از ما نمی ترسید من دلم می خواهد روزی برسد که مردم از دولتمردان نترسند.

وی ادامه داد: از  آقای زاکانی گله مندم بلافاصله سایت مرکز پژوهش ها هم اشتباه من را تیتر کرده است و مردم با من شوخی می‌کنند که حقشان است دلشان آرام بگیرد و من بسیار خوشحال می‌شوم اما یک مرکز دولتی چگونه بلافاصله این مسئله را تیتر می‌کنند.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من که بارها گفته‌ام با وجود اینکه لر هستم و افتخار می کنم تمام زندگیم تقدیم ملت ایران شده است  آذربایجانی‌ها می‌دانند عشقی که من به مهدی باکری دارم  و یادش می‌افتم متاثر میشوم،  هیچ کس اندازه وی در دل من جایی ندارد.

وی ادامه داد: خود مرکز پژوهش‌های مجلس یارانه انرژی را در سالانه ۴۹ ملیارد دلار برآورد کرده و ضمن اینکه ما سلطان دلار و سکه داریم من خدمت آقای همتی با قاطعیت عرض می کنم ۴۰ درصد یارانه های پنهان که روی دست افرادی که حقشان نیست اگر برگردد می‌توانیم برنامه‌های توسعه صنعتی و مسائل زیست محیطی را سامان دهیم. 

رضایی گفت: حتما می‌دانید امروز آبهای زیرزمینی ما به چه وضعیتی افتاده است ریزگردها در زابل و یزد و جاهای دیگر که وجود دارد زندگی مردم را مختل کرده است  ما در برنامه‌ای توسعه صنعتی و محیط زیستی  که طراحی کرده‌ایم این مسئله لحاظ شده است.

رضایی درخصوص توسعه آموزش و پروش و آموزش عالی گفت: ما با دو مشکل ساختاری و مدیریتی در آموزش و پرورش و آموزش عالی مواجه هستیم.

وی ادامه داد:  در برنامه ما زمامداران آینده در همه بخش‌های سیاسی و اقتصادی لحاظ شده است و در مراکز استان این مدارس را ایجاد خواهیم کرد البته من حدود ۵ سال است که این کار را انجام می‌دهم و حدود هزار جوان را تربیت کردم تا مدیریت آموزش و پرورش و مراکز فرهنگی را به دست گیرند. 

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: تا مدیریت آموزش عالی درست نشود ما نمی‌توانیم از عناصر ضعیف توقع داشته باشیم.

وی ادامه داد:  مسئله دوم آموزش و پرورش ماست،  اختیارات را  از آموزش و پرورش می‌گیریم و به مدارس می‌دهیم و مدارس محور اساسی خواهند شد.

رضایی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش بسیار بزرگ و حجیم شده است اما به امورات مدارس نمی‌رسد که یک مشکل جدی است .

وی در ادامه بیان کرد:  خانم ها می‌توانند نقش موثری  داشته باشند.من اینترنت ارزان را برای خانم‌های سرپرست خانوار در تولید و فروش عرضه می کنم. محدودیتی که برای خواهران در ورزشگاه ما مثل خواهران‌منصوریان وجود آمد را برطرف می‌کنم.

رضایی گفت: معلمان هایی سراغ دارم که شغل دوم و سوم دارند وقت کافی را بر روی دانش‌آموزان بگذارند لذا در نهضت مسکن ایرانیان در یکی از اولویت‌ها مسکن ارزان خواهم داد تا بار سنگین را از اجاره‌نشینی از دوش آنان برداریم.

رضایی در جمع بندی صحبت‌های خود در دومین مناظره سیزهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم عزیز حتما شنیدید عنوان دولت ما اقدام و تحول است ، یعنی باید شعار را کنار بگذاریم و با جراحی مشکلات را از بین ببریم.

وی تاکید کرد: مشکلات اقتصادی از مسائل اجتماعی و سیاسی ریشه می‌گیرد،  بنابراین باید یک کار درست و منطقی انجام دهیم. برنامه دولت ما اساسش بر اصلاح درون قدرت است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری  گفت: رابطه من با نظام با ثبات بوده است و از ۱۷ سالگی تا به الان در مسیر مستقیمی حرکت کردم بنابراین به دلیل اعتمادی که بین من و نظام وجود دارد و همچنین با  دوستانی که از مجلس، قوه قضاییه و دولت دارم، می‌توانم یک اصلاحات اساسی از بالا تا پایین را انجام دهم.

وی ادامه داد: وزارتخانه‌ها و شرکت‌های وابسته تشکیلات‌شان بسیار عریض شده است که باید سر و سامان دهیم و این به معنی آن نیست که از مدیران فعلی استفاده نکنیم بسیاری از مدیران و استانداران انسان‌های شریفی هستند اما دیوان‌سالاری و یک نظام اداری و بروکراسی و سیستم‌های پیچیده وجود دارد، مقررات حقیقتاً منجلابی از درگیری‌ها و زد و خوردها است که باید درست کرد.

رضایی گفت: مسئله دوم نهادهای وابسته به رهبری هستند، درست است که این نهادها وابسته به رهبری هستند ولی در خدمت دولت هستند که این‌ها نیاز به اصلاحات دارند و به رهبر انقلاب پیشنهاد خواهم  داد که شورای عالی انقلاب فرهنگی را در ابتدا منحل کنیم.

وی تاکید کرد: جلسات سران قوا بسیار موثر است و رهبری تقاضا خواهد کرد وضعیت فرهنگی را از مسئله جوان‌ها آغاز خواهیم کرد. احزاب اصولگرا و اصلاح‌طلب هر دو سرمایه هستند اما نفوذی‌ها و بازیگران سیاسی و ماجراجویی‌ها فرصت را گرفته است.

اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش جای کار واقعی را بگیرد، امور جلو نمی‌رود

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

سعید جلیلی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه برنامه‌ای برای تقویت اعتماد مردم به  نسبت به دولت دارید اظهار داشت: اگر می‌خواهیم اعتماد مردم جلب شود، حتماً باید رفتار مسئولان درست شود؛ یکی از موضوعاتی که مانع اصلاح امور می‌شود، متاسفانه فرهنگ غلط سیاسی است که در نظام اجرایی و اداری  امروز ما وجود دارد. این مربوط به یک جناح و دو جناح و به یک دولت و دولت دیگر نیست بلکه متاسفانه یک موضوع فراگیر است که باید حتماً نسبت به آن توجه جدی شود. چه کسانی باشند که رقیب شما هستند و یا اینکه رفیق شما باشند ممکن است دچار چنین آسیبی باشند.

وی افزود: اگر از ساختار اجرایی و اداری کشور، فرهنگ سیاسی غلط را پاک نکنید باعث می‌شود ظرفیت‌های کشور و توانمندی‌های آن متوقف شود. اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش جای کار واقعی را گرفت شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که کارها جلو برود؛ با نمایش کشور اداره نمی‌شود؛ اگر شما آمدید مرتب به جای اینکه نتیجه کار را بیان کنید، فرآیند کار را توضیح دادید، یعنی بگویید اینکه فلان مقدار گزارش دادیم و سفر رفتم اما نتیجه‌ای نداشته باشند این فرهنگ، فرهنگ غلطی است و کارها پیش نخواهد رفت.

کاندیدای ریاست‌جمهوری بیان کرد: اگر کارهای ریشه‌ای را کنار گذاشتیم و به کارهای نمایشی پرداختیم، حتماً مشکلات کشور باقی می‌ماند یعنی اگر به اصلاح ساختار بودجه اهتمام نکردید، نظام نظارت بانکی را جدی نگرفتید و به کارهای روزمره پرداخته‌اید حتماً کشور را متوقف می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر نتیجه کارهای شبانه‌روزی مسئولان در زندگی مردم دیده نشود نشان می‌دهد آن کار واقعی نبوده و کاری نمایشی بوده است، تصریح کرد: اگر آمدید و توپی را شلیک کردید و هر جا خود می‌گوید همان جا هدف بوده است، مثلاً فلان توافق را کردیم که تحریم‌ها برطرف شود اما تحریم‌ها دو برابر شد و بعد بگویند جام اخلاق را برده‌ایم یعنی کار بدون نتیجه.

جلیلی با بیان اینکه اگر فرهنگ تسری پیدا کند و مثلا بارها تصمیم را به موقع نگرفته و یک کاری مرتب دچار وقفه شده  و سال‌ها کشور را معطل یک تصمیم گذاشته‌اید این همان چیزی است که کشور را دچار مشکل می‌کند، اضافه کرد: اگر مثلاً چند شغلی در بین مسئولان رواج داشته باشد و اگر چند شغلی یک فرهنگ شد و حتی یک ارزش شده و به یک ضد ارزش تبدیل نشد، افراد حتی نمی‌توانند کار را دنبال کنند.

وی ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم برخی از کارها را دنبال کنیم باید مواظب باشیم که این فرهنگ سیاسی اصلاح شود تا خیلی از امور به راحتی شکل بگیرد، چرا که اگر این فرهنگ به نسل بعد رفت این بدتر می‌شود.

عضو شوای عالی امنیت امنیت ملی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که باعث می شود کشور پیش نرود فرهنگ سیاسی ما و کارهای نمایشی و تعارفات است، گفت: ما امروز درباره انتخاب رئیس‌جمهور صحبت می‌کنیم و رئیس‌جمهور کسی است که می‌خواهد ماشین حرکت دولت را راه بیندازد و دستگاه‌های مختلف را فعال کند. ما باید تعارف را کنار بگذاریم و واقعا آیا این نوع مناظره و چنین سوالاتی و همچنین این نوع پاسخگویی می‌تواند به مردم کمک کند؟ غرض از این جلسه آن است که مردم بتوانند انتخاب کنند. 

وی تصریح کرد: بسیاری از موضوعاتی که مورد توجه مردم است در گفت‌وگوهای ما مطرح نمی‌شود. ۲۷ درصد جمعیت ما در روستاها زندگی می‌کنند و باید گفته شود که برای آینده روستاها چه برنامه‌ای داریم. متأسفانه تا الان حتی یک سوال هم از بنده در این باره پرسیده نشده است. همچنین بانوان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند. درباره جوانان، نیروهای آموزش و پرورش و ورزشکاران حتما باید صحبت شود. این نوع صحبت کردن به انتخاب مردم کمک نمی‌کند. اگر ما می‌خواهیم کشور را نه تنها اداره، بلکه جهش دهیم باید بدانیم که اولویت ما چیست و مشخص شود با چه برنامه‌هایی باید این کار را انجام دهیم. 

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: هدف از برگزاری مناظره‌ها این است که مردم بتوانند بهتر انتخاب کنند. تقاضای بنده از نامزدها این است که همین جا این اصلاح را انجام دهیم و یک سوال مشخص شود. نمی خواهیم که از نامزدها تست هوش بگیریم، بلکه بهتر است به قول دانشجویان اوپن بوک «open book» باشد و نامزدها درباره یک سوال هر چیزی را که می‌دانند مورد مطالعه قرار دهند و نظر خود را درباره آن مطرح کنند. ما اگر صحبت از جمهوریت می‌کنیم، باید به این مسئله توجه کنیم که مردم باید بدانند کدام موضوع در اولویت است و نامزدها لازم است درباره این اولویت ها صحبت کنند.

وی  ادامه داد: حرف‌های پراکنده راه به جایی نمی‌برد. زمانی که ما از رئیس جمهور صحبت می‌کنیم، رئیس‌جمهور باید کسی باشد که بتواند با اقتدار و قوت دولت آینده را اداره کند و اگر ما می گوییم دولت باید جهش پیدا کند لازمه آن این است که رئیس جمهوری بتواند بگوید که برای فلان موضوع چگونه قرار است به دستگاه ها مأموریت دهد و برای آنها کار تعریف کند. رئیس جمهور مقتدر این نیست که چند حرف تند بزند یا سروصدا کند.

جلیلی با بیان اینکه نقش رئیس جمهور فراتر از دستگاه‌هاست. بسیاری از موضوعات نیازمند هماهنگ سازی میان وزارت‌خانه‌های مختلف دارد و می‌بایست ما درباره این موضوعات صحبت کنیم. اطهار داشت: پنجاه درصد جمعیت ما را بانوان تشکیل می‌دهند؛ در همین هشت سال گذشته بارها از حقوق زنان صحبت شد؛ نتیجه‌اش چه شد؟ تقریبا هیچ. 

وی افزود: هجده طرح درباره زنان در دولت‌های یازدهم و دوازدهم مطرح شد؛ الان زنان سرپرست خانوار چه تفاوتی نسبت به هشت سال پیش پیدا کردند؟ درباره مدل بومی اشتغال بانوان چه طرحی اجرا شد؟  نقش بانوان در اقتصاد کشور چگونه ایجاد شد؟ اگر دلسوزی می‌کنیم برای فلان پیامک، در این سالها ده‌ها هزار زن سرپرست خانوار بودند که دچار مشکلات اقتصادی شدند و شما وظیفه داشتید نسبت به آنها؛ گزارش بدهید چه شد و نامزدها بگویند چه می‌خواهند بکنند؟ دلسوزی واقعی با دلسوزی نمایشی فرق دارد. 

کاندیدای  انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه از موضوعات دیگری که باید درباره آن صحبت کنیم، پیشی گرفتن نسبت طلاق به ازدواج در کشور است؛ اینها مسائل اصلی است، تصریح کرد: پانصد میلیون دلار در طرحی برای افزایش آگاهی زنان روستایی اختصاص داده شده است که مخاطب آن تنها 510 نفر بودند؛ آیا قرار است نسبت به نقش زنان در جامعه اینگونه صحبت کرد و اینگونه برنامه ریخت؟ 

وی درباره موضوع سلامت اظهار داشت یکی از چیزهایی که بسیار مهم است و نقش رئیس جمهور را نشان می‌دهد موضوعاتی است که فقط به یک وزارتخانه مربوط نمی‌شود و سلامت یکی از آن موضوع است.  الان عوامل اجتماعی موثر در سلامت چیزهایی است که همه آنها خارج از وزارت بهداشت و آموزش پزشکی است و این نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور اگر در این راستاها قرار می‌گیرد موضوع را بفهمد و بتواند درست دستگاه‌ها را هماهنگ و هم‌افزا کند.

وی افزود:  در این سالها در کشور ما در موضوع سلامت چند طرح مهم در آن اجرا شده است؛ یک طرح از ابتدای انقلاب بود به اسم "طرح شبکه بهداشت" که چون یک طرح درست بود و دقیق طراحی شده بود آثاری داشت که تا امروز ادامه دارد و کشورهای غربی از آن الگو می‌گیرند.

جلیلی تصریح کرد: در مقابل آن طرحی داریم نمایشی هیچ خاصیتی نداشته به جز اینکه هزینه‌ها را افزایش داد مثل "طرح تحول سلامت" که بعد از انجام هزینه‌های زیاد پی بردند که اشتباه است.

وی خاطر نشان کرد: ما اگر صحبت از نظام سلامت می‌کنیم باید وزارت بهداشت مدعی آن باشد اما وزارت کشاورزی،صنعت و سایر عوامل نیز در آن نقش دارند و همه عوامل اجتماعی از جمله بیکاری و استرس از چیزهایی که می‌تواند به سلامت آسیب بزند.

جلیلی با اشاره به آسیب‌های حوادث جاده‌ای که حدود ۱۰۰هزار نفر در سال است، تاکید کرد:  برای رفع این مسائل باید برنامه داشته باشیم. به دلیل مسائل مختلف هزینه سلامت افزایش پیدا کرده است؛ یکی به دلیل فناوری‌های جدید است و یکی هم به دلیل افزایش جمعیت، چرا که باید برای سال‌های پایانی عمر افراد تدابیر بیشتری داشت.

وی تاکید کرد: اگر دچار کار نمایشی شدیم و مسئله را درست نفهمیدیم، هشت سال کشور در مسیری پیش می‌رود و مشخص می‌شود آن مسیر غلط بوده است.

جلیلی در پاسخ به اینکه در صورت پیروزی در انتخابات مهمترین اولویت‌ش در عرصه سیاست خارجی چه خواهد بود، گفت:  عرصه روابط بین کشورها یک نقاط اشتراک یک نقاط اختلاف دارد و این طبیعی است. نقاط اشتراک تعامل ایجاد می‌کند و نقاط اختلاف تقابل ایجاد می‌کند هنر دولت‌ها است که بتوانند این نقاط اشتراک که فرصت‌ها را ایجاد می‌کند تبدیل به نقطه تعامل کنند و مسائلی را که موجب تقابل می‌شود را مدیریت و تهدیدها را پیشگیری کنند.

وی افزود: در دنیا ۲۰۰ کشور دنیا وجود دارد، اما اگر سیاست ما تعامل سازنده و گسترده در جهان باشد یعنی تمام فرصت‌ها را بررسی، دنبال و بالفعل می‌کنیم. ما اشکالی که به دولت داریم دقیقا همین است که معطل سه یا چهار کشور شده‌ایم  و تمام کارهای کشور معطل شده است، یه روز بهانه‌ی تحریم، یک روز  بهانه ترامپ و یک روز بهانه برجام را می‌گیرند. 

عضو شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: باید این هنر را داشته باشیم و فرصت را از دست ندهیم، نقاط اشتراک گذاری تعاملات در همسایگی کشور، در جهان اسلام و منطقه بیشتر خواهد بود و حتی تا آن سر دنیا می‌تواند باشد اما سوال ما این است که چه برنامه‌ای برای آن وجود دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره فرصت‌هایی که با کشورهای مختلف دنیا می‌توان داشت، اظهار داشت:  میگوییم فرصت های اقتصادی چه شد، پاسخ می‌دهند شما می‌خواهید کاخ سفید را حسینیه کنید! با یک لولوهای موهوم مسائل اصلی کشور را مطرح می‌کنند. شما ببینید بایدن سند استراتژی ملی آمریکا می‌گوید ایران وارد عرصه جدیدی از بازی‌ شده است که‌ در حال تعریف یک صحنه جدید است. 

وی گفت: امروز فرصت های بزرگ داریم. می‌توانیم در همین بحث تعاملات اقتصادی فرصت‌های بسیار گسترده را که استفاده نکرده‌ایم استفاده کنیم؛ فقط همین پاکستان ۶۰ میلیارد دلار واردات را بررسی کردیم ۱۶ میلیارد دلار از سوی ایران تامیل شود ما می‌توانیم کارهای بزرگ و حتی در بستن سد تحریم ها داشته باشیم. 

جلیلی در بخش پایانی سخنانش گفت: از چیزهایی که متاسفانه سخاوتمندانه با آن برخورد می‌شود و سرمایه کشور روز به روز آب می‌رود، زمان است. در هشت سال گذشته آنچه که در روند کشور بود توقف و کندی بود؛ چگونه از این آسیب باید رها شد؟ نقش رئیس‌جمهور بسیار بسیار مهم است وقتی که مسئله را درست بفهمد، پاسخ را درست تشخیص می‌دهد و رویکرد صحیح اتخاذ می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه می‌گوییم کشور آماده جهش است و برنامه‌ آن را آماده کردیم. حاضرم با هر کسی که قبول ندارد، مباحثه کنیم تا مردم بتوانند انتخاب کنند، خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم با شروع دولت، تازه به دنبال آسیب‌شناسی و کشف راهکارها باشیم. از همان روز اول باید برنامه‌ها را اجرا کنیم. ما نباید کشور را معطل مباحثی چون FATF کنیم. آقای رضایی شاهد است که از روز اول در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتم که این موضوع را معطل نکنیم. خود دوستان تقاضا دادند که حداقل اعلام نشود. واقعا اعتقاد بنده این است که یک کشور را نباید معطل کرد. شما مسئله را درست متوجه نمی‌شوید و مشکل ما همین است. زمانی که رویکردتان درست نیست، حتما جواب نمی‌گیرید.   

جلیلی تاکید کرد: امروز بحث کولبرها می‌شود. من در چندین بازارچه مرزی کشور نظیر مرز باشماق و بانه حضور پیدا کردم و با کولبرها صحبت کردم. جلساتی با حضور تعاونی مرزنشینان تشکیل دادیم و وضعیت آنها از کولبری، به صادرکننده تبدیل شد. ما این نگاه را مطرح می‌کنیم نه اینکه صرفا اسم بیاوریم و دلسوزی کنیم. در شهر سعدآباد بوشهر، تعاونی نخل کاران با ۴ هزار نفر دستگاه بسته‌بندی خرما خریدند و بانک آن را مصادره کرده است و آن دستگاه را قطعه قطعه کردند و فروختند. پس دولت چه کاره است؟ رئیس جمهور باید به ظرفیت‌های کشور برای جهش اشراف داشته باشد.

شیوه مناظره مانند مسابقه هفتگی شده است/ انحصار عامل اصلی ناکارآمدی و فساد است

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

عبدالناصر همتی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به این سوالی در خصوص اینکه نبود ارتباط معنادار میان نظام آموزشی و نیازهای واقعی اقتصادی و اجتماعی کشور باعث بالارفتن نرخ بیکاری تحصیلکردگان شده است برنامه شما برای مناسب‌سازی نظام آموزشی و انطباق آن با واقعیت و بازار کار چیست؟ گفت: من در ابتدا لازم می‌دانم انتقادی کنم به شیوه مناظره، شیوه مناظره مانند مسابقه هفتگی شده است. اگر می‌خواستیم مردم و ملت شریف ایران مواضع ما را به روشنی بدانند بهتر بود سوالات مهم‌تری مطرح شود. سوالاتی که برای مردم مهم است و بدانند نحوه پاسخ دادن کاندیداها به این سوالات چگونه است؟

وی ادامه داد: واقعیت این است که این هم نوعی انحصار است من مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، رسانه و فرهنگ هستم. انحصار عامل اصلی ناکارآمدی و فساد است. امروز انتخاب بین بد و بدتر و خوب و خوب تر نیست بلکه انتخاب بین افرادی است که معقتدند این در که در حال بسته شدن بر روی کنشگران است بسته شود و اجازه ندهیم کنشگری کشنگران و نفس جامعه را بگیرد. من فکر می‌کنم مهمترین وظیفه مردم این است که درباره این موضوع تصمیم‌بگیرند.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: من صدای بی صدایان و قدرت بی قدرتان هستم چرا این جملات را عرض کردم چراکه دولت من حامی آسیب‌پذیرترین افراد جامعه خواهم شد. اعتقاد دارم موفق‌ترین و بهترین کاری که می‌شود کرد این است که برای شهروندانی که آسیب‌پذیر هستند زندگی بهتر ایجاد کرد. سوخت‌برها کوله‌برها، بی‌شناسنامه‌ها، بی‌خانمان‌ها، افراد دارای معلولیت، کارگران غیررسمی، مهاجران، کودکان کار، زنان سرپرست خانوار کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، معتادان و ... این‌ها معضل بزرگ جامعه ما هستند. ما اینقدر درگیر مسائل کوچک در جامعه شده‌ایم همه این مسائل را فراموش کرده‌ایم. اصل بحث من و هدف اصلی دولت من خواهند بود.

وی درباره آموزش گفت: در مورد آموزش که به نظر من بسیار مسئله مهمی است بازار رقابتی و فاقد انحصار نقش مهمی در توسعه کشور دارد. دولت در سه حوزه مسئولیت شدید دارد که شامل حوزه سلامت، آموزش و رسیدگی به افراد آسیب‌پذیر است. در مورد آموزش باید اساسی کار کنیم مدارس دولتی را کم اهمیت کرده‌ایم. یکی از برنامه‌های من برای آموزش تقویت مدارس دولتی از پایه است. می‌توانیم بسته‌هایی را تعبیه کنیم و اولیا براساس انتخاب خود ثبت‌نام کنند. مدرسه بدون اینکه هزینه‌اش توسط اولیاء پرداخت شود اداره شود و این کمک می‌کند اعتبار آن مدرسه بالا رود و مردم حق انتخاب داشته باشند نه اینکه به زور بخواهند ثبت‌نام کنند.

وی در ادامه سوالات قبل گفت: اگر جوانان تحصیلکرده بیکار هستند بخشی از آن به دلیل رشد منفی تولید است که اشتغال کاهش پیدا کرده و دوم به دلیل کرونا است که به بخش خدمات آسیب زده است و امیدواریم بتوانیم بحث واکسیناسیون را در دولت آینده حل کنیم. بتوانیم بخش خدمات را که توسط بخش خصوصی هم انجام می‌شود مانند موضوعات گردشگری، استارت‌اپ‌ها، کسب و کار که در اینستاگرام نیز زمینه خوبی دارد را گسترش دهیم همچنین مجوز موانع کسب و کار را برداریم.

وی در پاسخ به جلیلی مبنی بر طولانی شدن برخی روندها گفت: شما چرا FATF  را دو سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام طول دادید. چرا سریع تصمیم نمی‌گیرید یا رد می‌کردید و به مردم می‌گفتید ما رد کرده‌ایم یا می‌پذیرفتید و اجازه می‌دادید ما کارهای اساسی‌مان را انجام دهیم و در لیست سیاه نرویم.

همتی در پاسخ به رییسی درباره اینکه ارز ۴۲۰۰ و تسهیلات بانکی باعث فاصله طبقاتی شده است، تصریح کرد: آقای رییسی شما دو سال است که عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی هستید شاهد بودید من با ۴۲۰۰ مخالف بودم چرا جلوی آن را نگرفتید. می‌توانستید آنجا محکم بایستید. مگر حضرتعالی شاهد نبودید که با اصرار من را مجبور کردند که ۵.۵ میلیارد دلار ارز مسدود شده را تبدیل به ریال کرده و نقدینگی ایجاد کنم و امروز آقای زاکانی آن را در سر من می‌کوبند. 

وی ادامه داد: بانک مرکزی چه تقصیری دارد فکر می‌کنم دوستان باید نامه‌ای به ترامپ بنویسند که خوشحال باش که شما تمام بلایی که سر مردم آوردید من آن را سر همتی و بانک مرکزی خالی می‌کنیم. بانک مرکزی چه تقصیری دارد. افرادی که از کاسبان تحریم حمایت می‌کنند الان در ستادهای عزیزان پول هنگفت خرج می‌کنند برای تخریب بنده چرا به این نکته اشاره نمی‌کنید.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه گویا مسئله تغییر کرده است، گفت: بجای کاندیدای پوششی و کار کمکی و پوششی به پلیس خوب و پلیس بد تبدیل شده است بجای این برنامه‌هایتان را بگویید. من دو سال در بانک مرکزی بودم همه گفتند شخصیتت خراب می‌شود گفتم عیب ندارد می‌خواهم برای کشور کار کنم. آقای رییسی مگر ۴۰ سال قوه قضاییه نبودند باید همه خرابکارهای‌های قوه قضاییه را پاسخ بدهند. 

وی با اشاره به اظهارات رضایی گفت: کل درآمد نفتی و ارزی ۵ میلیارد دلار در سال گذشته بوده است و نمی‌دانم این ۱۳۷ از کجا آمده است که این همه فساد در آن ایجاد شده است. حتی ۵ میلیارد تومان از ذخایر استراتژیک را گذاشتیم برای تهیه کالاهای اساسی و من فکر می‌کنم با انصاف بیشتری مسائل را مطرح کنند.

همتی ادامه داد: من خواهش می‌کنم به این توجه کنید ما ظرف ۲۰ سال رشد سرمایه ثابت‌مان ۴.۵ درصد بود از لحظه‌ای که تحریم شروع شد، تولید و سرمایه‌گذاری منفی است معلوم است که بیکاری زیاد می‌شود و من برای آن برنامه دارم.

همتی با اشاره به دیگر برنامه‌هایش برای دولت سیزدهم گفت: یکی از برنامه‌های من بحث اعطای مسئولیت بر اساس صلاحیت و شایستگی است برخی فکر می‌کنند اقوام و مذاهب تهدید برای کشور هستند اما من معتقدم اقوام و مذاهب قدرت برای کشور باشند و در انتصابات حتما به شایستگی فارغ از اینکه از برادارن اهل تسنن باشند یا اهل تشیع استفاده می‌کنم. در زمانی هم که در بانک مرکزی بودم یکی از مشاور ارشدم دکتر رحمانی از اهل تسنن بودند. من حتما در مدیریت ارشد از خواهران و برادران شایسته حداقل سه برابر آن چیزی که الان است استفاده خواهم کرد. 

وی با اشاره به معتادان گفت: درباره معتادان مخالفم که معتادان را بازداشت و زندانی کنیم. معتادان را باید توانمند کرده و به زندگی برگردانیم با داغ و درفش نمی‌توانیم با آن‌ها برخورد کنیم و باید به آنها توجه کنیم اعتیاد آن‌ها ناشی از  سیاست‌های غلطی بوده که در کشور ایجاد شده است و باید به این افراد توجه کنیم. 

وی با اشاره به افراد دارای معلولیت تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های من توجه به زندگی اقتصادی و اجتماعی است ما کیلومتر‌ها پل می‌سازیم اما متاسفانه این افراد دارای معلولیت عزیز ما نمی‌توانند چند صدمتر در پیاده‌روها راه بروند.

همتی درباره محیط‌زیست گفت: محیط‌زیست برای من بسیار مهم است در پروژه‌ها محیط‌زیست حق وتو خواهد داشت و توجه جدی به بودجه و امکانات محیط‌زیست خواهم داشت. همچنین بحث حکمرانی اقتصادی را مطرح کردم و گفتم باید اصلاح کنیم بخش مهمی از آن است که میدان و دیپلماسی را که حاج قاسم عزیز و محمد جواد ظریف ایجاد کرده‌اند من پلی خواهم زد برای بهره‌برداری اقتصادی و توسعه اقتصادی کشور تا بتوانیم این توسعه را به جیب مردم ببریم حرکت و قدرت ما باید مبنای اقتصاد داشته باشد.

وی درباره تحریم‌ها گفت: رفع تحریم فوری‌ترین ضروریت‌هاست که باید به صورت جدی پیگیری کنم اگرچه کارهای زیادی داریم اما باید به سرعت در خصوص تحریم‌ها اقداماتی را انجام دهیم.

همتی در دور دوم دومین مناظره در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی سوء مدیریت اقتصادی و ناکارآمدی‌‌های شهری جامعه را از نظر آسیب‌های اجتماعی در وضعیت نامناسبی قرار داده است آیا رفع آسیب‌های اجتماعی در اولویت کاری شما قرار دارد برنامه مشخص شما در این باره چیست، گفت: آسیب‌های اجتماعی ناشی از ساختار بسیار غلط است و گروه‌های ذینفع و رانت‌خوار بر اقتصاد، فرهنگ و جامعه چمبره زده‌اند اگر نتوانیم مشت آن‌ها را باز نکنیم و این فسادی را که این‌ها در کشور ایجاد کرده‌اند حل نکنیم عواقب این مسائل در جامعه قابل حل نیست.

وی ادامه داد: این‌ها ارتباطات بسیار وسیعی هم در صادرات، واردات دارند و ارتباط زنجیره‌ای با کاسبان تحریم در ارتباط با سیاست خارجی در ارتباط با قاچاق چه در واردات و صادارت دارند ، پول شویی این‌ها چمبره زده‌اند بر اقتصاد کشور و اگر نتوانیم این‌ها را حل کنیم این مشکلات حل نمی‌شود. 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: دوستانی که الان اینجا هستند به عنوان رقیب بنده هستند تقریبا همین حرف‌ها را می‌زنند. من میگویم باید مشکلات را باز کنیم وشفاف بگوییم چه خبر است. باید مردم بدانند چه خبر است. من در مقابل جریانی قرار دارم که می‌خواهند بجای توسعه ایران کاخ سفید را حسینیه کنند دوستانی که در این جلسه هستند این موضوعات را مطرح می‌کنند.

وی ادامه داد: چه کسانی به سفارت عربستان حمله می‌کنند، ارزش پول را برهم می‌زنند روابط ما را با همسایگان برهم می‌زنند چه کسی پشت این‌ها است این‌ها زنجیره است اگر کشور نتواند این زنجیره را رفع کند سوالی که شما فرمودید قابل حل نیست. 

وی تصریح کرد: من می‌گویم تحریم باعث مشکل شده اما دوستان قبول نمی‌کنند. ظرف دو سال گذشته فقط 75 میلیارد دلار از درآمد نفتی کشور کاهش پیدا کرده است به نرخ امروز دلار 1500 هزار میلیارد تومان است. ما همین افرادی که می‌گوییم چمبره زده‌اند بر اقتصاد کشور از تحریم سود می‌برند. سالی 20 درصد مالیات ما را بالا برده‌اند ما در سال گذشته  180 میلیارد حجم تجارت خارجی‌مان بود 20 درصد آن که به ما به دلیل تحریم ضرر وارد شده است 20 درصد آن می‌شود 16 میلیارد دلار که چند کشور با آن زندگی می‌کنند ما این‌ها را از دست می‌دهیم بعد می‌گوییم چرا مردم فقیر می‌شوند. ما در زندگی اجتماعی و اقتصادی باید تجدید نظر کنند تا این روند را در کشور تغییر دهیم.

همتی در پاسخ به این سوال که خانواده به عنوان پایه اصلی درجامعه است و بدون بهره‌مندی از خانواده سالم و با نشاط جامعه اسلامی امکان پیشرفت در زمینه‌‌های مختلف را ندارد با این حال تعادل میان اشتغال و مشارکت‌های اجتماعی سیاسی بانوان و نقش بی بدیل مادری در تربیت نسل آینده دغدغه‌هایی را ایجاد کرده است به عنوان رییس جمهور احتمالی آینده چه برنامه‌ای را برای سبک زندگی تحکیم خانواده و در عین حال مشارکت‌های اجتماعی دارید،‌گفت: یکی از مسائل مهم ما بحث خانواده است این را در شعار انتخاباتی هم گفته‌ام که هدف ما تعامل از خانواده تا جهان است. من شعاری نمی‌خواهم با مسائل اجتماعی برخورد کنیم. یکی از مشکلاتی که خانواده‌های ما دارند این است که یک گستگی فرهنگی در خانواده ایجاد می شود.

وی ادامه داد: بچه‌های دهه‌های 70، 80 و 90 آنگونه که ما اصرار داریم بچه ها زندگی کنند قبول ندارند ما اگر نتوانتیم روابط متقابل و دیالوگ در خانواده داشته باشیم همین مشکل را در جامعه خواهیم داشت. جوانان اصلا نمی‌توانند این شرایطی که را بپذیرند. آقای قاضی‌زاده می‌گویند چرا همه ما را یک نفر خطاب می‌کنید باید بگویم که به این دلیل است که شما 5 نفر یک جور تفکر دارید.

 این نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: می‌گویند با جوان‌ها اینگونه برخورد شود چه آزادی اجتماعی برای جوانان گذاشته‌اید چرا همه جوانان می‌خواهند از کشور بروند، این را همه می‌دانند من نمی‌خواهم چیزی را کتمان کنم. اگر ما نتوانیم این ساختار اجتماعی کشور را تغییر دهیم با مشکل مواجه می‌شویم چه تفریحی برای جوانان داریم ازدواج هم به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌توانند بکنند. 

وی ادامه داد: تا می‌گوییم مشکلات اقتصادی می‌گویند می‌توانیم خنثی سازی کنیم من جز فرمانده‌های خنثی سازی تحریم بودم مگر آمریکا نمی‌خواست فشار حداکثری فروپاشی اقتصادی ایجاد کند و ما جلوی آن را گرفتیم. اما با این روند جوانان شغل پیدا نخواهند کرد و آسایش اجتماعی‌شان را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به زنان گفت: چقدر محدودیت در جامعه برای زنان ایجاد کرده‌اید این‌ها چه تقصیری دارند 50 درصد جمعیت کشور زنان هستند چه مشکلاتی را برای زنان ایجاد کرده‌اند. همین نکته‌ای که آقای مهرعلیزاده هم اشاره کرده‌اند و به من تذکر داده‌اند چرا درباره پیامک بدحجابی صحبت‌ کرده‌ام. 

همتی تصریح کرد: این موضوعات استرس ایجاد می‌کند و ما باید این نحوه برخورد گشت ارشاد را ممنوع کنیم این نوعی زندگی می‌کنیم که همانطور که آن کشاورز به وزیر جهاد کشاورزی گفت خودتان می‌دانید و دولت‌تان، است. در حالی که تعارض منافع کشور را وحشتناک درگیر کرده است.

وی تاکید کرد: من در کابینه‌ام از 5 زن استفاده می‌کنم و تبعیض جنسیتی در محیط کار و درآمد را لغو خواهم کرد.

همتی در پایان بخش دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در جمع‌بندی صحبت‌هایش گفت: دوستان می‌گویند ما کجا مخالف هستیم من فکر می‌کنم عملکرد همه مشخص است نحوه نگاه دوستان به جامعه از صحبت‌های عزیزان معلوم است ما چه حقی داریم برای جامعه تصمیم‌ بگیریم که چگونه راه بروند، چگونه زندگی‌ کنند، بگذارید مردم زندگی‌شان را بکنند.

وی ادامه داد: دوستان می‌گویند شما کدام جوانان را می‌گوید من همان جوان‌هایی را می‌گویم که ۶۰ درصد آن‌ها گفته‌اند رای نمی‌دهیم. شما درباره ۴۰ درصد صحبت می‌کنید و من درباره ۶۰ درصد صحبت می‌کنم. چرا نمی‌خواهید این‌ها را اهمیت دهید.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: دوستان می‌گویند ما به همه چیز اهمیت می‌دهیم اما برای مردم در برنامه موسیقی رپ می‌گذارند اما رپ را ممنوع می‌کنند. نوجوانان ما به پاپ‌های کره‌ای روی‌ آورده‌اند اما رپ ما هنوز زیرزمینی است چه کسی باید این‌ها را پاسخ دهد. نظرشان را در این باره‌ به مردم و جوانان بگویند. چرا باید کلهر و شجریان را نادیده بگیریم اما در انتخابات موسیقی رپ و پاپ را در برنامه‌های تبلیغاتی‌مان بگذاریم و با هنرپیشه‌ها و خواننده‌ها عکس بگیریم.

وی با بیان اینکه من قرار است درباره اقتصاد صحبت کنم، گفت: همه چیز را از زاویه اقتصاد حل خواهم کرد. اقتصاد نیاز به اصلاح دارد. اصلاح اقتصاد از تعارض منافع رد می‌شود. ما تا نتوانیم جلوی گروه‌های ذینفع را در کشور بگیریم، اقتصاد سامان نمی‌گیرد.  مقام معظم رهبری فرموده‌اند بروید بودجه را اصلاح کنید در حال حاضر ۵۰ درصد جی دی پی مالیات نمی‌دهند، چرا مالیات نمی‌دهند چون همین‌ها هستند. در اقتصاد دلالی می‌کنند، در خارج کاسبی تحریم می‌کنند در هنر و اجتماع هیولا می‌سازند و پول کثیف رد و بدل می‌کنند من می‌گویم رییس‌جمهور باید شفاف‌سازی کند. جلوی این فسادها را بگیرد. 

همتی خاطرنشان کرد:  دوستان می‌گویند ما کی‌گفته‌ایم که حسینیه را کاخ سفید می‌کنیم مگر شما بر سر آنها بوسه نزدید. جناب رییسی می‌گویند شما کارمندان کسی هستید که این مشکلات را ایجاد کرده یعنی شما همین‌جا توهین می‌کنید به ما که شورای نگهبان تایید کرده و در سطح خودتان نامزد انتخابات شده‌ایم توهین می‌کنید. وقتی جلوی مردم شما به ما می‌گویید در حد کارمند، مگر ما کمتر از شما خدمت کرده‌ایم برای کشور آقای مهرعلیزاده خدمت کرده‌اند مگر ما چه کار کرده‌ایم که شما به ما می‌گویید ما درحد کارمند شما هستیم. 

وی ادامه داد: ما می‌خواهیم این روش را تغییر دهیم خواهش می‌کنم به صحنه بیایید هر یک نفر باید به ده نفر زنگ بزند باید بیایند رای بدهند و اجازه ندهیم این روش و این شیوه که متلک می‌گویند و طعنه می‌زنند ادامه پیدا کند. مردم این مسائل را در جامعه و سرنوشت خودشان جدی بگیرند نباید اجازه دهیم قطار پیشرفت عبور کند و باید سریع به قطار توسعه برسیم.

صداوسیما ملی بود و سپس میلی شد و الان عشقی شده است/ آقای قاضی چرا باید شاهد فیلترینگ باشیم؟

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

محسن مهرعلیزاده کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به سوالی در خصوص مقابله با سیاست فشار حداکثری گفت: براساس سیاست‌های نظام و به دلیل بدعهدی‌‌های امریکا، مواضع جمهوری اسلامی مواضع درستی است و باید با قوت در مذاکرات حاضر شویم و برجام را زنده کنیم. البته همه نهادهای کشور باید همکاری کنند تا این مذاکرات به نتیجه برسد.

وی در خصوص اظهارات رییسی مبنی بر دلجویی آذری‌زبانان از وی نیز گفت: من فکر نمی‌کنم آذری زبان‌ها به ایشان توهین کرده باشند ضمن اینکه آذری زبان نداریم آنچه که هست در مناطق آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، همدان، خراسان، شیراز و اصفهان ترک زبان است و‌ واژه آذری زبان درست نیست. 

مهرعلیزاده ادامه داد: ما اخلاق را چه چیزی تعریف می‌کنیم؟ اگر سخنی درباره مدرک آقای رییسی عرض کردم مطلب حقی بود، ایشان شش کلاس درس خواندند و سپس دروس حوزوی خواندند و معادل‌سازی کردند. مسائل اخلاقی را باید در عمل و‌ در جامعه جاری و‌ ساری کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه صدا و سیما ۵ دقیقه از مستند من را سانسور کرد، گفت: صداوسیما ملی بود و سپس میلی شد و الان عشقی شده است.

مهرعلیزاده خطاب به رییسی گفت: آقای قاضی چرا باید شاهد فیلترینگ باشیم؟

وی اظهار کرد: من در مورد راه حل آقای رئیسی در  خصوص کاهش فاصله طبقاتی باید بگویم که راهکارهای ایشان هیچ ارتباطی با مسائل امروز ندارد. مشکلات ملموس است. حداقل افزایش حداقل دستمزد را داشته باشیم که اکثراً یک یا دو درصد زیر تورم افزایش حقوق وجود داشته است. همه ساله این افزایش دستمزدها به تعویق افتاده است. آمارها، آمارهایی نیست که بتواند کارگران را راضی کند . باید موضوع سه جانبه‌گری کارگر، کارفرما و دولت را داشته باشیم تا بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: مطلب بعدی، مسئله معلمان است که مدتی است رتبه‌بندی‌هایشان میان مجلس و دولت پاسکاری می‌شود. ظلم فاحشی در رتبه بندی و شناسایی و تطبیق مدرک آنها صورت گرفته است. آنها باید با افزایش تخصص، از مزایای شغلی برخوردار شوند.

وی به مشکلات کولبران و سوختبران اشاره کرد و گفت: کولبران، سوختبران و ته‌لنجی‌ها اقشار فراموش شده‌ای هستند که باید در مورد آنها فکری شود.

مهرعلیزاده اضافه کرد: اکنون در کشور ۷ میلیون نفر سرپرست خانوار اعم از زن و مرد داریم که حداقل سه میلیون نفر آنها هیچ معیشتی ندارند و نیازمند کمک خیرین هستند. باید صندوق درآمد پایدار برای آنها تهیه شود که حداقل نصف حداقل دستمزد کارگران به آنها اختصاص یابد.

وی بیان کرد: باید برای همه مردم و مخصوصاً قشر ضعیف، بیمه تکمیلی رایگان تهیه شود که آنها از بیمه رایگان برخوردار شوند. این بیمه عادی برای همه وجود دارد اما در حد یک درمان جزئی است؛ این افراد با ایجاد کوچکترین مشکل یا عمل جراحی، باید کل زندگی‌شان را بفروشند.

مهرعلیزاده ادامه داد: در خصوص هنرمندان نیز همین مشکل را داریم. حتی پرستاران در این دوران کرونا هم از نظر روحی و روانی و هم از نظر دستمزدها آسیب دیده‌اند.  معلمان در این فاصله که بار تحصیلی به دوش خانواده‌ها افتاد، زحمت‌شان مشخص شد. باید غنی‌سازی مجددی در خصوص آموزش و پرورش انجام دهیم تا برای آینده نیرو آماده کنیم.

مهرعلیزاده بیان کرد: باید فضاها آماده‌سازی شود که معلولان عزیز احساس معلولیت نکنند و باید در جهت رشد آنها برنامه‌ریزی کنیم. در خصوص جوانان بارها صحبت شده است. امروز ۱۰ میلیون جوان در سن ازدواج داریم که وضعیت مشخصی ندارند و بلاتکلیف هستند. باید در نظر داشته باشیم که جوانان واقعیت‌های امروز جامعه و صاحب آینده کشور هستند. ما باید سبک زندگی جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ را بپذیریم. اگر دختر خانمی ذره‌ای موهایش بیرون باشد، نباید به او پیامک وحشت بدهیم. از آقای رئیسی که قاضی هستند،  انتظار داریم که در این مورد تذکر بدهند. 

وی تأکید کرد: عده‌ای در جامعه ایجاد رعب وحشت کرده و مردم را نگران می‌کنند. چهار جوان به پارک رفته و بازی می‌کنند و سپس آنها را دستگیر می‌کنند. همین کار منجر به فرار نخبگان و نیروهای آینده کشور می‌شود.

مهرعلیزاده  به عملکرد دولت برای کنترل کرونا اشاره کرد و ادامه داد: در مورد کرونا هم طور دولت بسیار کوتاهی کرده است. وزیر کشور باید بخش خصوصی را فعال و واکسن را به موقع وارد می‌کرد. بسیاری از شرکت‌های خصوصی داریم که می توانند بدون انتقال ارز به خارج از کشور، واکسن تولید کنند. به مردم عزیزمان عرض می‌کنم، قیمت واکسن کرونا ماکسیمم بین دو تا ده دلار است که به قیمت آزاد ۲۰۰ هزار تومان می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در انتقاد از وزارت بهداشت بیان کرد: اگر وزارت بهداشت دست از مافیا برمی داشت و در جهت اجازه دادن به واکسیناسیون مردم گام برمی‌داشت، تاکنون واکسن‌ها زده می‌شد. وزیر بهداشت به جای این که با پرستاران با شعر و شاعری مسئله را تمام و با مردم با قسم حضرت عباس رفتار کند، عمل کرده یا در خانه بنشیند و همان جا قسم حضرت عباس بخورد. آقایان سعی کنند جدی باشند. آنها از مردم زندگی شان را گرفته‌اند. 

وی گفت: برنامه من این است که اگر رئیس جمهور کشور شوم، قول می‌دهم که در عرض سه ماه، تمام مردم ایران واکسینه شوند و بخش خصوصی می‌تواند واکسن وارد کرده و کار را انجام دهد. در مورد مهارت‌افزایی جوانان و بازنشستگان نیز برنامه دارم.

مهرعلیزاده در خصوص استفاده از دانش هسته‌ای و فناوری راهبردی، بیان کرد: با توجه به اینکه به همت دانشمندان در چندین سال گذشته، دانش هسته‌‌ای و توسعه آن در زمینه‌های مختلف، اعم از داروسازی، کشاورزی و زمینه‌های مختلف دیگر، انجام شده است. به نظر من باید انستیتوهایی به شکل کاربردی در این زمینه کار کرده و این دانش را بومی سازی کرده و در اختیار توسعه فناوری های کشور قرار دهند که این کار در انستیتوهای تحقیقاتی انجام خواهد شد.  

وی ادامه داد: شرط تداوم این امر، میدان دادن به جوانان و حفظ و فراری ندادن آن ها است؛ زیرا عمده این دانش در اختیار جوانان است که می توانند با کسب تجارب ذهنی بالا و ترواشات مثبت ذهنی این موفقیت را به دست آورند که این امر با ایجاد انستیتوهای مختلف امکان پذیر خواهد شد. مطلبی که در خصوص مسئله جوانان و بانوان باید عرض کنم این است که آن ها بخش عظیمی از کشور هستند که در طول سالیان گذشته، به دلایلی فشار روی آن ها بوده و نتوانستند از حقوق اجتماعی خود دفاع کنند. باید برای جوانان سازمان‌های مشخصی تشکیل شود. باید بانوان را در مراکز کارشناسی و مدیریتی به کار گرفت. 

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: در دولت خود تصمیم گرفته ام که در هر استان، حداقل یک نفر از معاونان استانداران از میان بانوان باشد. در دولتم سه نفر از بانوان را به عنوان وزیر خواهم گذاشت و اگر مجلس موافقت نکند، این افراد را به عنوان معاون خود خواهم گذاشت تا بتوانیم تبعیض رواداشته شده برای بانوان را برطرف کنیم.

مهرعلیزاده اضافه کرد: من میانگین سن دولت خود را 45 سال تعیین کرده‌ام که برخی گفتند نمی‌شود اما به نظر من این اتفاق خواهد افتاد. افراد نخبه و باسواد و باتجربه را برای به دست گرفتن عنان کار، به کار می گیرم.

این کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: امروز اقتصاد، مسائل اجتماعی و فرهنگی در دنیا راه حل‌های معمولی ندارد. اقتصاد، حکمرانی، شهر و تمام سیستم هوشمند است. باید فضا را بر جوانان برای کار در این زمینه باز کنیم. متأسفم از اینکه ما هنوز درگیر و دار اینترنت موجود هستیم. وزیر جوان خوشبختانه در دولت آقای روحانی خوب کار کرده است اما همچنان در مورد سهمیه‌گذاری و در عرصه فیلترینگ سخت‌گیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: آقای رئیسی در مورد اقتصاد فضای مجازی صحبت کردند. بله، درست است. معیشت و کار یک میلیون نفر در کشور از فضای مجازی است. بخش قابل توجهی از مردم و بازرگانان، از طریق فضای مجازی درآمد دارند که به دلیل شلوغی‌های سال‌های گذشته و قطع شدن اینترنت، ضرر بسیاری دیدند. نباید مسائل را سیاه دیده و سیاه‌نمایی کنیم. 

مهرعلیزاده اضافه کرد: در سال‌های ۷۶ تا ۸۴، دولت اصلاحات آقای خاتمی را داشتیم که به پاکدستی، سریع‌العمل بودن و ایجاد عدالت اقتصادی در جامعه شهره هستند؛ یا مثلا مسکن مهر در دوره احمدینژاد درست است که معیوب بود اما بسیاری را صاحب‌خانه کرد یا یارانه دادن ایشان در جامعه اثر داشت. در آن دوران، خانم‌ها در استادیوم‌ها حضور داشتند. انشاءالله با رعایت اصل ۱۵ قانون اساسی، مسئله حل خواهد شد.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: مردم عزیز ایران می دانم که خسته‌آید. خسته از وعده، تبعیض‌ها و سختی‌ها و می‌دانم که از فساد و رانت توهین و تحقیر ها خسته شده اید. این همه خستگی نهال و امید را در دل های شما خشکانده است. حتماً با خودتان می‌گویید که اینها نیز مثل قبلی ها هستند و می‌گویید اینها همه حرف هایی می زنند و وعده‌هایی می‌دهند و می‌روند. تازه اگر در وعده هایشان صادق باشند چقدر می‌گذارند که کارها انجام شود و چقدر خواهند توانست که کارها را محقق می‌کنند بنابراین چه فرقی می‌کند که چه کسی رای بیاورد. 

مهرعلیزاده تصریح کرد: مردم ایران اگر رای شما اثر نداشت پس چرا گزینه‌های ریاست جمهوری را اینقدر محدود و خاص کردند؟ اگر رای شما اثر نداشت چرا مه و خورشید و فلک را بسیج کردند تا یک نفر خاص را رئیس‌جمهور کنند؟ اگر رای شما اثر نداشت چرا انتخابات حداقلی و نتیجه مطمئن را دنبال می‌کنند و بر خلاف شعار افزایش مشارکت تمام، اهرم‌های کاهش مشارکت را به کار می‌بندند.

وی ادامه داد: همه اینها به خاطر این است که باز از تصمیم رای هوشمند شما نگران هستند. ندیدید که چگونه با ما سخن می گویند. این ها به جای ارائه راهکار برای معیشت مردم، می‌گویند تمام اقتصاددان ها را به خط می کنیم و کاندیدا را تهدید می‌کنند که ممنوع الخروج و محاکمه‌تان می کنیم. 

مهرعلیزاده با بیان اینکه این‌ها طوری سخن می‌گویند که گویی مردم رعیت هستند و اینها ارباب، گویی مردم سرباز هستند و اینها امیر، گویی مردم متهم هستند و اینها قاضی، گفت:  امروز هم این مناظره هم به محلی برای تنزل جایگاه ریاست جمهوری شده است به جای سوال‌های اساسی تاثیر سیاست خارجی بر اقتصاد برای تحریم و آینده اقتصاد کشور و مردم، سوالات کوچک و جزئی را می پرسند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید کرد: مردم عزیزمان من در پیشگاه خداوند متعال با شما پیوند و پیمان می‌بندم با ایجاد سامانه‌های شفافیت و ثبت و درج کلیه قراردادها و در دسترس قرار دادن آنها، گردش آزاد اطلاعات،  توسعه آزادی‌های سیاسی از جمله آزادی بیان، تقویت مطبوعات و رسانه‌ها، مقابله با انواع فیلترینگ، شرایط نظارت همگانی برای نهادهای مدنی همچون احزاب و صنفی بر فعالیت دولت فراهم خواهد کرد. 

وی افزود: با گنجاندن مطالبات و وعده های انتخاباتی ام در قالب لوایح قانونی پیشنهادی به مجلس در ارتباط مداوم با اصحاب رسانه و خبرنگاران و ظرفیت های نوین رسانه ای تقویت دولت الکترونیک بهره جویی از نسل جوان و شایسته سالاری و سپردن مسئولیت به آنان وبدون در نظر گرفتن جنسیت و قومیت به وعده ها عمل خواهم کرد.

مهرعلیزاده عنوان کرد: با مانع زدایی از تولید و رونق کسب و کار رفاه برای مردم ایران هدیه خواهم آورد. کسب قدرت برای من جز جلوگیری از ظلم و استیفای حق مظلومان نخواهد بود. اگر از فردای ایران بزرگ ترس نداشتم و برای یکپارچگی وطن بیمناک نبودم هرگز به صحنه نمی آمدم، بیایید دست در دست هم بدهیم و نگذاریم عده‌ای قلیل بر ما تصمیم بگیرند.

نباید ساحت علم را محصور کنیم/ دولت سلام می‌خواهد نظام اداری کشور را اصلاح کند

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌های خود برای از بین‌بردن تعارضات بین بخشی بین دستگاه‌ها گفت: یکی از مشکلات امروز، نظام اداری کشور است که دولت سلام می‌خواهد آن را اصلاح کند، در نحوه تقسیم وظایف از یک طرف وزارتخانه بخشی و از یک طرف وزارتخانه موضوعی داریم، البته شوراهای بالادستی داریم و نهادهایی که در بدنه دولت و خارج از آن هستند نیز وظایف شبیه به هم دارند.

وی افزود: به طور مثال در حوزه فرهنگ ۳۸ سازمان فعال داریم، در بهداشت و آموزش نیز همین وضعیت را داریم، البته برای فرار از پاسخگویی شوراهایی درست شده و وزرا نیز مصوباتی که مدنظر دارند در شورا به تصویب می‌رسانند که مسئولیت‌ها مشخص نشود، باید باز طراحی برای دولت داشته باشیم، ما یک مدل حکمرانی تهیه کردیم بر اساس نظریه مردم رشید ما  کارها را  کاملاً محیطی می کنیم و در اختیار فرمانداران و استانداران قرار می‌دهیم بودجه به جای دستگاهی منطقه‌ای توزیع می‌شود، همچنین در اختیارات هیئت وزیران در دولت ۵ فرماندهی ایجاد می‌کنیم که در هر ۵ حوزه هر کدام از فرماندهان دبیران شورای عالی مربوط می‌شوند و سه حوزه کل ایجاد خواهد شد که بین رئیس‌جمهور، و وزیر کشور، معاون اول و استانداران است که یک مثلث اداری اجرایی است، مثلث دوم بین رئیس جمهور معاون برنامه و بودجه و سازمان اداری استخدامی و وزرا است و مثلث سوم متشکل از رئیس جمهور رئیس دفتر رئیس جمهور خواهد بود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:  ما علما و دانشمندان مختلف در علوم و اقتصاد و در حوزه‌های دیگر داریم که از آنها تلمذ کرده‌ایم ما نباید ساحت علم را محصور کنیم که این خود انحصارطلبی است.

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در قسمت دوم مناظره و درباره نقد اظهارات سایر کاندیداها گفت: پیروزی تیم فوتبال و والیبال را تبریک می‌گویم، البته یک شیطنت‌هایی در محل برگزاری مسابقات انجام شد که وزارت خارجه باید قوی‌تر وارد می‌شد در دولت سلام اجازه نخواهیم داد برخی از نهادهای بین المللی هر کاری دلشان خواست انجام بدهند و ما بپذیریم. البته پیروزی‌های اخیر نشان دهنده توانایی جوانان است.

وی افزود: جوانان ما امروز متاسفانه بهترین سال‌های عمرشان را در پشت موضوعاتی می‌گذرانند، به طور مثال پنج سال محصور و محدود در اتاقی می‌گذرانند برای کنکور و مسئله دیگرشان سربازی و کیفیت سربازی است، تحصیلات طولانی درازمدت و مدارک متعدد و بدون مهارت کافی نیز یکی دیگر از مشکلات است برخی مواقع طولانی شدن تحصیل به نوعی نیمی از آن اضافه است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: متاسفانه مهاجرت نیز پدیده روبه رشدی است که در دولت اخیر دیگر غوغا شده است که در حوزه نخبگان این موضوع بیشتر شده است، حال جوانان ۲۵ تا ۳۰ ساله ما امروز چگونه است یا خسته از کنکور و یا درگیر سربازی، امروز جوانان مشکل بیکاری، مسکن و درآمد دارند و حسرت تشکیل زندگی دارند. دولت‌ها سیاست‌های روشنی برای حمایت از جوانان نداشتند.

وی ادامه داد: موضع دولت سلام خانواده و جوانان است و در دولت جوان انقلابی آنها کارگشا و راهگشاست، سامانه‌ای برای حذف کنکور ایجاد خواهیم کرد و مسئله سربازی را حل و فصل خواهیم کرد با گفت‌وگو با نیروهای مسلح طرح جامعی خواهیم داشت که مسئله سربازی به سمت مسئله سرباز حرفه‌ای برود برای هر شهر برنامه داریم که جوانان همان شهر در آن شهر مشغول به کار شوند، صندوق اعتباری خانواده نیز خواهیم داشت که ۵۰۰ میلیون تومان برای ازدواج،  تهیه جهیزیه و مسکن جوانان پرداخت خواهد کرد.

قاضی‌زاده در پاسخ به نقد صحبت‌های دیگر کاندیداها گفت: در تهیه برنامه و رویکردهای دولت عزیزان برخی موضوعات باید پیشران باشد، بنده معتقدم مدل اداره کشور دچار اختلال است و مدیریت حکمرانی باید تغییر کند برخی از دوستان سطح برنامه و پروژه‌ها یا رویکرد‌های‌شان متفاوت است، پرسیدن سوال‌ها باعث می‌شود تا آورده و تفاوت‌های کاندیداها دیده نشود، شاید می‌شد مناظره‌ها  به شکل دیگری برگزار می‌شد که تفاوت‌ها در رویکردها دیده شود.

وی گفت: بخشی از جامعه که باید به آن توجه شود معلولین هستند آنها شهروندان درجه یک هستند، ۱۰ درصد جامعه دارای معلولیت است آنها می‌توانند زندگی خودشان را اداره کنند آنها نیاز به دریافت صدقه ندارند و نیاز به حمایت به عنوان محروم ندارند، باید ابزار و وسایل آمادگی محیطی برایشان فراهم شود متاسفانه امروز علی‌رغم اینکه قانون خوبی در مجلس تصویب شده است معلولان مورد توجه قرار نگرفته‌اند و قانون نیز به نتیجه درست نرسیده است در دولت سلام برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا معابر و غربالگری افراد دارای معلولیت انجام شود و مسائل ازدواج و طلاقشان حل شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: چیزی که در مطالب شما ندیدم مسئله جانکاه کرونا است و وضعیتی است که در میان مدت جهان گرفتار آن شده است، ما متاسفانه آمار فوتی بالایی در کشور داریم این آمار فوت غیرقابل توجیه است، صدا و سیما هر روز اوضاع جهان را مرتب گزارش می کند، ولی مثلاً نمی‌گوید که کره جنوبی تنها ۹۷۴ فوتی داشت یا ویتنام که ۵۳ فوتی یا چین که مرکز شیوع بود کلاً ۴۶۳۴ فوتی داشت خیلی از این کشورها هنوز واکسیناسیون را شروع نکردند اما دولت و مدیر قاطع داشتند که دچار بی‌ثباتی در تصمیم‌گیری نبودند،  اخیراً عزیزی در کلاب هاوس گفت می‌توانستم ۱۸ میلیون دوز در مرداد واکسن کرونا وارد کنم که دولت همراهی نکرد، این تعداد باعث کاهش ۸۰ درصدی فوتی در کشور می‌شد که حرف خیلی وحشتناکی بوده است که این امکان را داشتیم که واکسن بیاریم و افراد پرخطر را واکسینه کنیم اما نشد.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی درباره اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نقطه قوت آن گفت: این مناظرات برای این است که مردم از برنامه های کاندیداها مطلع شوند دیگر شوف آف و شومن بازی و پرداختن به حواشی برای جلب توجه اثر نخواهد داشت، برخی دوستان در اظهارات خود افراد را جمع می بندند که باید برای گفته‌های خود دلیل بیاورند.

وی افزود: مسئله آموزش و پرورش از اساسی ترین مسائل امروز  کشور است، هر کشوری با وضعیت آموزش پرورش آن سنجیده می‌شود از نظر بنده مهمترین وزارتخانه کشور وزارت آموزش و پرورش است البته نظام تربیت و تعلیم نیاز به تحولات بنیادین دارد. باید ببینیم محصولی که وزارت آموزش و پرورش میخواهد به ما بدهد چه باید باشد؟ فارغ التحصیل ما در دوره عمومی باید کسی باشد که  سواد زمان خودش را داشته باشد و مهارت اجتماعی موثر برای اینکه با دیگران ارتباط برقرار کند داشته باشد و مهارت شغلی ساده داشته باشد تا زندگی خودش را اداره کند.

 وی افزود: ما ۱۵ هزار مهارت داریم که باید این اتفاق رخ دهد، آن چیزی که در دین ما است این است که  از سن بلوغ باید مهارت آموزی انجام شود، ما از ۷ سالگی تا ۱۸ سالگی به بچه ها اطلاعات زیادی می دهیم و بعد پشت صفحه کنکور قرار می‌دهیم، امروز نظام تعلیم و تربیت به سمت استعدادیابی رفته است یعنی بین سن ۳ تا ۸ سال بر اساس استعداد افراد ارتقا پیدا می کنند.به نوعی هدایت تحصیلی وجود دارد اما در نظام ما اینگونه نیست و بچه ها رها شده‌اند و آخر مسابقه می گذاریم و به خاطر آن مسابقه کلی اطلاعات اضافی به بچه ها می دهیم اما اگر ما بخواهیم وارد اصلاح آموزش بشویم باید به ورودی معلمان و  منزلت معلمان توجه کنیم،  باید معلمان بالاترین رتبه شغلی در کشور را داشته باشند.

وی گفتک بحث دیگر عدالت آموزشی است الان یک نفر در شمال تهران ۱۶ برابر نسبت به سایر دانش‌آموزان مراکز سایر استان‌ها هزینه می‌کند، الان ۱۹ مدل مدرسه کوچک و بزرگ داریم ما آینده را به پولدارها می‌فروشیم، سیاستمداران و نخبگان و دانشمندان آینده کسانی هستند که به زور پول آمدند و وارد دانشگاه شدند. مسئله دیگر حرفه‌آموزی است.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوال پایانی خود درباره برگزاری جلسات  شوراهای عالی و احیای آنها، گفت: ما در جمع هر حرفی را نباید برای جلب توجه بزنیم باید افراد کابینه بر اساس شایسته سالاری‌ها انتخاب شوند زمان انتخابات که می‌شود یاد کولبران، زنان، مستضعفان و محرومان و غیره می‌افتیم و این بحث‌ها بارها تکرار می‌شود و آنها که پشت گیرنده ها ما را می‌بینند می‌گویند یادمان هست قبلی‌ها هم از این حرف‌ها زده اند، بنده دیدم در جمع بحث بکارگیری بانوان در کابینه است و نرخ به‌کارگیری بالا رفته بنده الان می‌گویم کل کابینه را از زنان تشکیل می‌دهم تا دست بالاتری از سایر کاندیداها داشته باشم، مناطق مرزهای ما امروز بالاترین نرخ بیکاری را دارند که ما همه که کاندید شده ایم مسئولیت داشته ایم در این دوران و اینگونه شده است که یک فرد برود کوله بری و یا سوخت رسانی کند ما باید این مسائل را حل و فصل کنیم.

وی افزود: شوراهای قانونی مندرج در قانون اساسی هستند، یک گسست ساختاری وجود دارد . مدلی را طراحی کردیم که دبیر شورای عالی که معاون رئیس جمهور است مسئول فرماندهی آن حوزه باشد، یکی از مشکلاتی که در دولت‌های گذشته وجود دارد این است که مثلا بحث اقتصادی، فرهنگی، سلامت یا امور اجتماعی متولی خاصی ندارد، این شوراها امرشان مطاع است و بالاتر از رئیس‌جمهور است، درست است که رئیس جمهور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است اما حق وتو ندارد و مصوبه آنها مصوبه جمع است در سایر شوراها هم همین گونه است و رئیس جمهور مجری و اجرا کننده است.

قاضی‌زاده در جمع بندی صحبت‌های پایانی خود گفت: در مناظرات مجبوریم اظهارنظرهایی کنیم تا مردم از لابلای صحبت‌های ما یک دیدگاه کلی نسبت به اینکه این فرد چگونه فکر می‌کند و نگاه او چیست پیدا کنند. بنده در اقتصاد، معتقدم ضمن اینکه اقتصاد باید درون‌زا باشد، باید به شدت برون گرا باشد، اقتصاد مقاومتی اصلا همین است، بنابراین کارکرد وزارت خارجه به اعتقاد بنده می‌باید برای منافع ملی و منافع اقتصادی باشد، وزیر خارجه باید یک تاجر موفق بین‌المللی باشد، دفاتر وزارت خارجه در سراسر دنیا باید محل معاملات سنگین باشد و رتبه‌بندی سفارتخانه‌ها نیز باید بر اساس معاملاتی باشد که اتفاق می‌افتد.

وی افزود: الان ۱۵۰۰ شرکت دولتی داریم، این تعداد خانه‌های خلوت جناح‌های سیاسی شده‌اند و هر فردی که برنده انتخابات می‌شود اهل ستادش را شریک می‌کند، خیلی‌ها هم سازمان‌های خصولتی هستند که متاسفانه دیوان محاسبات و نهادهای نظارتی هم نمی‌تواند آنها را کنترل کنند طرحی را آماده کردیم برای فراخوان از همه متخصصان برای عضویت در هیئت مدیره شرکت ها که کاملا شفاف است و جمعی از اساتید دانشگاه‌ها داوری خواهند کرد بر نحوه جذب ۷ هزار و ۵۰۰ نفری که ۱۵۰۰ شرکت را می‌خواهند اداره کنند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: روی صحبت بنده با جوانان است که منتقد وضع موجود هستند، منتقد عدم به کارگیری نسل جدید در اداره کشور هستند احساس می کنند پشت درهای بسته یک طبقه سفت شده باقی مانده‌اند، جوانانی که از دعوای راست و چپ اصلاح‌طلب و اصولگرا خسته هستند و می‌خواهند کشوری آباد، مقتدر و قدرتمند داشته باشد، این گوی و این میدان دولت سلام دولت جوانان است دولت نسل نو است، دولت افرادی است که از نامشان سال‌ها نان خورده‌اند و دولت سلام فراتر از حزب و جناح است، دولت سلام دولت همه جوانان ایران است، ما جوانان آمده‌ایم تا بگوییم که جایگزین هر آن چه بوده هستیم، پای فرصت‌طلبان را از پای سفره انقلاب کوتاه خواهیم کرد و سفره انقلاب را می‌خواهیم بتکانیم، سفره انقلاب برای مردم است. ما به جزء شما جوانان پشتوانه‌ای نداریم، کارتل اقتصادی و منابع مالی و حزب و جناح نداریم، جوانان خودشان به صورت خودجوش کمک کنند و هر جوان تبدیل به یک ستاد شود.

جمعیت کشور در نقطه بحرانی قرار دارد/ زوج‌های بدون فرزند را بیمه می‌کنیم

گزارش ایلنا از دومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

علیرضا زاکانی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در دومین مناظره انتخاباتی که با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد؛ در پاسخ به سوالی در خصوص سوالی مبنی بر اینکه "رشد جمعیت کشور بر خلاف پیش‌بینی‌های انجام شده است. برنامه شما برای مبارزه با کاهش جمعیت چیست؟" توضیخ داد: جمعیت کشور در نقطه بحرانی قرار دارد. نرخ رشد جمعیت حدود ۰.۸ درصد است در حالیکه این نرخ در سال ۶۰ معادل ۱.۷ درصد بود. ما باید نرخ جمعیت را به ۲.۳ برسانیم.

وی درباره ۴ رویکرد اصلی دولت خود بیان داشت: تعلیم و تربیت، تحکیم خانواده، احیای تندرستی، صیانت از محیط زیست چهار برنامه اصلی در زمینه فرهنگ و اجتماع است. 

به گفته این نامزد، نتایج یک پیمایش در سال ۸۴ نشان می‌دهد که ۷۰ درصد خانواده علاقمند به داشتن ۲ فرزند هستند اما در سال ۹۸، آنها به ۳ فرزند اقبال دارند.

وی تصریح کرد: نماینده دولت در اینجا حضور دارد که حاضر نیست درباره آمار و ارقام با ما مذاکره کند. شرایط به سمتی رفته است خانواده‌ها باید ماهی ۱ میلیون برای پوشک هزینه کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: شرایط به گونه‌ای است که خانواده ۵۰ درصد درآمد خود را برای پرداخت اجاره‌بها یک خانه ۵۷ متری هزینه می‌کنند. خانواده‌هایی نیز که در شهرهای دیگر زندگی می‌کنند باید ۲۸ درصد درآمد خود را صرف اجاره مسکن کنند. 

زاکانی از بیمه کردن زوج‌های بدون فرزند خبر داد و گفت: ما با بیمه کردن زوج‌های که فرزند ندارند،  شرایط فرزندآوری را برای آنها مهیا می‌کنیم. ما به دنبال حل مشکلات مسکن، اشتغال و ایجاد امید در جامعه هستیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم نیمه اول مناظره اظهار کرد: برخی خود را صدای کولبران می‌دانند، حدود ۹۵ درصد از کالای قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود. چرا دولت از این موضوع جلوگیری نکرده است؟ چرا شرایط برای زندگی مطلوب کولبران به وجود نیامده است؟

به گفته رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، ما در شرایطی قرار داریم که غنا در برابر فقر، آزادی‌خواهی در برابر استبداد، استقلال در برابر بیگانه پرستی، عدالت در برابر تبعیض قرار دارد، گفت: بررسی دقیق شرایط کنونی نشان می‌دهد که دولت در کدام سمت ایستاده است. سال ۹۲، برخی با روشی رای گرفتند، ادم نباید از ۱ سوراخ دوبار گزیده شود.

وی ادامه داد: بی‌توجهی به وضعیت بانک‌ها، پایه پول و نقدینگی سبب شرایط موجود شده است. ما باید درباره این موضوع بیشتر صحبت کنیم. تمرکز روی منابع یکی دیگر از نکاتی است. آقای رضایی درباره امار و ارقامی  صحبت کردند که با توجه به دارایی دولت، اجرای آن سخت خواهد بود، مگر اینکه ایشان ریز محاسبات ۱۳۷ میلیارد را ارائه دهد.

وی در سومین بخش از نیمه اول مناظره اظهار کرد: من باور دارم، کشور ما دچار انسداد نیست یلکه مشکلات کشور ناشی از رویکردها، مدیریت و زیاده‌خواهی‌هاست. 

زاکانی با انتقاد از نحوه برگزاری مناظره تصریح کرد: من حاضر به مناظره با تمام افراد حاضر هستم. ترجیح می‌دادم تا مناظره به صورت ۲ به ۲ برگزار می‌شد.

نامزد انتخابات افزود: اداره کشور باید با ارائه بسته‌های مدیریتی باشد نه اینکه به صورت کاریکاتوری اداره شود. بسته‌های مدیریتی باید با یکدیگر همپوشانی داشته باشد.

زاکانی برنامه‌های خود را تشریح کرد: ما در حوزه سلامت اقداماتی خواهیم داشت که بیماران دردی جز بیماری خود نداشته باشند. مشکلات معیشتی و فقر را در نخستین سال دولت خود مرتفع خواهم کرد. برنامه‌ای ۶ فصلی برای حل فقر در جامعه تنظیم کرده‌ام که در هر لحظه امکان اجرای آن وجود دارد و منابع آن مشخص است.

زاکانی ادامه داد: ما باید پاسخگوی آزادی مدنی مردم باشیم، شفافیت‌سازی و ایجاد نهادسازی نوین برای مطالبات و اعتراصات مردمی مورد توجه قرار گیرد‌ اصل ۸ و ۲۷ قانون اساسی نیز باید در کانون توجهات قرار گیرد.

وی درباره زنان سرپرست خانوار افزود: توجه به اصل ۱۰ و ۲۱ قانون اساسی نیز مهم است. تنها ۱۷۷ هزار از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه هستند.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در پاسخ به دومین پرسش خود در مناظره مبنی مبارزه با مفسدان اقتصادی گفت: حدود ۳ دهه است که عده‌ای بر اقتصاد خیمه زده‌اند و شرایط به سمتی هدایت کرده‌اند که گروهی کاخ‌نشین و برخی کوخ‌نشین باشند. اوایل انقلاب، یک موی کوخ‌نشینان بر کاخ نشینان برتری داشت. برخی از مسئولان، کاخ نشینی و اشرافی‌گری را ترجیح می‌دهند.

وی تصریح کرد: اشرافی‌گری در دولت من جای خود را به نوکری خواهد داد. همچنین ثروت به صورت عادلانه توزیع خواهد شد و مفسدان اقتصادی فرصتی برای تنفس نخواهند داشت. 

زاکانی اظهار کرد: پیش از سال جاری، آقای همتی مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد از بانک دولتی به یک بانک خصوصی منتقل کرد. من با قدرتمندترین و گردن کلفت‌ترین مفسدان مبارزه خواهم کرد. من با وزیر نفت، دادستان تهران با دستان خالی مبارزه کرده‌ام.

زاکانی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه پیشنهادی درباره ورزش همگانی و قهرمانی توضیح داد: ۷۰ درصد مردم، ورزش نمی‌کنند. در گذشته، حدود ۱ میلیدن نفر درگیر کشتی بودند اما تعداد انها در حال حاضر به ۴۰ هزار نفر رسیده است. آقای روحانی به شدت مردم را درگیر مشولاتی کرد که دیگر رمقی برای ورزش ندارند.

وی بار دیگر با انتقاد از همتی گفت: آقای همتی، شما از کدام زنان و جوانان سخن می‌گویید‌ شما، ما را نامزد پوششی می‌خوانید؛ اگر ما پوششی هستیم، شما نامزد روکشی هستید. کسانی، سخنانی به شما اموخته‌اند. شما جرائت مناظره با ما را ندارید، ما مشت شما را باز خواهیم کرد.

به گفته این کاندیدا، توسعه باشگاه‌داری می‌تواند بانوان، جوانان و میانسال را از مشکلات جسمانی مصون بدارد. پنجره جمعیت روی به کهن‌سالی دارد، به همین دلیل ورزش میانسالان اهمیت دارد.

زاکانی در جمع‌بندی سخنان خود گفت: کسانی که از مسببان وضع موجود هستند به دنبال مظلوم نمایی هستند. از زمان جنگ تحمیلی تا به امروز من در کنار جوانان حضور داشته‌ام. جوانان از فشارهای موجود ناراحت هستند.

وی تصریح کرد: ما باید دریافتی بازنشستگان را افزایش دهیم. حریم خصوصی از خط قرمزهای ماست و در جهت حفظ آن گام خواهیم برداشت. حفظ حریم خصوصی از شعائر اسلامی و مورد تایید امام بود. 

به گفته این کاندیدا، تکریم فرهنگیان اهمیت دارد و معیشت فرهنگیان باید مورد توجه قرار گیرد. چراکه نباید میان دریافتی فرهنگیان، بانکی‌ها و نفتی‌ها تفاوت باشد. 

این سیاستمدار بیان داشت: مردم از دروغ بیزار هستند. مردم تورم ۴۹ و ۵۲ درصدی را تجربه کردند که آقای همتی به وجود آوردند. ۲۶ جاسوس در امنیتی‌ترین دولت ایران دستگیر شدند.  نشاط در جامعه از بین رفته زیرا جیب پدران خالی است و آنها صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند. شما از پیامک سخن گفتید، بدترین پیامک‌ها، موجودی ناکافی و عقب افتادن اقساط بانکی است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز